molfix-مولفیکس

سونوگرافی هفته چهاردهم بارداری و آیا انجام آن ضروری است؟

سونوگرافی هفته چهاردهم بارداری و آیا انجام آن ضروری است؟

اگرچه با گذر از سه ماهه ابتدایی بارداری و ورود به هفته چهاردهم، نگرانی های مادران تا حد بسیار زیادی کم شده و به یک ثبات نسبی می رسند. اما از آنجا که احتمال خطر و به ویژه خطر سقط جنین، همواره وجود دارد، کاملا طبیعی است که زنان باردار به دنبال یافتن راهی برای ارزیابی سلامت جنین خود باشند. سونوگرافی هفته چهاردهم بارداری، راهکاری است که می تواند به مادران برای رسیدن به این هدف کمک کند. در این مقاله، به موارد مهمی که باید در مورد سونوگرافی هفته چهاردهم بارداری بدانید، پرداخته شده است.

آیا انجام سونوگرافی هفته چهاردهم بارداری ضروری است؟

در حقیقت ضرورت انجام سونوگرافی هفته چهاردهم بارداری، بستگی به علت درخواست آن دارد. در مراقبت های پزشکی دوران بارداری، به طور معمول برای هفته 14، سونوگرافی در نظر گرفته نشده است، مگر اینکه شما به عنوان مادر باردار تا به حال هیچ سونوگرافی انجام نداده باشید و یا اینکه علائم هشداردهنده ای مانند لکه بینی و خونریزی، درد یا انقباض رحمی، احساس سنگینی و فشار در واژن و ... رخ داده باشند که در این صورت پزشک برخلاف روال معمول، سونوگرافی هفته چهاردهم بارداری را درخواست می نماید. در چنین شرایطی می توان گفت که بله! انجام سونوگرافی هفته چهاردهم بارداری ضروری است.

اما گاهی اوقات این مادران نگران و دلواپس هستند که بدون دلیل و تنها برای ارزیابی هر لحظه دلبند خود، تمایل به انجام سونوگرافی هفته چهاردهم بارداری دارند. در این صورت، انجام این سونوگرافی نه تنها ضروری نیست، بلکه می تواند آسیب رسان هم باشد. چرا که چنین مادرانی به صورت مرتب و مداوم به سونوگرافی رفته و این مواجهه مداوم با امواج، می تواند سلامت جنین آنان را تهدید نماید.

سونوگرافی هفته چهاردهم

 تا پایان این هفته طول بدن جنین 7/8 سانتی متر و وزن او 43 گرم خواهد بود.

مرحله رشد جنین: جنسیت جنین شکل گرفته است و طحال و کبد در حال تولید سلوهای خونی‌اند. اندام‌های فوقانی متناسب با سایر اندام‌ها هستند اما اندام‌های تحتانی هنوز از حد طبیعی کوچکترند.

در سونوگرافی چه میبینید؟

سر جنین در سمت راست دیده می‌شود و دست‌ها روی سینه هستند. تصویر کمی دستکاری شده تا چهره جنین مشخص‌تر باشد.

چرا باید در هفته چهاردهم سونوگرافی انجام دهید؟

به طور معمول با هدف بررسی ضربان قلب جنین و زنده بودن او و وضعیت کلی جفت و مایع آمنیوتیک صورت می گیرد. در واقع شما برای ارزیابی سلامت عمومی جنین و بارداری، ممکن است لازم باشد تا در هفته چهاردهم سونوگرافی انجام دهید.

فراموش نکنید که سونوگرافی در هفته چهاردهم، تنها در شرایط خاص و بنا به صلاحدید پزشک صورت خواهد گرفت و جزو روتین مراقبتی دوران بارداری نیست.

سونوگرافی هفته چهاردهم بارداری چقدر طول می‌کشد؟

اینکه سونوگرافی هفته چهاردهم بارداری چقدر زمان می برد، وابسته به موقعیت قرارگیری جنین و هدف پزشک از انجام سونوگرافی است. بنابراین نمیتوان زمان مشخصی را برای آن پیش بینی نمود.

پزشک چه چیزهایی را می‌تواند در سونوگرافی هفته چهاردهم بارداری تشخیص دهد؟

با توجه به روند رشد و تکامل جنین که به اندازه یک لیمو شیرین شده است، ما توقع داریم که در سونوگرافی هفته چهاردهم بارداری، پزشک این موارد را تشخیص دهد:

  • تعداد جنین ها و وضعیت حیات آن ها،
  • تخمین سن حاملگی بر اساس ترکیب اندازه های جنین: به اندازه سونوگرافی سه ماهه اول بارداری، دقت نداشته و می تواند دارای خطای یک هفته تا ده روزه باشد.
  • موعد تقریبی زایمان،
  • تعداد و ریتم ضربان قلب،
  • وضعیت رشد استخوان ها،
  • دست ها و پاها،
  • حرکات دست و پای جنین و حتی حرکات انگشتان مانند جمع کردن دست، گره کردن مشت و یا حتی وارد کردن انگشت شست به درون دهان،
  • اجزای صورت و به ویژه چانه و لب ها،
  • ساختار کلی بدن و ارگان های داخلی مانند طحال، پانکراس، ریه ها، معده و مثانه،
  • اطلاعات مربوط به جفت شامل: شکل، نوع، محل قرارگیری، فاصله از دهانه رحم و گرید یا درجه پیری،
  • حجم مایع دور جنین یا همان مایع آمنیوتیک،
  • اندام های تناسلی و جنسی بیرونی: در سونوگرافی هفته چهاردهم بارداری احتمال تشخیص درست جنسیت وجود دارد، زیرا اندام های جنسی بسیار واضح تر از هفته های قبلی به چشم می خورند.

اگر در سونوگرافی هفته چهاردهم بارداری ضربان قلب شنیده نشود یعنی چه؟

هرچه سن بارداری بالاتر می رود، احتمال خطاهای سونوگرافی کاهش یافته و بنابراین شنیده نشدن ضربان قلب در سونوگرافی هفته چهاردهم بارداری، بیش از هر چیز ما را به توقف قلب جنین مشکوک می کند که به معنای مرگ جنین در درون رحم است. البته برای تایید این یافته، تکرار سونوگرافی در یک مرکز دیگر و توسط سونولوژیست متبحر الزامی است.

اگر در سونوگرافی هفته چهاردهم بارداری جنین مشکل داشته باشد، باید چه کاری انجام دهیم؟

پاسخ این سوال وابسته به این است که دقیقا چه مشکلی تشخیص داده شود.

مشکلاتی که مشکوک به ناهنجاری های ژنتیکی باشند، نیازمند بررسی های جدی همچون آمنیوسنتز، سل فری دی ان ای و ... هستند تا وضعیت سلامت جنین مشخص شود. اما در مورد مشکلاتی مانند رشد ناکافی و یا خونریزی پشت جفت، معمولا درمان های دارویی و انتظاری مدنظر قرار می گیرند. بهتر است تصمیم گیری در این مورد را به پزشک خود واگذار کرده و دست به اقدامات خودسرانه نزنید.

مطالعه بیشتر:

سونوگرافی هفته یازدهم بارداری آیا ضروری است؟

سونوگرافی هفته سیزدهم بارداری آیا ضروری است؟

عکس جنین در هفته چهاردهم بارداری تصویر و اندازه جنین

سونوگرافی هفته دوازدهم بارداری و در سونوگرافی چه می‌بینید؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های سونوگرافی هفته چهاردهم

آیا انجام سونوگرافی هفته چهاردهم بارداری ضروری است؟

در حقیقت ضرورت انجام سونوگرافی هفته چهاردهم بارداری، بستگی به علت درخواست آن دارد. در مراقبت های پزشکی دوران بارداری، به طور معمول برای هفته 14، سونوگرافی در نظر گرفته نشده است، مگر اینکه شما به عنوان مادر باردار تا به حال هیچ سونوگرافی انجام نداده باشید و یا اینکه علائم هشداردهنده داشته باشید.

چرا باید در هفته چهاردهم سونوگرافی انجام دهید؟

به طور معمول با هدف بررسی ضربان قلب جنین و زنده بودن او و وضعیت کلی جفت و مایع آمنیوتیک صورت می گیرد. در واقه شما برای ارزیابی سلامت عمومی جنین و بارداری، ممکن است لازم باشد تا در هفته چهاردهم سونوگرافی انجام دهید.

سونوگرافی هفته چهاردهم بارداری چقدر طول می‌کشد؟

اینکه سونوگرافی هفته چهاردهم بارداری چقدر زمان می برد، وابسته به موقعیت قرارگیری جنین و هدف پزشک از انجام سونوگرافی است. بنابراین نمیتوان زمان مشخصی را برای آن پیش بینی نمود

اگر در سونوگرافی هفته چهاردهم بارداری ضربان قلب شنیده نشود یعنی چه؟

هرچه سن بارداری بالاتر می رود، احتمال خطاهای سونوگرافی کاهش یافته و بنابراین شنیده نشدن ضربان قلب در سونوگرافی هفته چهاردهم بارداری، بیش از هر چیز ما را به توقف قلب جنین مشکوک می کند که به معنای مرگ جنین در درون رحم است. البته برای تایید این یافته، تکرار سونوگرافی در یک مرکز دیگر و توسط سونولوژیست متبحر الزامی است.

منبع: parents