molfix-مولفیکس

گوشت شتر در بارداری،آیا خوردن گوشت شتر دربارداری بی خطر است؟

گوشت شتر در بارداری،آیا خوردن گوشت شتر دربارداری بی خطر است؟

شتر، منبع مهمی از گوشت و فرآورده های مغذی برای مردم است و بنابراین نقش عمده ای در اقتصاد ملی بسیاری از کشورها ایفا می کند. با توجه به اینکه محصولات به دست آمده از گوشت شتر، حاوی بسیاری از مواد مغذی ضروری هستند که می توانند برای سلامتی انسان مفید باشند، در طی سال های اخیر گوشت شتر با اقبال عمومی بیشتر مواجه شده است. به همین دلیل در این مقاله، به خواص گوشت شتر در طب سنتی و همچنین ایمنی مصرف گوشت شتر در بارداری پرداخته شده است تا راهنمایی برای علاقه مندان باشد.

همه چیز در مورد گوشت شتر

شترها در حدود 5000 سال پیش در خاورمیانه، توسط عشایر اهلی شدند و از زمان اهلی شدن، نقشی اساسی را در زندگی روزمره بسیاری از جوامع ایفا کرده اند. به صورت کلی، در بیشتر کشورها از جمله کشور ما ایران، شترها برای حمل و نقل و اهداف کاری پرورش داده می شوند، زیرا ویژگی های منحصر به فرد این حیوانات، باعث شده تا آن ها به خوبی با شرایط سخت محیطی سازگار شوند. این در حالی است که شیر و گوشت شتر، ارزش غذایی بسیار بالا و همچنین فواید بی شماری برای سلامتی دارند و به همین دلیل نیز در سال های اخیر، استفاده از این محصولات به طور فزآینده ای گسترش پیدا کرده است.

گوشت شتر چه ویتامین هایی دارد؟

البته متاسفانه به دلیل استقبال کم خانواده های ایرانی از گوشت شتر، هنوز این محصول به طور گسترده در مغازه ها به فروش نمی رسد، اما اگر با خواص و مزایای این منبع پروتئین حیوانی آشنا شوید، به طور قطع آن را در رژیم غذایی خود قرار خواهید داد. گوشت شتر، غنی از مواد مغذی همچون پروتئین، انواع اسیدهای چرب اشباع نشده، اسیدهای چرب ضروری مانند امگا 3، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، منیزیوم، روی (زینک)، آهن، مس، سلنیوم، ترکیبات فعال زیستی مانند Q10، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین A، ویتامین های خانواده گروه B از جمله B2 (ریبوفلاوین) و B6 (پیریدوکسین) است که باعث خواص ارزشمند آن شده است.

در مقایسه با گوشت گاو، گوسفند و بز، گوشت شتر طعم شیرین تری داشته و دارای میزان پروتئین مشابه است اما رطوبت و آب این گوشت در مقایسه با گوشت های یاد شده، بیشتر بوده و در مقابل چربی و کلسترول آن بسیار کمتر است.

خواص گوشت شتر در طب سنتی

در طب سنتی، طبع گوشت شتر گرم در نظر گرفته شده است. پزشکان حوزه طب سنتی، بر این باور هستند که گوشت شتر، می تواند چنین خواصی را به همراه داشته باشد:

- دارای خواص آنتی اکسیدانی،

- کاهش استرس و اضطراب،

- مقابله با افسردگی،

- تسکین سرفه،

- درمان تب فصلی،

- تسکین بیماری های تنفسی همچون ذات الریه و آسم،

- کمک به کاهش وزن،

- درمان دردهای استخوانی و مفصلی،

- مقوی بدن،

- انرژی بخش،

- رفع احساس خستگی مزمن،

- بالا بردن سطح توان و استقامت بدن،

- جلوگیری از انواع سرطان ها به ویژه سرطان روده بزرگ،

- تقویت اعصاب،

- افزایش نیروی جنسی،

- رفع کک و مک،

- رفع کمردرد و درد ناشی از سیاتیک،

- درمان کم خونی،

- کاهش خطر بیماری های قلبی،

- بهبود رشد کودکان،

- بهبود قدرت بینایی،

- مناسب برای افرادی که سطح کلسترول چربی خون آن ها بالا است،

- مناسب برای ورزشکاران،

- و مناسب برای افرادی که از بیماری های قلبی عروقی رنج می برند،

با وجود این فواید، متاسفانه در بیشتر مناطق جهان منابع اصلی دریافت پروتئین حیوانی، گوشت گاو، گوسفند، مرغ و ماهی بوده و گوشت شتر، صرفا در برخی از کشورهای آفریقا و خاورمیانه و به ویژه مناطق خشک و نیمه خشک و بیابانی مورد استفاده قرار می گیرد. این در حالی است که بسیاری از خواص گوشت شتر در طب سنتی، در پژوهش ها و تحقیقات علمی نیز به اثبات رسیده اند و به علاوه در روایات دینی و احادیث دین اسلام نیز، توصیه فراوانی به خوردن گوشت شتر حتی برای یک بار در سال شده است. بنابراین بهتر است حتما گوشت شتر را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

آیا خوردن گوشت شتر در بارداری، بی خطر است؟

بله! اگر از گوشت شتر در بارداری به اندازه و در حد متعادل استفاده کنید، نه تنها بی خطر است، بلکه می تواند گزینه بسیار مناسبی به عنوان منبع پروتئین حیوانی باشد. زیرا:

- میزان چربی آن بسیار کم و ناچیز است.

- حاوی ویتامین های خانواده گروه B بوده که به حفظ سلامت بارداری کمک زیادی می کنند.

- به دلیل رشد و پرورش شترها در طبیعت، گوشت شتر فاقد هورمون بوده و سطح آلاینده ها در آن بسیار کم است.

خواص گوشت شتر در بارداری

در رابطه با خواص گوشت شتر در بارداری، به دلیل کمبود پژوهش ها، شواهد کافی علمی در دست نیست. اما بر اساس نظر پزشکان طب سنتی، خوردن گوشت شتر در بارداری، از زایمان زودرس جلوگیری کرده و برای جنین در حال رشد و مادر باردار نیز بسیار مفید است.

عوارض گوشت شتر در بارداری

به صورت کلی، مصرف گوشت شتر در حد متعادل، هیچ عارضه ای را به دنبال ندارد. البته به شرط آنکه گوشت را از مغازه هایی خریداری کنید که از سلامت و بهداشت آن ها اطمینان داشته باشید. به علاوه دقت کنید که گوشت خریداری شده، تازه و متعلق به شترهای جوان باشد و بافت آن از هم گسسته و لزج نباشد. در مورد عوارض گوشت شتر در بارداری نیز اطلاعاتی در دست نبوده و به نظر نمی رسد که با مصرف به اندازه از این محصول، مشکلی برای مادر باردار و جنین او ایجاد شود.

مطالعه بیشتر:

همه چیز را در مورد مصرف انواع گوشت در بارداری بدانید

کله پاچه در بارداری ،آیا مصرف کله پاچه در بارداری مجاز است؟

خوردن گوشت گوساله و گوشت بره در بارداری چه فواید و خطراتی دارد؟

آیا استفاده از گوشت های دارای آنتی بیوتیک و هورمون خطرناک است؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های گوشت شتر در بارداری

خواص گوشت شتر در طب سنتی چیست؟

دارای خواص آنتی اکسیدانی، کاهش استرس و اضطراب، مقابله با افسردگی، تسکین سرفه، درمان تب فصلی، تسکین بیماری های تنفسی همچون ذات الریه و آسم، کمک به کاهش وزن،

عوارض گوشت شتر در بارداری چیست؟

به صورت کلی، مصرف گوشت شتر در حد متعادل، هیچ عارضه ای را به دنبال ندارد. البته به شرط آنکه گوشت را از مغازه هایی خریداری کنید که از سلامت و بهداشت آن ها اطمینان داشته باشید. به علاوه دقت کنید که گوشت خریداری شده، تازه و متعلق به شترهای جوان باشد و بافت آن از هم گسسته و لزج نباشد.

خواص گوشت شتر در بارداری چیست؟

در رابطه با خواص گوشت شتر در بارداری، به دلیل کمبود پژوهش ها، شواهد کافی علمی در دست نیست. اما بر اساس نظر پزشکان طب سنتی، خوردن گوشت شتر در بارداری، از زایمان زودرس جلوگیری کرده و برای جنین در حال رشد و مادر باردار نیز بسیار مفید است.

آیا خوردن گوشت شتر در بارداری، بی خطر است؟

بله! اگر از گوشت شتر در بارداری به اندازه و در حد متعادل استفاده کنید، نه تنها بی خطر است، بلکه می تواند گزینه بسیار مناسبی به عنوان منبع پروتئین حیوانی باشد.