نوزادم شیر نمی خوره چیکار کنم؟آیا خطرناکه؟
نوزادم شیر نمی خوره چیکار کنم؟ داشتن نوزادی که به نظر می رسد از شیرخوردن متنفر است می تواند به شما احساس بدی بدهد. تصور کنید فرزند خود را آرام در آغوش خود نگه داشته و مشغول شیر دادن می شوید اما در عوض نوزاد شما فریاد می زند و از شدت گریه سرخ شده و از خوردن شیرتان امتناع می کند، که این می تواند اعتماد به نفس شما را بر هم زند. شما مستاصل شده و اشک می ریزید زیرا می دانید که فرزند کوچک شما گرسنه است و گریه می کند، اما مایل به خوردن شیر شما نیست و این باعث می شود که فکر کنید مشکل از شماست. به نظر می رسد کودک شما به همان اندازه که سینه های شما را رد می کند، شما را رد می کند.
نوزادم شیر نمی خوره، طبیعیه؟
اما بدانید که در این تجربه شما تنها نیستید. بسیاری از ما این را تجربه کرده ایم که نیمه شب ها سرگردان در گوگل سرچ می کردیم که با " نوزادی که از شیرخوردن متنفر است" ولی بستنی را به راحتی می خورد، چه باید کرد. چیزی که کل پدیده را بسیار پیچیده می کند این است که نمی توان فهمید چرا نوزاد شما از شیر خوردن بیزار است. از آنجا که نوزادان نمی توانند به ما بگویند دلیل آن چیست، ما سعی می کنیم خودمان به دنبال دلیل آن باشیم.
نوزادم شیر نمی خوره آیا خطرناکه؟
جای نگرانی نیست. بیشتر مواردی که کودک در حال غر زدن یا رد کردن پستان است موقتی است. در واقع، در بسیاری از موارد، واقعاً هیچ کاری لازم نیست انجام دهید و این مسئله به خودی خود می گذرد. با این وجود، گاهی اوقات کارهایی وجود دارد که می توانید انجام دهید و آنها می توانند وضعیت را تغییر دهند.
چرا نوزادان سرو صدا به راه می اندازند یا سینه مادر را پس می زنند؟
نوزادان به دلایل مختلف و گاهی اوقات به بیش از یک دلیل به طور همزمان سروصدا می کنند، گریه می کنند، شما را به عقب هل می دهند یا سینه تان را رد می کنند به همین دلیل است که تعیین علت آن دشوار است.
اما شما ممکن است به هیچ وجه قادر به درک کردن آنچه در وجود فرزندتان می گذرد، نباشید. فقط باید بدانید که به دنبال چه چیزی باشید. خوشبختانه الگوهایی وجود دارد که به شما کمک می کند بفهمید این در چه شرایطی اتفاق می افتد و بسیاری از آنها با مرحله رشد کودک شما مطابقت دارد. در اینجا نگاهی به برخی از مشکلاتی که ممکن است با آنها روبرو شوید انداخته و به آنچه شما می توانید در هر مرحله از راه، در این زمینه انجام دهید، می پردازیم.
2 هفته اول
در دو هفته اول مشکلاتی در مورد شیر خوردن نوزاد شایع است ازجمله:
مشکل در چفت شدن به پستان
نوزادانی که در گرفتن سینه مشکل دارند اغلب از سرخوردگی گریه می کنند و ممکن است به نظر برسد که سینه را پس می زنند. گاهی اوقات کودکی که سعی می کند سینه را بگیرد به نظر می رسد سر خود را به علامت "نه" تکان می دهد. در این مورد، آنها بیزاری خود از سینه شما را ابراز نمی کنند آنها معمولاً به دنبال سینه های مادر هستند، بنابراین این زمان خوبی جهت تلاش برای قفل کردن درست است.
می دانید که وقتی دهان کودک کاملاً باز شود و تمام نوک سینه شما در دهان او قرار بگیرد، چفت محکم ایجاد می شود. مهمتر از همه، یک چفت خوب نباید به سینه شما آسیبی برساند. کمی کشش ملایم خوب است، اما اگر احساس می کنید نوزاد در حال جویدن، گاز گرفتن، یا عموماً آسیب رساندن به نوک پستان است، زمان آن رسیده است که از یک مشاور شیردهی برای بررسی آن استفاده کنید.
به اندازه کافی شیر دریافت نمی کند
نوزادانی که برای خوردن شیر مشکل دارند ممکن است سینه را رها کرده یا گریه کنند. همچنین ممکن است به نظر برسد که آنها دهانشان را به روی پستان شما می بندند. در هر صورت، اگر شک دارید که کودک شما به اندازه کافی غذا می خورد، باید در اسرع وقت با پزشک یا مشاور شیردهی صحبت کنید.
یک مشاور شیردهی می تواند قبل و بعد از تغذیه وزن نوزاد را اندازه گیری کند تا بفهمد کودک شما چقدر شیر از سینه شما می گیرد. هنگامی که میزان شیر شما ثابت شد، علائم دیگری که به شما می گوید آیا کودک شما به اندازه کافی سیر می شود این است که آیا وزن او به طور کلی خوب است و آیا به اندازه کافی پوشک مرطوب (معمولاً 5 تا 6 تا در روز) و پوشک کثیف (حدود 3 تا 4 تا در روز) تولید می کند یا خیر.
3 ماه اول
مشکلات شایع شیر خوردن نوزاد در سه ماهه اول شامل:
سرو صدای شبانه و تغذیه یکباره
در طول چند ماه اول، طبیعی است که کودک شما در مواقعی سر و صدا راه بیندازد یا گریه کند و اغلب بدون دلیل قابل تشخیص، که این بسیار ناامید کننده است. گاهی اوقات این کار را هنگام شیر دهی انجام می دهند. این رفتار اغلب در شبها اتفاق می افتد، هنگامی که نوزادان به یکباره شروع به خوردن شیر می کنند، دائماً باید شیر بخورند و بین تغذیه سر و صدا و گریه می کنند.
چرا نوزادم شیر نمی خوره؟ عرضه بیش از حد یا جریان سریع شیر
هنگامی که نوزاد شما در مدیریت جریان شیر شما دچار مشکل می شود، اغلب به عنوان اعتراض گریه می کند. ممکن است شیر خیلی سریع و فراوان از سینه شما خارج شود، گاهی اوقات به گلوی آنها سرازیر می شود و ممکن است نتوانند تنفس و مکیدن را هماهنگ کنند، که می تواند آنها را کاملاً ناراحت کند.
اگر فکر می کنید کودک شما با جریان شیر شما مشکل دارد، وضعیت های مختلف را امتحان کنید. خم شدن در دوران شیردهی به کند شدن جریان خون کمک می کند. حالت عمودی تر باعث می شود که شیر جریان تندتری پیدا کند.
همچنین می توانید قبل از شروع شیردهی با سینه دیگر، مطمئن شوید که نوزاد تغذیه از یک سینه را تمام کند، زیرا با تخلیه سینه، جریان شیر کاهش می یابد.
جهش های رشد نوزادان طی 3 ماه اول زندگی خود چندین جهش رشد را تجربه می کنند. در طول جهش رشد، نوزاد شما بیش از حد گرسنه است و با این اوضاع، بیش از حد کج خلق است. نگران نباشید، اگرچه خیلی سخت است، اما جهش های رشد عموماً فقط 1 تا 2 روز یا در برخی موارد تا 3 تا 4 روز طول می کشند. این نیز بگذرد.
ناراحتی شکم
طبیعی است که نوزادان گاز معده را تجربه کنند و گاهی اوقات در حالی که گاز در حال عبور از شکم او است، ممکن است مایل به خوردن شیر نباشند. برای راحتی بیشتر کودک، می توانید او را به پشت دراز بکشید و پاهای او را رکاب بزنید. همچنین می توانید نوزاد خود را وادار کنید بیشتر آروغ بزند، شکم او را ماساژ دهید، یا او را به شکل قورباغه روی صندلی مخصوص بچه ها حمل کنید تا گاز و فشار از بین برود.
گاهی اوقات، نوزاد دچار گاز زیاد، می تواند آب دهان پرتاب شونده داشته باشد یا دفع مدفوع به شکل انفجاری یا دارای رگه های خون باشد. اگرچه نسبتاً نادر است، اما اینها نشانه های بالقوه ای هستند که کودک شما نسبت به چیزی در رژیم غذایی شما حساس است یا حساسیت دارد. در مورد تغییرات احتمالی رژیم غذایی با پزشک یا مشاور شیردهی خود صحبت کنید.
4 ماه به بالا
مشکلا شیر خوردن نوزادان بالای 4 ماه شامل:
حواس پرتی یا خستگی بیش از حد
از حدود 4 ماهگی، نوزادان هنگام شیردهی بسیار حواس شان پرت می شود. آنها به طور ناگهانی دنیای هیجان انگیز پیرامون خود را کشف کرده اند و نمی خواهند برای خوردن غذا این مکاشفه را متوقف کنند زیرا همه چیز برای آنان جدید است. کودک شما در این سن تمایل به خستگی بیش از حد دارد، به خصوص اگر در طول روز چرت نزده یا خواب کمی داشته باشد. این می تواند آنها را در شیر خوردن نیز دچار مشکل کند. سعی کنید در اتاق تاریک به نوزاد خود شیر دهید، در حالی که نوزاد شما نیمه خواب است شیردهی را انجام دهید، یا هنگام راه رفتن یا تکان دادن کودک او را تغذیه کنید.
دندان در آوردن
وقتی دندان های کودک در حال رویش است، شیردهی معمولاً باعث راحتی می شود. اما گاهی اوقات، آنها ممکن است نخواهند چیزی حتی سینه مادرشان را به دهان بگیرند، احتمالاً به این دلیل که درد آنها را تشدید می کند. می توانید قبل از شیردهی دهان آنها را تسکین دهید و به آنها اجازه دهید یک اسباب بازی خنک کننده برای دندان درآوردن یا یک پارچه سرد را بمکد.
ترک شیر خوردن
گاهی اوقات، نوزاد خوردن شیر مادر را ترک می کند، به این صورت که سینه را برای چند روز متوالی یا بیشتر پس می زند. ترک شیر خوردن می تواند به دلایل مختلف ایجاد شود، از بیماری نوزاد گرفته تا سطح استرس مادر (مطالعات متعددی، مانند یک مورد در سال 2015، کورتیزول، یا هورمون استرس را در سیستم نوزادان شیرخوار نشان داده است). ترک شیر خوردن بسیار استرس زا است، اما تقریباً همیشه در عرض چند روز برطرف می شود.
معمولاً پی بردن به آنچه کودک شما را آزار می دهد (مانند دندان درآوردن، استرس، بیماری) به میزان زیادی کمک می کند. پس، صبر داشته باشید. شیردهی در زمانی که کودک آرام تر است یا حتی نیمه خواب است، می تواند معجزه کند. برخی از مادران دریافته اند که شیردهی بلافاصله بعد از حمام مطمئن ترین راه برای پایان دادن به ترک شیرخوردن است.
نوزادم شیر نمی خوره چیکار کنم؟
اگر می گویید نوزادم شیر نمی خوره، احتمالا می خواهید بدانید که چه کار دیگری می توانید در مورد آن انجام دهید؟ نکات کلی زیر را امتحان کنید:
فهمیدن آنچه کودک شما را آزار می دهد اولین قدم است، اما اگر مطمئن نیستید که چه چیزی باعث می شود کودک شما از شیر خوردن متنفر باشد، این نیز اشکالی ندارد، زیرا بسیاری از راه حل ها برای بیش از یک علت موثر هستند.
نوزادم شیر نمی خوره چیکار کنم؟ از موقعیت های مختلف استفاده کنید
گاهی اوقات تمام مشکل به راحت تر نگه داشتن نوزاد در هنگام شیردهی و چفت شدن سینه توسط نوزاد برمی گردد. موقعیت ها و زاویه های مختلف می تواند به چفت شدن و همچنین عرضه بیش از حد و جریان سریع کمک کند. در صورت نیاز به کمک در شیردهی یا مشاوره، با مشاور شیردهی تماس بگیرید.
نوزادم شیر نمی خوره چیکار کنم؟ قبل از تغذیه کودک را آرام کنید
یکی از مهمترین کارهایی که می توانید انجام دهید این است که قبل از اقدام به شیردهی نوزاد خود را آرام کنید. اگر به شیردهی در هنگام ناراحتی آنها ادامه دهید، ممکن است آنها را بیشتر ناراحت کنید.
قبل از شیردهی، سعی کنید او را تکان دهید، یا اجازه دهید کودک شما یک پستانک یا انگشت شما را بمکد. آنها را به یک اتاق تاریک یا برای پیاده روی در اطراف خانه ببرید. گاهی اوقات تکان دادن یا راه رفتن نوزاد به او کمک می کند که آروغ بزند یا گاز معده را تسکین دهد.
نوزادم شیر نمی خوره چیکار کنم؟ با یک متخصص صحبت کنید
اگر مشکوک هستید که نوزاد شما شیر کافی دریافت نمی کند، یا فکر می کنید که او بیش از حد شیر می خورد و با جریان شیر شما مشکل دارد، با پزشک خود یا متخصص شیردهی صحبت کنید.
همچنین می توانید در مورد هر گونه نگرانی در مورد گوارش نوزاد و تغییرات احتمالی در رژیم غذایی خود که ممکن است به کودک شما کمک کند بعد از غذا احساس راحتی کند، صحبت کنید. اگر فکر می کنید کودک شما در حال دندان درآوردن است، می توانید در مورد داروهای بدون نسخه یا سایر راه حل های تسکین دهنده صحبت کنید.
نوزادم شیر نمی خوره چیکار کنم؟ به اصول اولیه برگردید
گاهی گذراندن یک روز کامل با نوزاد و لمس او، استراحت و آرام شدن با کودک صرف نظر از سن او می تواند فرزند شما را در خوردن شیر راحت تر و شادتر کند. این می تواند شما را نیز آرام کند. لمس و نزدیکی به نوزاد واقعاً دوست داشتنی است و همچنین بر غرایز طبیعی شیر خوردن نوزاد شما تأثیر می گذارد.
مطالعه بیشتر:
مقاومت نوزاد در برابر شیر خوردن
نوزاد از چند ماهگی شب برای شیر بیدار نمی شود ؟
چیکار کنم نوزادم سینمو بگیره و سردرگمی پستان چیست؟
دلیل شیر نخوردن نوزاد و شیر نخوردن نوزاد نشان دهنده چیست؟