molfix-مولفیکس

درد باسن در بارداری و چگونگی تسکین درد باسن در بارداری

درد باسن در بارداری و چگونگی تسکین درد باسن در بارداری

اگر باردار هستید، احتمالاً انتظار دارید کمی کمردرد و ناراحتی شکمی را تجربه کنید. اما چیزی که احتمالا روی آن حساب نکرده اید، درد باسن در بارداری است.همانطور که بارداری شما پیشرفت می کند، شرایط رایجی مانند سیاتیک وجود دارد که می تواند باعث ناراحتی زیادی برای شما شود. در نتیجه ممکن است در ناحیه باسن خود احساس درد داشته باشید. خوشبختانه، همانطور که همچنان منتظر ورود فرزند کوچولوی خود به جهان هستید، چندین قدم وجود دارد که می توانید برای کاهش درد باسن انجام دهید. در اینجا چگونگی تسکین درد باسن در بارداری قبل از به دنیا آمدن فرزندتان دارد.

علت درد درد باسن در بارداری چیست؟

درد باسن در بارداری می تواند دردی ناشی از یک ناهنجاری در خود باسن (مانند هموروئید) باشد. همچنین می ‌توان به دردی اشاره کرد که از ناحیه کمر به باسن منتشر می ‌شود. برخی از علل شایع درد باسن در دوران بارداری شامل موارد زیر است.

هموروئید:

هموروئید به وریدهای بزرگ و متورم در مقعد یا راست روده گفته می شود. احتمال تجربه هموروئید در مادران باردار بیشتر از دیگر بانوان است، زیرا رحم در حال رشد فشار زیادی را بر روی مقعد و راست روده وارد می کند. اگر به دلیل شغل یا کارهای خود مجبور به ایستادن طولانی مدت باشید، ممکن است درد ناشی از هموروئید بدتر شود.

درد زایمان و انقباضات:

مادران باردار، هر یک انقباضات را به شکلی متفاوت تجربه می کنند. برخی از آن ها از گرفتگی شکم و گرفتگی کمر شکایت دارند که می تواند تا باسن گسترش پیدا کند. ماهیت درد نیز در مادران باردار می تواند متفاوت باشد. برخی از افراد احساس گرفتگی می کنند در حالی که برخی دیگر ممکن است فشار، خفقان یا درد تیرکشنده را تجربه کنند. انقباضات براکستون هیکس ممکن است باعث ناراحتی شوند، اما معمولاً دردناک نیستند. بنابراین اگر انقباضات باعث ایجاد درد در ناحیه لگن و باسن شما شده اند، با پزشک خود تماس بگیرید.

درد کمربند لگنی:

درد کمربند لگنی از هر 5 مادر باردار 1 نفر را تحت تاثیر قرار می دهد. این درد زمانی اتفاق می ‌افتد که وزن اضافی جنین و حرکات مربوط به بارداری در لگن شروع به افزایش می ‌کنند و باعث درد لگن می ‌شوند. بسیاری از بانوان نیز این درد را در باسن خود تجربه می کنند. علائم دیگر درد کمربند لگنی می تواند شامل احساس ساییدن یا کلیک در ناحیه لگن و همچنین دردی باشد که با حرکت بدتر می شود.

آیا درد لگن در بارداری برای جنین خطرناک است؟

خیر. اگرچه درد کمربند لگنی بسیار ناراحت کننده است، اما برای جنین درون رحم شما مضر نیست و مانع وقوع زایمان طبیعی نیز نخواهد شد.

سیاتیک:

سیاتیک یک عارضه پزشکی است و زمانی اتفاق می ‌افتد که روی عصب سیاتیک که از باسن به پایین ساق پا می ‌رود، بیش از حد فشار وارد شود. بارداری می تواند باعث تحریک یا ملتهب شدن این عصب شود. رحم در حال بزرگ شدن شما نیز می تواند فشار بیشتری را بر عصب سیاتیک وارد کند.با رسیدن به سه ماهه سوم بارداری، تغییر موقعیت جنین درون رحم می تواند به گونه ای باشد که مستقیماً روی عصب ناحیه باسن قرار گرفته و به آن فشار وارد کند که این مساله می تواند باعث درد باسن شود. در صورت تحریک عصب سیاتیک، همچنین ممکن است در پشت، باسن و پاهای خود احساس سوزش داشته باشید. برخی از مادران نیز درد تیرکشنده را گزارش می ‌کنند که به پایین پا کشیده می ‌شود.

چه زمانی باید برای درد باسن در بارداری با پزشک خود تماس بگیرید؟

علت هر چه باشد، درد باسن در بارداری می ‌تواند انجام راحت فعالیت‌ های روزانه ‌تان را دشوار کرده و بارداری را برایتان از آنچه که هست، سخت تر کند. اگر علائم زیر را تجربه کردید، وقت آن رسیده است که با پزشک خود تماس بگیرید:

• درد آنقدر شدید است که شما را بدحال می کند.

• به دلیل هموروئید، مقدار قابل توجهی خونریزی دارید (بیشتر از خونریزی ناشی از یک هموروئید معمولی، که ممکن است فقط باعث ایجاد لکه بینی شود).

• از واژن مقدار زیادی مایع شفاف مشابه آب خارج شده و مشکوک به پارگی کیسه آمنیوتیک هستید.

• کنترل مثانه (ادرار) یا روده (مدفوع) خود را از دست داده اید.

• درد هرگز فروکش نمی کند.

آیا درد لگن در بارداری و جنسیت جنین باهم ارتباط دارند؟

خیر. درد لگن در بارداری و جنسیت جنین با هم هیچ ارتباطی ندارد و داشتن یا نداشتن درد لگن در این دوران به هیچ وجه نمی تواند نشانه دختر یا پسر بودن فرشته کوچک شما باشد.

درمان درد باسن در بارداری چیست؟

تخمین زده می شود که 14 درصد از مادران باردار در دوران بارداری از داروهای ضد درد اپیوئیدی استفاده می کنند. نمونه هایی از این داروهای تجویزی عبارتند از اکسی کدون و هیدروکودون.

به طور معمول، مادران باردار این داروها را برای یک هفته یا کمتر مصرف می کنند. کمردرد رایج ترین دلیلی است که سبب می شود تا پزشکان چنین داروهایی را تجویز کنند. اگر درد باسن شما به درمان ‌های بدون نسخه و خانگی پاسخ نمی‌ دهد، ممکن است پزشک شما یک داروی ضد درد را برایتان تجویز کند.

اما هرچه داروهای کمتری در دوران بارداری مصرف کنید، بهتر است و این احتمال و خطر را که داروها بر رشد جنین درون رحم شما تأثیر بگذارند، را کاهش می دهد.

درمان های خانگی برای درد باسن در بارداری

اگر درد شما ناشی از هموروئید باشد، می ‌توانید درمان ‌های خانگی زیر را برای کاهش ناراحتی خود امتحان کنید:

• در حمام آب گرم یا حمام سیتز بنشینید. حمام سیتز یک وان یا لگن پلاستیکی است که می تواند روی توالت شما قرار بگیرد. می ‌توانید آن را با آب گرم پر کنید، درون آن بنشینید و بدون نیاز به حمام، ناحیه مقعد خود را در تماس با آب گرم قرار دهید.

• پمادهای آنتی هموروئید را امتحان کنید. با مشورت با پزشک خود می توانید پماد و یا محلول هایی که ضد هموروئید هستند و در دوران بارداری مصرف آن ها مجاز در نظر گرفته می شود را خریداری کرده و از آن ها برای کاهش التهاب و درمان مشکل خود کمک بگیرید.

• زیاد ننشینید یا سرپا نایستید. از نشستن یا ایستادن برای مدت طولانی خودداری کنید. زیرا این کارها، فشار اضافی بر مقعد شما وارد می کند. دراز کشیدن به پهلو می تواند فشار وارده به مقعد را کاهش دهد.

• مایعات بنوشید. هر روز مقدار زیادی مایعات بنوشید. این کار می تواند به کاهش خطر ابتلا به یبوست کمک کند که دفع مدفوع شما را سخت تر کرده و هموروئید را تشدید می کند.

• فیبر بخورید. از رژیم غذایی حاوی فیبر فراوان همراه با غذاهای غلات کامل، میوه ها و سبزیجات استفاده کنید.

همچنین می ‌توانید از پزشک خود در مورد کرم ‌ها و یا نرم‌ کننده ‌های مدفوع (ملین ها) برای کاهش درد و فشار ناشی از هموروئید سوال کرده و با او در این مورد مشورت کنید.

درمان های خانگی برای درد سیاتیک

برای دردهای مربوط به سیاتیک و یا درد کمربند لگنی، می توانید مراحل زیر را انجام دهید:

• برای کاهش ناراحتی از مسکن های بدون نسخه مانند استامینوفن استفاده کنید.

• برای تسکین عضلات سفت شده، حمام کرده ویا دوش آب گرم بگیرید.

• برای کاهش فشار بر روی کمر و لگن از یک کمربند لگنی (که کمربند نیز نامیده می شود) کمک بگیرید، شکم بند نیز گزینه خوبی است.

• از انجام فعالیت ‌هایی که درد شما را تشدید می ‌کنند، مانند بلند کردن اجسام سنگین، ایستادن فقط روی یک پا و کنار هم نگه داشتن پاها هنگام چرخیدن در رختخواب و خارج شدن از ماشین، خودداری کنید.

• هنگام خواب یک بالش زیر شکم و یکی بین پاهایتان قرار دهید. این کار می تواند به بهبود موقعیت مناسب بدن کمک کند.

همچنین می‌ توانید از پزشک خود بپرسید که آیا مجاز به استفاده از کمپرس سرد و یا گرم بر روی نواحی دردناک هستید یا خیر.

درد باسن در بارداری تا چه زمانی ادامه دارد؟

درد باسن در بارداری مربوط به بارداری معمولا پس از زایمان برطرف می شود. اما برخی از مادران ممکن است پس از زایمان هموروئید را تجربه کنند. می توانید از پزشک خود بپرسید که آیا درمان های دیگری وجود دارد که از آن ها برای کاهش درد باسن کمک بگیرید؟!

مطالعه بیشتر:

درد لگن در بارداری از کی شروع میشود و نشانه چیست؟

درمان درد لگن در بارداری و علت درد لگن در بارداری چیست؟

برای درد لگن در بارداری چه باید کرد و چگونه بر آن غلبه کنیم؟

درد لگن در بارداری چجوریه وعلل رایج درد لگن در بارداری چیست؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های درد باسن در بارداری

آیا درد لگن در بارداری برای جنین خطرناک است؟

خیر. اگرچه درد کمربند لگنی بسیار ناراحت کننده است، اما برای جنین درون رحم شما مضر نیست و مانع وقوع زایمان طبیعی نیز نخواهد شد.

چه زمانی باید برای درد باسن در بارداری با پزشک خود تماس بگیرید؟

• درد آنقدر شدید است که شما را بدحال می کند. • به دلیل هورموئید، مقدار قابل توجهی خونریزی دارید • از واژن مقدار زیادی مایع شفاف مشابه آب خارج شده و مشکوک به پارگی کیسه آمنیوتیک هستید.• کنترل مثانه (ادرار) یا روده (مدفوع) خود را از دست داده اید. • درد هرگز فروکش نمی کند.

درمان خانگی برای درد باسن در بارداری چیست؟

در حمام آب گرم یا حمام سیتز بنشینید. حمام سیتز یک وان یا لگن پلاستیکی است که می تواند روی توالت شما قرار بگیرد. می ‌توانید آن را با آب گرم پر کنید، درون آن بنشینید و بدون نیاز به حمام، ناحیه مقعد خود را در تماس با آب گرم قرار دهید.

آیا درد لگن در بارداری و جنسیت جنین باهم ارتباط دارند؟

خیر. درد لگن در بارداری و جنسیت جنین با هم هیچ ارتباطی ندارد و داشتن یا نداشتن درد لگن در این دوران به هیچ وجه نمی تواند نشانه دختر یا پسر بودن فرشته کوچک شما باشد.

منبع: healthline