زمان چرخش جنین در رحم هفته چندمه واز کجا بفهمیم جنین چرخیده؟
تمامی پزشکان و متخصصان زایمان مجرب توصیه می کنند که بهترین روش برای انجام زایمان، روش زایمان طبیعی و یا واژینال است. از طرفی یکی از ملزومات انجام زایمان طبیعی چرخش جنین در رحم مادر است طوری که سر جنین در مجاورت دهانه رحم مادر قرار گیرد زیرا در غیر این صورت (حالتی که جنین به صورت بریچ و یا عرضی قرار گرفته) زایمان شما به روش سزارین انجام خواهد شد. اما زمان چرخش جنین در رحم مادر چند هفتگی است؟
زمان چرخیدن جنین در شکم مادر هفته چندم است؟
اوایل بارداری جنین ممکن است از حالت سربالا به حالت سرپایین و دوباره برعکس تغییر وضعیت دهد زیرا در این زمان هنوز جنین کوچک بود و فضای کافی برای حرکت وجود خواهد داشت. اغلب جنینها در ابتدای سه ماهه سوم بارداری سر و ته (سر رو به پایین) میشوند و در همان حالت باقی میماند. درحقیقت زمان چرخش جنین در رحم نهایتا تا هفته ۳۵ تا ۳۶ بارداری مطرح می شود. اگر در این زمان از بارداری جنین همچنان در حالت بریچ (سربالا) باشد، پزشک ممکن است راهکارهایی برای چرخش جنین پیشنهاد دهد یا برای عمل سزارین برنامهریزی کند.
از کجا بفهمیم جنین چرخیده؟
همیشه تشخیص وضعیت جنین داخل رحم برای شما راحت نخواهد بود. ممکن است متوجه سر و ته شدن جنین داخل رحم نشوید. ممکن است بتوانید بر اساس حرکات جنین بفهمید در چه حالتی قرار گرفته است. برای مثال، ممکن است متوجه ضربههای جنین به پایین شکم خود شوید یا احساس کنید سر جنین به بالای شکم شما فشار وارد میکند. شاید بهترین راه برای این که از کجا بفهمیم که جنین چرخیده یا نه انجام سونوگرافی باشد.
اگر تا هفته ۳۶ بارداری یا دیرتر، جنین داخل رحم تغییر وضعیت نداد، حتما با پزشک مشورت کنید. پزشک میتواند با لمس شکم و معاینه گردن رحم در این باره به شما اطلاعات بدهد. اگر پزشک نگران قرار گرفتن جنین در حالت بریچ باشد ممکن است اواخر دوره بارداری سونوگرافی انجام دهد.
اگر جنین داخل رحم نچرخید چه گزینههایی وجود دارد؟ ورزش های برای چرخیدن جنین
هنگامیکه جنین در وضعیت بریچ قرار دارد زایمان از طریق واژن نیز امکانپذیر است ولی اغلب پزشکان نمیخواهند در این شرایط جنین را به دنیا آورند. هنگامیکه جنین اواخر سه ماهه سوم بارداری در وضعیت سر به پایین نیست، ممکن است پزشک شما را به عمل سزارین ترغیب کند. ولی همچنان مجبور نیستید تصمیم قطعی خود را برای عمل سزارین بگیرید، شاید بتوانید جنین را تشویق کنید تا قبل از زایمان با انجام ورزش های چرخش جنین آخرین تلاش خود را برای جابه جا شدن این فرشته کوچک انجام بدهد.
در منزل از نیروی جاذبه به نفع خود استفاده کنید. بالشی را زمین بگذارید و روی آن دراز بکشید. در این حالت باسن شما حدودا ۳۵ سانتیمتر بالاتر از سر شما قرار دارد. سه بار در روز در این حالت و به مدت ۱۵ دقیقه قرار گیرید. تاکنون مطالعاتی روی این حرکت انجام نشده است ولی از آنجاییکه این حرکت آسیبی به جنین نمیزند، ارزش امتحان کردن را دارد.
روش دیگری که برخی از بانوان از آن استفاده میکنند، «تکنیک وبستر» است. روشی اصلاحی با کایروپرکتیک است که بر روی استخوان خاجی و لگن تمرکز دارد. ممکن است لازم باشد ده بار از این روش استفاده شود تا جابهجایی جنین اتفاق افتد. در برخی از مادران ممکن است با یک یا دو بار استفاده از این روش جنین سر و ته شود. قبل از امتحان این روش حتما با پزشک مراقبتهای اولیه مشورت کنید.
اگر زمان چرخش جنین در رحم گذشته و جنین هنوز جابهجا نشده است، پزشک ممکن است برای چرخیدن جنین از روش چرخش سفالیک خارجی (ECV) استفاده کند. به این صورت که پزشک با استفاده از دست خود و فشاری که بر شکم شما میآورد، جنین را مجبور به حرکت میکند. ممکن است برای سهولت کار، از طریق سرم، اپیدورال یا داروی آرامبخش به ماهیچه شما تزریق شود. این کار معمولا در بیمارستان انجام خواهد شد، زیرا این عمل ممکن است باعث زایمان، آزار جنین، پاره شدن کیسه آب، یا شرایط دیگری شود که نیاز به زایمان فوری یا عمل سزارین اورژانسی ضرورت پیدا کند.
منبع: workingmother
بیشتر بدانید:
2- انواع وضعیت های قرارگیری جنین در رحم
3- وضعیت و حالت قرار گرفتن جنین در رحم مادر هنگام زایمان
4- روشهای چرخاندن جنین در سه ماهه سوم