molfix-مولفیکس

مزایا و عوارض خوردن شکلات تلخ در بارداری

مزایا و عوارض خوردن شکلات تلخ در بارداری

اگر عاشق شکلات هستید و از طرفی باردار هم هستید باید خیلی خوشحال باشید زیرا نتایج بررسی ها نشان می دهد که مصرف شکلات تلخ در زمان بارداری مفید است. امادر صورت زیاده روی در خوردن شکلات، بانوان باردار دچار عوارض و مشکلاتی خواهند شد. برای آشنایی با مزایا و عوارض خوردن شکلات تلخ در بارداری تا انتهای این نوشتار با ما همراه باشید.

مزایای خوردن شکلات تلخ در بارداری

در ادامه به ۵ مورد اشاره شده است که توضیح می دهد چرا مصرف متعادل شکلات تلخ برای مادر باردار مفید است.

  • شکلات تلخ حاوی مواد معدنی مهم است که به طور چشمگیری استرس و افسردگی را کاهش می دهد.
  • کاکائو حاوی تئوبرومین است که به تنظیم جریان خون در مادران باردار کمک می کند. علاوه بر آن، تئوبرومین رگ های خون را گشاد می کند تا خون به راحتی به جنین برسد.
  • آنتی اکسیدان موجود در آن، رادیکال های آزاد را از بین می برد.
  • آهن و منیزیم موجود در شکلات در افزایش و حفظ گلبول های قرمز بانوان موثر است.
  • مصرف متعادل از شکلات تلخ خالص به متعادل کردن کلسترول خون کمک بسزایی خواهد کرد.

شکلات تلخ بیماری پره اکلامپسی را تسکین می‌دهد، پره اکلامپسی یکی از دلایل زایمان زودرس است و با فشار خون بالا و میزان زیاد پروتئین در ادرار در طول بارداری مشخص می‌شود. زمانی که فشار خون افزایش می‌یابد، منجر به تشنج می‌شود و همچنین ممکن است باعث لخته شدن خون و آسیب به کبد شود. بر اساس یک مطالعه که در سالنامه اپیدمیولوژی (علم امراض مسری) گزارش شده است، تئوبرومین موجود در شکلات تلخ به تسکین این بیماری کمک می‌کند.

تحقیقات دانشگاه ییل در آمریکا نشان می دهد که مصرف شکلات ریسک ابتلا به پره اکلامپسی را تا حدود ۷۰ درصد کاهش می‌دهد. بنابراین نتیجه می‌گیریم که مصرف شکلات سیاه حدود پنج وعده در هفته در پیشگیری از پره اکلامپسی خصوصاً در سه ماهه سوم بارداری موثر است.

به گزارش سایت «نیوزویک»، با تنظیم فشارخون و غنی بودن آنتی اکسیدان، به طور موثر میزان استرس خانم ها را کاهش می دهد.

با تمام این ها می توانید در دوران بارداری از مصرف شکلات تلخ لذت ببرید اما به یاد داشته باشید که نکته اصلی برای داشتن تغذیه سالم در این دوران اعتدال در مصرف تمامی مواد غذایی است.

 

عوارض خوردن شکلات و شکلات تلخ در بارداری

 مصرف شکلات در بارداری باید معقول و منطقی باقی بماند و مقدار کالری ورودی نیز باید متعادل باشد. در دوران بارداری به دلایل زیر نباید در مصرف شکلات زیاده روی کرد:

۱- دریافت کافئین بیش از مقدار مجاز

مراقبت از مقدار کافئین دریافتی توسط شما امری ضروری است. دقت کنید که روزانه بیشتر از ۲۰۰ میلی گرم کافئین مصرف نکنید زیرا می‌تواند منجر به سقط جنین شود.

شکلات دارای کافئین است و وقتی آن را با چای ، قهوه و یا سایر نوشیدنی ها مصرف می‌کنید بیش از مقدار مجاز روزانه دریافت می‌کنید، یعنی حدود ۴۰ گرم شکلات سیاه که حاوی ۳۱ میلی گرم کافئین و شکلات شیری که حاوی ۱۰ میلی گرم کافئین است.

کافئین همچنین سوزش معده را تشدید می‌کند. بسیاری از بانوان در طول بارداری از سوزش معده ناشی از تغییرات فیزیکی یا هورمونی رنج می‌برند. در چنین وضعیتی باید از مصرف شکلات خودداری و یا مقدار آن را محدود کنید تا سوزش معده کاهش یابد.

۲- دریافت چربی و کالری بیش از مقدار مجاز

مصرف بیش از اندازه شکلات به دلیل افزایش دریافت چربی و کالری احتمالا منجر به افزایش وزن زیاد می‌شود. بنابراین اضافه شدن بیش از اندازه وزن باعث واریس، دیابت بارداری، فشار خون و افزایش خطر سزارین خواهد شد. هر ۲۸ گرم شکلات سیاه حاوی ۱۵۰ کالری و ۹ گرم چربی است. به همین ترتیب شکلات شیری نیز حاوی ۱۵۰ کالری و 5/8 گرم چربی است.

۳- دریافت قند بیش از مقدار مجاز

قند موجود در شکلات می‌تواند سبب افزایش وزن، دیابت بارداری و مشکلات دندان شود. در حدود ۴۲ گرم شکلات سیاه (تلخ) حاوی ۱۸ گرم قند و همان مقدار شکلات شیری حاوی ۲۳ گرم قند است. پزشک شما می‌تواند مقدار مناسب قند دریافتی شما را تعیین کند تا به شما کمک کند به میزان مناسب شکلات مصرف کنید.

 با توجه به تمایل بیشتر مادران باردار به مصرف انواع شکلات ها و شیرینی ها، برای جلوگیری از بالا رفتن بیش از اندازه قند خون و ابتلا به دیابت بارداری، لازم است بر مصرف مواد قندی همانند انواع شکلات ها نظارت و کنترل دقیق داشته باشید. افزایش غیر قابل کنترل قند خون در این زمان نه تنها موجب آسیب به جنین خواهد شد بلکه از جهت الزام رعایت رژیم غذایی و گاهاً ضرورت دریافت انسولین، مادر را نیز به دردسر خواهد انداخت.

 

مطالعه بیشتر:

1- فواید خوردن شکلات در بارداری

2- خوردن شکلات صبحانه، کاکائو و هات چاکلت در بارداری

3- خوردن شکلات در سه ماهه اول و دوم بارداری

4- تاثیرات مثبت و منفی خوردن عسل در بارداری بر مادر و جنین

 

استدیو عکس فیلیک