molfix-مولفیکس

مراقبت از پوست شکم در بارداری و علت ترک خوردن پوست شکم

مراقبت از پوست شکم در بارداری و علت ترک خوردن پوست شکم

یکی از دغدغه های تعداد بسیار زیادی از مادران باردار مراقبت از پوست شکم در بارداری است. به علت آنکه پوست شکم شما در این دوران بر اثر رشد جنین به شدت کشیده می شود، امکان ترک خوردن آن بسیار زیاد است. با رعایت نکات مربوط به مراقبت از پوست شکم در دوران بارداری، شاید نتوانید کاملا مانع از بروز چنین ترک هایی شوید، اما بدون شک می توانید شدت آنها را کاهش دهید.

همانطور که می‌دانید طی بارداری بدن شما تحت تاثیر دگرگونی‌ها و تغییرات شگفت‌ انگیزی قرار می‌گیرد. در حقیقت، زمانی‌که هورمون‌ها، بدن شما را به جسمی بزرگ، نرم و حساس تبدیل می‌کنند، بدن شما تحت تاثیر یکی از شدیدترین فشارهایی قرار دارد که تا کنون تحمل کرده‌اید، رخدادی که به شکل فیزیکی نیز بدن شما را دگرگون می‌سازد. بجز نرم شدن پیوندها و جابه‌جایی اعضای داخلی بدنی، این شکم بیچاره شماست که شدیدترین فشارها را تحمل می‌کند. پس از گذراندن این 9 ماهه پُر ماجرا، زمانی‌که فرزندتان را به سلامت به دنیا آوردید و تقریباً به حالت طبیعی خود بازگشتید، هنوز هم متوجه غیرطبیعی بودن شکم خود خواهید شد. شما می‌توانید با مراقبت از پوست شکم در بارداری، از این مشکل را تا حد زیادی پیشگیری کنید.

خانم "لین بلاف" نرس ماما و متخصص آموزش زایمان در مورد مراقبت از پوست شکم در بارداری پیشنهاد می‌کند :

  • با نوشیدن آب کافی، بدن و پوست خود را مرطوب نگه‌ دارید. زیرا هر چه مقدار آبی که پوست جذب کند، بیشتر باشد، قابلیت کششی بیشتری خواهد داشت.
  • نکته بسیار مهم در مراقبت از پوست شکم در بارداری تغذیه سالم است. تغذیه‌ای سالم که از مواد مغذی‌ای مثل، میوه‌ها و سبزی‌ها تازه تهیه می‌شوند، مواد مورد نیاز پوست بدن شما را تامین می‌کنند. رژیم بارداران باید حاوی کلسیم، روی، ویتامین A (این ویتامین باید در خوراکی‌هایی که میل می‌کنید، وجود داشته باشد و نیازی به استفاده از مکمل‌های آن نیست)، C و E (مغزها، غلات، ‌گوشت، ماهی و محصولات لبنی) باشد. زمانی‌که تحت تاثیر افزایش وزن، ترک خوردن پوست آغاز می‌شود، این ویتامین‌‌ها و مواد معدنی برای تقویت پوست شما حیاتی هستند.
  • حداقل سه تا چهار بار در هفته به طور منظم ورزش کنید، اما برای تائید ایمنی آن با پزشک خود مشورت کنید.
  • برای مراقبت از پوست شکم در بارداری محل‌هایی که احتمال ترک پوستی وجود دارد را با روغن بادام شیرین ماساژ دهید. زیرا ماساژی ملایم، حالت کششی پوست شما را بهبود می‌بخشد. همچنین می‌توانید بطور روزانه از کرم یا روغن مخصوص ترک خوردگی پوست استفاده کنید.(مخصوص دوران بارداری)  
  • شکم و باسن خود را به سمت داخل بکشید، به این ترتیب علاوه بر پیشگیری از مشکلات مربوط به کمر، ماهیچه‌های شکمی شما نیز توازن بهتری خواهند داشت.
  • برخی از بانوان پس از زایمان نیز همچنان با خط تیره‌ای که در دوران بارداری بر روی شکمشان کشیده شده است، مشکل دارند. این خط linea nigra نام دارد که بدلیل افزایش میزان هورمون‌ها ایجاد می‌شود، البته بانوانی که پوست تیره‌تری دارند، احتمالاً بیشتر از سایرین با این خط مشکل خواهند داشت.

اما تمامی این نشانه‌ها بد نیستند، زیرا از لحظه‌ای که زایمان انجام می‌شود، دگرگونی‌های هورمونی باعث فرو رفتن و کوچک شدن شکم شما می‌شوند و پس از مدتی شکم شما تقریباً به وضعیت پیش از بارداریتان باز می‌گردد.

رحم شما نیز طی چهار هفته پس از زایمان کوچک شده و به اندازه عادی باز می‌گردد. همچنین سلول‌های بدن شما که طی بارداری بزرگ شده بودند نیز شروع به تخلیه مایعات خود می‌کنند و به شکل ادرار، ترشحات واژنی و تعرق از بدن خارج می‌شوند. در صورتی‌که شیردهی پستانی کنید و ورزش خود را نیز ادامه دهید، چربی‌هایی که در دوران بارداری ذخیره کرده‌اید، سریع‌تر شروع به سوختن می‌کنند.

متاسفانه، نشانه‌های ترکیدگی پوست و خط زیر شکم شما به نسبت ماهیچه‌های شل شکم‌تان به زمان بیشتری برای ترمیم نیاز دارند. ولی اگر با استفاده از روغن یا کرم مخصوص بطور روزانه پوست خود را ماساژ دهید، پس از حدود شش ماه، این نشانه‌ها کمتر دیده می‌شوند. البته این نشانه‌های مادر شدن، هرگز به طور کلی ناپدید نمی‌شوند، در حقیقت این نشانه‌ها باعث یادآوری معجزه و آفرینش موجودی در درون بدنتان تا سال‌ها همراه شما خواهند ماند.

اینکه شکمتان به سرعت به حالت قبل از بارداری باز گردد، واقعاً به ندرت رخ می‌دهد. بنابراین بهتر است صبور باشید. بالاخره نه ماه گذشته است تا شکم شما برای پذیرایی از فرزندتان تا این اندازه تغییر شکل دهد، بنابراین حداقل همین زمان لازم است تا از نشانه‌های بارداری رهایی یابد.

پس داشتن برنامه‌ای روزانه برای مراقبت از شکم در حال رشدتان از همان آغاز بارداری بسیار ضروریست، زیرا به شما کمک خواهد کرد تا عوارض این تغییرات پوستی را به حداقل برسانید.

خانم لین هشدار می‌دهد که طی بارداری "رژیم نگیرید و از برنامه‌های لاغرشدن پیروی نکنید". تنها خوراکی‌های سالم را هوشیارانه مصرف کنید.  

در جهت مراقبت از پوست شکم در بارداری:

  • سیگار نکشید، چراکه برای شما، فرزندتان و قابلیت کششی پوستتان بسیار مضر است.
  • سه یا چهار بار در هفته پیاده‌روی یا شنا کنید.

 

مطالعه بیشتر:

1- روغن زیتون برای ترک شکم در بارداری، آیا مفید است؟

2- علت و درمان ترک های پوستی بارداری

3- پیشگیری و کاهش ترک های پوستی و کشیدگی های پوستی در بارداری

4- 30 توصیه برای حفظ زیبایی در دوران بارداری

 

استدیو عکس فیلیک