molfix-مولفیکس

خارش واژن در بارداری و جنسیت جنین با هم ارتباطی دارند؟

خارش واژن در بارداری و جنسیت جنین با هم ارتباطی دارند؟

تهوع صبحگاهی، سردرد، تغییر خلق و خو و خستگی از نشانه‌های معمول بارداری است. اگر باردار هستید می‌دانید از چه حرف می‌زنیم. بیشتر بانوان باردار این عوارض را تجربه می‌کنند اما گاهی ممکن است در برهه‌ای از بارداری دچار خارش واژینال نیز بشوید. با این‌که ممکن است همه آن‌را تجربه نکنند، اما خارش واژینال در دوران بارداری عارضه ای شایع محسوب می شود. ا گر دچار خارش واژن در بارداری شده‌اید لازم نیست نگران باشید. دلیل این امر می‌تواند عوامل مختلفی باشد و رسیدگی به این عارضه نیازمند آن است که ابتدا دلیل واقعی را پیدا کنید.

 منظور از خارش واژن در بارداری چیست؟

خارش واژینال در دوران بارداری عارضه‌ای است که طی آن پوست داخل و پیرامون واژن تحریک شده و دچار خارش و التهاب می‌شود. وقتی بانویی باردار است، ممکن است شاهد افزایش ترشحات واژنی باشد که می‌تواند پوست واژن را تحریک کند. اما خارش همچنین می‌تواند به خاطر عفونت یا واکنش آلرژیک به ماده شستشو، لوسیون یا صابون مورد استفاده در دوران بارداری رخ دهد.

خارش واژن در بارداری و جنسیت جنین

بسیاری از مادران باردار گمان می کنند که خارش واژن در بارداری ممکن است نشان دهنده جنسیت بخصوصی باشد، اما ما براساس یافته های علمی به شما می گوییم که این دو مورد هیچ گونه ارتباطی به هم ندارند و خارش واژن در بارداری معمولا دلیلی جز ابتلا به عفونت ندارد.

دلایل خارش واژینال در دوران بارداری چیست؟

بسیاری از مادران در انتظار می گویند که باردارم خارش واژن دارم، علت این مساله چیست؟ شایع‌ترین دلایل خارش واژینال در دوران بارداری شامل موارد زیر است:

جریان خون لگن در دوران بارداری افزایش می یابد و این موجب متورم شدن ناحیه واژینال و آسیب‌پذیری در برابر عفونت‌ها خواهد شد. قارچ معمولا به مقدار کم در واژن یافت می‌شود. تغییرات هورمونی در دوران بارداری می‌تواند توازن pH واژن را بهم بزند و آن را در برابر عفونت آسیب‌پذیر سازد. در نتیجه قارچ می‌تواند در ناحیه واژینال تکثیر شده و موجب خارش، ترشح با بوی پنیری و درد شود. این عارضه را می‌توان به سادگی با داروهای موجود برطرف کرد. داروهای توصیه‌شده در این مورد انواع کرم‌ها، پمادها یا قرص‌های ضدقارچ است. با این حال، پیش از استفاده باید با پزشک خود مشورت کنید.

  • افزایش ترشح واژینال

تغییرات هورمونی، تغییر میزان pH و ضخیم شدن دیواره واژن در دوران بارداری می‌تواند منجر به افزایش ترشحات واژینال شود. افزایش ترشحات واژینال و مخاط دهانه رحم در دوران بارداری ممکن است منجر به خارش شود. اگر ترشح شفاف یا سفید و بدون بو باشد، اشکالی ندارد زیرا ترشحات واژینال از واژن محافظت می‌کند، اما گاهی می‌تواند پوست را تحریک و آن‌را قرمز کند. اگر شاهد افزایش ترشحات واژینال شده‌اید، آن‌را آرام پاک کنید و ناحیه واژن را تا جای ممکن خشک و تمیز نگه دارید. حتی می‌توانید از کمپرس سرد روی ناحیه یا شستن آن با آب استفاده کنید.

  • واژینوز باکتریال

این مورد نیز از جمله دلایل شایع برای خارش واژینال در دوران بارداری است. باکتری اغلب در واژن یافت می‌شود، اما اگر توازن فلور نرمال و باکتری مضر در واژن تغییر کند، می‌تواند موجب واژینوز باکتریال در دوران بارداری گردد نشانه‌های واژینوز باکتریال شامل خارش، درد، سوزش هنگام ادرار، ترشحات بدبو و التهاب است. این عارضه باید توسط پزشک تشخیص داده و درمان شود. پزشک معمولا برای از بین بردن عفونت باکتریایی آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کند.

  • تحریک ناشی از محصولات

در دوران بارداری، پوست واژن می‌تواند به خاطر صابون، مواد شستشو یا لوسیون مورد استفاده شما تحریک یا ملتهب شود. نرم‌کننده‌های منسوجات و مواد شوینده روی لباس‌های زیر، صابون‌های عطری، لوسیون‌ها، ژل‌های شستشو و کاندوم‌ها همگی می‌توانند موجب تحریک پوست واژن شوند. به منظور جلوگیری از این موضوع، از مصرف صابون‌ها و لوسیون‌های عطری اجتناب کنید. از صابون‌ها و لوسیون‌های بدون بو و مواد شوینده و نرم‌کننده‌های ضدحساسیت استفاده کنید.

  • بیماری‌های مقاربتی

بیماری‌های مقاربتی نیز می‌تواند موجب خارش و تحریک واژینال شود. انواع بیماری‌های مقاربتی شامل سفلیس، سوزاک کلامیدیا و هرپس است. این بیماری‌ها علاوه بر خارش موجب ترشحات بدبو و درد می‌شوند. در صورت ابتلا به بیماری‌های مقاربتی لازم است بلافاصله کمک پزشکی دریافت کنید و پزشک درمان مناسب را برای شما توصیه خواهد کرد. هنگام رابطه جنسی از کاندوم استفاده کنید و از برقراری رابطه با افرادی که روابط پرخطر دارند پرهیز کنید.

  • شپش‌زدگی

اگر اطراف موی شرمگاهی احساس خارش شدید می‌کنید می‌تواند به خاطر شپش باشد. شپش‌ها حشرات ریزی هستند که از خون انسان تغذیه می‌کنند. این عارضه بسیاری مسری است و می‌تواند از طریق توالت‌های عمومی یا رابطه جنسی به آن مبتلا شوید. شپش را نمی‌توان در خانه درمان کرد و باید با پزشک مشورت کنید. در صورت وجود شپش، پاکسازی رختخواب و لباس‌ها نیز ضروری است. استفاده از درمان‌های شیمیایی شپش‌زدگی بدون مشورت با پزشک توصیه نمی‌شود.

  • عفونت مجاری ادراری

خارش واژن در بارداری همچنین می‌تواند در نتیجه عفونت مجاری ادراری نیز باشد. دلیل آن اساسا این است که در مجاری ادراری باکتری جمع می‌شود و موجب خارش و سوزش هنگام ادرار خواهد شد. همچنین می‌تواند با تب، لرز و استفراغ همراه باشد. اگر این نشانه‌ها را تجربه کرده‌اید، باید با پزشک مشورت کنید چراکه نیازمند درمان با آنتی‌بیوتیک است.

https://parenting.firstcry.com/articles/vaginal-itching-during-pregnancy-causes-and-remedies/

 

بیشتر بدانید:

1- انواع ترشحات واژن در دوران بارداری را بهتر بشناسید

2- درمان عفونت قارچی واژن با روش های خانگی و دارویی

3- علت و درمان های عفونت قارچی واژن چیست؟

4- با هشت اشتباه در شست و شوی واژن آشنا شوید!

استدیو عکس فیلیک