molfix-مولفیکس

ضخامت اندومتر برای بارداری چقدر باید باشد؟

ضخامت اندومتر برای بارداری چقدر باید باشد؟

وقتی تخمک بارور شده از درون لوله های فالوپ به سمت رحم حرکت کرده و به حفره رحم می رسد، در لابلای پوشش داخلی رحم لانه گزینی می کند تا بتواند با مادر ارتباط خونی برقرار کند. ضخامت اندومتر برای بارداری جهت موفقیت در انجام عمل لانه گزینی اهمیت بسیار زیادی دارد. به همین سبب در این مطلب قصد داریم تا برایتان شرح دهیم که بهترین ضخامت اندومتر برای بارداری چقدر است؟

برای باردار شدن باید عوامل بسیاری در زمان و شرایط مناسب دست به دست هم دهند تا عمل لقاح با موفقیت انجام شود. در واقع لقاح نقطه آغاز راهی طولانی و پرفراز و نشیب است و در این میان فاکتورهای تعین کننده بسیاری از جمله رحم و سیکل قائدگی منظم نیز وجود دارند که در حفظ و تضمین سلامت تخمک نقش دارند. یکی دیگر از فاکتورهای مهم در یک بارداری موفق ضخامت آندومتر یا پوشش داخلی رحم است.

آندومتر چیست؟

بخش داخلی دیواره رحم از غشاهای مخاطی تشکیل شده است. این بافت فرش کننده مخاطی آندومتر نامیده می شود. آندومتر در واقع از دولایه تشکیل شده است: یکی از آنها لایه فانکشنال یا کاربردی است که ضخامت ثابت نداشته و در طول هر سیکل قائدگی فرو می ریزد و دیگری لایه پایه است که با ضخامت ثابت همواره در رحم باقی می ماند. ضخامت آندومتر بسته به اینکه در چه زمان و دوره از سیکل ماهیانه خود باشید متفاوت است. ضخامت اندومتر در بارداری افزایش می یابد تا بتواند جنین را در درون خود نگه دارد.

ضخامت اندومتر چیست؟

وقتی به سونوگرافی برای بررسی وضعیت رحم و تخمدان ها مراجعه می کنید، متخصص سونولوژیست عوامل گوناگونی از جمله ابعاد رحم، ابعاد تخمدان ها و ... را در درون شکم شما اندازه گیری می کند. یکی از مهمترین مواردی که به دقت بررسی می شود ضخامت اندومتر است. همانطور که ذکر کردیم اندومتر درونی ترین لایه رحم است که خود از دو بخش قاعده ای زیرین و لایه اسفنجی سطحی تشکیل شده است. بنابراین وقتی می پرسید که ضخامت دو لایه اندومتر چیست، باید بگوییم منظور ضخامت این دو لایه ی اسفنجی و بازال است که توسط متخصص اندازه گیری شده و به طور کلی بیانگر ضخامت لایه اندومتر رحم خواهد بود.

ضخامت اندومتر برای بارداری چقدر باید باشد؟

ضخامت اندومتر برای بارداری و لانه گزینی صحیح جنین اهمیت بسیار زیادی دارد. به عنوان یک مقایسه کلی باید گفت که لایه آندومتر بسیار نازک است. در انتهای چرخه قائدگی پس از آنکه لایه دوم یا کاربردی به طور کامل ریزش کرد، ضخامت لایه ثابت باقیمانده فقط به اندازه یک میلی متر خواهد بود. پس از طی این دوره و با شروع چرخه تخمک گذاری بعدی سلول ها مجددا شروع به ایجاد بافت کاربردی جدید بر روی این لایه ثابت می کنند تا ضخامت این بخش را افزایش دهد.

ضخامت آندومتر نرمال

ضخامت این لایه از فردی به فرد دیگر متفاوت است. ولی به طور کلی ضخامت اندومتر برای بارداری در حدود 8 میلی متر است که باید تا هنگام لانه گزینی به حدود 15 میلی متر برسد تا بتواند تخمک بارور شده را به طور ایمن نگهداری کند. با انجام لانه گزینی و وقوع واکنش دسیدوایی ضخامت اندومتر در اوایل بارداری شروع به افزایش می کند تا بتواند بستر مناسبی برای رشد جنین فراهم آورد.

آیا با ضخامت اندومتر 6 میلیمتر می توان بارداری شد؟ 

در آندومترهایی با ضخامت 5 تا 6 میلی متر درصد موفقیت بارداری بسیار اندک است. در این شرایط القای تخمک گذاری همراه با مکمل پروژسترون مورد نیاز است.

ضخامت آندومتر نرمال برای بارداری یک عامل بسیار ضروری و تعیین کننده در فرایند باردار شدن و حفظ سلامت آن است. با پیروی از یک سبک زندگی سالم و اتخاذ شیوه های مناسب درمان می توان فضای رحم را به یک مسکن عالی برای جنین تبدیل کرد.

استدیو عکس فیلیک