آنفولانزا در بارداری چگونه درمان می شود؟
ابتلا به آنفولانزا در بارداری میتواند بر سلامت جنین تاثیر بگذارد. اگر قصد بارداری دارید یا هم اکنون باردار هستید توصیه میشود واکسن آنفولانزا در بارداری را برای محافظت از خود و جنینتان دریافت کنید. برای کسب اطلاعات کامل درمورد ابتلا به ویروس آنفولانزا در بارداری و درمان های قابل استفاده، این مطلب را مطالعه کنید.
مواجهه با آنفولانزا در بارداری
آنفولانزا بیماری عفونی ویروسی است که با عطسه و سرفه منتقل میشود. آنفولانزا نوعی سرماخوردگی نیست و توسط نوع متفاوتی از ویروسها ایجاد میشود. گرچه نشانه های این دو عارضه بسیار به یکدیگر شباهت دارند اما علایم این بیماری در مقایسه با سرماخوردگی شدیدتر و طولانیتر است.
در صورتی که باردارید و گمان میکنید به آنفولانزا مبتلا شدهاید باید سریعا با پزشک مشورت کنید. این بیماری ویروسی که در زمستان شایعتر است را باید با داروهای ضد ویروس درمان کرد. مصرف این داروها در 48 ساعت نخست بعد از ابتلا تاثیر بیشتری دارد. این داروها گرچه باعث درمان بیماری نمیشوند اما میتوانند علایم را تسکین داده و سبب کوتاه شدن مدت زمان بیماری و کاهش عوارض جدی آن شوند. در کنار مصرف این داروها باید فرد استراحت کند و بدنش را گرم نگه دارد و میزان مایعات بیشتری مصرف کند تا بدن دچار کم آبی نشود. مصرف پاراستامول نیز تا حدی به کاهش حرارت بدن و تسکین درد کمک میکند.
مواجهه با سرماخوردگی در دوران بارداری
سرماخوردگی نوعی عفونت خفیف ویروسی است که بینی، گلو، سینوسها و حتی مجاری هوایی فوقانی را درگیر میکند. این عفونت سبب انسداد بینی، آبریزش، عطسه، گلودرد و سرفه میشود. سرماخوردگی یک هفته ادامه خواهد داشت و در این مدت بدن با عفونت ویروسی مقابله میکند. برای سرماخوردگی درمانی وجود ندارد و تنها با مصرف برخی داروها مثل پاراستامول و نوشیدن بیشتر مایعات و استراحت میتوان علایم را تسکین داد.
دارو برای درمان آنفولانزا در دوران بارداری
در حالت عادی مصرف دارو در دوران بارداری و مخصوصا در سه ماهه نخست توصیه نمیشود. در شرایطی مثل سردرد یا سرماخوردگی و دردهای جزئی باید به دنبال روشهای دیگری برای تسکین علایم بود اما پاراستامول از جمله داروهای مجاز است که در شرایط خاص مثلا برای تسکین درد یا تب میتوان آن را مصرف کرد. هیچ مدرکی مبنی بر تاثیرات مضر آن در دوران بارداری وجود ندارد. در صورتی که این دارو در تسکین علایم موثر نبود بهتر است از متخصص مشورت بگیرید.
مصرف ایبوپروفن در بارداری
ایبوپروفن نوعی داروی ضد التهابی غیراستروئیدی است که در دوران بارداری قبل از مصرف آن باید با پزشک مشورت کرد. مدرکی در دست نیست تا بتوان گفت داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن یا آسپرین در ماههای نخست بارداری سبب سقط جنین میشوند یا خیر اما تاکید میشود که این داروها را در سه ماهه آخر نباید مصرف کرد زیرا سبب خونریزی بیشتر قبل و بعد از زایمان و عوارض دیگری نظیر تاخیر در زایمان یا مشکلات قلبی ریوی برای جنین میشوند. پاراستامول یا استامینوفن داروی ضد التهابی غیراستروئیدی نیست و به همین دلیل مصرف برای تسکین علائم آنفولانزا در بارداری بدون اشکال تلقی می شود.
منبع: pregnancybirthbaby
بیشتر بخوانید:
1- واکسن آنفولانزا در بارداری ضرر دارد و علائم آنفولانزا چیست؟
2- تفاوت سرماخوردگی با آنفولانزا در چیست و راه درمان آن چیست؟
3- آیا سرماخوردگی یا آنفولانزا در اوایل بارداری برای جنین خطرناک است؟
4- جلوگیری از آنفولانزا در بارداری و نکاتی برای ایمنی بیشتر