molfix-مولفیکس

برای وزن گیری نوزاد چه کنیم؟آیا باید شیر دادن را قطع کنیم؟

برای وزن گیری نوزاد چه کنیم؟آیا باید شیر دادن را قطع کنیم؟

امروزه یکی از مشکلاتی که تعداد قابل توجهی از والدین با آن دست و پنجه نرم می کنند، وزن گیری نامناسب نوزاد است. اگر افزایش نوزاد شما از حد مورد انتظار کمتر است و می پرسید که برای وزن گیری نوزاد چه کنیم، در این مطلب راه حل هایی را به شما پیشنهاد می کنیم که ممکن است با کمک آنها بتوانید مساله افزایش وزن دلبندتان را برطرف کنید.

برای وزن گیری نوزاد چه کنیم؟

اگر در مورد افزایش وزن نوزاد و مواردی از این قبیل نگران هستید، لازم است هرچه زودتر به متخصص اطفال مراجعه کنید. پزشک نوزاد را معاینه می‌کند، دور سر او را اندازه می‌گیرد، او را وزن می‌کند و به شما می‌گوید در این سن چه وزنی برای او ایده‌آل است. سپس راهکارهایی ارائه خواهد داد که برای شما و کودک مفید است و درصورت لزوم زمان مراجعه بعدی را تعیین می‌کند.

برای وزن گیری بیشتر نوزاد چه کنیم، مواردی که ممکن است به شما پیشنهاد شود، شامل موارد زیر است:

  • مکیدن نوزاد را بررسی کنید. مطمئن شوید نوزاد به درستی سینه شما را می‌مکد. می‌توانید از یک دوست که تجربه شیردادن داشته، ‌پزشک، مشاور شیردهی و مادرانی که در گروه شیردهی محله هستند‌ کمک بخواهید.
  • به‌طور مکرر شیر بدهید. هر ۲ تا ۳ ساعت یک بار و هر زمانی که احساس کردید کودک گرسنه است، به او شیر بدهید. کودک را در برنامه دستور غذایی هر ۳ تا ۴ ساعت یک بار قرار ندهید. از آنجایی که هضم شیر مادر آسان است، کودک نیاز دارد در فواصل کمی شیر بخورد.
  • از استفاده زودهنگام از پستانک خودداری کنید. در ۴ تا ۶ هفته اول،‌ از دادن پستانک به نوزاد خودداری کنید. اگر نوزاد به مکیدن پستانک عادت کند، نمی‌تواند شیر زیادی از سینه بخورد. مکیدن پستانک، نوزاد را خسته می‌کند و هنگامی‌که سینه را می‌مکد، نمی‌تواند شیر زیادی دریافت کند. اگر وزن نوزاد با شیر مادر اضافه شد، آنگاه می‌توانید در صورت نیاز از پستانک استفاده کنید.
  • هنگام شیر دادن، نوزاد را بیدار نگه دارید. سعی کنید نوزاد را در ۲۰ دقیقه اول شیر خوردن بیدار نگه دارید. اگر نوزاد شما خواب‌آلود است سعی کنید با قلقلک دادن پاها، تغییر حالت شیر دادن، عوض کردن پوشک، آروغ گرفتن یا تغییر روش شیردهی او را هشیار نگه دارید.
  • مشکل تولید شیر خود را برطرف کنید. اگر مشکل مقدار شیرتان است، روش‌هایی را دنبال کنید که باعث افزایش شیر می‌شوند. در کنار شیری که به نوزاد می‌دهید،‌ شیر خود را بدوشید. غذاهایی را که باعث افزایش شیر می‌شود به وعده‌های غذایی خود اضافه کنید. از عرقیجات و چای‌هایی که باعث افزایش شیر می‌شوند استفاده کنید.
  • غذای مکمل به نوزاد بدهید. ممکن است پزشک تجویز کند که نوزاد در کنار شیر مادر از غذای مکمل استفاه کند. اگر نوزاد زود به دنیا آمده است، ابتدا شیر خود و سپس شیرکمکی به نوزاد بدهید. می‌توانید شیر انتهایی خود را از شیر ابتدایی جدا کنید. شیر انتهایی دارای ارزش غذایی بالاتری است. کالری و چربی بیشتری دارد و کمک می‌کند کودک بهتر وزن بگیرد.

 برای وزن گیری نوزاد چه کنیم؟ آیا باید شیر دادن را قطع کنیم؟

شیردهی خود را با مشورت پزشک، تا زمانی‌که برای کودک بی‌خطر است ادامه دهید. بسته به شرایط می‌توانید گاهی شیر بدهید یا برای آسایش خود به شیردادن ادامه بدهید. اگر می‌خواهید کودک را از شیر بگیرید، می‌توانید شیر خود را بدوشید،‌ به کودک شیر خشک بدهید یا آن‌ها را با هم ترکیب کنید. تصمیم همیشه با شما خواهد بود.

شیر خشک یک جایگزین بی‌خطر است. برای بسیاری از مادران تنها روشی است که می‌توانند از تغذیه و افزایش وزن سالم شیرخوار اطمینان حاصل کنند. دستیابی به این هدف بسیار مهم است. اگر می‌خواهید برنامه شیر دادن نوزاد را تغییر دهید، احساس خوبی داشته باشید و بدانید که تمام سعی خود را کرده‌اید و این بهترین تصمیم برای شما و شیرخوارتان است. 

منبع: verywellfamily

 بیشتر بخوانید:

1- وزن گیری و تغذیه ی نوزاد ؛ راهنمای ماه به ماه

2- وزن مناسب نوزاد هنگام تولد

3- همه چیز درباره وزن مناسب نوزادان هنگام تولد!

4- افزایش ماهانه و طبیعی وزن نوزاد با تغذیه و انتخاب مناسب شیر

 

استدیو عکس فیلیک