آیا شیردهی با پروتز سینه امکان پذیر است؟
هيچ چيز نبايد مانع شير دادن مادر به نوزاد شود. هرچند برخى تغييرات در آناتومى پستان مادران میتواند مشکل ساز باشد. يكى از اين تغييرات ايمپلنت یا پروتز پستان است كه مشكلاتى در امر شير دادن به نوزاد ايجاد ميکند اما به طور کامل مانع از آن نمی شود. اين مقاله را بخوانيد تا در مورد شیردهی با پروتز سینه و تمامی نکات مهم در این زمینه بيشتر آشنا شوید.
آیا شیردهی با پروتز سینه امکان پذیر است؟
بله تا به حال مادرى در شير دادن با پروتز مشكل يا شكايتى نداشته، هرچند تحقيقات محدودی در اين زمينه صورت گرفته است. در اغلب موارد پروتز مشكلى در توليد شير و يا مكيدن پستان مادر توسط نوزاد ايجاد نمیکند. البته این موضوع به نوع عمل جراحى پستان نيز بستگى دارد و اينكه چه مدت بعد از پروتز پستان قصد شير دادن به نوزاد خود را داشته باشید.
عواملى كه بر شیردهی با پروتز سینه تاثيرگذارند
در زير با عواملى آشنا میشوید كه در تشخیص توانایی مادر برای شیردادن به نوزاد ضروری است:
- زمان عمل جراحى
پستان در دوران باردارى دچار تغييرات زيادى ميشود و تعداد غدد شيرى داخل آن افزايش ميیابد. تغييرات مربوط به دوران باردارى، ممكن است در روند بهبودی و توليد شير تاثيرگذار باشند. پس بانوانى كه مدتها قبل از باردارى اين عمل را انجام دادهاند، مشكلى در اين زمينه نخواهند داشت.
- نوع برش در عمل جراحى پستان
يك جراح ممكن است براى گذاشتن پروتز داخل پستان از روشهاى برش مختلف استفاده كند. اگر برش را از دور نوک پستان انجام دهد ممکن است به عصبهایی که به نوک پستان میرسند آسیب برساند. همچنین احتمال صدمه دیدن غدد شیری وجود دارد. بنابراین بانوانی که در آینده قصد شیر دادن دارند، باید روش برش تحتانی را انتخاب کنند. این برش از زیر پستان یا زیر بغل انجام میشود که ریسک تخریبی کمتری دارد.
- محل قرار گرفتن پروتز
دو روش برای قرار دادن پروتز داخل پستان وجود دارد: زیر ماهیچههای سینه یا روی آن. پروتزی که بالای ماهیچه سینه قرار داده میشود، بیشتر با ترشح شیر مداخله دارد. پس خانمی که قصد شیردهی دارد باید پروتز را زیر ماهیچههای سینه قرار دهد.
- دوره نقاهت
اندازه محل برش و اینکه چه مدت طول میکشد تا زخم بهبود یابد، نقش مهمی در شیردهی مادر دارد. مراقبتهای بعد از عمل و مصرف به موقع داروها به بهبود مادر کمک میکند و او را هرچه زودتر آماده شیردهی میکند.
توجه داشته باشید سینهای که جراحی شده است هیچگاه بدون مشکل نخواهد بود.
آیا با پستانی که بر روی آن عمل کوچک کردن و یا لیفت انجام شده است، میتوان شیر داد؟
بله. لیفت و کوچک کردن پستان از دیگر عملهای مرسوم است که اصلا در شیردهی مشکلی ایجاد نخواهد کرد. در عمل لیفت، پستان را بالا میکشند و با برداشتن پوستهای اضافی و سفت کردن آن، باعث بالا رفتن و سفت شدن پستانها میشوند... در عمل کوچک کردن پستان نیز، با برداشتن چربیها و بافتهای اضافی، اندازه پستان را به شکل دلخواه و متناسب با بدن در میآورند و معمولا جراح به بافت غددی پستان دست نمی زند.
در هر دو عمل جسمی خارجی وارد پستانها نمیشود. با این وجود این عملها به عمل پروتز پستان شبیه هستند. چون نوع برش و دوره نقاهت آن نقش مهمی در شیر دادن دارند و مشکلات و چالشهای پیش رو به همان اندازه وجود دارد.
حال که متوجه شدید شیردهی با پروتز سینه بلامانع است، اجازه ندهید که هیچ عاملی سبب محرومیت فرزند شما از این موهبت خدادادی گردد.
بیشتر بدانید:
1- آماده سازی نوک پستان برای شیردهی پستانی
2- نحوه صحیح قرار دادن نوک پستان در دهان نوزاد
3- علت اصلی نگرفتن سینه (پستان) مادر توسط نوزاد و درمان آن؟
4- دلیل شیر خوردن نوزاد از یک سینه، برای حل این مشکل چه کنیم؟