molfix-مولفیکس

علائم اولیه حاملگی در ماه اول بارداری چیست؟

علائم اولیه حاملگی در ماه اول بارداری چیست؟

هر زوجی که قصد بارداری دارند، به خوبی می دانند دو هفته فاصله بین تخمک گذاری و تست بارداری و دیده شدن علائم اولیه حاملگی یا بروز قاعدگی چقدر طاقت فرسا است. در این مقاله با مشورت پزشکان و کارشناسان درباره همین دوره پر از استرس با شما سخن می گوییم. دو هفته انتظار بین تخمک گذاری و تست بارداری خیلی استرس آور است، این مقاله را بخوانید تا درمورد علائم اولیه حاملگی در ماه اول اطلاعات کاملی کسب کنید، شاید کمی آرام شوید.

علائم اولیه حاملگی در ماه اول بارداری

1.علائم اولیه حاملگی، هر لحظه احساس می کنید، قاعدگیتان شروع شده است

خیلی بی انصافی است که علائم اولیه بارداری و قاعدگی هر دو شبیه هم هستند. می دانید چرا؟

چون چه باردار باشید و چه نباشید دو هفته بعد از تخمک گذاری، پروژسترون در بدن شما ترشح می شود - علائم قاعدگی مانند نفخ، حساسیت پستان و تغییرات خلقی در اثر همین هورمون پروژسترون به وجود می آیند. اگر باردار نباشید،  آزاد سازی این هورمون 10 روز پس از تخمک گذاری، متوقف خواهد شد. با کاهش ترشح، علائم فروکش می کنند، لایه داخلی دیواره رحم فرو می ریزد و قاعدگی آغاز می شود. اما اگر باردار باشید، ترشح پروژسترون همچنان ادامه یافته و علائم قاعدگی باقی می مانند. پزشکان معتقدند علائم قاعدگی و اوایل بارداری تفاوت های جزئی با هم دارند."

2. علائم اولیه حاملگی، ممکن است خونریزی داشته باشید اما خون قاعدگی نباشد

خونریزی ناشی از لانه گزینی که در حدود 30 درصد بارداری ها رخ می دهد، معمولا با قاعدگی اشتباه گرفته می شود. این نوع خونریزی قبل از تاریخ قاعدگی یا کمی زودتر یعنی زمانی اتفاق می افتد که تخم بارور شده در دیواره رحم لانه گزینی می کند. لانه گزینی نیز مانند قاعدگی موجب انقباضات خفیف و خونریزی خواهد شد اما تفاوت هایی نیز دارد. پزشکان می گویند: "خونریزی لانه گزینی خفیف تر و از نظر زمانی کوتاه تر است، حتی احتمال دارد به جای چند روز خونریزی کامل تنها در حد لکه بینی و به جای خون روشن، رنگ آن قهوه ای یا بسیار تیره باشد." اما اگر خونریزی لانه گزینی نداشتید، مشکلی نیست. بدون آن هم می توان بارداری سالم و بی خطری را تجربه کرد.

3. علائم اولیه حاملگی، تغییرات پستان ها

ترشح هورمون hCG به درون خون مادر سبب می شود که پستان ها هرچه سریع تر خود را برای تولید شیر آماده کنند. همین امر سبب احتباس آب درون بافت های پستان، تولید و تکثیر سلول ها و ... می شود که به نوبه خود درد و تورم پستان ها را دنبال خواهد داشت.

4. علائم اولیه حاملگی، سرگیجه

افزایش هورمون پروژسترون در درون خون سبب انبساط عروق می شود که به نوبه خود افت فشار خون و سرگیجه را به دنبال خواهد داشت.

5. علائم اولیه حاملگی، تکرر ادرار

اگر در این روزها بیش از حد معمول به دستشویی می روید، ممکن است مسافر کوچکی در راه داشته باشید. زیرا تغییرات هورمونی ناشی از بارداری خود سبب تکرر ادرار در مادر می شوند.

6. علائم اولیه حاملگی؛ حالت تهوع

همواره حالت تهوع و استفراغ را از علائم اولیه حاملگی در هفته اول می دانیم. دلیل قطعی تهوع صبحگاهی با استفراغ تند بارداری مشخص نیست. اما محققان اعتقاد دارند بالا رفتن هورمون hCG (که از جفت ترشح می شود) در مراحل اولیه بارداری موجب تهوع و بارداری می‌شود. بعلاوه بالا رفتن مقدار هورمون‌ها روند هضم را کند می‌کند و منجر به سوزش معده، سوء هاضمه و بازگشت اسید معده و در نتیجه تهوع و استفراغ می‌شود.

  اگر فاصله بین تخمک گذاری و قاعدگی کمتر از 14 روز باشد، با پزشک مشورت کنید

اگر بعد از تخمک گذاری، ظرف مدت کمتر از 14 روز، قاعدگی رخ دهد نوعی زنگ خطر است و باید هشیار باشید. این می تواند نشانه اشتباه محاسبه زمان تخمک گذاری یا شرایطی به نام نقص فاز لوتئال باشد که نشان می دهد بدن سطح کافی پروژسترون را برای حفظ بارداری تولید نمی کند. در این صورت پزشک داروی پروژسترون تجویز می کند که باید بعد از تخمک گذاری مصرف شود تا طول فاز لوتئال افزایش یابد.

 فاز لوتئال از نظر زمانی، از روز 14 تا 28 چرخه قاعدگی (البته در یک دوره 28 روزه) ادامه دارد. تشکیل جسم زرد، فرآیندی است که در این مرحله رخ می دهد. جسم زرد ساختاری است که پس از فرآیند تخمک گذاری از بقایای سلولهای فولیکولی جدا شده در تخمدان بوجود می آید و بطور عمده موجب ترشح هورمون پروژسترون می گردد. اگر بارداری رخ دهد، جسم زرد باقی می ماند، اما اگر رخ ندهد، جسم زرد در حدود 4 روز قبل از قاعدگی بعدی (روز 24 چرخه) شروع به تحلیل رفتن می کند و به جای آن، ساختاری به نام جسم سفید تشکیل می شود.

6. ویتامین دوره بارداری معروف به پریناتال را هر روز مصرف کنید

حال که علائم اولیه حاملگی را می دانید و خود را برای مادر شدن آماده می کنید، باید روزی یک عدد قرص ویتامین پریناتال حاوی 400 تا 800 میکروگرم اسید فولیک را قبل از این دوره دو هفته ای استفاده کنید. اسید فولیک مانع از بروز نقص لوله عصبی خواهد شد و همانطور که می دانید مغز و نخاع نوزاد طی 4 هفته اول بارداری تشکیل می شوند.

در حقیقت حساس ترین بخش بارداری همان سه ماه اول است، لوله ی عصبی جنین تا پایان ماه اول بخش عمده و بسیار حساسی از تکامل خود را طی می کند و این همان زمانی است که معمولا در دوهفته ی اول شما اصلا از وجود آن مطلع نیستید!! بنابراین رعایت نکات احتیاطی بسیار مهم است.

منبع: parents

 

بیشتر بدانید: 

1- علائم و نشانه های اولیه بارداری

2- علائم و نشانه های حاملگی در هفته اول بارداری

3- 12 نشانه حاملگی در ماه اول را بشناسید

4- روش های تشخیص اولین علائم بارداری در طب سنتی

استدیو عکس فیلیک