molfix-مولفیکس

خوردن قهوه در شیردهی و آیا در شیردهی خوردن قهوه را قطع کنیم؟

خوردن قهوه در شیردهی و آیا در شیردهی خوردن قهوه را قطع کنیم؟

بسیاری از مادران به خوردن قهوه به شدت عادت دارند و می گویند که نمی توانیم روز خودمان را بدون قهوه شروع کنیم! می دانید که خوردن بیش از یک فنجان قهوه در روز در بارداری ممنوع است اما در مورد دوران شیردهی چطور؟ آیا خوردن قهوه در شیردهی نیز ممنوع است؟ آیا خوردن قهوه در شیردهی بر روی نوزاد اثر بدی می گذارد؟ با ما تا پایان این مطلب همراه باشید تا همه چیز را در مورد خوردن قهوه و نسکافه در شیردهی برای شما شرح دهیم.

آیا باید در شیردهی خوردن قهوه را قطع کنیم؟

چنانچه شیر می دهید، به هیچ وجه نیازی نیست خوردن قهوه را قطع کنید. مانند دوران بارداری لازم است خوردن قهوه در زمان شیردهی را محدود کنید.

خوردن چه مقدار قهوه در شیردهی مجاز است؟

بر اساس نظر متخصصان مصرف دو فنجان کوچک قهوه در روز طی دوران شیردهی ضرری نخواهد داشت. به خاطر داشته باشید که مقدار کافئین موجود در یک فنجان قهوه بسته به نوع دانه قهوه و زمان دم کردن آن ممکن است متفاوت باشد. متخصصان توصیه می کنند روزانه به مقدار 200 تا 300 میلی گرم قهوه به عنوان یک سطح ایمن در نظر گرفته می شود.

تأثیر خوردن قهوه در شیردهی چیست و خوردن قهوه چه تأثیری بر شیر مادر می گذارد؟

از آنجا که بخشی از کافئین موجود در قهوه وارد شیر مادر می شود، گفته می شود سطح کافئین موجود در شیر مادر یک تا دو ساعت بعد از خوردن قهوه به حداکثر میزان خود می رسد. طبق نتایج یک مطالعه قدیمی از 1984 از منبع معتبر، بین 0.06 تا 1.5 درصد از دوز کافئین مصرفی مادر هنگام شیر دادن وارد شیر شده و به نوزاد می رسد.

ورود کافئین به شیر مادر

کافئین در سایر غذاها و نوشیدنی ها مانند چای، شکلات، نوشیدنی های انرژی زا و نوشابه وجود دارد. به یاد داشته باشید که هنگام محاسبه مصرف کافئین روزانه، تمام منابع کافئین را در نظر بگیرید نه فقط چای و قهوه. در حالی که آكادمی اطفال آمریكا، كافئین را به عنوان ماده ای كه معمولاً با شیردهی سازگار است طبقه بندی كرده، اما هنوز توجه داشته باشید كه مصرف روزانه خود را به 300 میلی گرم كافئین و یا كمتر از آن محدود كنید.

خوردن قهوه در شیردهی چه تاثیری بر نوزاد می گذارد؟

اگر در روز بیش از دو فنجان قهوه در دوران شیردهی بخورید، احتمالا عوارض زیر را در نوزادتان مشاهده خواهید کرد:

• تحریک پذیری

• الگوی خواب نامناسب، بی خوابی و کم خوابی

• بدخلقی

• سر و صدای بیش از حد و گریه های ممتد

نوزادان نارس و نوزادان تازه متولد شده نسبت به نوزادانی که شش ماه از به دنیا آمدن آنها می گذرد کافئین را با سرعت کمتری تجزیه می کنند. به همین سبب هر قدر سن نوزادتان کمتر باشد، عوارض ناشی از خوردن قهوه در شیردهی، در آنها بیشتر خواهد بود.

همانطور که بدن بزرگسالان نسبت به قهوه و کافئین واکنش های متفاوتی نشان می دهد، برخی از نوزادان نیز ممکن است نسبت به دیگران نسبت به کافئین حساس تر باشند. اگر بدنبال مصرف کمی کافئین متوجه افزایش تحریک پذیری یا الگوی خواب نامناسب در دلبندتان می شوید، مصرف خود را کاهش دهید یا در صورت امکان برای مدتی کلا کنار بگذارید.

قهوه چه تأثیری بر مادران شیرده می گذارد؟

کافئین زیاد ممکن است برای مادر نیز اثرات ناخوشایندی ایجاد کند. نوشیدن بیش از چهار فنجان قهوه در روز ممکن است منجر به تحریک پذیری مادر و عصبی شدن و حس بی قراری در آنها شود. سایر عوارض جانبی ناشی از مصرف قهوه در شیردهی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

• میگرن

• مشکل خواب

• تکرر ادرار

• ناراحتی معده

• ضربان قلب سریع

• لرزش عضلانی

آیا کافئین بر مقدار شیر مادر تأثیر می گذارد؟

هیچ مدرکی دال بر این نیست که نوشیدن قهوه یا کافئین در مقدار متوسط بر مقدار شیر مادر تأثیر می گذارد.

آیا قبل از خوردن قهوه باید شیرمان را بدوشیم؟

در برخی موارد همانند هنگام نوشیدن الکل در شیردهی توصیه می شود که مادر قبل از خوردن آن حتما شیر خود را بدوشد و برای نوزاد ذخیره کند و نیز 4 ساعت بعد از خوردن آن نیز شیر خود را دوشیده و دور بریزد. اما در مورد خوردن قهوه چنین توصیه ای مطرح نیست. اما اگر مقدار زیادی قهوه خورده اید، برای جلوگیری از ایجاد عوارض در نوزاد بهتر است شیر یک تا دو ساعت بعد خود را دوشیده و به نوزاد ندهید زیرا میزان کافئین در شیر مادر حدود یک تا دو ساعت پس از نوشیدن قهوه به اوج خود می رسد.

قهوه چقدر کافئین دارد؟

مقادیر کافئین موجود درقهوه های مختلف می تواند به طور چشمگیری متفاوت باشد. بعلاوه زمان آماده سازی و طرز تهیه قهوه نیز در وجود مقادیر کافئین موجود در آن مؤثر خواهد بود. اما به طور میانگین، مقدار کافئین برای یک فنجان قهوه معمولی می تواند از 30 تا 700 میلی گرم باشد، بسته به این که فنجان قهوه شما چه اندازه بزرگ است و چه نوع قهوه ای می نوشید.

جایگزین هایی برای خوردن قهوه در شیردهی

بی خوابی های دوران شیردهی تقریبا برای هر مادری رخ می دهد که نوشیدن قهوه می تواند یک راه ساده برای مقابله با این بی خوابی ها و سر دردهای ناشی از آن باشد اما باید بگوییم اگر به دنبال راهی برای انرژی گرفتن در دوران شیردهی هستید، روش های یگری نیز وجود دارد. در اینجا به چند روش دیگر اشاره می کنیم که می توانید بدون کافئین در روز انرژی کافی را بدست آورید.

آب بیشتری بنوشید

افزایش مصرف آب می تواند به حفظ رطوبت بدن کمک کند. حتی ممکن است باعث شود احساس انرژی بیشتری داشته باشید. به هر حال، یکی از اولین علائم کم آبی احساس خستگی است. زنان شیرده باید روزانه 13 فنجان مایعات را حتما بنوشند.

ورزش کنید

هنگامی که احساس خستگی می کنید ممکن است ورزش آخرین گزینه در ذهن شما باشد، اما قدم زدن در اطراف منزل یا انجام یک تمرین جلوی تلوزیون می تواند باعث تقویت اندورفین و کاهش استرس شود و همچنین ممکن است کیفیت خواب شما را بهبود بخشد.

به مقدار کافی و سالم بخورید

سوخت رسانی به بدن با رژیم غذایی متعادل به ویژه در دوران شیردهی بسیار مهم است. در حالی که توصیه ها براساس وزن و سطح فعالیت شما متفاوت است، به طور میانگین شما باید 500 کالری اضافی در روز یا در کل بین 2300 تا 2500 کالری از منابع سالم در روز هنگام شیردهی مصرف کنید. خوردن غذای کافی می تواند به میزان انرژی و افزایش مقدار شیر شما کمک کند.

به خودتان سخت نگیرید، خوردن یک فنجان قهوه کوچک در یک دورهمی لذت بخش آسیبی به سلامتی شما و جنین نخواهد زد. توجه داشته باشید که اکثر نوزادان با این مقدار از مصرف قهوه در شیردهی عوارض جانبی نامطلوبی از خود نشان نمی دهند اما اگر علائمی مانند احساس بدخلقی، تحریک پذیری یا بدخوابی را در نوزاد خود مشاهده کردید باید مقدار دریافت کافئین را محدودتر کرده و یا خوردن قهوه در شیردهی را بسیار کم کنید.میزان مصرف خود را بر اساس واکنش نوزاد تنظیم کرده و صحبت با پزشک یا یک مشاور شیردهی را برای موارد مبهم در نظر بگیرید.

مطالعه بیشتر:

باید ها و نباید های تغذیه در شیردهی پستانی

از مصرف این مواد در شیردهی خودداری کنید؟

14 نوع از غذاهای ممنوع در دوران شیردهی کدامند؟

مصرف کافئین در دوران شیردهی وآیا کافیین به شیر منتقل می شود؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های خوردن قهوه در شیردهی

خوردن چه مقدار قهوه در شیردهی مجاز است؟

بر اساس نظر متخصصان مصرف دو فنجان کوچک قهوه در روز طی دوران شیردهی ضرری نخواهد داشت. به خاطر داشته باشید که مقدار کافئین موجود در یک فنجان قهوه بسته به نوع دانه قهوه و زمان دم کردن آن ممکن است متفاوت باشد. متخصصان توصیه می کنند روزانه به مقدار 200 تا 300 میلی گرم قهوه به عنوان یک سطح ایمن درنظر گرفته می شود.

خوردن قهوه چه تاثیری بر شیر مادر می گذارد؟

از آنجا که بخشی از کافئین موجود در قهوه وارد شیر مادر می شود، گفته می شود سطح کافئین موجود در شیر مادر یک تا دو ساعت بعد از خوردن قهوه به حداکثر میزان خود می رسد. طبق نتایج یک مطالعه قدیمی از 1984 از منبع معتبر، بین 0.06 تا 1.5 درصد از دوز کافئین مصرفی مادر هنگام شیر دادن وارد شیر شده و به نوزاد می رسد.

خوردن قهوه در شیردهی چه تاثیری بر نوزاد می گذارد؟

اگر در روز بیش از دو فنجان قهوه در دوران شیردهی بخورید، احتمالا عوارض زیر را در نوزادتان مشاهده خواهید کرد: • تحریک پذیری • الگوی خواب نامناسب، بی خوابی و کم خوابی • بدخلقی • سر و صدای بیش از حد و گریه های ممتد

آیا قبل از خوردن قهوه باید شیرمان را بدوشیم؟

در برخی موارد همانند هنگام نوشیدن الکل در شیردهی توصیه می شود که مادر قبل از خوردن آن حتما شیر خود را بدوشد و برای نوزاد ذخیره کند و نیز 4 ساعت بعد از خودن ان نیز شیر خود را دوشیده و دور بریزد. اما درمورد خوردن قهوه چنین توصیه ای مطرح نیست. اما اگر مقدار زیادی قهوه ای خورده اید، برای جلوگیری از ایجاد عوارض در نوزاد بهتر است شیر یک تا دو ساعت بعد خود را دوشیده و به نوزاد ندهید زیرا میزان کافئین در شیر مادر حدود یک تا دو ساعت پس از نوشیدن قهوه به اوج خود می رسد.

منبع: healthline