molfix-مولفیکس

چه نوزادانی نباید شیر مادر بخورند و علت آن چیست؟

چه نوزادانی نباید شیر مادر بخورند و علت آن چیست؟

بیشتر نوزادان می توانند شیر مادر را بخورند. حتی نوزادانی که با بیماری هایی مانند نارس بودن، شکاف کام و سندرم داون متولد می شوند و ممکن است نتوانند بلافاصله پستان را بگیرند، باز هم می توانند شیر مادر دوشیده شده را در یک بطری مصرف کنند. با صبر، وقت و کمک، این نوزادان ممکن است با موفقیت به شیرخوارگی ادامه دهند. فقط هنگامی که نوزادی با یکی از معدود شرایط نادر متابولیک ژنتیکی متولد می شود، ممکن است شیردهی امکان پذیر نباشد. در ادامه این مقاله برای شما شرح می دهیم که چه نوزادانی نباید شیر مادر بخورند.

چه نوزادانی نباید شیر مادر بخورند؟ زمانی که مادر داروهای زیر را مصرف می کند.

بسیاری از داروها، از جمله داروهایی که به نسخه نیاز دارند، با شیردهی سازگار هستند، اما برخی از آنها سازگار نیستند. برخی از داروها هنگام مصرف توسط مادر شیرده می توانند خطری را برای نوزادان شیرخوار ایجاد کنند، مانند:

• داروهای شیمی درمانی

• داروهای ضد ویروسی

• ید رادیواکتیو

• برخی داروهای آرامبخش

• داروی ضد تشنج

• داروهایی که ممکن است باعث خواب آلودگی شوند

چه نوزادانی نباید شیر مادر بخورند؟ نوزادان مبتلا به گالاکتوزمی کلاسیک

گالاکتوزمیا ناتوانی بدن در تجزیه گالاکتوز است. گالاکتوز بخشی از لاکتوز قند شیر است و لاکتوز قند اصلی شیر مادر است. بنابراین، اگر یک کودک از نظر گالاکتوزمی کلاسیک مثبت باشد، نمی تواند شیر مادر بخورد یا شیر دوشیده شده مادر را بخورد. کودک برای جلوگیری از عوارض شدید مانند زردی، استفراغ، اسهال طولانی مدت به یک شیر خشک مخصوص نوزاد و رژیم غذایی بدون گالاکتوز نیاز دارد. مشکلات رشد میان مدت و مرگ نوع کمتر شدید گالاکتوزمی، گالاکتوزمی Duarte نامیده می شود. کودکان مبتلا به گالاکتوزمی دوآرته ( Duarte) می توانند مقداری از گالاکتوز را تجزیه کنند. تحت مراقبت مستقیم یک پزشک متخصص در زمینه اختلالات متابولیکی، ممکن است نوزادان شیرخوار مبتلا به گالاکتوزمیا دوآرته هم زمان با مکمل های فرمول بدون گالاکتوز، تغذیه کنید.

پزشک مجبور است مرتبا سطح گالاکتوز کودک را کنترل کند تا اطمینان حاصل کند که تحت کنترل هستند.

چه نوزادانی نباید شیر مادر بخورند؟ نوزادان مبتلا به فنیل کتونوریا (PKU)

کودک مبتلا به PKU نمی تواند فنیل آلانین، یک اسید آمینه را تجزیه کند. اگر فنیل آلانین در بدن کودک جمع شود، می تواند باعث آسیب مغزی شود. بنابراین، نوزادان مبتلا به PKU به رژیم غذایی کم فنیل آلانین نیاز دارند. فرمول مخصوص نوزادان برای نوزادان مبتلا به PKU وجود دارد. اما، از آنجا که شیر مادر دارای فنیل آلانین کم است، یک کودک مبتلا به PKU ممکن است بتواند شیردهی و تغذیه با شیر خشک را با یک فرمول خاص ترکیب کند. میزان شیردهی باید کنترل شود و کودک باید به طور منظم تحت نظارت دقیق باشد.

چه نوزادانی نباید شیر مادر بخورند؟ نوزادان مبتلا به بیماری ادرار شربت افرا

نوزادی که با بیماری ادرار شربت افرا متولد شده است نمی تواند اسیدهای آمینه لوسین، ایزولوسین و والین را تجزیه کند. وقتی این اسیدهای آمینه در خون کودک جمع می شوند، بوی شیرین شربت افرا می دهند که در ادرار، موم گوش و عرق قابل مشاهده است. تجمع این اسیدهای آمینه می تواند باعث خواب آلودگی، تغذیه نامناسب، استفراغ، تشنج، کما و مرگ شود. برای تأمین نیازهای غذایی کودک، پزشک کودک شما فرمول مخصوص شیرخواران را سفارش می دهد که حاوی سه اسید آمینه لوسین، ایزولوسین، والین نیست. اگر مقدار شیر مادر به دقت اندازه گیری شود و کودک از نزدیک کنترل شود، ممکن است پزشک شیردهی جزئی را نیز توصیه کند.

سخن پایانی

هر پدر و مادری و نوزادی بی نظیر هستند و همچنین هر وضعیت شیردهی نیز منحصر به فرد است. اگر می خواهید به کودک خود شیر دهید، اما به شما گفته می شود که نمی توانید یا نباید، ممکن است ویرانگر باشد. احساس عصبانیت و ناراحتی و وقت گذاشتن برای کار کردن روی احساسات کاملا طبیعی است. همچنین ممکن است مفید باشد که در مورد احساسات خود با پزشک، همسرتان یا کسی که به او اعتماد دارید صحبت کنید. حال که می دانید چه نوزادانی نباید شیر مادر بخورند، اگر دلبندتان در این گروه قرار می گیرد، هر چقدر که سخت باشد، سعی کنید به یاد داشته باشید که شیردهی تنها راه تأمین تغذیه و ایجاد رابطه نزدیک با فرزند شما نیست. کودک شما می تواند تغذیه مورد نیاز خود را از شیر اهدائی مادران دیگر یا شیرخشک نوزادان دریافت کند. هر بار که کودک خود را در آغوش می گیرید، با او صحبت می کنید، به او آرامش دهید و حتی زمانی که با شیشه شیر نوزادتان را تغذیه می کنید سعی کنید تماس بدنی خود را با او حفظ کنید.

مطالعه بیشتر: 

علل کمبود تولید شیر در مادر

درمان کاهش شیر مادر ، درمان کم شدن شیر مادر چیست؟

کم بودن شیر مادر ،10 دلیل اصلی کم بودن شیر مادر چیست؟

دلایل شیر ندادن مادران،چه زمان مادر نباید به نوزاد شیر بدهد؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های چه نوزادانی نباید شیر مادر بخورند؟

گالاکتوزمیا چیست؟

گالاکتوزمیا ناتوانی بدن در تجزیه گالاکتوز است. گالاکتوز بخشی از لاکتوز قند شیر است و لاکتوز قند اصلی شیر مادر است. بنابراین، اگر یک کودک از نظر گالاکتوزمی کلاسیک مثبت باشد، نمی تواند شیر مادر بخورد یا شیر دوشیده شده مادر را بخورد.

چرا نوزادان مبتلا به فنیل کتونوریا (PKU) نمی توانند شیر مادر بخورند؟

کودک مبتلا به PKU نمی تواند فنیل آلانین، یک اسید آمینه را تجزیه کند. اگر فنیل آلانین در بدن کودک جمع شود، می تواند باعث آسیب مغزی شود. بنابراین، نوزادان مبتلا به PKU به رژیم غذایی کم فنیل آلانین نیاز دارند

نوزادی که به بیماری شربت افرا مبتلا است نمی تواند شیر مادر بخورد؟

نوزادی که با بیماری ادرار شربت افرا متولد شده است نمی تواند اسیدهای آمینه لوسین، ایزولوسین و والین را تجزیه کند. وقتی این اسیدهای آمینه در خون کودک جمع می شوند، بوی شیرین شربت افرا می دهند که در ادرار، موم گوش و عرق قابل مشاهده است. تجمع این اسیدهای آمینه می تواند باعث خواب آلودگی، تغذیه نامناسب، استفراغ، تشنج، کما و مرگ شود.

مصرف چه داروهایی با شیردهی تداخل دارد؟

داروهای شیمی درمانی. داروهای ضد ویروسی. ید رادیواکتیو. برخی داروهای آرامبخش. داروی ضد تشنج. داروهایی که ممکن است باعث خواب آلودگی شوند

منبع: verywellfamily