molfix-مولفیکس

دلایل شیر ندادن مادران،چه زمان مادر نباید به نوزاد شیر بدهد؟

دلایل شیر ندادن مادران،چه زمان مادر نباید به نوزاد شیر بدهد؟

شیردهی هم برای والدین و هم برای نوزادان مفید است، به همین دلیل متخصصان شیردهی انحصاری را برای شش ماه اول زندگی کودک توصیه می کنند. با این حال، گرچه بیشتر زنان زایمان کرده می توانند نوزاد خود را از شیر مادر تغذیه کنند، اما بعضی اوقات موارد منع مصرف وجود دارد. دلایل شیر ندادن مادران از آنچه فکر می کنید کمی بیشتر است. چند دلیل وجود دارد که چرا شخصی نباید یا نمی تواند به کودک خود شیر دهد. به عنوان مثال، برخی از زنان نمی توانند شیر مادر سالم تولید کنند، در حالی که دیگران ممکن است داروهای خاصی را مصرف کنند یا نیاز به انجام یک درمان پزشکی داشته باشند که در این صورت شیردهی برای نوزاد خطرناک است.

دلایل شیر ندادن مادران چیست؟

چند مورد پزشکی نیز وجود دارد که با شیردهی سازگار نیست. در برخی شرایط، مادر ممکن است بتوانند شیر خود را در یک بطری ذخیره کند، یا ممکن است بتواند به طور موقت شیردهی را متوقف کند و سپس دوباره شروع کند.

دلایل شیر ندادن مادران: مادر با شیر کم

بسیاری از والدین نگرانند که ممکن است به اندازه کافی شیر برای کودک خود تولید نکنند، اما در واقع، تنها درصد کمی از افرادی که می خواهند شیردهی داشته باشند به دلیل کمبود واقعی شیر مادر نمی توانند.

کم بودن واقعی شیر مادر نادر است و معمولاً نتیجه یک بیماری زمینه ای است. با درمان، برخی از مسائل قابل اصلاح هستند اما برخی از مشکلات قابل حل نیستند.

دلایل کمبود شیر واقعی شامل موارد زیر است:

• بافت غده ای ناکافی (سینه های هیپوپلاستیک)

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

کم کاری تیروئید

• جراحی قبلی پستان، مانند ماستکتومی یا جراحی برداشتن بخشی از پستان

• پرتودرمانی قبلی برای سرطان پستان

اگر میزان شیر واقعی شما کم باشد، ممکن است نتوانید به طور انحصاری از شیر مادر تغذیه کنید. با این حال، تغذیه با شیرخشک یا شیر اهدائی سایر مادران چیز شرم آوری نیست. شما به سادگی به کودک خود کمک می کنید تا نیازهای تغذیه ای خود را برآورده کند، دقیقا همان کاری که والدین خوب انجام می دهند.بعلاوه، شیردهی مواردی فراتر از فقط تغذیه را فراهم می کند، بنابراین شما هنوز می توانید کودک خود را روی سینه خود بگذارید و به کودک خود اجازه دهید برای راحتی و حس امنیت در آغوش شما باشد. حتی اگر نوزادان فقط مقدار کمی شیر مادر دریافت می کنند، باز هم برای آنها خوب است و به شما امکان می دهد پیوند عاطفی عمیقی برقرار کنید.

دلایل شیر ندادن مادران: داروهایی با منع مصرف در شیردهی

بسیاری از داروها، از جمله داروهایی که به نسخه نیاز دارند، با شیردهی سازگار هستند، اما برخی از آنها سازگار نیستند. برخی از داروها هنگام مصرف توسط مادر شیرده می توانند خطری را برای نوزادان شیرخوار ایجاد کنند، مانند:

• داروهای شیمی درمانی

• داروهای ضدویروسی

• ید رادیواکتیو

• برخی داروهای آرامبخش

• داروی ضدتشنج

• داروهایی که ممکن است باعث خواب آلودگی شوند

سایر داروها می توانند باعث کاهش میزان شیر شوند و آنها را به گزینه ای مطلوب برای درمان مادر شیرده تبدیل کنند.

این داروها شامل داروهای سرماخوردگی و سینوسی است که حاوی سودوافدرین و همچنین انواع خاصی از داروهای کنترل بارداری هورمونی است.

قبل از شیردهی با پزشک خود در مورد تمام داروها نه فقط داروهای جدید صحبت کنید. آنها می توانند به شما اطلاع دهند که آیا استفاده از آنها در دوران شیردهی ایمن است و یا نیست.

دلایل شیر ندادن مادران: استفاده از مواد مخدر

استفاده از مواد مخدر تفریحی هنگام شیردهی ایمن نیست، زیرا این مواد می توانند وارد شیر مادر شده و به کودک منتقل شوند، که این امر می تواند باعث تحریک پذیری، خواب آلودگی، تغذیه نامناسب، مشکلات رشد، آسیب عصبی یا حتی مرگ شود. اگر با اعتیاد دست و پنجه نرم می کنید، کمک در دسترس است. اگر شما یا یکی از عزیزانتان با استفاده از مواد یا اعتیاد دست و پنجه نرم می کنید، برای کسب اطلاعات در مورد امکانات پشتیبانی و درمان در منطقه خود با مراکز بهداشت تماس بگیرید. اگر در حال ترک مواد مخدر هستید، ممکن است بتوانید با خیال راحت نوزاد خود را از شیر مادر تغذیه کنید. اگر مدتی از ترک مواد مخدر گذشته است و یا مدت طولانی است که مواد مخدر مصرف نکرده اید در این مورد با پزشک صحبت کنید.

دلایل شیر ندادن مادران: بیماری های عفونی

بسیاری از عفونت های شایع به راحتی درمان می شوند و در شیردهی تداخل ایجاد نمی کنند و به کودک آسیب نمی رسانند. با این حال، چند بیماری عفونی وجود دارد که می تواند از طریق شیر مادر به کودک منتقل شود و در برخی موارد، خطر انتقال بیش از فواید شیردهی است.

دلایل شیر ندادن مادران: ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV)

ویروسی است که باعث سندرم نقص ایمنی اکتسابی (ایدز) می شود. مادری که اچ آی وی داشته باشد می تواند ویروس را از طریق شیردهی با شیرمادر به فرزند خود منتقل کند. از آنجا که ایدز درمانی ندارد، مادری که اچ آی وی مثبت دارد، اگر در منطقه ای از جهان كه جایگزین مطمئنی مانند شیرخشک در دسترس است زندگی كند، نباید از شیر مادر تغذیه كند. با این حال، در کشورهایی که امکان جایگزینی ایمن وجود ندارد، ممکن است شیردهی انحصاری توصیه شود.

دلایل شیر ندادن مادران: ویروس لنفوتروپیک سلول T انسانی 1 (HTLV-1)

ویروسی است که می تواند منجر به سرطان خون و لنفوم شود. ویروس لنفوتروپیک سلول T انسانی 2 (HTLV-2) می تواند باعث مشکلات مغزی و ریوی شود. این ویروس ها ممکن است هیچ علائمی نداشته باشند، اما شرایط مادام العمر هستند که هیچ درمانی برای آنها وجود ندارد. از آنجا که HTLV-1 و HTLV-2 می توانند از طریق شیر مادر به کودک منتقل شوند، نوزادانی که از والدین مثبت HTLV متولد می شوند نباید از شیر مادر تغذیه کنند. با این حال، مطالعات نشان می دهد که سلول های HTLV-1 می توانند توسط فریز کردن شیر مادر از بین بروند. در صورتی که شیر بیش از 12 ساعت در دمای 4- درجه فارنهایت (20- درجه سانتیگراد) منجمد شود و سپس گرم شود شیرمادر برای نوزاد ایمن می شود.

دلایل شیر ندادن مادران: عفونت سل فعال

عامل سل یک عفونت باکتریایی در ریه ها است. از طریق قطرات تنفسی منتقل می شود، اما شیردهی با شیر مادر باعث انتقال آن به نوزاد نمی شود. با این حال، مادر می تواند از طریق سرفه، عطسه و لمس، سل فعال به کودک بدهد. هنگامی که مادران سل فعال دارند، اما کودک آنها این بیماری را ندارد، مادران نباید در تماس نزدیک با نوزاد باشند و بنابراین نوزادان نباید از شیر مادر تغذیه کنند.

از آنجا که سل از طریق شیر مادر منتقل نمی شود، کودک می تواند شیر مادر دوشیده شده را دریافت کند تا اینکه پس از حدود دو هفته درمان، شیردهی شروع شود. وقتی مادر و نوزاد شیر مادرخوار هر دو سل دارند، می توانند در طول درمان با هم بمانند و کودک نیز می تواند شیر بخورد.

دلایل شیر ندادن مادران: تبخال روی پستان

تبخال از طریق شیر مادر منتقل نمی شود، بنابراین تا زمانی که ضایعات روی پستان نباشد، ضایعات سایر قسمت های بدن پوشانده شده و شستشوی کامل دست انجام شود، برای شیردهی ایمن است. اما وقتی ضایعات فعال روی پستان وجود دارد، شیردهی خطرناک است، زیرا ویروس تبخال می تواند برای کودک کشنده باشد.

فقط بخاطر درگیر بودن با دلایل شیر ندادن مادران و این که نمی توانید یا نباید به او شیر دهید، به این معنا نیست که شما نمی توانید مادر بزرگی برای یک کودک شاد و سالم باشید.

مطالعه بیشتر:

علل کمبود تولید شیر در مادر

درمان کاهش شیر مادر ، درمان کم شدن شیر مادر چیست؟

کم بودن شیر مادر ،10 دلیل اصلی کم بودن شیر مادر چیست؟

همه چیز در مورد شیر دادن به نوزاد ،چطور برای شیردهی آماده شویم؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های دلایل شیر ندادن مادران

چه مواردی واقعا سبب کمبود شیر مادر می شوند؟

دلایل کمبود شیر واقعی شامل موارد زیر است: • بافت غده ای ناکافی (سینه های هیپوپلاستیک) • سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) • کم کاری تیروئید • جراحی قبلی پستان، مانند ماستکتومی یا جراحی برداشتن بخشی از پستان • پرتودرمانی قبلی برای سرطان پستان

مصرف چه داروهایی با شیردهی تداخل دارند؟

• داروهای شیمی درمانی • داروهای ضد ویروسی • ید رادیواکتیو • برخی داروهای آرامبخش • داروی ضد تشنج • داروهایی که ممکن است باعث خواب آلودگی شوند

آیا مادران مبتلا به ایدر می توانند به نوزاد شیر بدهند؟

خیر. ویروسی است که باعث سندرم نقص ایمنی اکتسابی ( ایدز) می شود. مادری که اچ آی وی داشته باشد می تواند ویروس را از طریق شیردهی با شیرمادر به فرزند خود منتقل کند. از آنجا که ایدز درمانی ندارد، مادری که اچ آی وی مثبت دارد، اگر در منطقه ای از جهان كه جایگزین مطمئنی مانند شیرخشک در دسترس است زندگی كند، نباید از شیر مادر تغذیه كند.

آیا سل از شیر مادر به نوزاد منتقل می شود؟

شیردهی با شیر مادر باعث انتقال آن به نوزاد نمی شود. با این حال، مادر می تواند از طریق سرفه، عطسه و لمس، سل فعال به کودک بدهد. هنگامی که مادران سل فعال دارند، اما کودک آنها این بیماری را ندارد، مادران نباید در تماس نزدیک با نوزاد باشند و بنابراین نوزادان نباید از شیر مادر تغذیه کنند.

منبع: verywellfamily