molfix-مولفیکس

سیرابی در بارداری و آیا خوردن سیرابی در بارداری بی خطر است؟

سیرابی در بارداری و آیا خوردن سیرابی در بارداری بی خطر است؟

سیرابی، جزو آن دسته از غذاهایی است که یا عاشق آن هستید و یا بدون چون و چرا نسبت به آن حس بیزاری دارید و حتی از بوی آن هم حالتان بد می شود! با این وجود، بیشتر بزرگ ترها، اعتقاد دارند که سیرابی فواید زیادی برای سلامتی به همراه داشته و نباید از خوردن آن غافل شوید، به ویژه اگر باردار هستید و فرزندی در راه دارید. به همین دلیل هم ما در این مقاله به تمامی مواردی که باید در رابطه با فواید و عوارض احتمالی مصرف سیرابی در بارداری بدانید، اشاره کرده ایم.

همه چیز در مورد سیرابی

سیرابی (Tripe) که با نام "offal" نیز شناخته می شود، لایه درونی عضلانی و خوراکی معده حیواناتی مانند گاو و گوسفند است. اگر بخواهیم دقیق تر توضیح دهیم، معده موجودات نشخوار کننده، از چهار محفظه مجزا تشکیل شده که هضم و گوارش غذاهای سخت فیبری را ممکن می سازند و به ترتیب، شامل سیرابی، شیردان (Abomasum‎)، هزارلا (Omasum) و نگاری (Reticulum‎) هستند. البته در اصطلاح عوام، مردم تمامی این بخش ها را با عنوان سیرابی می شناسند و می خورند. در میان انواع سیرابی، معروف ترین آن ها لانه زنبوری نام دارد که از همه خوشمزه تر و پر خاصیت تر است.

شاید فکر کنید که سیرابی، فقط غذای کشور ایران است، اما سخت در اشتباهید! سیرابی، جزوی جدا نشدنی از غذاهای سنتی آسیا، آفریقا، اروپا و مناطقی از قاره آمریکا است که امروزه اقبال عمومی به آن بیشتر هم شده و طرفداران پر و پا قرصی پیدا کرده است.

سیرابی چه ویتامین هایی دارد؟

سیرابی، یک نیروگاه تغذیه ای و بمب مواد مغذی به حساب می آید، زیرا منبع بسیار خوبی از پروتئین، آهن، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر، روی (زینک)، سلنیوم، منگنز، ویتامین B12 (کوبالامین)، ویتامین B3 (نیاسین)، ویتامین E، ویتامین A و اسیدهای چرب اشباع نشده، آسیدهای آمینه ضروری و ... به حساب می آید.

خواص سیرابی در طب سنتی

سیرابی، سرشار از مزایای منحصر به فرد برای سلامتی است و به همین دلیل هم پزشکان طب سنتی، خوردن آن را برای جلوگیری و درمان بسیاری از بیماری ها مفید می دانند. از جمله خواص سیرابی در طب سنتی که مورد پذیرش بسیاری از پزشکان این حوزه است، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- بهبود عملکرد و تقویت سیستم ایمنی بدن،

- دارای خواص آنتی اکسیدانی،

- کاهش علائم ناشی از افسردگی،

- جلوگیری از سرطان ها و کمک به درمان آن ها،

- کاهش عوارض جانبی ناشی از شیمی درمانی،

- کاهش حالت تهوع و استفراغ،

- کمک به درمان برخی اختلالات عصبی،

- کاهش اشتهای کاذب و جلوگیری از پرخوری و چاقی،

- کمک به کاهش وزن و حفظ آن در محدوده سالم،

- کمک به تولید سلول های قرمز خون (گلبول های قرمز)،

- خون ساز و پیشگیری از کم خونی و درمان آن،

- مفید برای بیماران مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS)،

- رفع ضعف و خستگی عمومی بدن،

- موثر در تولید انرژی،

- تقویت و استحکام استخوان ها،

- کمک به عضله سازی،

- تسریع روند ترمیم بافت های آسیب دیده،

- حمایت از ماهیچه های بدن،

- مقوی بدن،

- مقوی معده و روده،

- درمان زخم معده،

- کمک به درمان زخم های روده،

- کاهش سطح قند خون و کمک به کنترل و درمان دیابت نوع 2،

- بهبود روند رشد در بچه ها،

- درمان یبوست،

- کاهش ریزش مو،

- تقویت رشد موها و کمک به رویش موهای جدید،

- تقویت قدرت بینایی،

- اسپرم ساز (کمک به تولید اسپرم های جدید)،

- بهبود کیفیت اسپرم ها،

- زیباسازی پوست،

- و مقوی معده،

با اینکه برای اثبات این خواص، هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز است اما در هر حال نمی توان این مساله را انکار کرد که سیرابی یک وعده غذایی بسیار مفید به شمار می آید که می تواند فواید بی شماری برای شما به همراه داشته باشد.

آیا خوردن سیرابی در بارداری بی خطر است؟

در صورت مصرف متعادل و به اندازه، بله! در واقع مصرف متعادل از سیرابی در بارداری نه تنها ایمن و بی خطر است، بلکه مفید نیز هست.

عوارض سیرابی در بارداری

سیرابی به صورت کلی یک غذای ایمن و سالم در نظر گرفته شده و اگر به صورت بهداشتی تهیه و پخته شود، عارضه یا مشکل خاصی برای شما ایجاد نخواهد کرد. چه باردار باشید و چه نه، در حالت فرقی ندارد و اگر در خوردن سیرابی زیاده روی کنید، ممکن است خطر بروز برخی مشکلات در شما افزایش پیدا کند، که عبارت هستند از:

- افزایش چربی خون،

- افزایش فشار خون (در صورت خوردن با نمک)،

علاوه بر این موارد که در بارداری بسیار مشکل ساز هستند، از آنجا که سیرابی حاوی مقادیری از ویتامین های E و A نیز هست، زیاده روی در خوردن آن می‌تواند ممکن است تاثیرات منفی بر روی سلامت و روند رشد جنین داشته باشد، که البته این مسئله تنها در حد یک ادعا بوده و هنوز به اثبات نرسیده است. اما شما جانب احتیاط را نگه داشته و درست مانند هر خوراکی و ماده غذای دیگر، در خوردن سیرابی در بارداری زیاده روی نکنید.

 فواید سیرابی برای زن باردار

قدیمی ترها و بزرگترها بر این باور هستند که خوردن سیرابی در بارداری یک راهکار طلایی برای کاهش حالت تهوع و استفراغ یا همان بیماری صبحگاهی است. مساله ای که پزشکان طب سنتی نیز با آن هم نظر بوده و تجربیات مادران هم تایید کننده این حقیقت است. در واقع سیرابی به دلیل دارا بودن مقادیر زیاد ویتامین های گروه B، می تواند به شکل قابل توجهی از شدت حالت تهوع بکاهد.

به علاوه بر این خوردن سیرابی در بارداری از منظر طب سنتی می‌تواند با چنین فوایدی همراه باشد:

- زیبایی جنین،

- تقویت سیستم ایمنی بدن مادر،

- و درمان کم خونی.

عوارض سیرابی در بارداری

سیرابی به صورت کلی یک غذای ایمن و سالم در نظر گرفته شده و اگر به صورت بهداشتی تهیه و پخته شود، عارضه یا مشکل خاصی برای شما ایجاد نخواهد کرد. چه باردار باشید و چه نه، در حالت فرقی ندارد و اگر در خوردن سیرابی زیاده روی کنید، ممکن است خطر بروز برخی مشکلات در شما افزایش پیدا کند، که عبارت هستند از:

- افزایش چربی خون،

- افزایش فشار خون (در صورت خوردن با نمک)،

علاوه بر این موارد که در بارداری بسیار مشکل ساز هستند، از آنجا که سیرابی حاوی مقادیری از ویتامین های E و A نیز هست، زیاده روی در خوردن آن می‌تواند ممکن است تاثیرات منفی بر روی سلامت و روند رشد جنین داشته باشد، که البته این مسئله تنها در حد یک ادعا بوده و هنوز به اثبات نرسیده است. اما شما جانب احتیاط را نگه داشته و درست مانند هر خوراکی و ماده غذایی دیگر، در خوردن سیرابی در بارداری زیاده روی نکنید.

آیا خوردن سیرابی برای تهوع بارداری خوبه؟

بدون شک بله. اگر از درمان حالت تهوع بارداری ناامید شده اید، بد نیست تا سیرابی را نیز امتحان کنید! شاید به نظرتان عجیب برسد و یا حتی فکر کنید که بوی سیرابی حالت تهوع شما را تشدید می کند اما تجربیات سایر مادران و نظر پزشکان طب سنتی نشان می دهد که سیرابی می تواند به شکل غیرقابل باور و قابل توجهی در کاهش شدت بیماری صبحگاهی در زنان باردار موثر باشد.

چرا سیرابی حالت تهوع را خوب می کند؟

بهترین توضیح برای این اتفاق، این است که از نظر علمی ویتامین های گروه B، در کاهش حالت تهوع موثر هستند و از آنجا که سیرابی غنی از این ویتامین ها است، می تواند به بهبود حالت تهوع دوران بارداری کمک کند.

ویار سیرابی و جنسیت جنین

بسیاری از مردم بر این باور هستند که از روی ویار مادران، می توان جنسیت جنینی که در درون رحم آن ها است، را تشخیص داد. به عنوان مثال در این موارد گفته می‌شود که اگر شما به عنوان یک مادر باردار به شیرینی علاقه داشته باشید، احتمالاً دختری در راه دارید و اگر ویار خوردن غذاهای نمکی و ترش داشته باشید، فرزندتان پسر است.

با اینکه تشخیص جنسیت جنین بر اساس ویار، جالب و هیجان انگیز به نظر می رسد اما به هیچ عنوان مبنای علمی نداشته و صحت نیز ندارد. در واقع این مساله بیشتر تابع شانس و احتمال بوده و دقیق ترین راه برای تشخیص جنسیت جنین، انجام سونوگرافی در زمان مناسب است. بنابراین ویار سیرابی و جنسیت جنین نیز هیچ ارتباطی به یکدیگر ندارند و شما نمی توانید بر این اساس تشخیص دهید که کوچولوی درون رحم تان دختر است یا پسر!

سیرابی و زیبایی جنین

با اینکه سالم بودن بچه ها، بسیار مهم است اما زیبایی او نیز مساله ای است که بسیاری از پدر و مادرها را به خود درگیر می کند و برای برخی به حدی جدی می شود که به هر کاری دست می زنند تا فرزندی زیبا داشته باشند. بر همین اساس، از گذشته تاکنون راهکارها و باورهای مختلفی شکل گرفته و نسل به نسل منتقل شده اند. یکی از این باورها، خوردن سیرابی برای زیبایی جنین است. اما آیا واقعا این مساله صحت دارد؟

با اینکه سیرابی غنی از مواد ارزشمندی است که می‌توانند مزایای بیشماری برای سلامتی به همراه داشته باشند اما هیچ مدرک علمی برای تایید این ادعا که خوردن سیرابی بر زیبایی جنین موثر است، وجود ندارد. در واقع مشخصات چهره و زشت یا زیبا بودن یک فرد وابسته به ژنتیک او است که از والدین خود و خانواده به ارث می برد. البته نمی توان انکار کرد که خوردن مواد مغذی همچون سیرابی، تاثیرات مثبتی بر روی روند رشد و سلامتی جنین خواهد داشت، اما در عین حال نباید توقع داشته باشید که با خوردن سیرابی در بارداری، فرزندی به دنیا بیاورید که از لحاظ زیبایی ظاهری هیچ شباهتی به شما نداشته باشد.

طرز تهیه سیرابی برای زن باردار

اگر تصمیم به خوردن سیرابی در بارداری گرفتید، بهتر است آن را در منزل طبخ کرده و از بیرون خریداری نکنید، تا از بهداشتی و تمیز بودن سیرابی مطمئن باشید. برای تهیه سیرابی برای زن باردار، می توانید به شیوه همیشگی خود عمل کرده و یا از این چند دستور غذا کمک بگیرید:

مواد لازم برای تهیه سیرابی برای زن باردار:

- سیرابی،

- پیاز 2 عدد،

- سیر2 یا 3 حبه،

- نخود یک استکان،

- روغن، فلفل، زردچوبه و نمک به مقدار لازم،

دستور پخت:

قبل از هر کاری، باید سیرابی را با دقت و به خوبی بشویید و پرزها و کثیفی های روی آن را خوب پاک کنید. سپس سیرابی ها را به قطعات نواری یا مربع شکل کوچک تر تقسیم کرده و آن ها را همراه با نخودهایی که از شب قبل خیس کرده اید و همچنین آب، سیر، نمک، ادویه و روغن در یک قابلمه یا زودپز یا آرام پز بریزید و اجازه دهید تا خوب پخته شوند. برای بهتر شدن طعم و مزه سیرابی، پیازها را به صورت کامل اضافه کنید و در انتهای پخت، آن ها را دور بریزید.

اگر دوست داشته باشید، می توانید یک عدد سیب زمینی را نیز به صورت نگینی خرد کرده و به این ترکیب اضافه کنید تا در کنار سیرابی پخته شود. همچنین می توانید برای تهیه سیرابی در بارداری، آش حبوبات و بلغور را به صورت جدا تهیه کرده و سپس قطعات سیرابی را درون آن ریخته و نوش جان کنید.

مطالعه بیشتر:

فواید خوردن جگر، دل و قلوه در بارداری

آیا خوردن جگر، دل و قلوه در دوران بارداری بی خطر است؟

کله پاچه در بارداری ،آیا مصرف کله پاچه در بارداری مجاز است؟

آیا خوردن جگر مرغ و جگر سفید در دوران بارداری مجاز است؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های سیرابی در بارداری

سیرابی چه ویتامین هایی دارد؟

سیرابی، یک نیروگاه تغذیه ای و بمب مواد مغذی به حساب می آید، زیرا منبع بسیار خوبی از پروتئین، آهن، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر، روی (زینک)، سلنیوم، منگنز، ویتامین B12 (کوبالامین)، ویتامین B3 (نیاسین)، ویتامین E، ویتامین A و اسیدهای چرب اشباع نشده، آسیدهای آمینه ضروری و ... به حساب می آید.

آیا خوردن سیرابی در بارداری بی خطر است؟

در صورت مصرف متعادل و به اندازه، بله! در واقع مصرف متعادل از سیرابی در بارداری نه تنها ایمن و بی خطر است، بلکه مفید نیز هست.

چرا سیرابی حالت تهوع را خوب می کند؟

بهترین توضیح برای این اتفاق، این است که از نظر علمی ویتامین های گروه B، در کاهش حالت تهوع موثر هستن و از آنجا که سیرابی غنی از این ویتامین ها است، می تواند به بهبود حالت تهوع دوران بارداری کمک کند.

آیا خوردن سیرابی برای تهوع بارداری خوبه؟

بدون شک بله . اگر از درمان حالت تهوع بارداری ناامید شده اید، بد نیست تا سیرابی را نیز امتحان کنید! شاید به نظرتان عجیب برسد و یا حتی فکر کنید که بوی سیرابی حالت تهوع شما را تشدید می کند اما تجربیات سایر مادران و نظر پزشکان طب سنتی نشان می دهد که سیرابی می تواند به شکل غیر قابل باور و قابل توجهی در کاهش شدت بیماری صبحگاهی در زنان باردار موثر باشد.