نداشتن ترشح قبل از پریود آیا نشانه بارداری است؟

نداشتن ترشح قبل از پریود آیا نشانه بارداری است؟

شاید نگران کننده باشد که متوجه شوید ترشحات واژینال شما درست قبل از پریود ناپدید شده اند، اما این اتفاق کاملا طبیعی است. ترشحات واژن، که به آن مخاط دهانه رحم نیز می گویند، از فردی به فرد دیگر متفاوت به نظر می رسند. همچنین در طول چرخه قاعدگی نیز دچار تغییراتی می شود، از خشک و عمدتا غایب گرفته تا شفاف، چسبناک و کشسانی.

آیا قرار است در هر مرحله از چرخه ماهیانه خود ترشح داشته باشید؟

قوام و مقدار ترشحات واژن با توجه به تخمک گذاری تغییر می کند:

• در روزهای قبل از پریود، ترشحات واژن ممکن است ظاهر و احساس چسبناک داشته باشند.

• سپس، در روز بلافاصله قبل از قاعدگی، ممکن است به هیچ وجه متوجه ترشحات خود نشوید.

• در دوران قاعدگی، احتمال دارد خون قاعدگی مخاط و ترشحات را بپوشاند.

در روزهای بعد از قاعدگی نیز احتمالاً متوجه ترشحات خود نمی شوید. این شرایط زمانی اتفاق می افتد که بدن شما قبل از اینکه تخمک دیگری برای تخمک گذاری، بالغ و رسیده شود، مخاط بیشتری ایجاد می کند.

پس از این "روزهای خشک" ، ترشحات شما روزهایی را پشت سر می گذارند که به نظر می رسد چسبناک، کدر، مرطوب و لغزنده هستند. این ها روزهای منتهی به بارورترین زمان دوره ماهیانه و پس از آن هستند، یعنی درست زمانی که تخمک آماده بارور شدن است.

اگرچه مخاط دهانه رحم می تواند نشان دهنده باروری باشد، اما این یک نشانه قطعی برای وقوع تخمک گذاری نیست و در برخی موارد، ممکن است فرد بدون تخمک گذاری، سطح بالایی از استروژن داشته باشد.

 آیا نداشتن ترشح قبل از پریود نشانه بارداری است؟

نه لزوما. دلایل مختلفی وجود دارد که باعث می شود ترشحات شما قوام خود را تغییر داده و یا اینکه ناپدید شوند.

چه چیز دیگری می تواند باعث تغییر ترشح قبل از پریود شود؟

بارداری تنها چیزی نیست که می تواند بر ترشحات واژن شما تأثیر بگذارد. سایر موارد موثر بر ترشحات عبارتند از:

عفونت واژن،

یائسگی،

• دوش واژینال،

• استفاده از قرص اورژانسی،

• شیر دادن از سینه ها،

• جراحی دهانه رحم (سرویکس)،

• عفونت های منتقل شونده از راه تماس جنسی (STI)،

در چه مرحله ای باید نگران ترشح قبل از پریود باشید؟

تغییر چشمگیر در قوام، رنگ یا بوی ترشحات، می تواند باعث نگرانی شود.

آیا برای نداشتن ترشح قبل از پریود باید آزمایش بارداری بدهید یا به پزشک مراجعه کنید؟

اگر اخیراً رابطه جنسی داشته اید و فکر می کنید که ممکن است باردار باشید، بهتر است آزمایش خون برای کنترل بارداری انجام دهید. اگر آزمایش مثبت بود یا اگر فکر می کنید مشکل بزرگتری مانند عفونت وجود دارد، برای ملاقات با پزشک خود وقت بگذارید. پزشک قادر خواهد بود آنچه را که در بدن شما اتفاق می افتد به طور کامل ارزیابی کند و در صورت لزوم گزینه های درمانی را ارائه دهد.

اگر پریود شما آنطور که انتظار می رفت شروع نشد، چطور؟ بعد چه می شود؟

اگر دوره قاعدگی شما آنطور که انتظار می رفت از راه نرسید، ممکن است اتفاق دیگری رخ دهد. چرخه قاعدگی شما می تواند با موارد زیر تحت تأثیر قرار گیرد:

• استرس،

• افزایش ورزش،

• نوسان ناگهانی وزن،

• مسافرت رفتن،

• تغییر در استفاده از روش های پیشگیری از بارداری،

• مشکلات تیروئید،

اختلالات خوردن (مانند بی اشتهایی یا پرخوری عصبی)،

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)،

• استفاده از داروها،

برای کسانی که بین 45 تا 55 سال سن دارند، این اتفاق همچنین می تواند نشانه دوران پیش از یائسگی یا یائسگی باشد. دوره های قاعدگی منتهی به یائسگی می توانند سبک تر یا نامنظم باشند. یائسگی زمانی اتفاق می افتد که 12 ماه از آخرین قاعدگی شما گذشته باشد.

علاوه بر این، قاعدگی ممکن است در چند ماه یا سال های اول پس از شروع نیز نامنظم باشد زیرا زمان لازم است تاسطح هورمون ها در بدن متعادل شود.به خاطر داشته باشید که اگرچه گاهی اوقات ممکن است پریود شما آنطور که انتظار می رفت شروع نشود، اما همچنان امکان باردار شدن در این زمان وجود دارد. بنابراین شما هنوز باید از روش های جلوگیری از بارداری برای پیشگیری از بارداری ناخواسته و از کاندوم برای جلوگیری از عفونت های مقاربتی استفاده کنید.

اگر پریود شما فرا رسید، چه می شود؟

اگر دوره قاعدگی شما فرا رسید، این بدان معناست که بدن شما در حال آماده شدن برای دوره قاعدگی خود است که هیچ ترشحی وجود نداشته است. در صورت مشاهده هرگونه تفاوت در قاعدگی، مانند بی نظمی در جریان یا احساس درد و ناراحتی، باید توجه کنید که این می تواند نشانه چیز دیگری مانند عفونت احتمالی باشد.

ماه آینده به چه چیزهایی باید توجه کرد؟

برای درک بهتر چرخه قاعدگی و الگوی شخصی ترشحات، توصیه می شود که از روز بعد از اتمام قاعدگی، وضعیت و میزان مخاط خود را ردیابی کنید. برای بررسی مخاط، می توانید از یک تکه دستمال توالت برای پاک کردن واژن خود قبل از ادرار کردن استفاده کنید. سپس می توانید رنگ، بو و قوام آن را بررسی کنید.همچنین می توانید این کار را با انگشتان تمیز انجام دهید، یا می توانید ترشحات لباس زیر خود را مشاهده کنید.

آیا رابطه جنسی بر ترشح قبل از پریود موثر است؟

بله. مهم است که به خاطر داشته باشید که رابطه جنسی از راه واژن می تواند بر ترشح قبل از پریود تأثیر بگذارد. در برخی موارد، بدن شما مخاط بیشتری یا با قوام متفاوت تولید می کند، که اگر سطح مخاط خود را ردیابی کنید، می تواند بر نتایج شما تأثیر بگذارد.

نتیجه نهایی

طبیعی است که قبل، در طول و بعد از قاعدگی متوجه تغییراتی در ترشحات خود شوید. سطح هورمون بدن شما در طول دوره قاعدگی شما تغییر می کند.اگر پریود شما دیر شده است، مخاط شما به شدت تغییر کرده است یا هر نوع درد، ناراحتی یا خارش را تجربه می کنید، بهتر است با پزشک یا متخصص زنان مشورت کنید. آن ها می توانند یک معاینه فیزیکی انجام دهند و آزمایشاتی را برای ارزیابی علت ترشح قبل از پریود و آنچه در حال رخ دادن است، انجام دهند. اگر اولین دور آزمایش به علائم شما کمک نکرد، یک دور دیگر درخواست کنید.

مطالعه بیشتر:

لکه بینی قهوه ای قبل از پریود نشانه چیست؟

علت ترشحات قهوه ای واژن قبل و بعد از پریود چیست؟

ترشحات بارداری چه رنگی است و نشانه‌های اولیه بارداری چیست؟

ترشحات زیاد واژن آیا طبیعی است وترشحات واژن چگونه باید باشد؟

?پرسش و پاسخ های ترشح قبل از پریود

آیا نداشتن ترشح قبل از پریود نشانه بارداری است؟

نه لزوما. دلایل مختلفی وجود دارد که باعث می شود ترشحات شما قوام خود را تغییر داده و یا اینکه ناپدید شوند.

چه چیزی می تواند باعث تغییر ترشح قبل از پریود شود؟

• عفونت واژن • یائسگی • دوش واژینال • استفاده از قرص اورژانسی • شیر دادن از سینه ها • جراحی دهانه رحم (سرویکس) • عفونت های منتقل شونده از راه تماس جنسی (STI)،

در چه مرحله ای باید نگران ترشح قبل از پریود باشید؟

تغییر چشمگیر در قوام، رنگ یا بوی ترشحات، می تواند باعث نگرانی شود.

آیا نداشتن ترشح قبل از قاعدگی طبیعی است؟

طبیعی است که قبل، در طول و بعد از قاعدگی متوجه تغییراتی در ترشحات خود شوید. سطح هورمون بدن شما در طول دوره قاعدگی شما تغییر می کند. اگر پریود شما دیر شده است، مخاط شما به شدت تغییر کرده است یا هر نوع درد، ناراحتی یا خارش را تجربه می کنید، بهتر است با پزشک یا متخصص زنان مشورت کنید.

منبع: healthline