فیبروم در بارداری برای مادر و جنین آیا خطرناک است؟
فیبروم و یا میوم ها توده های خوش خیمی هستند که در درون رحم بانوان رشد کرده و با علائمی همچون درد، خون ریزی های غیرطبیعی و ... خود را نشان می دهند. اما اگر بانویی با وجود این عارضه باردار شود، نتیجه بارداری با وجود فیبروم چگونه خواهد بود؟ آیا فیبروم در بارداری می تواند برای جنین خطر ساز باشد؟ آیا فیبروم در بارداری خطرناک است؟
فیبروم در بارداری چیست و چطور بر بارداری تاثیر میگذارد؟
فیبرومها تومورهای خوش خیمی هستند که در رحم یا بیرون از آن رشد میکنند و میتوانند بر باروری و حفظ بارداری تأثیر منفی بگذارند.
فیبروم رحمی مسئلهای بسیار شایع بوده و حدود 20 تا 80 درصد از زنان 50 ساله این ضایعات غیرسرطانی را در رحم دارند. 30 درصد از زنان 25 تا 44 سال نیز با علائم آن دست و پنجه نرم میکنند و این بدان معنی است که فیبرومهای رحمی در طول دوران باروری زنان مشکلی رایج اند.
فیبرومها چه تاثیری بر بارداری میگذارند؟
در بیشتر خانمها فیبرومها هیچ اثری بر بارداری یا باروری ندارد. با این حال، نتایج یک بررسی در سال 2010 نشان داد، فیبروم در 10 تا 30 درصد از زنان در دوران بارداری با عوارضی همراه است. شایعترین آنها، درد فیبروم در بارداری است و اغلب در خانمهایی با فیبروم بزرگتر از 5 سانتی متر و در 6 ماه آخر بارداری دیده میشود .
فیبرومها با عوارض دیگری نیز در دوران بارداری همراهند که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ایجاد محدودیت در رشد جنین: از جمله عوارض فیبروم در حاملگی میتوان به ایجاد محدودیت در رشد جنین اشاره کرد. فیبروم بزرگ سبب کوچک شدن فضای داخل رحم شده و از رشد کامل جنین جلوگیری میکند.
- افتادگی جفت: از دیگر عوارض فیبروم در بارداری میتوان به افتادگی جفت اشاره کرد. فیبرم میتواند با فشار آوردن به دیواره رحم سبب جدا شدن جفت از دیواره شود. این موضوع سبب کاهش اکسیژن رسانی و رسیدن مواد مغذی حیاتی به جنین میشود.
- زایمان زودرس: درد ناشی از فیبروم ممکن است منجر به انقباضات رحمی و زایمان زودرس شود.
- زایمان سزارین: بر اساس آمار زنان مبتلا به فیبروم شش برابر بیشتر در معرض سزارین ناخواسته هستند.
- موقعیت بریچ: وجود فیبرم میتواند سبب شکل غیرطبیعی رحم شده و در نتیجه اجازه اصلاح وضعیت هنگام زایمان را به جنین ندهد. در این شرایط جنین در وضعیتی که باسن پایین قرار گرفته است، برای تولد آماده میشود.
- سقط جنین: تحقیقات نشان میدهد که احتمال سقط جنین در موارد بارداری با وجود فیبروم بزرگ دو برابر میشود.
بارداری چه اثری بر فیبروم میگذارد؟
اندازه اکثر فیبرومها در دوران بارداری تغییر نمیکنند، اما این موضوع برای همه فیبرومها صادق نیست. بر اساس مشروح نتایج یک بررسی در سال 2010، یک سوم فیبرومهای رحمی در سه ماهه اول رشد میکنند. بزرگ شدن فیبروم احتمالاً تحت تأثیر هورمون استروژن است که میزان آن در دوران بارداری افزایش مییابد.
فیبروم در بارداری در برخی زنان در این دوران کوچک میشوند. در تحقیقی که در سال 2010 انجام شد، محققان دریافتند که 79٪ فیبرومهایی که قبل از بارداری وجود داشتهاند، بعد از زایمان از نظر اندازه کوچک میشوند.
منبع: healthline
بیشتر بخوانید:
1- 7 نکته در مورد فیبروم رحم در بارداری
2- فیبروم ساب موکوزال یا زیر مخاطی با قرص LD یا راه دیگر درمان میشود؟
3- نشانه ها و علائم فیبروم رحم چیست و با چه روش های قابل درمان است؟
4- فیبروم در پشت جفت خطرناک است و بر حرکت جنین تاثیر دارد؟