چگونه تخمک خود را تقویت کنیم و برای افزایش تخمک چی بخوریم؟
برای یک بانو، داشتن تخمکهای سالم جهت حفظ دورههای منظم قاعدگی، باروری و توانایی باردار شدن، از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین، چگونه میتوان مطمئن شد که تخمکهای شما به قدر کافی سالم هستند. عوامل بسیاری وجود دارند که بر سلامت تخمکها تاثیرگذارند. اگر می خواهید بدانید که چگونه تخمک خود را تقویت کنیم، در این مطلب به شما خواهیم گفت که با ایجاد برخی تغییرات ساده در شیوه زندگی میتوانید کیفیت تخمکها را بهبود بخشیده و شانس بارداری خود را افزایش دهید.
قبل از آنکه به شما توضیح دهیم چگونه تخمک خود را تقویت کنیم، باید اطلاعاتی را درمورد نحوه تشکیل و بلوغ تخمک برایتان بازگو کنیم:
تولید تخمک های سالم: آیا تخمدانها در بزرگسالی تخمکهای جدیدی به وجود میآورند؟
تا سالها پیش اعتقاد بر این بود که بانوان با تمام تخمکهای خود متولد میشوند و بدن تخمک بیشتری تولید نمیکند. در چند سال گذشته، تحقیقات، سلولهای بنیادی را در تخمدانها کشف کردند که قابلیت تولید تخمکهای جدید در دوران تولید مثل را دارند. سن همچنان یک عامل مهم است، زیرا اگرچه بدن شما می تواند تخمکهای جدیدی تولید میکند، اما با افزایش سن کیفیت لانه گزینی تخمکها کاهش مییابد.
اگر به شما گفته شده که احتمال بارداری تان به دلیل پیر شدن تخمکها بسیار پایین است، هنوز هم امکان بارداری برای شما وجود دارد، زیرا بدن تان تخمکهای جدید تولید میکند. اتخاذ یک رژیم غذایی مناسب و تغییر شیوه زندگی برای تسهیل رشد سالم تخمک، بسیار مهم است.
چه مدت طول میکشد تا تخمک تشکیل شود؟
۹۰ روز طول میکشد تا یک تخمک کاملاً شکل بگیرد. به همین دلیل برای درمان کیفیت پایین تخمک و گرفتن نتیجه مطلوب، باید حداقل ۳ ماه رژیم غذایی و سبک زندگی سالم را رعایت کنید. هنگامی که تخمکهای شما در حال آماده شدن برای تخمک گذاری تغییر میکنند، مستعد تاثیرات سالم و ناسالم هستند.
چگونه تخمک های خود را تقویت کنیم؟
در اینجا ۵ مورد از مهمترین عواملی که باید در هنگام تلاش برای بارداری و بهبود کیفیت تخمک مورد توجه قرار گیرند ذکر شده است:
۱- هورمونهای خود را در حالت تعادل حفظ کنید.
یکی از راههای افزایش کیفیت تخمک برقراری تعادل هورمونی در بدن است. عدم تعادل هورمونی امری بسیار شایع است و میتواند به دلایل متعدد از جمله عوامل محیطی، استرس و رژیمهای غذایی زندگی مدرن ایجاد شود. هورمونهای نامتعادل میتوانند منجر به خارج شدن بدن از چرخه باروری شوند، در این صورت ممکن است تخمک گذاری انجام نشود. به وسیله روشهای زیر میتوانید تخمک گذاری را اصلاح کنید:
- مصرف مواد غذایی برتر و محرک باروری، مانند ماکا (ریشه جینسینگ آمریکای جنوبی)
- پاک کردن بدن از هورمونهای اضافی
- اجتناب از قرار گرفتن در معرض زنون هورمونها
- اگر دارای FSH (هورمون محرک فولیکول) بالا هستید، گیاه دارویی ویتکس را امتحان کنید.
۲- جریان خون و اکسیژن رسانی خود را بهبود ببخشید.
تخمکهای سالم به جریان خون غنی از اکسیژن نیاز دارند. اگر به طور منظم ورزش نکنید، به اندازه کافی آب ننوشید یا اگر دارای غلظت خون هستید، احتمالا در معرض کاهش جریان خون هستید.
راههای بهبود جریان خون و اکسیژن رسانی:
- هر روز حداقل ۸ لیوان آب بنوشید.
- به طور مرتب ورزش کنید: پیاده روی، دویدن، راه رفتن، یوگای باروری و غیره.
- از ماساژ شکم کمک بگیرید.
۳- برای افزایش تخمک چی بخوریم؟
وقتی می پرسید برای تقویت تخمک چی بخورم، ما به شما توصیه می کنیم که از یک رژیم غذایی سالم و متعادل پیروی کنید. آنچه شما مصرف میکنید، مستقیماً بر سلامت تخمکهای شما تاثیر میگذارد. مواد غذایی بی شماری وجود دارند که به رشد و نمو تخمک سالم کمک میکنند. برخی از این مواد از قرار زیر است:
- کلم بروکلی
- برنج
- سبزیجات برگدار
- ماهی
- ماهی سالمون
- تخم کدو تنبل
- زردچوبه
- زنجبیل
- ژل رویال
سعی کنید از مصرف موادی که بر کیفیت تخمکها تاثیر منفی میگذارند اجتناب کنید، از جمله موارد زیر:
- غذاهای فرآوری شده
- چربیهای ترانس
- جوش شیرین
- کافئین
- الکل
- قند
4- از مولتی ویتامینهای دوران بارداری و آنتی اکسیدانها استفاده کنید.
مولتی ویتامینهای دوران بارداری کمک میکنند بدن شما از تمام مواد مغذی مورد نیاز برای تسهیل رشد سالم تخمکها برخوردار شود. به دنبال ویتامینهای ساخته شده از ۱۰۰ درصد مواد غذایی باشید، نه مولتی ویتامینهای مصنوعی.
مکملهای آنتی اکسیدانی همچنین میتوانند به تقویت باروری کمک کنند، زیرا آنها به طور فعال تخمکهای شما را در برابر صدمات اساسی محافظت میکنند. رادیکالهای آزاد میتوانند به تخمکهای شما تا سطح سلولی آسیب برسانند و بر توانایی شما برای بارداری و حفظ یک بارداری سالم تاثیر بگذارند.
۵- از استرس دوری کنید.
استرس از بسیاری جهات بر روی بدن شما و همچنین کیفیت تخمکهایتان تأثیر میگذارد. هنگامی که به طور مرتب در معرض استرس باشید، بدن شما هورمونهای پرولاکتین، کورتیزول و سایر هورمونها را ترشح میکند که میتوانند بدن شما را از تخمک گذاری منظم باز دارند.
به روشهای زیر استرس خود را کاهش دهید:
- پیاده روی منظم برای آزاد کردن فکر و لذت بردن از طبیعت.
- با حمام آب گرم، خواندن کتاب خوب یا هر آنچه حال شما را خوب میکند به آرامش برسید.
- از یک ماساژ آرام بخش استفاده کنید.
- از یک درمانگر یا متخصص کمک بگیرید.
اکنون که دقیقا می دانید چگونه تخمک خود را تقویت کنیم، راهکارهای ارائه شده در این مطلب را به کار بندید تا هرچه سریع تر خبر خوش بارداریتان را به اطرافیان بدهید.
منبع: yonolabs
بیشتر بدانید:
1- تخمک گذاری را بیشتر بشناسیم
2- اولین نشانه های لقاح موفق تخمک و اسپرم چیست؟
3- علائم تخمک بارور شده چیست و چگونه قابل تشخیص است؟
4- زمان تخمک گذاری را چگونه می توان تشخیص داد؟