molfix-مولفیکس

ورم پا در بارداری، پیشگیری چگونه امکان پذیر است؟

ورم پا در بارداری، پیشگیری چگونه امکان پذیر است؟

اگر در دوران بارداری، هنگامی که کفش هایتان را می پوشید احساس می کنید که به تدریج همان کفش های راحتی قدیمی اکنون با دشواری به پایتان می رود، دیگر وقت آن رسیده که به فکر راه های پیشگیری از ورم پا در بارداری باشید. در حقیقت ادم یا ورم پاها در بارداری عارضه ای است که می تواند راه رفتن و کفش پوشیدن را برای شما دشوار کند و حتی منجر به درد در پاهایتان گردد. به همین سبب توصیه می کنیم که درمورد راههای جلوگیری از ورم پا در بارداری اطلاعات کاملی کسب کرده و آنها را به کار ببندید.

علت ورم پا در بارداری چیست؟

با شروع بارداری بدن شما دچار تغییرات هورمونی بسیار زیادی می شود. این دگرگونی ها شرایط بدنتان را به نفع حیات جنین تغییر می دهند اما متاسفانه با عارضه هایی برای مادر همراه خواهد بود. چنین تغییرات هورمونی سبب می شوند که مایعات در بدن شما تجمع پیدا کرده و منجر به ورم پاها گردد.

عوامل موثر در ورم پا در بارداری عبارتند از:

  • آب و هوای گرم
  • رژیم غذایی نامتعادل
  • مصرف کافئین
  • عدم نوشیدن آب کافی
  • ایستادن روی پاها به مدت طولانی

راه های پیشگیری از ورم پا در بارداری

  • از نشستن و ایستادن به مدت طولانی پرهیز کنید: اگر شرایط به گونه ایست که باید به مدت طولانی بایستید، کمی استراحت کنید و بنشینید و یا اگر ناگزیر به نشستن به مدت زیاد هستید بهتر است هر یک ساعت یکبار و هر بار به مدت 5 دقیقه قدم بزنید.
  • پاهایتان را بالا بگیرید: در صورت امکان، در حالت نشسته پاهایتان را کمی بالاتر از سطح زمین قرار دهید، هیچکس به اندازۀ یک خانم باردار به یک زیرپایی نیاز ندارد.
  • به پهلو بخوابید: اگر تا امروز غفلت کردید، پس از این سعی کنید به پهلو و ترجیحاً به پهلوی چپ بخوابید- این مدل خوابیدن باعث خون­رسانی و فعالیت بیشتر کلیه­ ها و در پی آن از بین رفتن سموم و کاهش تورم خواهد شد.
  • پاهایتان را حرکت دهید: پیاده روی و شنا کنید، پیاده ­روی گردش خون را بهبود بخشیده و مانع تجمع خون در اندام ها می­شود، لذا برای بارداری مناسب است اما در ورزش شنا ممکن است مایعات بدن بر اثر فشار آب از بافت ها به رگ ها و از آنجا به کلیه ­ها هدایت و دفع شوند در نتیجه سطح مایعات بدن کاهش می­ یابد، پس بهتر است قبل از انجام این ورزش، نظر پزشک را جویا شوید.
  • از پوشیدن جوراب­های تنگ یا ساق بلند خودداری کنید: بدین ترتیب خون و مایعات بدن آزادانه جریان می یابند.
  • کفش راحتی بپوشید: در مورد جلوگیری از ورم پا در بارداری باید بدانید که کفش های رکاب­دار اصلا مناسب وضعیت شما نیستند. به خصوص بیرون از منزل از کفش ­ها یا کفی­های طبی استفاده کنید تا پا در شرایط بهتری قرار بگیرد و پا درد و کمر درد دوران بارداری کاهش یابد. در داخل منزل نیز دمپایی­های نرم و راحت بپوشید.
  • پ، بپوشید: این جوراب ها شبیه به جوراب شلواری هستند که در ناحیۀ شکم، به اندازه کافی باز می ­شوند، اگر احساس گرما می­کنید می توانید از اندازه های زیر زانو یا بالای زانوی این جوراب ها را تهیه کنید. اگر از اول صبح این جوراب ها را بپوشید تاثیر بیشتری بر تورم پا خواهد داشت.
  • مقدار زیادی آب بنوشید: شاید از بین بردن تجمع مایعات با استفاده از آب دور از منطق به نظر برسد اما نوشیدن هشت تا ده لیوان آب در روز موجب دفع سدیم اضافی و سایر سموم از بدن و کاهش تورم خواهد شد.
  • با نمکدان فاصله بگیرید: قطع مصرف نمک در بارداری، ورم را تشدید می­ کند- پس مصرف نمک را به طور کامل قطع نکنید بلکه مانند هر چیز دیگر به عنوان مزه غذا و در حد تعادل از آن استفاده کنید.

اکنون که راهکارهای پیشگیری از ورم پا در بارداری را می دانید، همین الان دست به کار شوید! تا قبل از آنکه کفش هایتان به پایتان تنگ گردد، تا حد ممکن مانع از بروز آن شوید.

 

بیشتر بدانید:

1- 10 روش درمان و جلوگیری از درمان ورم دست و پا در دوران بارداری

2- دلیل و روش کاهش ورم پاها در دوران بارداری

3- آیا تورم یا ورم قوزک پا در بارداری خطرناک است؟

4- ورم پا در هفته های آخر بارداری نشانه چیست؟

5- چرا در بارداری ورم می کنیم و علت ورم پا در حاملگی چیست؟

استدیو عکس فیلیک