molfix-مولفیکس

درمان خشکی دهان در بارداری،نکاتی برای مقابله با خشکی دهان

درمان خشکی دهان در بارداری،نکاتی برای مقابله با خشکی دهان

خشکی دهان در بارداری عارضه ای است که تعداد بسیار زیادی از مادران را درگیر می کند. عللی همچون افزایش سرعت متابولیسم، کم آبی بدن، برفک دهان و ... می توانند عامل بروز این مساله در شما باشند. اما درمان خشکی دهان در بارداری در مواردی همچون خطر وجود دیابت بارداری، کم خونی و ... ضرورت دارد. در ادامه این مقاله نشانه های خطر و همچنین راهکارهای درمان خشکی دهان در بارداری را برای شما شرح خواهیم داد.

آیا خشکی دهان در بارداری خطرناک است؟

اگر در دوران بارداری دچار خشکی دهان شدید، نباید آن را نادیده بگیرید زیرا ممکن است دلیل آن مشکلات جدی‌تر باشد و بر سلامت شما و جنین اثر منفی بگذارد. خشکی دهان می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات زیر باشد که نیاز به درمان فوری دارد:

1- دیابت بارداری

دیابت بارداری در دوران بارداری به وجود می‌آید و پس از زایمان از بین می‌رود. گاهی اوقات دیابت بارداری می‌تواند دلیل خشکی دهان باشد. خشکی می‌تواند به دلیل بالا رفتن سطح قند خون (به دلیل دیابت بارداری) باشد که همین موضوع باعث کم شدن آب بدن در نتیجه ادرار زیاد می‌شود. اگر دچار دیابت بارداری شده‌ باشید احساس تشنگی می‌کنید، در دهانتان دردی سوزش‌دار احساس می‌کنید و دچار خشکی لب یا غیره می‌شوید.

2- کم‌خونی

اگر خشکی دهان با علائم دیگری چون خشکی گلو، ترک خوردگی گوشه لب‌ها و احساس سوزش در زبان همراه بود می‌تواند نشانه بیماری کم‌خونی باشد و نیاز به درمان فوری دارد. اگر این علائم را مشاهده کردید سریعا با پزشک خود مشورت کنید.

 3- افزایش فشار خون

اگر دهانتان خشک است و سردرد شدیدی دارید ممکن است به‌خاطر افزایش ناگهانی فشار خون باشد. افزایش فشار خون می‌تواند سلامتی شما و جنین را به خطر اندازد. حتما با پزشک مشورت کنید.

چگونه خشکی دهان در دوران بارداری را درمان کنیم؟

خشکی دهان در دوران بارداری مشکل خاصی نیست بنابراین درمان خاصی نیز برای آن وجود ندارد. راه حل آن توجه به نکاتی است که در سه ماهه اول بارداری باعث خشکی دهان می‌شود. بهترین چاره نوشیدن ۲ تا ۳ لیتر آب در روز است. این کار باعث پیشگیری از کم‌آب شدن بدن شما می‌شود و در نتیجه دچار خشکی دهان نخواهید شد.

نکاتی برای مقابله با خشکی دهان در دوران بارداری

در دوران بارداری احتمالا چیزهای زیادی است که باید به آن‌ها رسیدگی کنید. اجازه ندهید خشکی دهان یکی از آن مشکلات باشد. در زیر نکاتی است که می‌توانید برای جلوگیری از خشکی دهان در دوران بارداری انجام دهید:

  • برای رفع خشکی دهان در بارداری به طور مرتب آب بنوشید؛ یک بطری آب کنار دست خود بگذارید و به فواصل مختلف آب بنوشید. همچنین می‌توانید تکه‌ای یخ در دهان بگذارید و از خشک شدن دهان خود جلوگیری کنید.
  • برای درمان خشکی دهان در بارداری سعی کنید حتی هنگام خواب از طریق بینی نفس بکشید تا از خشک شدن آب دهان جلوگیری شود.
  • درجهت درمان خشکی دهان در بارداری می‌توانید از بخور صورت استفاده کنید. تنفس در بخور آب گرم به مدت ۲۰ دقیقه در روز به جلوگیری از خشکی بدن کمک می‌کند.
  • در دوران بارداری از مصرف الکل و قهوه پرهیز کنید. به جز مضراتی که در دوران بارداری دارند، باعث کم‌آب شدن بدن می‌شوند. بنابراین به طور کلی از مصرف آنها اجتناب کنید.
  • (اگر سیگاری هستید) از مصرف سیگار در دوران بارداری پرهیز کنید. سیگار کشیدن بدترین عامل خشکی گلو تشخیص داده شده است. سیگار را ترک کنید، چراکه حاوی مواد سمی برای بدن شما است.
  • اگر در مناطق خشک زندگی می‌کنید می‌توانید از دستگاه بخور در اتاق خواب خود استفاده کنید.
  • آدامس بجوید (ترجیحا بدون قند) زیرا جویدن آدامس ترشح بزاق را تحریک می‌کند.
  • بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید. دندان‌های خود را هنگام صبح،‌ شب و بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید. ممکن است این کار به نظر زیاد باشد اما این احتیاط‌ها لازم هستند.
  • آب نارگیل شیرین بنوشید. نارگیل سرشار از ویتامین و مواد معدنی و الکترولیت‌هایی است که در تعادل یون‌های بدن نقش اساسی دارد.
  • رژیم غذایی سالم و متعادل، همراه با سبزیجات سبز،‌ غلات کامل،‌ آجیل و گوشت کم چرب پیش بگیرید. از مصرف غذاهای پرنمک پرهیز کنید که باعث از دست رفتن آب بدن می‌شود.

چه زمانی برای درمان خشکی دهان در بارداری با پزشک تماس بگیریم؟

همانطور که در بالا اشاره شد خشکی دهان خطری برای شما ندارد و به راحتی قابل کنترل است. اگر همراه با خشکی دهان دچار علائمی چون سردرد، سوزش در حفره دهانی،‌ خستگی مفرط،‌ تشنگی زیاد، اسهال، استفراغ و غیره هستید حتما با پزشک مشورت کنید.

بارداری همراه با تغییرات هورمونی بسیاری است که هر کدام می‌توانند مشکلاتی خاص به وجود آورند. اگر خشکی دهان دارید و مشکل خاصی همراه آن نیست، تنها یکی از عوارض جانبی تغییرات سریع بدن،‌ شامل تغییرات متابولیسمی، ساختاری و تغییرات فیزیکی است که بدن برای رشد جنین کوچک شما متحمل می‌شود. اگر خشکی دهان در مقایسه با مشکلات دیگر بارداری کم‌اهمیت به نظر می‌رسد، اما نباید آن را نادیده بگیرید. لطفا در صورت شدت گرفتن این عارضه و به‌منظور جلوگیری از بروز مشکل با پزشک مشورت کنید.

 

بیشتر بدانید:

1- علت بوی بد دهان چیست و چه عواملی آن را تشدید می کنند؟

2- با افسانه ها و واقعیت های پوسیدگی دندان آشنا شوید!

3- برای رفع بوی بد دهان چیکار کنیم و علت بوی بد دهان چیست؟

4- بوی بد واژن، بدن و دهان در بارداری

منبع: parenting.firstcry 

استدیو عکس فیلیک