molfix-مولفیکس

بارداری با وجود تنبلی تخمدان، کیا با تنبلی تخمدان شدید باردار شدن؟

بارداری با وجود تنبلی تخمدان، کیا با تنبلی تخمدان شدید باردار شدن؟

PCOS که نام مختصر سندرم تخمدان پلی‌کیستیک است، یکی از رایج ‌ترین دلایل ناباروری در بانوان است. به این دلیل که افراد زیادی به آن مبتلا هستند، احتمال زیادی وجود دارد که شما یا یکی از آشنایان شما این مشکل را داشته باشید. با این‌که این شرایط باروری را با مشکل روبرو می‌کند (و خطر مشکلات بارداری را با باردار شدن افزایش می‌دهد)، اما بانوانی هستند که هر روز با مشکل سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، کودکانی سالم به دنیا می‌آورند. در زیر با کارهایی که نیاز است برای بالا بردن احتمال بارداری با وجود تنبلی تخمدان و تجربه بارداری سالم انجام دهید آشنا می‌شوید.

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک چیست؟

تخمک‌ها در تخمدان‌ها در کیسه‌‌های پر از مایع ریزی به نام فولیکول رشد می‌کند. وقتی تخمک هر ماه بالغ می‌شود، فولیکولی که ‌تخمک را در بر گرفته است،‌ شکافته می‌شود تا تخمک را آزاد کند (مرحله تخمک‌گذاری). سندروم تخمدان پلی‌کیستیک در تخمک‌گذاری اختلال ایجاد می‌کند. بانوانی که دچار سندرم تخمدان پلی‌کیستیک هستند، دارای مقدار بیشتری از هورمون مردانه تستوسترون هستند و آن مقدار اضافی هورمون در روند تخمک‌گذاری اختلال ایجاد کرده و باعث نامنظم شدن یا عدم عادت ماهیانه و تخمک‌گذاری می‌شود. این فولیکول‌های پر از مایع، شکافته نمی‌شوند و مانند کیست در تخمدان‌ها باقی می‌مانند. بنابراین با نام سندرم پلی (که به معنای بسیار است) کیستیک از آن یاد می‌شود.

قاعدگی نامنظم و تاثیر آن بر باردار شدن

ممکن است بسیاری از بانوانی که نشانه‌‌های بالا را دارا هستند دچار سندرم تخمدان پلی‌کیستیک نباشند، بنابراین اگر قاعدگی نامنظم دارید یا ناگهان دچار یکی از علائم بالا می‌شوید، حتما باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک خواهد پرسید که آیا در گذشته این علائم را داشته‌اید یا خیر و سابقه خانوادگی شما را با دقت بررسی خواهد کرد. همچنین قسمت‌هایی که رشد موهای زائد داشته را با دقت معاینه می‌کند، آزمایش خون انجام می‌دهد و برای تشخیص کیست تخمدان، معاینه لگنی یا سونوگرافی تجویز خواهد کرد (ممکن است سندرم تخمدان پلی‌کیستیک تشخیص داده شود اما کیستی وجود نداشته باشد).

بارداری با وجود تنبلی تخمدان امکان دارد؟

اگر مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک هستید و در باردار شدن دچار مشکل شده‌اید، گزینه‌های درمانی زیر برای بارداری با وجود تنبلی تخمدان به شما پیشنهاد می‌شود:

• متفورمین: هرچند این داروی دیابت که به تنظیم سطح انسولین خون کمک می‌کند،‌ از طرف سازمان جهانی بهداشت FDA برای درمان سندرم تخمدان پلی‌کیستیک تایید نشده است، تحقیقات نشان می‌دهد که داروهای دیابت به باروری کمک می‌کنند. بنابراین از پزشک خود سوال کنید که این داروها مناسب شما هستند یا خیر.

• کلومیفن سیترات (کلومید): این دارو باعث تحریک تخمک‌گذاری شده و به بارداری با وجود تنبلی تخمدان کمک کرده و سال‌ها به عنوان درمان استاندارد ناباروری در بانوانی که مبتلا هستند استفاده شده است. ممکن است برای بانوانی که مبتلا به سندروم تخمدان پلی‌کیستیک هستند، برای کمک به باروری، کلومید را به همراه متفورمین‌ تجویز کنند.

• لتروزول (فمارا): این قرص محرک تخمک‌گذاری بیشتر و بیشتر برای مشکلات تخمک‌گذاری در بانوانی که مشکل سندرم تخمدان پلی‌کیستیک دارند مورد استفاده قرار می‌گیرد. از فمارا و متفورمین می‌توان به طور همزمان برای تحریک تخمک‌گذاری و کمک به باروری استفاده کرد.

• تزریق هورمون: اگر فمارا و کلومید به همراه متفورمین یا بدون آن در درمان ناباروری کمکی نکرد،‌ قدم بعدی برای بانوانی که مشکل سندرم تخمدان پلی‌کیستیک دارند داروهای تزریقی باروری است.

• لقاح مصنوعی (IVF): اگر هیچکدام از اقدامات بالا کارساز نبودند، می‌توان برای کمک به بارداری بانویی که مبتلا به سندروم تخمدان پلی‌کیستیک هستند از لقاح مصنوعی استفاده کرد.

• سوراخ‌کردن تخمدان: در این روش جراحی به کمک تکنیک لاپاروسکوپی صورت می‌گیرد و پزشک با میله‌ای نازک از داخل شکم،‌ قسمتی کوچک از تخمدان را می‌سوزاند تا تولید هورمون مردانه کاهش یابد. هدف از این کار کمک به افزایش تخمک‌گذاری است. اما مطالعات نشان می‌دهد که نتیجه سوراخ‌کردن تخمدان متناقض است و همه پزشکان این روش را برای مبتلایان به سندروم تخمدان پلی‌کیستیک پیشنهاد نمی‌دهند.

مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۷ در دانشکده پزشکی دانشگاه پنسیلوانیا انجام شد، نشان داد که میزان کافی از ویتامین D می‌تواند به بانوانی که مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک هستند کمک کند تا باردار شوند و بارداری سالم و موفقی را پشت سر بگذارند. تحقیقات نشان می‌دهد، بانوانی که مبتلا به سندروم تخمدان پلی‌کیستیک و فقر ویتامین D،‌ به میزان ۴۰ درصد بیشتر از افرادی که کمبود ویتامین D‌ نداشته‌اند، با مشکل باروری و بارداری سالم روبرو خواهند شد.یک تحقیق کوچک در سال ۲۰۱۴ نشان داده است که مصرف روزانه ۱.۵ گرم دارچین- ادویه‌ای که به تنظیم میزان انسولین خون معروف است- می‌تواند بی‌خطر و موثر برای تنظیم چرخه قاعدگی و تحریک تخمک‌گذاری باشد. امتحان آن ضرر ندارد. بنابراین شاید مصرف یک قاشق دارچین همراه با جو دوسر در وعده صبحانه به مدت چند ماه بتواند به تنظیم چرخه قاعدگی کمک کند.

چه چیزهایی لازم است در مورد سندرم تخمدان پلی‌کیستیک در دوران بارداری بدانید؟

اگر دچار سندروم تخمدان پلی‌کیستیک بوده‌اید،‌احتمالا باردار شدن کاری سختی بوده است. اگر باردار شده‌اید، احتمالا ادامه مسیر آسان‌تر خواهد بود، اما باید نسبت به این مسئله آگاه باشید که احتمال بروز مشکلات بارداری برای بانوانی که مبتلا به سندروم تخمدان پلی‌کیستیک هستند،‌ بیشتر است. بانوانی که دچار این مشکل هستند، سه برابر بیشتر در معرض سقط جنین، دیابت بارداری، التهاب، افسردگی بارداری، ‌مشکلات قلبی، فشار خون بالا و پره اکلامپسی خواهند بود. این مادران به احتمال زیاد سزارین خواهند شد، زیرا احتمال زایمان زودرس وجود دارد و به احتمال زیاد نوزادان برای چند روز در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان (NICU) نگهداری خواهند شد.

اگر سندرم تخمدان پلی‌کیستیک دارید، بهترین کاری که باید انجام دهید چیست؟

برای روش درمانی با پزشک خود در ارتباط باشید. افزایش وزن براساس شاخص توده بدنی (BMI) با تغذیه مناسب و ورزش کردن، بهترین راه جلوگیری از مشکلات بارداری خواهد بود. محققان بر این باورند که داروی متفورمین مورد استفاده توسط افراد مبتلا به دیابت، ممکن است باعث کاهش بروز مشکلات در دوران بارداری شود. زیرا این دارو سطح هورمون مردانه را کاهش می‌دهد و در صورت اضافه وزن یا چاقی می‌تواند افزایش وزن را محدود کند. برای تایید بی‌خطر بودن این دارو باید تحقیقات بیشتری انجام شود، اما مطالعاتی که تاکنون انجام شده نتایج امیدوارکننده‌ای داشته است. برای مصرف این دارو حتما با پزشک خود مشورت کنید.سندروم تخمدان پلی‌کیستیک می‌تواند بر باروری و بارداری شما تأثیر بگذارد، اما با درمان و مراقبت صحیح، بارداری با وجود تنبلی تخمدان و طی کردن یک بارداری سالم کاملا امکان پذیر است.

 

بیشتر بدانید:

1- آیا امکان بارداری با تنبلی تخمدان وجود دارد؟

2- راه تشخیص و نشانه های تنبلی تخمدان و تخمدان بدون فولیکول چیست؟

3- تنبلی تخمدان و پریود نامنظم بعد از سقط ،احتمال بارداری مجدد وجوددارد؟

4- آیا بارداری و زایمان در بهبود تخمدان پلی کیستیک (تنبلی تخمدان) موثر است؟

منبع: whattoexpect 

استدیو عکس فیلیک