آیا جنین 36 هفته کامل است و اگر به دنیا بیاید زنده می ماند؟
ممکن است به دلایل مختلف متخصص زنان به شما توصیه کند که در هفته 36 سزارین شده و کوچولوی خود را به دنیا بیاورید. در این شرایط بسیاری از مادران می ترسند که مبادا جنین برای متولد شدن آمادگی نداشته باشد به همین سبب می پرسند که آیا جنین 36 هفته کامل است و اگر به دنیا بیاید زنده می ماند و یا ممکن است دچار مشکلات سلامتی شود؟ با ما تا پایان این مطلب همراه باشید تا به شما بگوییم که آیا جنین 36 هفته کامل است یا نه؟
آیا جنین 36 هفته کامل است؟
بهترین زمان برای انجام زایمان طبیعی پایان هفته 39 است به همین سبب بهتر است نوزاد تا پایان هفته 39 در رحم بماند اما همچنین ممکن است که متخصص به دلایلی ناگزیر شود که نوزاد را در هفته های 36 و 37 به دنیا بیاورد که خود نوعی از تولد زودرس محسوب می گردد. دستورالعمل های جدید در مورد مراقبت از نورادان زودرس منجر به ماندن بیشتر نوزادان در رحم و بهبود سلامتی نوزادان نارس شده است.
چرا بهتر است تا پایان هفته 39 برای زایمان صبر کنید؟
تا زمانی که از طریق لقاح آزمایشگاهی (IVF) باردار نشده باشید و مدرک علمی دقیقاً از زمان باردار شدن و سن حاملگی نداشته باشید، تاریخ مناسب برای زایمان شما یک عدد تقریبی است. حتی برای زنانی که سیکل منظم و دقیقاً 28 روزه دارند، زمان دقیق لقاح و کاشت می تواند متفاوت باشد. به همین دلایل، پیش بینی یک تاریخ دقیق و مناسب برای زایمان دشوار است. به همین دلیل به مادرانی که مشکلی در بارداری ندارند و می خواهند طبیعی زایمان کنند توصیه می شود که اقدام به القای زایمان نکرده و صبر کنند تا زایمان خود به خود شروع شود.
آیا جنین 36 هفته کامل است، خطرات زایمان 36 هفته ای
بهتر است اجازه دهید زایمان به طور طبیعی پیشرفت کند. اما بعضی اوقات نوزادان نارس به دنیا می آیند. در مواردی که مادر دچار شرایطی مانند پره اکلامپسی باشد، زایمان زودرس ممکن است ایمن ترین گزینه برای مادر و نوزاد باشد. اما هنوز خطراتی برای نوزادانی که قبل از 39 هفته به دنیا می آیند وجود دارد.
در هفته 36، نوزاد به دنیا آمده زودرس است. طبق گزارش مجله Obstetrics and GynecologyTrusted Source ، نوزادان نارس متولد شده متولد شده بین هفته های 34 تا 36 تقریباً سه چهارم کل زایمانهای نارس و حدود 8 درصد از کل زایمان ها را تشکیل می دهند. میزان نوزادان متولد شده در این مرحله از سال 1990 تاکنون 25 درصد افزایش یافته است.
در پایان هفته 36 یعنی وقتی سن حاملگی به هفته 37 می رسد، خطر عوارض سلامتی برای نوزاد به طور قابل توجهی کاهش می یابد. این یعنی حتی یک هفته بیشتر در رحم ماندن نیز تفاوت قابل توجهی ایجاد می کند. اما نوزادان نارس هنوز در معرض خطر ابتلا به موارد زیر هستند:
• سپسیس
• مجرای شریانی باز (PDA)
• زردی
• وزن کم هنگام تولد
• مشکل در تنظیم دما
• تأخیر در رشد
• مرگ
آیا جنین 36 هفته کامل است یا باید در بیمارستان بستری شود؟
در نتیجه احتمال رخ دادن عوارض ذکر شده، ممکن است لازم باشد نوزادان نارس مدتی در بخش مراقبت های ویژه نوزادان (NICU) بستری شوند یا حتی پس از ترخیص مجدداً مدتی در بیمارستان بستری شوند.
چه خطری نوزادان متولد شده در هفته 36 را تهدید می کند؟
RDS یا سندروم زجر تنفسی بزرگترین خطر برای نوزادانی است که در هفته 36 متولد می شوند. به نظر می رسد بچه های پسر بیش از دختران نارس دچار این عارضه می شوند.
آیا تمامی نوزادان نارس در بیمارستان بستری می شوند؟
فقط حدود 5 درصد از نوزادان متولد شده در 36 هفته در NICU بستری می شوند، اما تقریباً درجاتی از ناراحتی تنفسی را تجربه می کنند. مرگ و میر نوزادان متولد شده در هفته 36 حدود 0.8 درصد گزارش شده است.
در اکثر موارد، انجام زایمان در هفته 36 انتخاب نیست. بیشتر نوزادانی که زودرس متولد می شوند به دلیل وجود مشکلاتی در مادر همانند دیابت، پره اکلامپسی و ... و یا زود پاره یا سوراخ شدن کیسه آب اتفاق می افتد. در چنین شرایطی، بهتر است بدانید که نوزاد شما ممکن است با چه خطراتی روبرو شود و با دکتر خود برنامه ای کامل در مورد خطرات پیش رو داشته باشید.
توضیحات ذکر شده در مورد اینکه آیا جنین 36 هفته کامل است یا نه و نیز تمامی خطرات ذکر شده در مورد زایمان زودرس به ما خاطرنشان می کند که هرگز نباید برای انجام زایمان عجله کنید و تا جای ممکن صبر کنید تا نوزاد خودش متولد شود.
مطالعه بیشتر:
انواع وضعیت های قرارگیری جنین در رحم
آیا زایمان در هفته 36 خطرناک است یا نه ؟
زایمان در هفته 32 بارداری آیا نوزاد زنده می ماند یا نه؟
هفته سی و ششم بارداری بایدها و نبایدها مادر و جنین