molfix-مولفیکس

نشت منی و چه عواملی باعث نشت مایع منی می شود؟

نشت منی و چه عواملی باعث نشت مایع منی می شود؟

نشت مایع منی یک اتفاق معمول در هنگام فعالیت جنسی است. همچنین شرایطی وجود دارد که ممکن است باعث نشت مایع منی شود. نشت منی در برخی مواقع یک علت مستقیم دارد که قابل درمان است و در مواقعی نیز نیاز به مداخله پزشکی ندارند. نشت مایع منی یا هر گونه مشکل دیگر در سیستم تولید مثل باید با پزشک یا متخصص اورولوژی در میان گذاشته شود.

نشت منی چیست؟

برای اینکه بدانیم نشت منی چیست، ابتدا با بدانیم منی چیست. منی مایع سفید رنگی است که هنگام انزال مرد، از آلت تناسلی آزاد می شود. این ماده در درجه اول از مایع منی ساخته شده است که پروستات و وزیکولهای منی تولید می کنند. وزیکولهای منی غدد کوچکی هستند که در پشت پروستات قرار دارند. درصد کمی از منی را اسپرم تشکیل می دهد. به طور کلی تصور می شود که منی فقط در حین رابطه جنسی یا خودارضایی از آلت تناسلی مرد خارج می شود. اما واقعیت این است که گاهی، منی بدون تحریک جنسی نیز می تواند از انتهای آلت تناسلی تخلیه گردد. که به آن نشت منی می گوییم.

چه عواملی باعث نشت مایع منی می شود؟

علاوه بر برانگیختگی جنسی آگاهانه، سایر دلایل عمده نشت مایع منی عبارتند از:

• خارج شدن منی هنگام خواب شبانه

• عوارض جانبی دارو

• مشکلات پروستات

• آسیب عصبی

این شرایط می تواند علائم دیگری نیز داشته باشد. در اینجا مواردی است که باید در مورد سایر علائم و نحوه درمان این علل اساسی بدانید، ارائه شده است:

برانگیختگی جنسی

نشت منی هنگام تحریک یا داشتن افکار جنسی برای بسیاری از مردان جوان امری طبیعی است. ممکن است کمی ناجور و ناراحت کننده باشد، اما به خودی خود نشان دهنده مشکل جنسی یا بیماری دیگری نیست. گاهی ممکن است منی درست قبل از انزال یا بلافاصله بعد از آن نشت کند.

هنگام تحریک جنسی و قبل از انزال، مایع دیگری به نام "مایع قبل از انزال" یا "پیش منی" نشت می کند. این مایع از نظر شیمیایی با مایع منی متفاوت است و می تواند به عنوان روان کننده در حین رابطه عمل کند. با این حال، ممکن است حاوی اسپرم باشد، بنابراین استفاده از کاندوم قبل از هر نوع فعالیت یا تماس جنسی توصیه می شود.

از آنجا که اسپرم های فعال نیز ممکن است به صورت غیرمنتظره ترشح شوند، جلوگیری طبیعی به معنای خارج کردن آلت قبل از انزال، به عنوان یک روش مطمئن کنترل بارداری توصیه نمی شود. استفاده از روش طبیعی بدون کاندوم می تواند طرفین را در معرض عفونت های مقاربتی قرار دهد.

نشت منی چطور درمان می شود؟

نشت منی یا نشت مایع پیش منی قبل از انزال به دلیل تحریک جنسی معمولاً به هیچ درمانی نیاز ندارد و امری شایع و طبیعی است. از طرف دیگر لازم به ذکر است که زودانزالی با نشت منی تفاوت دارد. زودانزالی به معنی انزال زودتر از زمانی که زوجین می خواهند یا عدم توانایی انزال در حین رابطه است که به دلیل یک بیماری زمینه ای یا مشکل روانشناختی رخ می دهد.

درمان انزال زودرس یا زودانزالی عبارتند از:

• تغییرات رفتاری: پزشک ممکن است یک یا دو ساعت قبل از مقاربت، خودارضایی یا استمنا توصیه کند.

• فیزیوتراپی و ورزش: با انجام تمرینات کگل و لگن درمانی می توانید کنترل توانایی شروع و توقف را بهبود بخشید. این به تاخیر انداختن انزال کمک می کند.

• داروهای خاص: ممکن است استفاده از کرم ضد حساسیت موضعی تحریک را کاهش دهد و به تاخیر ارگاسم کمک کند. پزشک گاهی یک مهار کننده انتخابی بازجذب سروتونین تجویز می کند که به ویژه در ترکیب با درمان رفتاری و فیزیکی موثر است.

در صورت وجود اختلال نعوظ، داروهای تجویزی عبارتند از:

• تادالافیل یا سیالیس

• سیلدنافیل یا ویاگرا

اگر مشکل زودانزالی یا هر نوع اختلال نعوظ دارید، به پزشک مراجعه کنید. پزشک می تواند برای حل مشکل، یک برنامه درمانی مناسب ارائه کند.

انزال شبانگاهی

انزال شبانگاهی که به آن "رویاهای مرطوب" نیز می گویند، بیشتر در دوران نوجوانی و گاهی اوقات تا 20 سالگی دیده می شود. اکثر مردان در مقطعی از زندگی خود انزال شبانگاهی دارند.

انزال شبانگاهی، انزال غیرارادی منی است که هنگام خواب اتفاق می افتد. اگر دستگاه تناسلی در تماس با ملافه ها یا هنگام دیدن رویای جنسی در خواب تحریک شود، این اتفاق می افتد. گاهی رویای مرطوب ممکن است به جای انزال کامل منجر به نشت مایع منی شود. در هر صورت، پس از بلوغ پسرانه، انزال شبانگاهی کاملاً رایج است.

درمان

اکثر مردان و پسران برای انتشارهای شبانه به هیچ درمانی نیاز ندارند. معمولاً با کوچکتر شدن در 20 سالگی ، تعداد آنها کمتر می شود. هر چند ممکن است این موارد بیشتر باشد ، در دوره هایی که کمتر رابطه جنسی برقرار می کنید یا کمتر خودارضایی می کنید. افزایش فعالیت جنسی ممکن است منجر به کاهش انزال شبانگاهی شود.

عوارض جانبی دارو

داروهایی مانند داروهای ضد افسردگی، تثبیت کننده های خلق و خو و برخی از درمان های هورمونی نیز ممکن است باعث نشت مایع منی شوند. بازدارنده های بازجذب سروتونین، گروهی از داروهای ضد افسردگی هستند که می توانند با نشت مایع منی و سایر عوارض جنسی همراه باشند. موارد زیر نیز از عوارض این داروها به شمار می آیند:

شامل:

• پائین بودن میل جنسی به معنی کاهش میل جنسی

• دیرانزالی

• اختلال در نعوظ

این عوارض به نوع دارو، دوز مصرفی و ترکیب آن با سایر داروها بستگی دارد. اگر از یکی از این داروها استفاده می کنید، باید جوانب مثبت و منفی مصرف و عوارض جانبی آنها را با پزشک بررسی کنید.

درمان

در درمان افسردگی هم روان درمانی و هم دارو درمانی هر دو مؤثر هستند. بین 30-40 درصد افراد ممکن است فقط با یکی از این روش های درمانی بهبود یابند. با این حال، اعتقاد بر این است که ترکیبی از هر دو روش بیشترین اثربخشی را دارد.

چنانچه عوارض داروی ضد افسردگی بیش از فواید آن باشد، باید با پزشک صحبت کنید. در بعضی موارد ، تنظیم دوز دارو یا تغییر آن می تواند برای رفع عوارض جانبی کافی باشد. همچنین می توانید به دنبال روش های درمانی رفتاری موثر باشید.

مصرف بازدارنده های بازجذب سروتونین یا داروی ضد افسردگی هرگز نباید بدون مجوز پزشک قطع شود. شما می توانید در مورد نگرانی های خود یا هر روش درمانی جایگزین از پزشک معالج مشورت بگیرید.

مشکلات پروستات

پروستات غده ای است که اسپرم تولید می کند تا فرد بتواند اسپرم را از مجرای ادرار و آلت تناسلی حمل کند. پروستات در برابر برخی بیماری ها آسیب پذیر است. از جمله مشکلات پروستات می توان به پروستاتیت و سرطان پروستات اشاره کرد. پروستاتیت التهاب و بزرگ شدن پروستات است و به علت های زیر رخ می دهد:

• عفونت باکتریایی

• هر ماده ای که باعث پاسخ ایمنی و التهاب شود

• آسیب عصبی

علت سرطان پروستات مشخص نیست. با این حال برخی تغییرات ژنتیکی نقش مهمی دارند. سرطان پروستات نیز مانند پروستاتیت، با مشکلات زیر همراه است:

• مشکل در ادرار کردن

• درد در ناحیه لگن

• تغییر در انزال

خون در منی

این مشکلات پروستات ممکن است به علائم دیگری از جمله نشت مایع منی منجر شود.

درمان

اگر علائم زیر را مشاهده کردید، به پزشک مراجعه کنید:

• احساس سوزش هنگام ادرار کردن

• خون در ادرار یا مایع منی

• تغییر در وضعیت انزال

انزال دردناک

برای درمان پروستاتیت ناشی از عفونت باکتریایی ممکن است یک دوره آنتی بیوتیک لازم باشد.

سرطان پروستات یک بیماری بسیار پیچیده تر برای درمان است. از آنجا که این بیماری معمولاً رشد کندی دارد، در ابتدا ممکن است هیچ درمانی توصیه نشود. روشی که به آن "نظارت فعال" می گویند ، شامل معاینات و آزمایش های منظم برای بررسی وضعیت پیشرفت بیماری است.

جراحی برای برداشتن پروستات و سایر گزینه های درمانی نیز ممکن است توسط پزشک توصیه شود. بسته به مرحله سرطان، درمان ها می توانند در اثربخشی و عوارض جانبی متفاوت باشند.

آسیب به سیستم عصبی

وقتی سیستم عصبی آسیب می بیند، ممکن است تغییراتی در انزال نیز داشته باشید که منجر به نشت مایع منی شود. سن بالا، عفونت ها، آسیب ها و جراحی نخاع یا کشاله ران ممکن است روی اعصاب درگیر در انزال تأثیر بگذارد.

برای انزال فعل و انفعالات پیچیده بین مغز، نخاع و اعصاب لازم است. شرایط پزشکی که بر اعصاب تأثیر می گذارد مانند دیابت ، سکته یا ام اس می تواند عملکرد جنسی و انزال را تغییر دهد.

درمان

درمان علت زمینه ای بهترین روش است. آسیب عصبی ناشی از التهاب یا عفونت ممکن است با گذشت زمان بهتر شود. در حالی که درمان آسیب های عصبی مربوط به جراحی، درمان سرطان یا بیماری های سیستم عصبی بسیار دشوارتر است. تیم پزشکی می تواند با ارائه یک برنامه درمانی مناسب کمک شایانی به بیمار نماید.

نشت منی بعد از ادرار

نشت بعد از ادرار یک بیماری شایع در میان مردان است که خطری ندارد. با این حال اگر نگران هستید که مایع نشت کرده، منی نبوده بلکه ترشحات مربوط به آسیب یا عفونت مانند عفونت های مقاربتی باشد باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.

نشت مایع منی به دنبال دفع ادرار نیز توجیه دارد. بعد از آخرین انزال ممکن است مقداری مایع منی در مجرای باقی بماند، با ادرار کردن مقدار باقی مانده دفع می شود.

همچنین ممکن است فرد مبتلا به "انزال پس رونده" باشد. در این شرایط، مایع منی به جای خارج شدن از آلت تناسلی وارد مثانه می شود که موجب کدر شدن ادرار خواهد شد.

درمان

اگر نشت مایع منی بعد از ادرار به ندرت اتفاق بیفتد، به هیچ درمان خاصی نیاز ندارد. اما چنانچه دائما با این مشکل مواجه هستید، موضوع را با پزشک در میان بگذارید. اگر این بیماری به دلیل انزال پس رونده باشد، تا زمانی که نخواهید صاحب فرزند شوید، احتمالاً به هیچ درمانی نیاز ندارید. گزینه های درمانی نیز به علت انزال پس رونده بستگی دارد. اگر جراحی در ناحیه پروستات یا لگن منجر به تغییر در وضعیت انزال شود، درمان آن دشوارتر خواهد بود.

مشخص شده است مصرف برخی داروها مانند میدودرین، دارویی که برای درمان فشار خون پایین مورد استفاده قرار می گیرد و داروی آلرژی کلرفنیرامین یا کلرتریمتون معمولاً در درمان انزال پس رونده اثربخش هستند.

آیا نشت منی سبب افسردگی می شود؟

مانند اکثر جنبه های عملکرد جنسی، نشت منی نیز یکی از موضوعاتی است که حرف و حدیث های زیادی در مورد آن می شنویم. در برخی از فرهنگ ها معتقدند که نشت منی منجر به از دست رفتن یک انرژی مهم می شود که اضطراب، پریشانی و ناامیدی زیادی به دنبال دارد. خوشبختانه، یک مطالعه معتبر نشان داد که رفتار درمانی، ذهن آگاهی و درک بهتر از جنسیت و عملکرد طبیعی می تواند به بهبود این مشکل کمک کند.

چه موقع باید برای نشت منی به پزشک مراجعه کنیم؟

نشت گاه به گاه مایع منی معمولاً جای نگرانی ندارد. اما اگر نشت زیاد اتفاق می افتد یا میزان نشتی نگران کننده است، به پزشک مراجعه کنید. در صورت وجود هر یک از موارد زیر مراجعه به پزشک الزامی است:

• خون در مایع منی یا ادرار

بوی بد منی

• تغییر در وضعیت انزال

• درد هنگام ادرار یا انزال

• ترشحاتی که به نظر منی سالم یا طبیعی نیست

همه اینها می تواند نشانه یک بیماری زمینه ای باشد.

کلام آخر

نشت منی هر چند ناراحت کننده اما طبیعی است. در آقایان جوان، این مشکل به مرور زمان رفع می شود. در آقایان بالاتر از 40 سال، بهتر است برای غربالگری پروستات به پزشک مراجعه کنید. اگر متوجه تغییراتی در میزان یا دفعات نشت مایع منی یا در انزال شدید، موضوع را با پزشک در میان بگذارید. 

مطالعه بیشتر:

علت آبکی بودن مایع منی، اسپرم رقیق چیست؟

خارج شدن اسپرم بعد از رابطه، آیا باردار می شوم؟

آیا با قورت دادن یا بلعیدن منی ممکن است باردار شوید؟

بزرگی پروستات یا BPH (هیپرپلازی خوش خیم پروستات) چیست؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های نشت منی

چه عواملی باعث نشت مایع منی می شود؟

علاوه بر برانگیختگی جنسی آگاهانه، سایر دلایل عمده نشت مایع منی عبارتند از: • خارج شدن منی هنگام خواب شبانه • عوارض جانبی دارو • مشکلات پروستات • آسیب عصبی

نشت منی بعد از ادرار کردن چگونه درمان می شود؟

اگر نشت مایع منی بعد از ادرار به ندرت اتفاق بیفتد، به هیچ درمان خاصی نیاز ندارد. اما چنانچه دائما با این مشکل مواجه هستید، موضوع را با پزشک در میان بگذارید. اگر این بیماری به دلیل انزال پس رونده باشد، تا زمانی که نخواهید صاحب فرزند شوید، احتمالاً به هیچ درمانی نیاز ندارید. گزینه های درمانی نیز به علت انزال پس رونده بستگی دارد. اگر جراحی در ناحیه پروستات یا لگن منجر به تغییر در وضعیت انزال شود، درمان آن دشوارتر خواهد بود.

آیا نشت منی سبب افسردگی می شود؟

در برخی از فرهنگ ها معتقدند که نشت منی منجر به از دست رفتن یک انرژی مهم می شود که اضطراب، پریشانی و ناامیدی زیادی به دنبال دارد. خوشبختانه، یک مطالعه معتبر نشان داد که رفتار درمانی، ذهن آگاهی و درک بهتر از جنسیت و عملکرد طبیعی می تواند به بهبود این مشکل کمک کند.

چه موقع باید برای نشت منی به پزشک مراجعه کنیم؟

نشت گاه به گاه مایع منی معمولاً جای نگرانی ندارد. اما اگر نشت زیاد اتفاق می افتد یا میزان نشتی نگران کننده است، به پزشک مراجعه کنید. در صورت وجود هر یک از موارد زیر مراجعه به پزشک الزامی است: • خون در مایع منی یا ادرار • بوی بد منی • تغییر در وضعیت انزال • درد هنگام ادرار یا انزال

منبع: healthline