molfix-مولفیکس

واکسن آنفولانزا برای نوزاد از چند ماهگی قابل تزریق است؟

واکسن آنفولانزا برای نوزاد از چند ماهگی قابل تزریق است؟

آنفولانزا، بیماری رایجی است که اگرچه در بزرگسالان سالم به ندرت تبدیل به معضلی جدی می شود اما در بچه ها و به ویژه آن دسته از کودکانی که به بیماری مبتلا بوده و یا سیستم ایمنی بدن آن ها ضعیف است، ممکن است با عوارض جدی همراه شده و بسیار خطرناک باشد. از آنجا که بچه ها، بسیار بیشتر از بزرگسالان مستعد ابتلا به آنفولانزا هستند، بنابراین شاید این سوال برایتان ایجاد شود که واکسن آنفولانزا برای نوزاد از چند ماهگی قابل تزریق است تا بدین ترتیب از دلبند خود محافظت کنید.

آنفولانزا در بچه ها

آنفولانزا بیماری رایجی است که شاید خودتان یا اطرافیانتان حداقل برای یک بار هم که شده به آن مبتلا شده باشید، اما همین بیماری به نظر ساده، می تواند برای بچه ها بسیار خطرناک باشد. براساس آمارهای موجود، در سرتاسر جهان هر ساله میلیون ها کودک به آنفولانزا مبتلا می شوند که در میان آن ها، هزاران نفر در بیمارستان بستری شده و اگرچه نسبتا نادر است، اما متاسفانه برخی از این بچه ها به دلیل آنفولانزا و عوارض ناشی از آن فوت می کنند.

عوارض آنفولانزا در بچه ها

مهم ترین عوارض ناشی از ابتلا به آنفولانزا در کودکان می تواند شامل موارد زیر باشد:

عوارض آنفولانزا در کودکان می تواند شامل موارد زیر باشد:

- پنومونی یا ذات الریه،

- از دست رفتن مایعات و کم آب شدن بدن،

- تشدید مشکلات و بیماری های کودک مانند بیماری قلبی یا آسم،

- اختلالات مرتبط با عملکرد مغز،

- عفونت در سینوس ها (سینوزیت

- عفونت های گوش،

- و در موارد اندک، مرگ.

توجه به این نکته مهم ضروری است که کودکان کمتر از 5 سال و به ویژه بچه هایی که کمتر از 2 سال سن دارند، بیشتر از دیگران در معرض خطر عوارض جدی مرتبط با آنفولانزا هستند.

علائم آنفولانزا در بچه ها

علائم ناشی از بیماری آنفولانزا در بچه ها، به طور معمول عبارت هستند از:

- گرفتگی بینی،

- گلو درد،

- سرفه،

- تب (بین 39.4 تا 40.5 درجه سانتی گراد)،

- لرز،

- سردرد،

- دردهای عضلانی و بدن،

- حالت تهوع و استفراغ،

اگر یک یا چند مورد از نشانه های گفته شده را در دلبند خود مشاهده کردید، حتما برای ارزیابی شرایط او به متخصص اطفال مراجعه کنید، زیرا اگرچه بیماری آنفولانزا در اغلب موارد به خودی خود مشکل جدی نیست و به راحتی درمان می شود، اما اگر سیستم ایمنی فرزند شما را تضعیف کند، ممکن است منجر به عوارض جدی شده و با همراهی با یک عفونت باکتریایی به معضلی پیچیده و چالش برانگیز تبدیل شود که درمان آن بسیار سخت و طاقت فرسا خواهد شد.

به علاوه از آنجا که این علائم در بیماری هایی همچون سرماخوردگی، کرونا و ... نیز دیده می شوند، بنابراین مراجعه به پزشک برای تشخیص دقیق بیماری فرزندتان ضروری است تا بر این اساس درمان مناسبی انتخاب گردد.

جلوگیری از ابتلا به آنفولانزا در بچه ها

چه بخواهید، چه نخواهید فرزند شما با افراد زیادی ملاقات خواهد کرد و بنابراین ممکن است به راحتی در دید و بازدیدهای خانگی، در پارک و حتی هنگامی که برای تفریح و خرید به بیرون رفته اید، بیمار شود. ترسناک است؟ بله! و به همین دلیل باید به فکر راه چاره برای جلوگیری از ابتلای دلبندتان به آنفولانزا باشید، راه چاره ای که واکسن آنفولانزا نام دارد.

شاید نام این واکسن برایتان چندان آشنا نباشد، اما حقیقت این است که سال هاست واکسن آنفولانزا به عنوان اولین و بهترین راه برای محافظت در برابر آنفولانزا شناخته شده و با تزریق سالانه برای افراد در معرض خطر در تمام دنیا، جان میلیون ها انسان را از مرگ نجات داده است.

بر اساس نتایج به دست آمده از تحقیقات متعدد واکسن آنفولانزا، خطر ابتلا به بیماری آنفولانزا، بستری شدن در بیمارستان و مرگ را در کودکان به شکل قابل توجهی کاهش می دهد و به همین دلیل بهترین راه برای محافظت از دلبند کوچکتان در برابر آنفولانزا و مشکلات ناشی از آن است. این مساله به ویژه در شرایطی اهمیت پیدا می کند که فرزند شما به یکی از بیماری های زیر مبتلا باشد:

- بیماری های قلبی، ریوی یا کلیوی،

- آسم،

- ابتلا به دیابت یا سایر اختلالات متابولیک،

- کم خونی داسی شکل (آنمی سیکل سل)،

- ابتلا به اچ آی وی (HIV) یا سایر شرایطی که سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کنند،

- تحت درمان بودن با داروهای شیمی درمانی یا استروئیدها که سیستم ایمنی را سرکوب می کنند،

- و نیاز به مصرف طولانی مدت آسپرین.

در این موارد، حتما باید واکسن آنفولانزا برای دلبندتان تزریق گردد، زیرا اگر به بیماری مبتلا شود، بیشتر از هم سن و سالان خود در معرض خطر عوارض جدی ناشی از بیماری قرار خواهد گرفت. اما قبل از اینکه دست به کار شده و برای تزریق واکسن آنفولانزا برای نوزاد اقدام کنید، باید پاسخ یک سوال مهم را بدانید:

واکسن آنفولانزا برای نوزاد از چند ماهگی قابل تزریق است؟

شاید به دلیل علاقه به محافظت هر چه بیشتر از فرزندتان تصمیم بگیرید که هر چه زودتر برای او واکسن آنفولانزا را تزریق کنید، اما باید بدانید که واکسن آنفولانزا برای نوزادان از 6 ماهگی به بعد قابل تزریق است و با اینکه نوزادان با سن کمتر از 6 ماه در مقایسه با سنین بالاتر، در معرض خطر بیشتری برای بستری شدن بر اثر آنفولانزا در بیمارستان هستند اما برای دریافت واکسن آنفولانزا بسیار کوچک در نظر گرفته می شوند. در حقیقت از آنجایی که واکسن آنفولانزا برای استفاده در شیرخواران کوچک تر از 6 ماه تایید نشده است، محافظت از آن ها در برابر آنفولانزا از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

عوارض واکسن آنفولانزا برای نوزادان و کودکان

این کاملا طبیعی است که به عنوان پدر و مادر، بابت تزریق هر نوع واکسنی به فرزندتان نگران شده و از عوارض جانبی آن بترسید. اما خوشبختانه عوارض جانبی ناشی از واکسن آنفولانزا در بچه ها بسیار خفیف بوده و به سرعت برطرف می شوند. عوارضی همچون قرمز شدن یا احساس درد در محل تزریق واکسن، تب خفیف، و بی حالی، نگران کننده نبوده و خود به خود خوب می شوند.

البته در موارد نادر، این احتمال وجود دارد که فرزند شما نسبت به واکسن آلرژی نشان داده و علائم واکنش آلرژیک همچون مشکل در نفس کشیدن، رنگ پریدگی، ضعف، تند شدن ضربان قلب، سرگیجه و استفراغ را تجربه کند که در این صورت باید حتما به نزدیک ترین مرکز درمانی مراجعه کنید تا اقدامات درمانی لازم انجام شود.

عفونت در محل تزریق (تورم، قرمزی و ترشحات چرکی در محل تزریق همراه با تب)، نیز عارضه دیگری است که باید نسبت به آن آگاه باشید و در صورت وجود هر گونه نگرانی در این زمینه، به متخصص اطفال مراجعه کنید.

فراموش نکنید که این عوارض لزوما برای تمام افراد پیش نیامده و اگر واکسن در مرکز درمانی مجهز و نه در منزل، تزریق گردد، در صورت وقوع هر نوع عارضه جانبی می توان به سرعت درمان های لازم را انجام داد.

به علاوه اگر دلبند شما بیش از 6 ماه سن داشته باشد، فرقی نمی کند واکسن آنفولانزا برای نوزاد از چند ماهگی تزریق گردد، در هر حال این واکسن یکی از بی خطرترین فرآورده های دارویی موجود است که عوارض جانبی ناچیز آن در برابر خطرات بسیار جدی ناشی از ابتلا به آنفولانزا، قابل چشم پوشی است و از آنجا که همواره پیشگیری از یک بیماری بهتر از درمان آن است، بنابراین تحت نظر متخصص اطفال برای واکسینه کردن فرزند خود در زمان مناسب اقدام کنید.

مطالعه بیشتر: 

آنفولانزا در کودکان و شیرخواران آیا خطرناک است؟

آیا تزریق واکسن آنفولانزا برای کودکان ضروری و ایمن است؟

واکسن آنفولانزا در بارداری ضرر دارد و علائم آنفولانزا چیست؟

واکسن آنفولانزا و داروهای آنفولانزا در دوران شیردهی چیست؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های واکسن آنفولانزا برای نوزاد

عوارض واکسن آنفولانزا برای نوزادان و کودکان چیست؟

عوارضی همچون قرمز شدن یا احساس درد در محل تزریق واکسن، تب خفیف، و بی حالی، نگران کننده نبوده و خود به خود خوب می شوند.

آیا احتمال آلرژی به واکسن آنفولانزا در کودکان هست؟

در موارد نادر، این احتمال وجود دارد که فرزند شما نسبت به واکسن آلرژی نشان داده و علائم واکنش آلرژیک همچون مشکل در نفس کشیدن، رنگ پریدگی، ضعف، تند شدن ضربان قلب، سرگیجه و استفراغ را تجربه کند که در این صورت باید حتما به نزدیک ترین مرکز درمانی مراجعه کنید تا اقدامات درمانی لازم انجام شود.

از چند ماهگی می توانیم به نوزاد واکسن آنفولانزا بزنیم؟

از شش ماهگی

بعد از تزریق واکسن آنفولانزا به کودکان باید مراقب چه علائمی باشیم؟

عفونت در محل تزریق (تورم، قرمزی و ترشحات چرکی در محل تزریق همراه با تب)، نیز عارضه دیگری است که باید نسبت به آن آگاه باشید و در صورت وجود هرگونه نگرانی در این زمینه، به متخصص اطفال مراجعه کنید.

منبع: kidshealth