molfix-مولفیکس

آیا آنتی بیوتیک می تواند پریود شما را به تاخیر بیندازد؟

آیا آنتی بیوتیک می تواند پریود شما را به تاخیر بیندازد؟

دلایل زیادی وجود دارد که می توانند پریود شما را به تاخیر بیندازند. عوامل بسیاری، از استرس گرفته تا یک بیماری جدی می تواند باعث تاخیر در پریود یا عدم بروز قاعدگی شود. شاید شنیده باشید که مصرف آنتی بیوتیک یکی از این دلایل است. با این حال، آنتی بیوتیک ها دلیل تاخیر در پریود نیستند. بنابراین، اگر پریود شما در حین یا بلافاصله بعد از یک دوره آنتی بیوتیک دیر اتفاق افتاد، آنتی بیوتیک ها مقصر نیستند.

آیا آنتی بیوتیک ها پریود شما را به تاخیر می اندازند؟

غیرمعمول نیست که پس از مصرف یک دوره آنتی بیوتیک، قاعدگی دیرتر از حد انتظار را تجربه کنید. اگرچه منطقی به نظر می رسد که فرض کنیم آنتی بیوتیک ها مسئول این تغییر در چرخه قاعدگی هستند، در واقع هیچ مدرک علمی برای تأیید این موضوع وجود ندارد. در واقع، مطالعات علمی نشان داده اند که آنتی بیوتیک ها باعث تاخیر یا تغییر در پریود شما نمی شوند.

این بدان معنا نیست که ممکن است پس از مصرف آنتی بیوتیک، پریود تاخیری نداشته باشید. فقط به این معنی است که آنتی بیوتیک ها مقصر نیستند. حقیقت این است که بسیاری از چیزها می توانند پریود شما را به تاخیر بیندازند. اغلب، این موارد در همان بازه زمانی که شما آنتی بیوتیک مصرف می کنید اتفاق می افتند.

به عنوان مثال، تاخیر در پریود می تواند ناشی از استرس باشد. اگر حالتان خوب نیست و به آنتی بیوتیک نیاز دارید، احتمالاً تحت تاثیر استرس هستید. این استرس همچنین می تواند بدن شما را تحت فشار فیزیکی قرار دهد، که ممکن است در صورت نیاز به ماندن در خانه یا تغییر در برنامه زندگی تان بدتر شود.

حتی اگر استرس ندارید، وجود بیماری به اندازه ای که نیاز به آنتی بیوتیک داشته باشید می تواند برای چندین روز پریود شما را به تاخیر بیندازد. بنابراین، امکان تاخیر در پریود شما وجود دارد، اما آنتی بیوتیک ها باعث این تاخیر نمی شوند.

آیا مصرف آنتی بیوتیک اصلاً بر پریود شما تأثیر می گذارد؟

مصرف آنتی بیوتیک ها به طور کلی هیچ تاثیری بر پریود شما ندارد. در مطالعات نشان داده شده است که تنها یک آنتی بیوتیک به نام ریفامپین بر پریود شما تأثیر می گذارد. ریفامپین به عنوان درمانی برای سل استفاده می شود. سایر آنتی بیوتیک های رایج تر بر پریود شما تأثیر نمی گذارند. با این حال، بیمار بودن و تحت استرس بودن ممکن است بر پریود شما تأثیر بگذارد. ممکن است تغییراتی را در چرخه قاعدگی طبیعی خود مشاهده کنید از جمله:

• پریود های زودرس

خونریزی شدید

• خونریزی خفیف

• دوره های کوتاه تر

این تغییرات توسط آنتی بیوتیک ها ایجاد نمی شود، اما می تواند ناشی از یک بیماری باشد که نیاز به آنتی بیوتیک دارد.در واقع، این تغییرات می توانند ناشی از داروهای دیگری باشد که برای درمان و بهبود بیماری استفاده می کنید. مسکن‌های بدون نسخه مانند آسپرین یا ایبوپروفن می‌توانند باعث تغییراتی در خونریزی قاعدگی شما شوند.

آیا مصرف آنتی بیوتیک باعث کاهش اثربخشی قرص های ضد بارداری می شود؟

تنها آنتی بیوتیکی که ثابت شده است اثربخشی قرص های ضد بارداری را کاهش می دهد ریفامپین است. مطالعات نشان داده‌اند که ریفامپین می‌تواند سطوح هورمونی در کنترل بارداری را تغییر دهد که می‌تواند اثربخشی آن را کاهش دهد. در این مطالعات نشان داده نشده است که سایر آنتی بیوتیک ها بر هورمون های شما تأثیر داشته باشند، بنابراین بعید است که تأثیری بر کنترل بارداری بگذارند.

با این حال، برخی از پزشکان معتقدند که در مورد این موضوع تحقیقات بیشتری مورد نیاز است. ممکن است هنوز خطر وجود داشته باشد. برای اطمینان از محافظت از خود، استفاده از یک روش پشتیبان کنترل بارداری در حین مصرف آنتی بیوتیک ایده خوبی است.

آیا داروهای دیگری وجود دارد که می تواند پریود شما را به تاخیر بیندازد یا بر آن تاثیر بگذارد؟

چندین دارو وجود دارند که می توانند باعث تغییراتی از جمله تاخیر در پریود شوند. این داروها شامل:

• آسپرین و سایر داروهای رقیق کننده خون

• داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (SDIASN)

هورمون درمانی

• داروهای تیروئید

• شیمی درمانی

اگر هر یک از این داروها را مصرف می کنید و تغییری در دوره قاعدگی خود مشاهده می کنید، با یک پزشک یا مرکز بهداشتی صحبت کنید. در برخی موارد، تغییر ممکن است یک عارضه جانبی مورد انتظار باشد. همچنین می‌تواند نشانه‌ آن باشد که شما به دارو یا دوز متفاوتی از دارو نیاز دارید، بنابراین بهتر است به یک مرکز مراقبت‌های بهداشتی اطلاع دهید.

شایع ترین دلایلی که ممکن است پریود شما را با تاخیر مواجه کند چیست؟

دلایل مختلفی وجود دارد که ممکن است باعث دیر شدن پریود شما شود. خوشبختانه، بسیاری از آنها دلیلی برای نگرانی جدی نیستند. ممکن است یک ماه دیر پریود شوید، اما بعداً به چرخه طبیعی خود بازگردید. با این حال، تاخیر در پریود می تواند نشانه ای از اتفاق جدی تری در بدن شما باشد، بنابراین نباید آن را نادیده گرفت. دلایلی که ممکن است پریودتان دیر شود عبارتند از:

• بارداری. تاخیر یا عقب افتادن قاعدگی می تواند نشانه بارداری باشد، اما این تنها دلیل نیست. اگر قاعدگی شما دیر شده است و فکر می کنید ممکن است باردار باشید، تست بارداری در منزل می تواند شروع خوبی باشد.

• روش های کنترل بارداری. قرص های ضد بارداری می توانند دوره های پریود شما را تغییر دهند. ممکن است پریودهای تان دیر شده یا اتفاق نیفتاده باشد، به خصوص اگر اخیراً روش کنترل بارداری خود را تغییر داده باشید.

• استرس. استرس یکی از شایع ترین دلایلی است که ممکن است منجر به پریود دیر هنگام شود. استرس می تواند باعث تغییراتی در بخشی از مغز شود که پریود شما را تنظیم می کند. همچنین می تواند منجر به تغییر وزن شود که یکی دیگر از علل شایع دیررس شدن قاعدگی است.

• وزن بدن یا کاهش وزن. وزن کمتر یا بیشتر از محدوده وزنی توصیه شده برای قد شما می تواند باعث تاخیر در پریود یا حتی توقف کامل آن شود.

• ورزش شدید. تمرین برای یک ماراتن یا سایر رویدادهای ورزشی شدید می تواند منجر به دوره های دیررس شود.

• سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) و سایر عدم تعادل های هورمونی. سندرم تخمدان پلی کیستیک می تواند سطح برخی از هورمون ها از جمله آندروژن و انسولین را در بدن شما افزایش دهد. این می تواند منجر به تاخیر یا حتی از دست رفتن قاعدگی شود. سایر عدم تعادل های هورمونی، از جمله مشکلات تیروئید، نیز می تواند باعث دیررس شدن قاعدگی شود.

• بیماری های مزمن. برخی از بیماری های مزمن، مانند دیابت یا بیماری سلیاک، می توانند باعث دیر یا از دست رفتن قاعدگی شما شوند.

• یائسگی یا یائسگی زودرس. با نزدیک شدن به یائسگی، دوره های شما ممکن است نظم کمتری داشته باشند. اگر کمتر از 40 سال سن دارید، پریود نشدن می تواند نشانه ای از وضعیتی باشد که به آن یائسگی زودرس می گویند.

اگرچه نادر است، اما دیر یا از دست رفتن قاعدگی می تواند نشانه سرطان تخمدان نیز باشد. اگر اخیراً تحت استرس مضاعفی بوده‌اید، ممکن است بتوانید با کار بر روی کاهش سطح استرس خود، پریود خود را به مسیر درست برگردانید. با این حال، اگر چندین دوره پریود دیررس و غیرقابل پیش بینی داشته اید، این نشانه این است که باید به یک متخصص مراقبت های بهداشتی مراجعه کنید. در صورت تاخیر در پریود چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید

• اگر قاعدگی شما متوقف شده و زیر 45 سال دارید

• اگر سه دوره متوالی را از دست داده اید

• اگر بین دوره های قاعدگی خود خونریزی دارید

• اگر بعد از رابطه جنسی دچار خونریزی شدید

• اگر تغییرات ناگهانی در چرخه قاعدگی طبیعی خود را تجربه می کنید

• اگر دلیلی دارید که فکر می کنید ممکن است باردار باشید

آیا کاری می توانید در مورد قاعدگی دیررس انجام دهید؟

درمان دیررس بودن پریود بستگی به دلایل پشت آن دارد. برخی از اقداماتی که می توانید برای منظم تر ماندن دوره ها انجام دهید عبارتند از:

• کاهش سطح استرس شما

• تعدیل سطح ورزش

• حفظ وزن خود

در حالی که روش هایی وجود دارد که افراد سعی کرده‌اند برای بروز پریود از آن استفاده کنند، مانند ارگاسم، حمام آب گرم یا مصرف ویتامین سی، اما این روش‌ها بی‌اثر تلقی می‌شوند و از نظر علمی ثابت نشده‌اند. بهترین راه حل برای تاخیر در پریود، صحبت با یک متخصص مراقبت های بهداشتی است. آنها می توانند به شما کمک کنند تا بفهمید چه چیزی باعث دیر پریود شدن شما می شود و یک برنامه درمانی برای کمک به رفع مشکل ایجاد کنند.

نتیجه نهایی

آنتی بیوتیک ها قاعدگی شما را به تعویق نمی اندازند، اما این بدان معنا نیست که با مصرف آنتی بیوتیک پریود شما دیر نمی شود. اغلب، استرس ناشی از بیماری کافی است که باعث تاخیر در پریود شود. اگر اخیراً پریود شما دیر شده، از دست رفته یا دارای نظم نیست، ایده خوبی است که با یک متخصص مراقبت های بهداشتی صحبت کنید. آنها می توانند به رفع هر مشکلی که ممکن است باعث تاخیر در پریود شما شوند کمک کنند.

مطالعه بیشتر:

مصرف آنتی بیوتیک در اقدام به بارداری آیا مجاز است؟

آیا مصرف آنتی بیوتیک در دوران شیردهی بی‌خطر است؟

آنتی بیوتیک های مجاز و غیر مجاز در دوران شیردهی چیست؟

مصرف آنتی بیوتیک در بارداری احتمال سقط جنین را افزایش می دهد

 

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های آنتی بیوتیک

آیا آنتی بیوتیک ها علت به تاخیر افتادن پریود هستند؟

مطالعات علمی نشان داده اند که آنتی بیوتیک ها باعث تاخیر یا تغییر در پریود شما نمی شوند.

چرا بعد از خوردن آنتی بیوتیک پریودم عقب میفته؟

تاخیر در پریود می تواند ناشی از استرس باشد. اگر حالتان خوب نیست و به آنتی بیوتیک نیاز دارید، احتمالاً تحت تاثیر استرس هستید. این استرس همچنین می تواند بدن شما را تحت فشار فیزیکی قرار دهد، که ممکن است در صورت نیاز به ماندن در خانه یا تغییر در برنامه زندگی تان بدتر شود.

آیا مصرف آنتی بیوتیک اصلاً بر پریود شما تأثیر می گذارد؟

مصرف آنتی بیوتیک ها به طور کلی هیچ تاثیری بر پریود شما ندارد. در مطالعات نشان داده شده است که تنها یک آنتی بیوتیک به نام ریفامپین بر پریود شما تأثیر می گذارد. ریفامپین به عنوان درمانی برای سل استفاده می شود.

آیا مصرف آنتی بیوتیک باعث کاهش اثربخشی قرص های ضد بارداری می شود؟

تنها آنتی بیوتیکی که ثابت شده است اثربخشی قرص های ضد بارداری را کاهش می دهد ریفامپین است.

منبع: healthline