سبزیجات با سس ماست
سالاد غنی از پروتئین و کلسیم در بارداری
در سه ماهه اول بارداری بدن مادر دستخوش تغییرات بسیاری می شود تا پاسخگوی رشد سریع جنین درون رحم خود باشد، بنابراین دریافت مواد مغذی مورد نیاز بدن مادر و جنین در حال رشد از اهمیت بیشتری برخوردار است. اما متاسفانه در این مرحله از بارداری اکثر مادران باردار اشتهای چندانی به خوردن غذا ندارند و از طرفی حالت تهوع، استفراغ و ویار که از مشکلات شایع سه ماهه اول بارداری هستند تمایل مادر باردار را به خوردن بسیاری از مواد مغذی ، سالم و ضروری این دوران را کاهش می دهد.
بهترین برنامه غذایی برای مادران باردار بهرمندی از تمامی گروهای غذایی است. برخورداری از یک رژیم متنوع و مغذی مانند لبنیات، گوشت، غلات، حبوبات و سبزی و میوه می تواند نیازهای شما و فرزندتان را در دوران بارداری تامین کند.
مصرف کردن ماست در دوران بارداری
اگر محصولات لبنی پاستوریزه باشد مصرف آنها بدون اشکال است. محصولات غیر پاستوریزه حاوی باکتری است که برای جنین یا مادر ضرردارد. این محصول لبنی بی نظیر، منبعی عالی از زینک، ماده معدنی مفید برای رشد و ترمیم بافتهاست.
خواص ماست در دوران بارداری
ماست محصولی سالم و مغذی می باشدو دارای :
- کلسیم. از آنجایی محصولات لبنی حاوی کلسیم است و کلسیم موجود در ماست نه تنها برای استخوان ها ضروری است بلکه برای رشد جنین نیز لازم است.
- پروبیوتیک. باکتری موجود در ماست به رشد جنین کمک میکند و مزایای زیادی نیز دارد. همچنین حاوی باکتریهای پروبیوتیک خوب برای تسریع عمل هضم و افزایش ایمنی است و باعث میشود مشکلات گوارشی نداشته باشید
- زینک . زینک موجود در این محصول لبنی به ساخت بلوکهای دیاگرام ژنتیکی کهDNAنام دارد، کمک شایانی میکند
توصیه ها در خصوص مصرف ماست در دوران بارداری
بهتر است پیش از مصرف ماست نوشته روی آن که بیانگر «کشت زنده میکروب فعال» برای فواید بیشتر است، توجه کنید.
مادران باردار بهتر است روزانه سه وعده ماست مصرف کند و هر بار یک فنجان ماست میل کنند. می توانید ماست را همراه با میوه میل کنند.
اگر روزانه 1000 میلیگرم از این ماده معدنی را دریافت نکنید، جنین درحال رشد شما کلسیم مورد نیاز خود را از استخوانهای شما بیرون میکشد که با افزایش سن، خطر ترک خوردن استخوان لگن، ستون فقرات و مچ دستتان را افزایش میدهد. بنابراین از خرید محصولات غنی شده با ویتامین D و سرشار از کلسیم مطمئن شوید. علاوه براین، به تازگی پژوهشی در استرالیا به این نتیجه رسیده است که کمبود ویتامین D در بارداران با مشکلات گفتاری آینده فرزندانشان مرتبط است. محصولات لبنی نیز منبع عالی پروتئین هستند. درصورتیکه محصولات لبنی نمیخورید، به دنبال منابعی بجز لبنیات باشید.
اما آیا خوردن ماست در بارداری امکان دارد و مشکلی ایجاد نمی کند؟ خیر اما به یاد داشته باشید از ماست پاستوریزه استفاده کنید . انواع دیگر ماست که نباید بخورید عبارتند از: ماست پر چرب و سایر محصولات لبنی پر چرب زیرا چربی اشباع شده برای هیچ کس خوب نیست به خصوص خانم باردار. خوردن این نوع ماست باعث مشکلات قلبی، گوارشی و افزایش وزن می شود. بنابراین همیشه ماست کم چرب یا بدون چربی بخرید.
فلفل دلمه ای در بارداری
فلفل دلمه ای جزء سبزیجاتی ست که حاوی ویتامین ث (C) فراوان است و در دوران بارداری مصرف روزانه 85 میلی گرم در یک رژیم غذایی متعادل در فواصل زمانی منظم الزامی است بعلاوه که مصرف انواع فلفل دلمهای حاوی اسیدفولیک نیز هستند. ویتامین C از گرفتگی رگها و بروز بیماریهای قلبی به ویژه در بیماران دیابتی جلوگیری میکند. اسیدفولیک (فولات) که یکی از ویتامینهای گروه B است، باعث كاهش ماده مضری به نام هموسیستئین (Homocysteine) در خون میشود که با این کار عملکرد بهتری به خون می دهد. به همین دلیل در دوران بارداری مصرف این سبزی پرخاصیت بسیار توصیه می شود.
دستور تهیه سالاد مخصوص سه ماهه اول بارداری ((میان وعده منبعی خوب است از کربوهیدرات، پروتئین، فیبر، کلسیم، آهن))
مواد لازم
- ماست غلیظ 1 پیمانه
- شوید 2 قاشق غذاخوری، خرد شده
- آبلیمو تازه 1 قاشق چای خوری
- نمک و فلفل سیاه 1 قاشق چای خوری
- خیار 2 عدد
- هویج 2 عدد، پوست کنده
- ساقه جوان کرفس یا فلفل دلمه ای قرمز 1 عدد
طرز تهیه:
در کاسهای ماست، آبلیمو، نمک و فلفل را کاملاً مخلوط کنید، سبزیجات را در ظرف مخصوص سالاد ریخته و سس را به آن اضافه کرده و نوش جان کنید.
مطالب بیشتر:
- گلابی پخته و ماست (فیبر و فولات)
- با پانزده خوراکی برتر دوران بارداری آشنا شوید!
- دستور پخت سالاد مرغ با زردآلو خشک و بادام حاوی ويتامين C و A و پروتئین