خوردن ترشی در بارداری ضرری ندارد و آیا ترشی ارزش غذایی دارد
در ابتدای فصل سرما ترشی انداختن و خوردن آن به همراه غذاهای بی نظیر ایرانی لذت غیرقابل وصفی دارد و احتمالا حتی شنیدن آن آب از دهان مادران باردار به راه اندازد!! اما از آنجا که خوردنی ها در دوران بارداری با باید ها و نباید های زیادی همراه هستند، آیا خوردن ترشی در بارداری ضرری ندارد؟ اگر می خواهید همه چیز را در رابطه با خوردن ترشی در بارداری بدانید تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
در دوران بارداری، اغلب مادران میل بیشتری به غذا خوردن دارند، البته شدت میل به غذا در افراد مختلف، متفاوت است. در دوران بارداری، هورمون های بارداری باعث می شود بعضی از مادران میل به خوردن غذا های غیر معمولی مثل ترشی داشته باشند. در حالی که در بیشتر موارد به عنوان چاشنی آن را می خورند. اما بعضی از افراد برای جلوگیری ازحالت تهوع ترشی می خورند. نکته حیاتی که باید در اینجا بخاطر بسپاریم، این است که از خوردن بیش از اندازه ترشی پرهیز کنیم. خوردن روزانه ترشی در دوران بارداری توصیه نمی شود و باید آن را در حد اعتدال بخوریم.
ارزش غذایی ترشی
در کل، ارزش غذایی ترشی ها کم است. ترشی ها دارای کلسترول بسیار کمی هستند و همچنین پروتئین و چربی بسیار کمی دارند. ترشی می تواند منبع خوبی از آهن و سدیم باشد. در ترشیجات همچنین کلسیم، فیبر رژیمی و ویتامین C وجود دارد. هر ترشی ممکن است مقدار متفاوتی از سدیم، چربی و کالری داشته باشد. بنابراین، مهم است که به برچسب محصول با جزئیات توجه کنید. اگرچه ترشی ها به تنهایی مواد معدنی و ویتامین زیادی ندارند، اما خوردن ترشیجات همراه با غذا باعث می شود، محتوای پروبیوتیک آن وعده غذایی بیشتر شود.
آیا خوردن ترشی در بارداری خطرناک است؟
مصرف ترشی در دوران بارداری ضرری ندارد. اما توصیه نمی شود که در دوران بارداری هر روز ترشی بخورید. مصرف بیش از حد ترشی در دوران بارداری باعث می شود سلامت شما به خطر بیافتد. بنابراین در زمان وسوسه شدن خوردن ترشی سعی کنید اعتدال را رعایت کنید. علاوه بر این در دوران بارداری شما باید غذایی مصرف کنید که به رشد جنین کمک کند. ترشیجات مواد مغذی زیادی ندارند. بنابراین، بهتر است کمتر از آنها مصرف کنید.
فواید خوردن ترشی در دوران بارداری
در تخیلات بانوان باردار حدی برای خوردن ترشی وجود ندارد، اما مصرف آن در حد اعتدال می تواند فواید زیر را داشته باشد:
- به حفظ تعادل مناسب الکترولیت ها کمک می کند:
مواد معدنی مانند سدیم و پتاسیم، الکترولیت های مهم بدن ما هستند، که مهمترین الکترولیت های بدن ما به شمار می آیند و نقش مهمی در انتقال پیام های سیستم عصبی ما دارند. در دوران بارداری بدن شما ممکن است به مقدار بیشتری از الکترولیت ها نیاز داشته باشد تا نیازهای جنین در حال رشد را برآورده کند. مصرف ترشی در مقادیر کم می تواند این نیاز را تامین کند زیرا ترشی حاوی مقدار قابل توجهی از سدیم و پتاسیم است.
- بدون کلسترول و کم چرب:
ترشی های خانگی کلسترول و چربی ندارد. بنابراین، ترشیجات می تواند یک گزینه خوب برای یک میان وعده در دوران بارداری باشد، زیرا وزن شما را اضافه نمی کند.
- هضم غذا را بهتر می کند:
ترشی ها به میزان قابل توجهی باعث بهتر شدن عملکرد سیستم ایمنی بدن می شوند. ترشی باکتری های مفیدی دارد که مانع از خراب شدن آن می شود. بنابراین خوردن ترشی باعث می شود، کلونی باکتری های مفید در سیستم گوارش شما بیشتر شود و با بسیاری از مشکلات گوارشی مبارزه می کند.
- خواص آنتی اکسیدانی:
اعتقاد بر این است که ترشیجات دارای آنتی اکسیدان هستند. میوه ها یا سبزیجات ترشی، معمولا پخته نمی شوند و آنتی اکسیدان های آنها حفظ می شود. آنتی اکسیدان ها از بدن در برابر رادیکال های آزاد دفاع می کنند.
- منبع ویتامین ها و مواد معدنی:
ترشیجات تازه، از سبزیجات و میوه های مختلفی درست می شوند و ممکن است ویتامین های مهمی مانند ویتامین A، C، K و مواد معدنی مانند کلسیم، آهن و پتاسیم داشته باشند. که با تقویت سیستم ایمنی بدن شما می تواند خطر ابتلا به سقط جنین را در دوران بارداری کاهش دهد.
خطرات خوردن ترشیجات در بارداری
تقریبا همه ترشی ها درای مقدار زیادی نمک هستند. نمک به این دلیل به ترشی اضافه می شود که طعم و عملکرد آن به عنوان عامل ضد میکروبی را افزایش دهد و با حفظ قارچ ها، مخمرها و باکتری های مطلوب به حفظ بهتر مواد تشکیل دهنده کمک می کند. در دوران بارداری مصرف بیش از حد نمک از طریق ترشی، منجر به فشار خون بالا در بارداری می شود که می تواند منجر به حملات قلبی و سکته مغزی شود. علاوه بر این، بیشتر ترشیجات مقدار زیادی روغن دارند که می تواند باعث افزایش کلسترول در دوران بارداری شود. خوردن ترشی های بسیار تند با مواد نگهدارنده شیمیایی، در دوران بارداری باعث نفخ می شود.
خوردن ترشی در بارداری و جنسیت جنین
گرچه تقریبا تمامی موارد ارتباط بین نوع طعم هایی که مادر در دوران بارداری بیشتر می پسندد و یا اصطلاحا بیشتر هوس می کند با جنسیت جنین تنها بر اساس باورهای عمومی شهرت پیدا کرده و هیچ پایه و اساس علمی ندارد، اما گذشتگان معتقدند تمایل مادر به ترشی در بارداری نشان دهنده پسر بودن جنین است.
اقدامات احتیاطی در هنگام خوردن ترشی در بارداری
برخی از اقدامات احتیاطی که شما باید در دوران بارداری رعایت کنید عبارتند از:
- خوردن ترشیجات باعث کم آبی در بدن می شود. بنابراین، شما باید مقدار زیادی آب و مایعات سالم را بنوشید تا بدنتان به طور مناسب هیدراته باقی بماند. علاوه بر این، آب آشامیدنی می تواند، سطح سدیم در بدن شما را کنترل کند.
- اگر در دوران بارداری مستعد ابتلا به گاستریت (بیماری التهابی معده) هستید، بهتر است در دوران بارداری از خوردن ترشی پرهیز کنید.
- اگر مبتلا به عارضه سوزش سر دل در دوران بارداری هستید، مصرف ترشی می تواند شرایط را بسیار وخیم کند.
- از خوردن ترشی های بسیار تند خودداری کنید زیرا ممکن است باعث ایجاد دلایل و مشکلات گوارشی مانند اسهال خونی و اسیدی شدن معده شود.
- خوردن ترشی که نمک بالایی دارد، می تواند فشارخون را در بارداری سریعا افزایش دهد که می تواند بر رشد جنین تاثیر بدی بگذارد.
- استفاده بیش از حد از ترشی که مواد نگهدارنده شیمیایی زیادی دارد، می تواند عوارض جانبی ناخوشایندی در دوران بارداری ایجاد کند.
- خوردن ترشی انبه خانگی در دوران بارداری ممکن است باکتری هایی از لیستریا داشته باشد که می تواند برای بارداری بسیار خطرناک باشد.
در دوران بارداری از مصرف بیش از اندازه ترشی پرهیز کنید. خوردن ترشی در بارداری هر چند وقت یک بار ترشی برای بدن ضرری ندارد. در واقع، در دوران بارداری اگر مقدار کمی ترشی مصرف کنید فوایدی هم خواهد داشت. اگر ترشی را از بازار خریداری می کنید، ترشی های طبیعی که مواد نگه دارنده ندارند را انتخاب کنید. در دوران بارداری قبل از مصرف ترشی، با پزشک خود مشورت کنید و نگرانی های خود را در رابطه با خطرات خوردن ترشی و احتمالا واکنش های آلرژیک مورد بحث قرار دهید.