حرف زدن پدر با جنین در دوران بارداری چه تاثیری دارد؟
احتمالا اولین راه اتباطی با فرزندتان در دوران بارداری همسرتان حرف زدن پدر با جنین است. تاثیر حرف زدن پدر با جنین در بسیاری از مطالعات علمی به اثبات رسیده است. پدرانی که در دروان بارداری با جنیشان حرف می زنند، بعد از تولد نوزاد ارتباط بهتری با او خواهند داشت. باتوجه به آنکه جنین از حدود هفته 19 بارداری صداهای اطراف را می شنود، واکنش جنین به صدای پدر ممکن است به صورت های لگد هایی به شکم مادر، هرچند ضربه هایی آرام که گاها فقط خود مادر متوجه آنها می شود نمایان خواهد شد.
ارتباط با جنین در دوران بارداری
ممکن است این یک مکالمه یک طرفه به حساب بیاید، اما صحبت کردن با جنینی که هنوز در رحم تان است، به شما کمک میکند تا یک پیوند پایدار با او برقرار کنید. علاوه بر این، ارتباط با جنین میتواند به یادگیری او کمک کند. انجام این کار بسیار ساده است و پدر نیز میتواند وارد این مکالمه شود. ما همچنین راههای بیشتری را برای رشد زودهنگام فراگیری زبان، در طی این مکالمه روزانه کشف می کنیم.
صحبت کردن با جنین در هنگام بارداری
صدای شما تاثیر فوق العادهای بر جنین دارد. مطالعات نشان میدهند که صدای شما آرامش بخش است؛ هم در رحم و هم زمانی که به عنوان یک نوزاد او را در آغوش می گیرید. دانشمندان با ضبط صداها متوجه شدهاند که جنین به تغییرات ضربان قلب یا الگوهای حرکتی و لرزشها به وضوح پاسخ میدهد و به ویژه به صدای مادر نشانگر واکنش جنین به صدای پدر و مادر است. این امر باعث شده است که آنها به این نتیجه برسند که نوزاد متولد نشده در دوران بارداری و در رحم مادر میآموزد که صدای مادر را بشناسد و به یاد بیاورد. این بدان معناست که مکالماتی که در سه ماهه سوم بارداری با جنین خود انجام میدهید، سبب رشد اجتماعی و عاطفی و همچنین مهارتها و حافظههای زبانی آنان میشود. صدای شما در حال شکل دادن به درک آنها از جهان پیرامون شان است.
جنین در رحم، در دوران بارداری میآموزد که صدای شما را بشناسد و به یاد بیاورد.
اگرچه صحبت کردن با جنین در دوران اولیه بارداری ممکن است به شما کمک کند احساس نزدیکی با فرزند خود داشته باشید، اما گوش آنها تا حدود هفته بیستم به طور کامل رشد نیافته و سیستم شنوایی آنها تا حداقل یک ماه بعد به مغز مرتبط نمیشود. تحقیقات نشان داده است در حالی که برخی از نوزادان در اوایل هفته ۲۴ نسبت به صدا واکنش نشان میدهند، اما بیشتر آنان در هفتههای ۲۶ و ۳۰ بارداری به صداها پاسخ میدهند.
ضربان قلب جنین و نوزاد هنگام صحبت کردن مادر کاهش مییابد- این نشانه احتمالی احساس آرامش است.
چگونه با فرزند خود ارتباط برقرار کنید؟
صدای شما آرامش بخشترین تاثیر را بر فرزند متولد نشدهتان دارد. یک مطالعه نشان داد که جنینها با کندی حرکات به صدای مادرشان پاسخ میدهند و دیگری نشان داد که وقتی مادران صحبت میکنند، ضربان قلب جنین و نوزاد کاهش مییابد- این یک نشانه احتمالی از آرامش است. صحبت کردن و آواز خواندن برای جنین راهی دوست داشتنی برای شروع برقراری رابطه با فرزندتان است و میتواند برای شما و جنین تان سودمند باشد. پیوند با جنین تان به طرز باور نکردنی میتواند به یادگیری فرزند شما کمک کند. اما اگر با این ایده موافق نیستید نگران نباشید. در طول بارداری، جنین تان ارتعاشات صدای شما را در هنگام صحبت با دیگران میشنود و احساس میکند. آنها یاد خواهند گرفت تا در زمان تولد صدای شما را بشناسند و از آن آرامش بگیرند، حتی اگر مستقیماً با آنها صحبت نکنید. این شناخت به آنها کمک میکند تا با شما پیوند برقرار کرده و باعث میشود تا سالهای متمادی احساس امنیت عاطفی داشته باشند.
حرف زدن پدر با جنین
پدر باید کمی بیشتر تلاش کند تا شنیده شود، اما اگر مستقیماً با جنین صحبت کند، میتواند به او در شناسایی صدای پدر نیز کمک کند. یک مطالعه جالب در مورد نوزادان نارس (که احتمالاً رشد شنوایی آنها مشابه جنینها در مراحل پایانی بارداری است) نشان داد که آنها نسبت به صداهای آرام توجه بیشتری نشان خواهند داد تا صداهای بلند. ما همچنین میدانیم که جنین صداهای مختلفی را به یاد میآورد و میشناسد، بنابراین به احتمال زیاد پدران میتوانند قبل از به دنیا آمدن، رابطه خود را با فرزندشان آغاز کنند. تشویق پدران برای حرف زدن پدر با جنین درباره خود، سرگرمیها و علاقهمندیهایشان به آنها کمک میکند تا با بارداری نیز بیشتر درگیر شوند. و اگرچه فرزند شما قادر نیست صحبتهای پدر را درک کند، اما جالب است بدانید که حداقل در سه ماهه سوم، آنها گوش میدهند و میتوانند با خانواده خود آشنا شوند. پدران میتوانند قبل از تولد روابط خود را با فرزندشان آغاز کنند.
گام بعدی
- مطالعات نشان میدهد که استرس زیاد میتواند بر رشد و تکامل سیستم ایمنی کودک تاثیر منفی بگذارد. چه بهانهای بهتر از اینکه پاهای تان را دراز کنید و چند دقیقه را در کمال آرامش به صحبت کردن و آواز خواندن برای جنین خود بگذرانید. این عالیترین راه برای آرام شدن است.
- اگر نمیدانید درباره چه چیزی صحبت کنید، می توانید با صدای بلند برای او کتاب بخوانید. مقالهای از روزنامه یا مجله نیز خوب است، اما اگر دوست دارید، کتابهای کودک یا آوازهای کودکانه نیز انتخابهای خوبی هستند. شما حتی میتوانید یک داستان کوچک از یک نویسنده کتاب کودک را به زبان خودتان و بر اساس سلیقه تان برای او شخصی سازی کنید.
- ببینید آیا تغییراتی در رفتار جنین خود مشاهده میکنید یا خیر. به یاد داشته باشید که صدای شما برای جنین آرام بخش است، بنابراین انتظار حرکات آرامتر را داشته باشید نه سریعتر.
- پدر و سایر اعضای خانواده را نیز درگیر کنید. آنها باید واقعاً به شکم شما نزدیک شوند تا صدایشان شنیده شود. بنابراین مطمئن شوید که شما با این کار راحت هستید. حرف زدن پدر با جنین از بهترین راهکار های ایجاد یک رابطه عاطفی عمیق میان آنها است.
پدر آینده چگونه میتواند با فرزند خود پیوند برقرار کند؟ پدران و متخصصان ما ایدههای بسیار خوبی برای پیوند دادن با جنین در رحم مادر دارند.
۱-هنر پدر بودن. شما حالا یک تصویر سونوگرافی گنگ و غبارآلود از فرزند خود دارید: اکنون می توانید آن را به یک اثر هنری تبدیل کنید.
قدم اول: حتماً سونوگرافی را به صورت دیجیتال تهیه کنید. شاید پزشک همسرتان آن را برای شما بفرستد. اگر این طور است چه بهتر؛ اگر هم نه، آن را خودتان تهیه کنید. سپس تصویر را بگیرید و روی آن کار کنید. با فتوشاپ در آن تغییراتی بدهید، تصویر همسرتان را در کنار آن قرار دهید و غیره... وقتی کارتان با آن عکس تمام شد، آن را به همه جا بچسبانید- از عکس زمینه گوشی موبایل گرفته تا در داخل کیف پولتان، حتی میتوانید آن را در کنار عکسهای خانوادگی بگذارید. شما از دیدن تصویر فرزندتان بر روی فنجان قهوه تان نیز لذت می برید.
حال که فواید حرف زدن پدر با جنین را می دانید، از امروز ضمن آنکه به حرف های همسرتان در دوران باردری گوش می دهید، همراه یکدیگر با فرشته کوچک در راهتان حرف بزنید.
https://www.parents.com/parenting/dad/101/ways-dad-to-be-can-bond-with-baby-now/
بیشتر بدانید:
1- ارتباط با جنین در دوران بارداری و 12 تکنیک برقراری ارتباط
2- 20 نکته ای که پدر باید درباره بارداری و بچه داری بداند
3- چگونه با جنین خود ارتباط برقرار کنیم و تاثیر این ارتباط چیست
4- با جنین خود چه بگویم و از چند ماهگی باید با جنین حرف بزنیم؟