چه کنیم درد زایمان شروع شود،8 راهکار برای شروع درد زایمان
هفته ها و روزهای آخر بارداری چنان کند می گذرند که گویا قرار نیست هیچ وقت زایمان کنید! در برخی از مادران بلافاصله بعد از اتمام هفته 38 دردهای زایمانی آغاز شده و نوزاد به دنیا می آید اما برخی دیگر علی رغم عبور از هفته 41 هنوز خبری از دردها و انقباضات نیست. به همین سبب مادران می پرسند که چه کنیم درد زایمان شروع شود؟ بنابراین اگر می خواهید بدانید که چه کنیم تا درد زایمان زودتر شروع شود، ما این چند روش موثر را به شما پیشنهاد می کنیم.
چه کنیم درد زایمان شروع شود؟
در اینجا ما هشت تمرین موثر را برای زایمان طبیعی ارائه میکنیم که مطمئناً بدن شما را برای تولد نوزاد آماده میکند.
۱- حرکات لگن:
این حرکت که به عنوان شیب لگن نیز شناخته شده است، بهترین تمرین برای تحریک زایمان طبیعی است. این تمرین بسیار ساده است و میتواند در خانه انجام شود. روی زمین به پشت دراز بکشید و زانوهای تان را خم کنید، کف پاها را روی زمین بگذارید. حالا پشت خود را روی زمین فشار دهید و همزمان لگن را به سمت بالا خم کنید و ۱۰ ثانیه نگه دارید و به آرامی رها کنید. این تمرین اگر روزی ۲ بار و هر بار به مدت ۱۰ دقیقه انجام شود میتواند به عضلات لگن کمک کند تا برای زایمان طبیعی آماده شوند.
۲- خم شدن:
تمرین کردن با توپ های بزرگ ورزشی در تمام دوران بارداری به شما کمک میکند به آسانی و به طور طبیعی وارد روند زایمان شوید. اطمینان حاصل کنید که یک مربی حرفهای در تمام مدت تمرین راهنمای شما باشد. برای انجام این تمرین باید به سمت توپ خم شوید و به عضلات پشت کمر و لگن فشار وارد کنید تا بدن تان برای زایمان آماده شود. این توپهای ورزشی بزرگ همچنین به شما کمک میکنند درد زایمان کمتر شود و زایمان طبیعی و سریع و با درد کمتر انجام شود.
۳- چمباتمه زدن:
چه کنیم درد زایمان شروع شود؟ چمباتمه زدن از بهترین راهکارهاست. این حرکت بهترین حرکت برای بارداری است و احتمالاً یک نرمش بی نقص جهت آمادگی برای زایمان است، زیرا این حرکت سبب میشود که جاذبه روی جنین تاثیر بگذارد و او را به سمت پایین هدایت کند. در نتیجه به زایمان طبیعی کمک میکند. اگر انجام این حرکات در محیط عمومی برای شما خوشایند نیست، میتوانید آن را در خانه انجام دهید. فقط سعی کنید حرکات چمباتمه را به آرامی انجام دهید تا در هنگام بلند شدن سوزش و درد احساس نکنید.
۴- پیاده روی:
چه کنیم درد زایمان شروع شود؟ پیاده روی ساده روزانه میتواند هزاران مزیت برای بدن شما به ارمغان بیاورد و این ورزش هوازی سبک، روش مناسبی برای کمک به زایمان است. هزاران مادر باردار در سراسر جهان تجربه موثر بودن این تمرین ساده را برای کمک به آمادگی بدن برای زایمان داشتهاند. اعتقاد بر این است که پیادهروی میتواند برای ایجاد انقباضات رحمی در مادرانی که مجبور به استراحت در بستر بودهاند، یا هیچ نوع فعالیت فیزیکی را در دوران بارداری نداشتهاند مفید و موثر باشد. پیاده روی کمک میکند جنین به قسمت پایین رحم حرکت کند و باعث فراخ شدن رحم و در نتیجه آمادگی برای زایمان میگردد.
۵- حرکات کِگِل:
تمرینات کگل که همچنین به عنوان تمرینات کف لگنی شناخته میشود، نه تنها برای افرادی که مبتلا به بی اختیاری ادرار هستند مفید است، بلکه برای کمک به زایمان مادرانی که دچار تاخیر در زایمان هستند نیز مفید خواهد بود. تمرینات کگل با هدف قرار دادن عضلات کف لگن که نقش مهمی در زایمان دارد، عمل میکنند. انقباض و رها کردن متناوب عضلات کف لگن (عضلاتی که در متوقف کردن جریان ادرار دخیل هستند) در حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در روز، راه خوبی برای آماده کردن عضلات لگن برای زایمان است.
۶- حرکت پروانهای:
حرکت پروانه یک تمرین ساده است که عضلات پشت، رانها و لگن را تقویت کرده و کشش میدهد. این حرکت قابلیت انعطاف مفاصل لگن را حفظ کرده و جریان خون را به قسمتهای پایین بدن تسهیل میکند و زایمان را آسانتر می کند. شما باید روی زمین بنشینید و کف دو پا را در جلوی لگن به هم بچسبانید. سپس با استفاده از آرنج خود، زانوها را به آرامی به زمین بچسبانید تا کشش در قسمت میانی رانها احساس کنید. میتوانید این حرکت را با تکیه دادن به یک دیوار برای حفاظت از پشتتان انجام دهید. به مدت ۱۰ تا ۱۵ ثانیه در حرکت بمانید. این حرکت را ۵ تا ۱۰ بار تکرار کنید.
۷- حرکت جهشی:
چه کنیم درد زایمان شروع شود؟ جهیدن یکی دیگر از روشهای عالی برای القاء زایمان طبیعی است. روی دو پا بایستید و هر دو پا را کنار هم بگذارید و سپس با یک پا قدم بزرگی رو به جلو بردارید. زانوی پای جلویی را خم کنید، در حالی که پای دیگر عقب قرار دارد.
دو نوع حرکت جهشی وجود دارد:
جهش و فشار دادن به دیوار- روبه روی یک دیوار بایستید، سعی کنید با دستهای خود به دیوار روبه رویتان فشار وارد کنید. زانوی پای جلو را خم کنید و تا جایی که میتوانید عضلات را بکشید. پای جلو را عقب بیاورید و بایستید.
جهش عمودی- جهش عمودی مشابه جهش بالاست، با این تفاوت که بیشتر کشش روی قسمت پایین پشت و استخوان دنبالچه است. در زمان انجام این حرکت میتوانید چیزی بخورید، زیرا این حرکت نیاز به صرف انرژی بیشتری دارد. مصرف یک خوراکی کربوهیدرات میتواند قوای شما را تجدید کند.
حرکت جهشی یک راه عالی برای گرم کردن ماهیچههای باسن است و فضای بیشتری برای حرکات جنین در رحم فراهم میکند. برای حفظ ایمنی خود، هنگام انجام این گونه حرکات میتوانید از همسرتان یا یک ماما کمک بگیرید.
۸- بالا رفتن از پله:
بالا رفتن از چند پله به آرامی به شما کمک میکند تا یک زایمان آسان و ایمن داشته باشید. این کار ضربان قلب شما را افزایش میدهد و حرکت باعث میشود که سر جنین رو به پایین و در کانال تولد قرار بگیرد. همچنین، لگن را باز میکند و به آن فشار وارد می کند تا گشاد شود. همه اینها باعث شروع انقباضات و آمادگی برای زایمان میگردد.
وقتی می پرسید که چه کنیم درد زایمان شروع شود، باید به شما بگوییم چه باور کنید یا نه، ورزش یک روش شگفت انگیز برای القاء زایمان است زیرا به بدن کمک میکند تا خود را برای موقعیت پر از استرس و درد زایمان آماده کند و درد آن را نیز کاهش میدهد. علاوه بر این، یک روش کاملا طبیعی است و هیچ گونه عوارض جانبی در رابطه با این راه القاء زایمان در مقایسه با سایر روشهای متداول دیگر گزارش نشده است. اطمینان حاصل کنید که هنگام انجام تمرینات، پزشک، ماما یا همسرتان در دسترس باشند، زیرا ممکن است شما متوجه نشوید که چه زمانی وقت زایمانتان فرا رسیده و احتمالاً نیاز به کمک خواهید داشت.
بیشتر بدانید:
2- اقدامات لازم پس از مشاهده نشانه های شروع زایمان
3- نشانه های نزدیک شدن به روز زایمان کدام است؟
4- درد زایمان طبیعی از هفته چندم شروع می شود؟