molfix-مولفیکس

خطرات زایمان قبل از هفته 37 برای مادر و نوزاد چیست؟

خطرات زایمان قبل از هفته 37 برای مادر و نوزاد چیست؟

اما متخصصان زنان و زایمان و نیز متخصصان اطفال از مخالفان جدی زایمان انتخابی زودهنگام قبل از هفته 37 هستند که علت اصلی آن  خطرات زایمان قبل از هفته 37 است. آنان معتقدند که متوسط زمان بارداری بین 38 تا 42 هفته بوده و فرایند زایمان نرمال و خود به خود می تواند در همین بازۀ زمانی بدون مداخله  انجام شود. زایمان های انتخابی زودهنگام مشکلاتی برای مادر و نوزادش به همراه دارد که در زایمان های طبیعی خود به خودی کمتر شاهد آنها هستیم. به همین علت، بسیاری از متخصصان سلامت اصطلاح زایمان زودرس را برای نوزادانی را که قبل از اتمام هفته 38 ام متولد می شوند، استفاده می کنند.

خطرات زایمان قبل از هفته 37 برای نوزاد

براساس پژوهش های انجام شده بیش از 25 درصد نوزادانی که به طور انتخابی قبل از هفته 37 متولد می شوند، باید به ان آی سی یو (بخش مراقبت های ویژه نوزادان) منتقل و 4 الی 5 روز در آنجا نگهداری شوند. در حالی که کمتر از 5 درصد نوزادانی که در هفته 39 یا بعد از آن به دنیا می آیند، به ان آی سی یو نیاز دارند.

اندازه مهم است

 نوزادان معمولاً به دلایل متعددی به ان آی سی یو منتقل می شوند که مهمترین آن نارس بودن نوزاد است. از آنجا که نوزاد نمی تواند خود را با شرایط سرما و فشار محیط تطبیق دهد، لذا حفظ دمای طبیعی بدن برای او دشوار خواهد بود. برخی از نوزادان با مشکل پائین بودن قند خون مواجه هستند و تا زمانی که یاد نگرفته اند چگونه غذا بخورند این مشکل ادامه خواهد داشت. نوزادانی که پیش از موعد متولد می شوند اغلب نمی توانند به خوبی پستان را بگیرند و کوچکتر و ضعیف تر هستند.

پزشکان معمولاً یکی دو روز بعد از رفع مشکل، اجازه ترخیص می دهند اما بسیاری از نوزادان معمولاً با مشکل زردی یا مشکلات تغذیه ای که منجر به کم آبی می شود، به بیمارستان باز می گردند. اگر تغذیه نوزاد با شیر مادر دشوار باشد با شیر خشک انجام می شود و نوزاد از امتیاز برخورداری از فواید شیر مادر مانند افزایش ایمنی بدن نسبت به بیماری های شایع را از دست می دهد.

مسائل مربوط به مغز

باید توجه کرد که وزن مغز در هفته 35 بارداری تقریباً برابر با دو سوم وزن آن در هفته 40 است. داده های اولیه نشان می دهد عملکرد نوزادان فول ترم یعنی آن دسته از نوزادانی که در هفته سی و هشتم تا چهلم بارداری دنیا آمده اند در دوران مدرسه بهتر از کودکانی است که زودتر از موعد متولد شده اند. بررسی شواهد موجود حاکی از آن است که هر چقدر نوزاد زودتر به دنیا بیاید خطر بروز اختلالات یادگیری و رفتاری در او بیشتر است. براساس پژوهش های اخیر، نوزادانی که بین هفته 34 تا 36 متولد شده اند تا سه برابر بیشتر از نوزادانی که در موعد مقرر به دنیا آمده اند در معرض فلج مغزی قرار دارند. هرچند تعداد نوزادان بیمار چندان زیاد نیست ولی همین تعداد نیز بعد از هفته 37 به طور چشمگیری کاهش خواهد یافت.

مشکلات تنفسی

از مهمترین خطرات زایمان قبل از هفته 37 مشکلات تنفسی است. ریه های نوزادان آخرین عضوی هستند که به رشد کامل می رسند. به همین دلیل مشکلات تنفسی در نوزادانی که زود متولد می شوند امری رایج و طبیعی است. براساس پژوهش های اخیر، نوزادانی که در هفته 35 به دنیا می آیند سه برابر بیشتر از نوزادانی که بین 39 تا 40 هفته متولد شده اند در معرض سندرم دیسترس تنفسی (بیماری ریوی حاد در نوزادان)، تاکی پنه گذرای نوزادی (تندی تنفس و یا نفس نفس زدن)، ذات الریه که نیازمند دستگاه تنفس مصنوعی با ونتیلاتور است و نیز نارسایی تنفسی قرار دارند.

خطرات زایمان قبل از هفته 37 برای مادر

القای زایمان رویدادی است که در بیشتر مواقع به صورت زنجیره وار به سزارین ختم می شود. خطر نیاز به سزارین اورژانسی در مادرانی که از القای زایمان استفاده می کنند، به مراتب بیشتر است. یافته های اخیر نشان می دهند زمان بهبودی بعد از عمل در سزارین طولانی تر از زایمان طبیعی است. باید بدانید اگر چه انجام سزارین این روزها حتی از درمان سرماخوردگی ساده تر است اما هنوز جز عمل های جراحی مهم در پزشکی محسوب می شود.

زایمانی به مراتب دردناک تر

از مهمترین خطرات زایمان قبل از هفته 37 برای مادر دردهای زایمانی است.درفرایند القای زایمان برای اینکه حالتی شبیه به زایمان طبیعی رخ دهد، دارویی به نام پروستاگلاندین و هورمون اکسیتوسین مصنوعی (پیتوسین یا سنتوسینون) یا آمپول فشار وارد بدن می شود. پروستاگلاندین برای شل شدن رحم در دو شکل خوراکی یا واژینال و اکسیتوسین برای ایجاد انقباضات رحمی به صورت تزریق وریدی مورد استفاده قرار می گیرد. 

شاید ماما بخواهد کیسه آب را پاره کند که اینکار نیز پارگی مصنوعی کیسه آمنیوتیک نام دارد. بسیاری از کارشناسان معتقدند انقباضات القا شده به مراتب از انقباضات طبیعی که در زایمان طبیعی به صورت خود به خود پیش می آید، قوی تر است.

اخیراً در پژوهشی مشخص شد که اکسیتوسین مصنوعی (پیتوسین) اغلب با مجموعه ای از عوارض قابل پیشگیری در هنگام زایمان همراه است، که سزارین در راس این فهرست قرار دارد. در واقع، با توجه به اینکه بدن همیشه فرمان را به طور مطلوب اجرا نمی کند، القاء انتخابی عامل اصلی افزایش روزافزون آمار سزارین است. براساس آمارهای بدست آمده از منابع معتبر، 37 درصد مادرانی که القای انتخاب داشتند به دلیل عدم آمادگی سرویکس (دهانه ی رحم) برای زایمان، ناگزیر به سزارین اجباری می شوند.

خطرات زایمان قبل از هفته 37، عوارض جراحی و برش

طی چهار دهه گذشته تاکنون آمار سزارین افزایش چشمگیری داشته و از 5 درصد کل زایمان ها در سال 1970 امروزه به بیش از 31 درصد رسیده است. شاید برخی روزنامه ها و مجلات اینگونه در بوق و کرنا کرده اند که سلبریتی ها و افراد مشهور سزارین یعنی همان زایمان راحت تر را انتخاب می کنند، اما عملا اغلب مادرانی که به روش سزارین زایمان کرده اند آن را روش مد روز و بدون درد نمی دانند. به هر حال سزارین یک عمل جراحی است و خطرات، عوارض، عفونت ها و دوران نقاهت خود را به همراه دارد. مادر باید 4 تا 6 هفته در منزل استراحت کند.

با انجام عمل سزارین، برای زایمان های بعدی خود فرصت انتخاب نخواهید داشت و ناگزیر به انجام سزارین هستید که این نیز به نوبه خود خطراتی به همراه دارد و اغلب از آن غافلند. تکرار سزارین باعث افزایش خطر خونریزی، عفونت،هیسترکتومی، آسیب روده و مثانه و شرایط غیرعادی جفت می شود. اگرچه اخیرا 60 تا 80 درصد مادران داوطلب زایمان طبیعی بعد از سزارین هستند، بسیاری از کلینیک ها و بیمارستانها نسبت به صدور مجوز تردید دارند. در واقع بسیاری از متخصصان زنان و زایمان امروزه در موارد محدود و انگشت شمار با زایمان وی بک (زایمان طبیعی بعد از سزارین) موافقت می کنند.

حال که خطرات زایمان قبل از هفته 37 می دانید، اندکی دیگر صبر کنید و اجازه دهید تا نوزاد هر زمانی برای زندگی در محیط خارج از رحم آماده بود به دنیا آید، مگر پزشک انجام زایمان را برای حفظ سلامت شما و جنین ضروری بداند.

 

بیشتر بدانید:

1- زایمان طبیعی پس از سزارین آیا امکان پذیر است؟

2- زیاد بودن آب دور جنین در هفته 37 خطرناک است؟!

3- آیا زایمان در هفته 36 خطرناک است یا نه ؟

4- زایمان زودرس

منبع: parents 

استدیو عکس فیلیک