molfix-مولفیکس

مصرف عرق نعنا در شیردهی و معایب و مزایای عرق نعنا چیست؟

مصرف عرق نعنا در شیردهی و معایب و مزایای عرق نعنا چیست؟

در فرهنگ ما خوردن عرق نعنا برای درمان دل درد، سوء هاضمه و ... کاربرد زیادی دارد. عرق نعنا نفخ شکم را برطرف کرده و مانع از ابتلا به دل درد بعد از خوردن غذاهای نفاخ می شود. اما آیا مصرف عرق نعنا در شیردهی مجاز است؟ آیا مادر شیرده می تواند بدون هیچ نگرانی عرق نعنا بخورد؟ با ما تا پایان این مطلب همراه باشید تا همه چیز را درمورد مصرف عرق نعنا در شیردهی بدانید.

عرق نعناع چیست و چه فوایدی دارد؟

عرق نعناع بعد از فشار و حرارتی که به گیاه نعناع وارد می‌شود، با آب مخلوط شده و در طی فرآیند عرق گیری به دست می‌آید. اما آیا عرق نعنا حاوی خاصیت های نعناع است. طی فرآیند عرق گیری نه تنها خواص این گیاه از دست نمی‌رود، بلکه در بیشتر مواقع تاثیر آن بر روی بدن افزایش می‌یابد. معمولا عرق نعنا به دلیل داشتن طعم تلخ و تند، به همراه نبات یا عسل مصرف می‌شود. عرق نعنا حاوی آب به همراه رایحه نعناست و نمی توان همه‌ی خواص نعنا را به عرق آن هم نسبت داد. ولی بیشتر خاصیت های آن را دارد. در اینجا درباره‌ی معایب و مزایای مصرف عرق نعنا در شیردهی مطالبی عنوان می‌کنیم.

نعناع گیاهی آرامبخش است که بیشتر برای درمان درد لثه، معده و مشکلات گوارشی به کار می‌رود. از این گیاه و خاصیتش در تهیه ‌ی چندین محصول مانند خمیر دندان، آدامس و چای حاوی نعناع استفاده می‌شود. اثر آرام بخشی و بی حسی نعناع موجب کاهش سردرد، گرفتگی قاعدگی، اضطراب، حالت تهوع، اسهال، سوزش پوست و نفخ شکم می شود. نعناع همچنین به عنوان یک ماده فعال در بخورهای درمانی استفاده می‌شود. ماده موثر در نعناع، منتول و متیل سالیسیلات است که دارای خاصیت ضد قارچ، ضد باکتری و ضد ویروس است. تحقیقات نشان داده است كه نعناع، سوءهاضمه و IBS یا سندرم روده تحریک پذیر را درمان می کند.

آیا مصرف عرق نعناع در شیردهی ضرردارد؟

هنگامی که شما در دوران شیردهی هستید، توصیه می شود که مراقب آنچه مصرف می‌کنید باشید. برخی از گیاهان دارویی باعث افزایش ترشح شیر مادر می‌شوند ولی مصرف عرق نعنا در شیردهی خاصیت عکس دارد. توصیه می شود که از مصرف نعنا، چه به صورت عرق و چه به صورت چای نعناع در دوران شیردهی خودداری کنید. مگر اینکه مشکل خاصی داشته باشید که درمان آن وابسته به عرق نعنا باشد و پزشک مصرف آن را توصیه کند. اما چرا مصرف عرق نعنا در دوران شیردهی توصیه نمی شود؟

مضرات مصرف زیاد عرق نعناع در شیردهی:

1- تولید و ترشح شیر مادر را کاهش می‌دهد:

مصرف زیاد نعناع در هنگام شیردهی باعث کاهش شیر مادر می شود. همچنین محققان می‌گویند به علت متانول موجود در عرق نعناع، این ماده می‌تواند به شیر مادر منتقل شود و باعث اسهال یا سوزش پوستی برای شیرخوار شود. نعناع جزو گیاهانی است که به طور کلی هنگام شیردهی باید از مصرف آن اجتناب کرد. اما در بعضی مواقع برای معالجه یا در هنگام شیر گرفتن از آن استفاده می شود. تحقیقات نشان داده است که مصرف عرق نعنا در شیردهی باعث کاهش تولید و ترشح شیر می‌‌شود.

2- ممکن است حاوی آلودگی باشد:

نوشیدنی های گیاهی از جمله عرقیجات، معمولا تحت نظارت وزارت بهداشت تولید نمی‌شوند و ممکن است حاوی آلاینده های مضر از جمله سموم دفع آفات باشد. برای غلبه بر خطر آلودگی، بهتر است از سلامت نوشیدنی های گیاهی ای که در این دوران استفاده می‌کنید، مطمئن باشید. این آلودگی ممکن است در دمنوش های گیاهی یا عرقیجات وجود داشته باشد.

3- ریفلاکس معده یا ترش کردن را بدتر می‌کند:

اگر از بیماری ریفلاکس معده (GERD) یا ترش کردن رنج می برید، نوشیدن عرق نعناع می تواند وضعیت سلامتی شما را پیچیده کند. این گیاه آرامش بخش، دریچه ای را که معده را از مری جدا می‌سازد، شل می کند و باعث برگشت جریان اسید معده به مری می‌شود و وضعیت ترش کردن شما را بدتر می کند.

4- باعث کاهش سطح قند خون می شود:

یکی از عوارض عمده نوشیدن چای نعناع به مقدار زیاد این است که باعث کاهش ناگهانی قند خون می شود. بنابراین اگر بیماری دیابت دارید یا خونریزی قاعدگی شما زیاد است، بهتر است چای نعناع را از رژیم غذایی خود حذف کنید.

5- باعث ایجاد آلرژی می شود:

به نظر می رسد برخی از افراد به متانول حساسیت دارند. برخی از علائم معمولی آلرژی به متانول موجود در نعناع شامل لرزش، سردرد، درد دهان و پاهای لرزان است.

6- مصرف آن با برخی از داروها تداخل دارد:

محققان نتیجه گرفته اند که مصرف عرق نعناع با چندین دارو تداخل دارد. شما هرگز نباید عرق نعناع را با داروهای فشار خون، اسید معده، دیابت و سیکلوسپورین مصرف کنید. اگر به منتول حساسیت دارید یا از آسم مزمن رنج می برید هم بهتر است از مصرف عرق نعناع و دمنوش حاوی نعناع خودداری کنید.مصرف بیش از حد عرق نعناع، منجر به عوارض جانبی زیادی از جمله درد عضلانی، لرزش، اسهال، خواب آلودگی و ضربان قلب غیرطبیعی می شود.قبل از مصرف عرق نعناع به همراه داروها یا مکمل ها، با پزشک خود مشورت کنید.

مقدار مصرف عرق نعناع در شیردهی

پزشکان ممکن است به شما توصیه کنند برای رفع درد بعد از سزارین، چند قاشق چای خوری عرق نعناع بنوشید. در این صورت در مورد میزان مصرف عرق نعناع در دوران شیردهی از او سوال کنید. گفته می شود هنگامی که از عرق نعناع به عنوان داروی ضد درد استفاده می کنید، بهتر است مصرف خود را فقط به یک فنجان در روز محدود کنید. چای نعناع حاوی مقادیر کمی متانول است، بنابراین مصرف تنها نیم استکان در میزان شیر مادر تأثیر نمی گذارد.

مزایای مصرف عرق نعنا در شیردهی:

اما مصرف عرق نعنا در دوران شیردهی می‌تواند مزایا و فوایدی هم داشته باشد. هر چند باید با احتیاط آن را مصرف کرد. در اینجا به برخی از فواید مصرف عرق نعناع در دوران شیردهی اشاره می‌کنیم:

1- کاهش درد نوک پستان:

با شروع شیردهی ( به خصوص در مادرانی که اولین بار بچه دار شده اند)، نوک سینه ها اغلب متورم می شوند و ممکن است هنگام تغذیه کودک تازه متولد شده، درد شدیدی را تجربه کنید. برای کاهش این درد، می توانید یک عدد پنبه را در عرق نعناع خیس کنید و آن را روی نوک پستان بمالید. خاصیت ضد التهابی و تسکین دهندگی نعناع، کمک می کند تا از درد و التهاب خلاص شوید. خاصیت ضد باکتریایی نعناع هم باعث افزایش انعطاف پذیری بافت می شود و کمک می کند تا درد نوک پستان کاهش پیدا کند.

2- کاهش استرس:

حتما درباره‌ی خاصیت تسکین دهندگی و آرامبخش بودن عطر نعناع شنیده و یا آن را تجربه کرده اید. عرق نعناع یک تقویت کننده انرژی عالی است و به شما کمک می کند تا هنگام شیر دادن، بر استرس و اضطراب خود غلبه کنید. متانول موجود در عرق نعناع و یا دمنوش حاوی نعناع به عنوان یک شل کننده عضلانی عمل می کند و با کاهش استرس آرامش فوق العاده ای به شما می دهد. نوشیدن عرق نعناع قبل از رفتن به رختخواب به شما کمک می کند تا خواب آرام‌تری داشته باشید.

3- تسکین سینوزیت:

اثر تسکین دهنده متانول باعث می‌شود که احتقان سینوس کاهش پیدا کند و گلو درد را درمان می کند. عرق نعناع، همچنین به عنوان یک ماده طبیعی تقویت کننده در نظر گرفته می شود و سرفه و سرماخوردگی را بهبود می‌بخشد.

4- کاهش‌ وزن:

بیشتر مادران شیرده، از اضافه وزن بعد از زایمان به خصوص بعد از عمل جراحی سزارین، شاکی هستند. با مصرف عرق نعناع می توانید از شر اضافه وزن خود خلاص شوید. عرق نعناع به عنوان سرکوب کننده اشتها عمل می کند و شما را برای مدت طولانی تری سیر نگه می‌دارد. اگر تمایل به کاهش وزن با عرق نعنا را دارید، بهتر است یک ربع قبل و یک ربع بعد از مصرف غذا، یک استکان عرق نعناع بنوشید. عرق نعنا باعث کاهش چربی سازی در بدن می‌شود. این ماده، دمای معده را افزایش می دهد و در نتیجه هضم غذا را بهبود می‌بخشد.نوشیدن ترکیب کاملی از چای سبز و چای نعناع می تواند میزان متابولیک شما را تنظیم کرده و باعث شود بدن شما بتواند وزن اضافی‌ای را که در دوران بارداری کسب کرده است، برطرف کند. هر چند مصرف چای سبز نیز مثل عرق نعناع در دوران شیردهی باید با احتیاط مصرف شود.

5- درمان مشکلات گوارشی:

عرق نعناع چندین بیماری معده مانند نفخ و گاز را درمان می کند. مصرف یک فنجان عرق نعناع به شما کمک می کند تا مشکلات گوارشی تان را بر طرف کنید. همچنین هضم غذاها را برای شما راحت تر می کند.

6- کمک به روند از شیرگرفتن شیرخوار:

برخی از مادران برای کاهش درد بعد از شیر گرفتن شیرخوار، عرق نعناع می نوشند. اگر می خواهید این کار را امتحان کنید و در حال شیردهی هستید، توصیه می شود فقط یک یا دو فنجان در روز میل کنید. روغن نعناع نیز برای همین منظور استفاده می‌شود.

توصیه هایی درباره‌ی مصرف عرق نعنا در شیردهی:

1- مصرف عرق نعناع، دمنوش‌های حاوی نعناع و یا مواد غذایی ای که به مقدار زیاد حاوی این ماده هستند، باعث کاهش ترشح شیر می‌شود. پس قبل از مصرف آن برای درمان، به این موضوع توجه کنید.

2- افرادی که به گیاه نعناع حساسیت دارند و با خوردن آن دچار واکنش های آلرژیک می‌شوند. نه تنها عرق نعناع بلکه هیچ محصول غذایی ای که حاوی این ماده باشد را نباید مصرف کنند.

3- میزان مصرف عرق نعناع در هربار مصرف، فقط نصف استکان است و نباید بیشتر از این مقدار مصرف شود.

4- مصرف طولاتی مدت عرق نعناع توصیه نمی‌شود. چرا که در برخی از افراد به مرور زمان ممکن است باعث ایجاد حساسیت شود.

5- مصرف عرق نعنا در شیردهی برای کسانی که مبتلا به زخم معده یا روده هستند، مضر است.

مطالعه بیشتر:

1- دمنوش های لاغری در دوران شیردهی آیا بی ضرر است؟

2- عرق رازیانه در دوران شیردهی چه فواید و چه عوارضی دارد؟

3- استفاده از داروهای خواب آور گیاهی در بارداری و شیردهی

4- خوردن عرق نعنا در بارداری آیا برای جنین مشکلی ایجاد نمی کند؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های مصرف عرق نعنا در شیردهی

آیا مصرف عرق نعنا باعث کاهش سطح قند خون می شود؟

یکی از عوارض عمده نوشیدن چای نعناع به مقدار زیاد این است که باعث کاهش ناگهانی قند خون می شود. بنابراین اگر بیماری دیابت دارید یا خونریزی قاعدگی شما زیاد است، بهتر است چای نعناع را از رژیم غذایی خود حذف کنید.

آیا خوردن عرق نعنا در شیردهی مجاز است؟

خیر. مصرف زیاد نعناع در هنگام شیردهی باعث کاهش شیر مادر می شود. همچنین محققان می‌گویند به علت متانول موجود در عرق نعناع، این ماده می‌تواند به شیر مادر منتقل شود و باعث اسهال یا سوزش پوستی برای شیرخوار شود. نعناع جزو گیاهانی است که به طور کلی هنگام شیردهی باید از مصرف آن اجتناب کرد. اما در بعضی مواقع برای معالجه یا در هنگام شیر گرفتن از آن استفاده می شود. تحقیقات نشان داده است که مصرف عرق نعنا در شیردهی باعث کاهش تولید و ترشح شیر می‌‌شود.

آیا در شیردهی می توانم برای سوزش سر دل عرق نعنا بخورم؟

اگر از بیماری ریفلاکس معده (GERD) یا ترش کردن رنج می برید، نوشیدن عرق نعناع می تواند وضعیت سلامتی شما را پیچیده کند. این گیاه آرامش بخش، دریچه ای را که معده را از مری جدا می‌سازد، شل می کند و باعث برگشت جریان اسید معده به مری می‌شود و وضعیت ترش کردن شما را بدتر می کند

آیا در هنگام از شیر گرفتن بچه می توان عرق نعنا خورد؟

بله. برخی از مادران برای کاهش درد بعد از شیر گرفتن شیرخوار، عرق نعناع می نوشند. اگر می خواهید این کار را امتحان کنید و در حال شیردهی هستید، توصیه می شود فقط یک یا دو فنجان در روز میل کنید. روغن نعناع نیز برای همین منظور استفاده می‌شود

منبع: momjunction