فواید و عوارض خوردن ملون در بارداری و زیبایی جنین
در برنامه غذایی یک مادر باردار، میوه ها، به دلیل فواید بی شماری که دارند، جایگاهی اساسی را به خود اختصاص می دهند. یکی از این میوه های خوشمزه که به دلیل طعم شیرین و بافت آبدار، مادران باردار به آن بسیار علاقه مند هستند، میوه بهاری و تابستانی ملون است. اگر شما هم جزو طرفداران این میوه هستید، توصیه می کنیم که برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ایمنی مصرف ملون در بارداری و همچنین فواید و عوارض احتمالی آن، با ما در ادامه مطلب همراه شوید.
ملون چیست؟
ملون (melon)، در واقع از دسته میوه های جالیزی یا صیفی جات بوده و با خربزه، گرمک و طالبی هم خانواده است. این میوه دارای ظاهری گرد، با بافت گوشتی و آبدار بوده که طعم و عطری شیرین دارد.
برگ های دندانه دار سبزی که پوشیده از کرک های ظریف و مویی هستند و گل های درشت و زرد رنگی که در نهایت در اواسط بهار و تابستان به میوه تبدیل می شوند، مشخصه اصلی بوته یک ساله و علفی ملون است. اگرچه این گیاه اگرچه در انواع خاک ها رشد می کند، اما خاک های حاصلخیز و مناطق با آب و هوای خشک که نور آفتاب زیادی دارند، بهترین مکان ها برای رشد آن هستند. در حقیقت، دریافت بیش از حد آب و یا پایین آمدن دما و سرما، هر دو می توانند به گیاه و میوه ملون صدمه جدی بزنند.
اگرچه بیشترین جذابیت ملون ممکن است طعم آن باشد، اما این میوه در عین حال بسیار مقوی نیز بوده و می تواند فواید زیادی را برای سلامتی به همراه داشته باشد. ویتامین C، ویتامین A، ویتامین K، اسید فولیک، ویتامین B1 و همچنین ویتامین B6، پتاسیم، آهن، کلسیم، فسفر، آنتی اکسیدان ها و ...، از جمله مواد ارزشمندی هستند که در ملون یافت شده و سبب ارزش غذایی این میوه خوشمزه هستند.
ملون در بارداری و زیبایی جنین
احتمالا از مادر بزرگ ها شنیده اید که خوردن ملون در بارداری سبب زیبایی جنین می شود. اما اگر به دنبال مطلب علمی هستید باید بگوییم که زیبایی جنین شما به مجموعه ژنتیکی بستگی دارد که از پدر و مادرش به ارث می برد و نیز بیان ژن های موروثی است که شکل چهره و رنگ چشم و موی دلبتدتان را ایجاد میکند.
خواص ملون
مصرف ملون، می تواند خواص بی شماری برای سلامتی شما به دنبال داشته باشد، از جمله:
- کمک به کاهش فشار خون،
- موثر در کاهش خطر بیماری های قلبی،
- حاوی مواد مغذی حیاتی برای سلامت استخوان و کمک به ترمیم و حفظ استحکام استخوان ها،
- رفع تشنگی و عطش،
- آبرسانی به بدن و پوست،
- شفافیت و درخشان کردن پوست،
- مقابله با اثرات ناشی از افزایش سن،
- کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان ها،
- پشتیبانی کننده سلامت چشم و بینایی،
- و بهبود روند هضم و درمان برخی اختلالات گوارشی،
اگرچه همه افراد اعم از باردار یا غیرباردار، احتمالا می توانند از چنین فوایدی بهره مند شوند، اما برخی معتقدند که مصرف ملون در بارداری می تواند مفیدتر از این هم باشد.
خواص ملون در بارداری
محققان طب سنتی و برخی پزشکان بر این باور هستند که مصرف ملون در بارداری، می تواند چنین خواصی را داشته باشد:
- رفع یبوست: یبوست یکی از آزاردهنده ترین و رایج ترین مشکلات دوره بارداری است و ملون به دلیل آب فراوان، ویتامین C و همچنین فیبر، می تواند در حل این مشکل موثر واقع شود.
- کاهش گرفتگی و درد ماهیچه ها (کرامپ های عضلانی): اگر تجربه بارداری را داشته باشید، با مشکل گرفتگی عضلات و درد ناشی از آن ها بیگانه نیستید. در چنین شرایطی پزشک معمولا مکمل های کلسیم و منیزیم را برای شما تجویز کرده که هر دوی آن ها در ملون یافت شده و در همراهی با پتاسیم می توانند در بهبود کرامپ عضلات نقشی مهم ایفا کنند.
- کاهش خطر بروز کم خونی: وقتی صحبت از مصرف میوه و سبزیجات دارای آهن می شود، ذهن اغلب مردم به سمت اسفناج می رود! این در حالی است که ملون نه تنها غنی از آهن بوده، بلکه، به دلیل وجود ویتامین C و اسیدفولیک، در خونسازی بسیار خوب عمل کرده و با کم خونی که در بارداری رایج است، مقابله می کند.
- تقویت سیستم ایمنی: در طی بارداری، سیستم ایمنی سرکوب شده و مادران مستعد ابتلا به انواع بیماری ها می شوند. این در حالی است که میوه های حاوی آنتی اکسیدان و ویتامین C که ملون نمونه خوبی از آن ها است، می توانند این مشکل را پوشش دهند.
- کاهش خطر بروز نقائص لوله عصبی: امروزه ما می دانیم که فولیک اسید می تواند در جلوگیری از بروز هرگونه نقص لوله عصبی در نوزادان موثر باشد و به همین دلیل مصرف مکمل آن را توصیه می کنیم. ملون نیز چنین خاصیتی داشته و اگرچه جایگزین مکمل اسیدفولیک نیست، اما در می تواند در تامین سلامت لوله عصبی جنین و هوش او موثر باشد.
- جلوگیری از ایجاد ترومبوز: لخته شدن خون در عروق یا ترومبوز، مشکلی رایج و صد البته خطرناک در بارداری است. گفته می شود مصرف ملون، ممکن است خطر این عارضه را کاهش دهد.
- کاهش مشکل سوءهاضمه: کند شدن حرکات روده ها، فشار رحم بر معده و تغییرات هورمونی، باعث می شوند تا بارداری با مشکل سوءهاضمه، نفخ و سوزش سردل در بسیاری از خانم ها همراه باشد و ملون با تسریع روند هضم غذا می تواند شدت این مشکلات را کاهش دهد.
- و کاستن از شدت تهوع بارداری و بی اشتهایی.
آیا مصرف ملون در بارداری بی خطر است؟
وقتی صحبت از این همه فایده و منفعت می شود، دور از انتظار نیست که بگوییم بله! خوردن ملون در بارداری با خطر شناخته شده ای همراه نیست و منعی ندارد.
عوارض ملون در بارداری
همانطور که می دانید افراط و تفریط در هر کاری بد و آسیب رسان است. بر همین اساس نیز اگرچه مصرف ملون در بارداری بسیار پر فایده بوده، اما زیاده روی در آن نیز می تواند برایتان مشکل ساز شود. مهم ترین عوارض جانبی خوردن ملون در بارداری عبارتند از:
1. افزایش سطح قند خون: این مساله به خصوص در مورد مادران باردار مبتلا به دیابت اهمیت داشته و بنابراین این دسته از خانم ها باید در مورد ملون در بارداری، محتاط باشند.
2. افزایش وزن به دلیل قند بالا،
3. تکرر ادرار و به هم زدن خواب شما برای دفع ادرار،
4. ایجاد اسهال،
5. و مسمومیت در صورت خوب نشستن سطح میوه که باعث آلودگی به باکتری ها می شود.
بنابراین فراموش نکنید که اگرچه مصرف ملون در بارداری، بسیار خوب و ایمن است، اما دور پرخوری را خط کشیده و در حد متعادل از این میوه خوشمزه بخورید.
مطالعه بیشتر:
خوردن سیب در بارداری آیا بی خطر و ایمن است؟
گوجه سبز در بارداری آیا مصرف آن مجاز و بی خطر است؟
طالبی در بارداری ،فواید و مضرات خوردن طالبی در بارداری چیست؟
بهترین میوه در دوران بارداری چیست و فواید مصرف میوه چیست؟