molfix-مولفیکس

رنگ شیر مادر، معنی این رنگ ها چیست و چه زمانی باید نگران شد؟

رنگ شیر مادر، معنی این رنگ ها چیست و چه زمانی باید نگران شد؟

احتمالاً از فواید شیر مادر آگاه هستید. شیر مادر حاوی آنتی بادی هایی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن نوزاد کمک می کند و برای برخی از نوزادان هضم شیر مادر راحت تر از هضم شیر خشک است. اما اگر در تغذیه با شیر مادر تازه کار هستید، ممکن است از رنگ های مختلف شیر بی اطلاع باشید. ممکن است تصور کنید که رنگ شیر مادر با شیر خشک یا شیر گاو یکسان است. اما رنگ شیر مادر می تواند بسیار متفاوت باشد. نگران نباشید! رنگ های مختلف شیر مادر معمولاً دلیل بر وجود یک مشکل نیست. با این وجود، مهم است بدانید که چرا رنگ شیر مادر هر از گاهی تغییر می کند.

رنگ شیر مادر چه زمانی طبیعی محسوب می شود؟

رنگی که برای یک مادر طبیعی است ممکن است برای مادر دیگر عادی نباشد بنابراین لزوماً نباید رنگ شیر خود را با همه دوستان شیرده خود مقایسه کنید. در بیشتر موارد، رنگ شیر مادر از نظر ظاهری روشن تر و معمولاً سفید است، اگرچه می تواند کمی مایل به زرد یا مایل به آبی باشد. اینجا در مورد رنگ هایی که ممکن است مشاهده کنید، توضیحاتی بیان شده است، از جمله زمانی که باید نگران تغییر رنگ شیر مادر باشید.

علت زرد شدن رنگ شیر مادر چیست؟

رنگ شیر مادر به علل گوناگونی ممکن است زرد شود که در بیشتر موارد جای نگرانی نیست. مهمترین علت های زرد شدن رنگ شیر مادر شامل:

آغوز

اگر به تازگی زایمان کرده اید، ممکن است از دیدن شیر غلیظ زرد رنگ غافلگیر شوید. این کاملا طبیعی است و بسیاری از مادران در چند روز اول پس از زایمان شیر زرد تولید می کنند. این شیر آغوز یا اولین شیر نامیده می شود، زیرا اولین شیری است که سینه های شما بعد از زایمان تولید می کنند. آغوز سرشار از آنتی بادی و غلیظ تر است و شما می توانید این شیر را تا 5 روز پس از زایمان تولید کنید.

رژیم غذایی

حتی در ماه های شیردهی نیز ممکن است به تولید شیر زرد رنگ ادامه دهید، به ویژه اگر غذاهایی را مصرف کنید که رنگ زرد یا نارنجی دارند، مانند هویج یا سیب زمینی شیرین.

انجماد

توجه به این نکته ضروری است که رنگ شیر مادر بعد از انجماد می تواند تغییر کند. شیر مادر ممکن است در ابتدا سفید به نظر برسد و سپس به رنگ کمی زرد تغییر کند که باز هم کاملاً طبیعی است. این نشان دهنده مشکلی در تامین شیر شما نیست.

علت سفید شدن رنگ شیر مادر چیست؟

سفید رنگی است که اکثر مردم انتظار دارند هنگام شیردهی یا پمپ کردن سینه آن را ببینند. اما نکته جالب این است که بدن به طور معمول تا چند روز بعد از زایمان شیر سفید تولید نمی کند. این حالت زمانی رخ می دهد که شیر از شیر اول (آغوز) به شیر بالغ تبدیل شود. میزان شیر شما نیز در این مدت افزایش می یابد و این روند در 2 هفته اول پس از زایمان ادامه می یابد.

هر فرد با دیگری متفاوت است، بنابراین در طول این انتقال، شیر شما ممکن است از زرد تیره به زرد روشن یا از یک رنگ مایل به زرد به کاملاً سفید تبدیل شود.

علت آبی شدن رنگ شیر مادر چیست؟

داشتن شیر کمی آبی نیز طبیعی است. رنگ آبی اغلب در شروع پمپاژ یا شیردهی قابل مشاهده است. این شیر (شیر اولیه) رقیق تر است و حاوی چربی کمتر و الکترولیت های بیشتری است. در اواخر یک جلسه تغذیه یا پمپاژ، شیر (شیر انتهایی) غلیظ می شود و حاوی چربی بیشتری است و در نتیجه سفیدتر یا زرد رنگ تر می شود.

حتما تا به حال متوجه شده اید که شیر گاو بدون چربی که از فروشگاه خریداری می کنید می تواند رنگ مایل به آبی داشته باشد. دلیل این امر چربی کمتر است.

علت سبز شدن رنگ شیر مادر چیست؟

در صورت مشاهده شیر سبز نگران نباشید. به آنچه اخیراً خورده اید، فکر کنید. شما به احتمال زیاد یک غذای سبز رنگ می خورید که رنگ شیر شما را تغییر می دهد شاید یک اسموتی سبز یا یک دسته سبزیجات سبز. نگران نباشید، شیر مادر به رنگ طبیعی خود باز می گردد. همیشه غذای سالم را انتخاب کنید!

چه چیزی شیر مادر را صورتی یا قرمز می کند؟

قرمز شدن رنگ شیر مادر شیر مادر نیز علت های زیادی ممکن است داشته باشد که مهمترین آنها شامل:

رژیم غذایی

شیر صورتی یا قرمز دو توضیح دارد. مشابه زمانی که شما چیزی سبز می خورید یا می نوشید، مصرف غذاها و نوشیدنی های قرمز رنگ مانند اسموتی توت فرنگی، چغندر و غذاهای حاوی رنگ مصنوعی قرمز می تواند رنگ شیر شما را تغییر دهد.

خون

علاوه بر این، مقادیر کمی خون در شیر مادر می تواند باعث تغییر رنگ آن شود. اما این همیشه نشان دهنده مشکل نیست. ممکن است نوک سینه هایی که خونریزی می کنند یا مویرگ پاره شده ای در سینه شما وجود داشته باشد. در هر صورت، با بهبودی بدن، خونریزی متوقف می شود. در عین حال، لازم نیست شیردهی یا پمپاژ را متوقف کنید. با این حال، اگر بعد از چند روز شیر شما به رنگ معمول خود برنگشت، با پزشک خود تماس بگیرید. وجود خون در شیر مادر نشانه عفونت سینه نیز می تواند باشد.

علت سیاه شدن رنگ شیر مادر چیست؟

اگر رنگ شیر مادر تقریبا سیاه یا قهوه ای است و شما در حال استفاده از دارو هستید، در بیشتر موارد، می توانید دارو را مقصر بدانید. در صورت مصرف آنتی بیوتیک ماینوسیکلین (مینوسین) ممکن است این اتفاق بیفتد.

قبل از مصرف مینوسیکلین یا هر داروی دیگر، به پزشک خود اطلاع دهید که در حال شیردهی هستید. برخی از آنها علی رغم توانایی شان در تغییر رنگ شیر مادر کاملاً ایمن هستند، در حالی که برخی دیگر نیاز به مصرف داروهای جایگزین دارند.

تغییر رنگ شیر مادر

در اینجا آنچه در مورد انواع مختلف شیر مادر، از جمله تغییرات رنگی که ممکن است در هر مرحله رخ دهد، خواهید آموخت.

آغوز

• اولین شیری که سینه های شما بعد از زایمان تولید می کنند

• تا 5 روز پس از زایمان دوام دارد

• سرشار از آنتی بادی

• زرد رنگ

شیر مرحله انتقالی

• شیری که سینه های شما بین مرحله آغوز و شیر بالغ تولید می کنند

• بین 5 تا 14 روز پس از زایمان طول می کشد

• رنگ مایل به زرد یا نارنجی با ظاهری کرمی تر

شیر بالغ

• شیری که سینه های شما تولید می کند از حدود 2 هفته پس از زایمان شروع می شود

• شیر اولیه در ابتدای هر تغذیه سفید، شفاف یا آبی به نظر می رسد و سپس در انتهای هر وعده شیرین تر، غلیظ تر یا زردتر می شود (شیر انتهایی)

چه عواملی بر رنگ شیر مادر تاثیر می گذارند؟

 در جدول زیر خلاصه ای از دلایل شایع تغییر رنگ شیر آمده است:

 

زرد

سبز

صورتی- قرمز

سیاه

خوردن هویج ، کدو و سبزیجات زرد/نارنجی

 

انجماد شیر مادر

 

نوشیدن نوشابه یا نوشیدنی پرتقال

خوردن یا نوشیدن غذاها و نوشیدنی های رنگ سبز

خوردن یا نوشیدن غذاها و نوشیدنی های قرمز رنگ

 

 

ترک خوردن نوک سینه ها یا پاره شدن مویرگ ها

دارو

 

 

 

- مکمل های ویتامین

 

 

عواملی که اغلب در تغییر رنگ شیر مادر نقش دارند عبارتند از:

• خوردن غذاهای دارای رنگ مصنوعی

• مصرف غذاهای غنی از بتا کاروتن (هویج، کدو و غیره)

• خوردن سبزیجات سبز

• نوشیدن نوشابه های رنگی و سایر نوشیدنی ها

• مصرف داروها یا ویتامین ها

ترک خوردن نوک سینه ها یا پارگی مویرگ ها

• انجماد شیر مادر

توجه داشته باشید موارد فوق نه تنها رنگ شیر مادر را تغییر می دهند، بلکه می تواند رنگ مدفوع نوزاد شما را نیز تغییر دهد. بنابراین اگر اخیراً چغندر خورده اید و مدفوع نوزاد شما قرمز شده، فوراً نگران نشوید.

چه زمانی باید برای تغییر رنگ شیر مادر به پزشک مراجعه کنیم؟

به طور معمول، شما فقط باید برای شیر قرمز یا صورتی رنگی که برطرف نمی شود، به پزشک مراجعه کنید. نوک سینه های ترک خورده یا پاره شدن مویرگ ها معمولاً در عرض چند روز بهبود می یابند و در این هنگام رنگ شیر مادر به حالت طبیعی خود برمی گردد. اگر به تولید شیر قرمز یا صورتی ادامه دهید، این می تواند مشکل دیگری مانند عفونت سینه یا سرطان سینه را نشان دهد. در صورت تولید شیر سیاه یا قهوه ای نیز باید به پزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید که داروها و مکمل های شما در دوران شیردهی بی خطر هستند.

نتیجه نهایی

وقتی تغذیه با شیر مادر تجربه جدیدی است، ممکن است با انواع رنگ شیر مادر آشنا نباشید. فقط بدانید که تغییر رنگ شیر شما کاملاً طبیعی است. در هر صورت، اگر سوال یا نگرانی دارید، با پزشک خود صحبت کنید.

مطالعه بیشتر:

رنگ شیر مادر در روزهای اول چگونه باید باشد؟

شیر مادر از کی میاد؟ شیر مادر از کی زیاد میشه؟

آبکی بودن شیر مادر ،علت و درمان ابکی بودن شیر مادر چیست؟

همه چیز در مورد چگونگی تولید شیر مادر و شیردهی پستانی به نوزاد

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های رنگ شیر مادر

علت سبز شدن رنگ شیر مادر چیست؟

در صورت مشاهده شیر سبز نگران نباشید. به آنچه اخیراً خورده اید، فکر کنید. شما به احتمال زیاد یک غذای سبز رنگ می خورید که رنگ شیر شما را تغییر می دهد- شاید یک اسموتی سبز یا یک دسته سبزیجات سبز. نگران نباشید، شیر مادر به رنگ طبیعی خود باز می گردد. همیشه غذای سالم را انتخاب کنید!

علت سیاه شدن رنگ شیر مادر چیست؟

اگر رنگ شیر مادر تقریبا سیاه یا قهوه ای است و شما در حال استفاده از دارو هستید، در بیشتر موارد، می توانید دارو را مقصر بدانید. در صورت مصرف آنتی بیوتیک ماینوسیکلین (مینوسین) ممکن است این اتفاق بیفتد.

چه عواملی بر رنگ شیر مادر تاثیر می گذارند؟

عواملی که اغلب در تغییر رنگ شیر مادر نقش دارند عبارتند از: • خوردن غذاهای دارای رنگ مصنوعی • مصرف غذاهای غنی از بتا کاروتن (هویج، کدو و غیره) • خوردن سبزیجات سبز • نوشیدن نوشابه های رنگی و سایر نوشیدنی ها • مصرف داروها یا ویتامین ها • ترک خوردن نوک سینه ها یا پارگی مویرگ ها • انجماد شیر مادر

چه زمانی باید برای تغییر رنگ شیر مادر به پزشک مراجعه کنیم؟

به طور معمول، شما فقط باید برای شیر قرمز یا صورتی رنگی که برطرف نمی شود، به پزشک مراجعه کنید. نوک سینه های ترک خورده یا پاره شدن مویرگ ها معمولاً در عرض چند روز بهبود می یابند و در این هنگام رنگ شیر مادر به حالت طبیعی خود برمی گردد.

منبع: healthline