molfix-مولفیکس

کم‌خونی پرنیشیوز یا آنمی پرنیشیوز چیست و چگونه درمان می شود؟

کم‌خونی پرنیشیوز یا آنمی پرنیشیوز چیست و چگونه درمان می شود؟

آیا می دانید که اختلال در دریافت و جذب برخی ویتامین ها نیز می تواند منجر به بروز کم خونی در فرد شود؟ نوعی از کم خونی به نام کم‌خونی پرنیشیوز یا آنمی پرنیشیوز وجود دارد که در اثر کمبود ویتامین B12 (کوبالامین) در بدن فرد ایجاد می شود. کم‌خونی پرنیشیوز می تواند منجر به مشکلات عصبی، بیماری های قلبی و عروقی و اختلالات مربوط به معده و روده گردد.

کم خونی پرنیشیوز چیست

کم‌خونی پرنیشیوز زمانی رخ می‌دهد که بدن دچار کمبود ویتامین B12 شود. این ویتامین برای تولید گلبول‌های قرمز سالم و حفظ  کارکرد مناسب سیستم عصبی ضروری است. درصورت ابتلا به این نوع کم‌خونی، بدن توانایی جذب ویتامین B12 از مواد غذایی را به دلیل کمبود نوعی پروتیین در معده به نام اینترینسیک فاکتور یا فاکتور داخلی از دست می‌دهد. در صورت کمبود این فاکتور هیچ راهی برای پیشگیری از بروز آنمی پرنیشیوز وجود ندارد.

درمان کم خونی پرنیشیوز

این نوع از کم‌خونی می‌تواند ارثی باشد در نتیجه وجود اعضایی در خانواده با این شرایط احتمال خطر ابتلا را در سایرین بالا می‌برد. در موراد نادر، بروز این نوع از کم‌خونی به دلیل عدم مصرف کافی ویتامین B12 است. در این شرایط مصرف مواد غذایی غنی از این ویتامین می‌تواند سبب بهبود شرایط بیمار شود. از جمله مواد غذایی حاوی ویتامین B12 می‌توان به گوشت گاو، جگر، مرغ و ماهی، تخم مرغ و لبنیات، نوشیدنی‌های‌ مشتق شده از سویا، همبرگر سبزیجات و غلات صبحانه غنی شده با ویتامین B12 اشاره کرد.

کمبود ویتامین B12 می‌تواند ناشی از علل و شرایط دیگری از جمله بروز عفونت‌ها، جراحی، مصرف داروها یا رژیم‌های‌ غذایی کاهش وزن باشد که در این شرایط نیز می‌تواند سبب کم‌خونی وابسته به بیماری‌های مزمن شود. برخی بیماری‌ها نظیر کرون و سلیاک هم بر جذب ویتامین B 12اثر منفی می‌گذارند. یکی از راهکار های درمانی برا افراد مبتلا به کم‌خونی پرنیشیوز  تزریق ویتامین B12 است تا به این ترتیب بتوان کمبود این ویتامین و آثار ناشی از آن را در بدن فرد برطرف کرد.

 https://www.everydayhealth.com/anemia/

استدیو عکس فیلیک