molfix-مولفیکس

درمان سقط مکرر جنین به چند صورت انجام می شود؟

درمان سقط مکرر جنین به چند صورت انجام می شود؟

سقط مکرر به شرایطی گفته می شود که در آن بانوی باردار به صورت سه بار متوالی دچار سقط جنین می شود. اگر فردی دچار این عارضه شود در وهله اول باید تحت نظر متخصص زنان و زایمان علت مربوطه را پیدا کرده و سپس راهکارهای درمان سقط مکرر را با دقت دنبال کند. در این متن درمورد درمان سقط مکرر جنین با شما گفت و گو خواهیم کرد.

درمانهای سقط مکرر جنین

بسیاری از خانم‌ها در طول زندگی خود سقط را تجربه کرده‌اند. سقط جنین دلایل بسیاری دارد اما یک بار سقط به این معنی نیست که در بارداری بعدی نیز خانم دچار سقط خواهد شد. درصدی از خانم‌ها سقط مکرر را تجربه می‌کنند. این موضوع سبب نگرانی او و اطرافیانش‌ می‌شود و ممکن است خانم احساس گناه کند و گمان کند بیماری یا رفتار خاصی که انجام داده سبب از دست رفتن بارداری شده است. اما این موضوع روندی طبیعی است. کمتر از نیمی از سقط‌ها به دلیل غفلت یا مشکلات قابل درمان رخ‌ می‌دهد. دوسوم زنانی که دچار سقط مکرر جنین‌ می‌شوند از نظر باروری سالم هستند و نیاز به درمان خاصی ندارند.

در صورتی که دچار 2 تا 3 سقط مکرر شدید بهتر است برای درمان سقط مکرر با متخصص زنان مشورت کنید. در برخی شرایط خانم‌ها ترجیح‌ می‌دهند بدون مشاوره، مجدد برای بارداری تلاش کنند اما در برخی شرایط با مشاوره پزشک‌ می‌توان به کاهش احتمال سقط مجدد کمک کرد.

در اینجا به برخی روش های درمان سقط مکرر اشاره‌ می‌کنیم:

-جراحی:

بعد از مشاوره برای سقط مکرر ممکن است پزشک انجام جراحی را توصیه کند. جراحی به رفع برخی مشکلات رحمی مانند اختلالات سپتوم یا بافتی که رحم را تقسیم کرده و برخی فیبروم‌ها یا تومورهای خوش خیم و بافت‌های اسکار کمک‌ می‌کند. با اصلاح فرم رحم احتمال سقط نیز کاهش‌ می‌‌یابد. جراح از ابزاری همراه با دوربین به نام هیستروسکوپ که از واژن وارد رحم‌ می‌شود برای دیدن و جراحی رحم استفاده‌ می‌کند. این عمل یک روزه، به چند هفته زمان برای بهبودی نیاز دارد.

- تجویز داروهای رقیق کننده خون

در زنان مبتلا به مشکلات خود ایمنی یا لخته شدن خون مصرف هپارین با دوز پایین‌ می‌تواند از سقط مکرر پیشگیری کند. این داروها را طی بارداری هم‌ می‌توان ادامه داد اما از آنجا که‌ می‌توانند سبب خونریزی معده شوند باید با دستور پزشک مصرف شوند.

- رفع مشکلات بالینی

برخی مشکلات پزشکی نظیر بالا بودن غیرطبیعی سطح قند خون، کم کار یا پر کار بودن تیروئید و بالا بودن سطح هورمون پرولاکتین می‌تواند مانع از بارداری شود. درمان این موارد احتمال به اتمام رساندن یک بارداری سالم را افزیش‌ می‌دهد.

- غربالگری ژنتیک

در 5 درصد سقط‌های مکرر یکی از زوجین دچار نقص کروموزومی است. در این شرایط به دلیل عدم تعادل کروموزومی جنین، احتمال سقط بالا‌ می‌رود. در این شرایط خون والدین مورد بررسی قرار‌ می‌گیرد تا احتمال نقص‌های ژنتیکی مشخص شود. با یافتن نقص، مشاوره ژنتیک توصیه‌ می‌شود. بعد از مشاوره، اکثر زوج‌ها‌ می‌توانند بارداری سالمی را پشت سر بگذارند اما گاه استفاده از لقاح مصنوعی پیشنهاد‌ می‌شود. در این روش تخمک و اسپرم در خارج از بدن و در آزمایشگاه ترکیب شده و با IVF در رحم کاشته‌ می‌شوند. قبل از کاشت رویان، غربالگری ژنتیکی تجویز‌ می‌شود تا از بارداری سالم اطمینان حاصل شود.

- تغییر در سبک زندگی ساده ترین راه برای درمان سقط مکرر

هر چه یک خانم در سلامت کامل به سر ببرد احتمال بارداری بدون مشکل هم افزایش‌ می‌یابد. ترک سیگار، مواد مخدر، کافئین الکل خطر سقط جینین را کاهش‌ می‌‌دهد. اضافه وزن نیز با افزایش خطر سقط جنین همراه است. پس کاهش وزن‌ می‌تواند در داشتن یک بارداری سالم تاثیرگذار باشد. هیچ مطالعاتی تاکنون ثابت نکرده که استرس، اضطراب و افسردگی خفیف‌ می‌تواند سبب سقط مکرر جنین شود. با این حال پس از سقط مکرر معمولا این دست مشکلات با زوجین همراه می‌شوند و با مشاوره‌ می‌توان به همسران کمک کرد تا با آن کنار بیایند و در محیطی سالم و با ذهنی باز به بارداری فکر کنند.

 منبع: reproductivefacts

 

بیشتر بخوانید:

1- همه چیز درباره سقط جنین!

2- سقط زودهنگام یا زودرس جنین

3- عوارض سقط جنین عمدی (مشکلات بعد از سقط جنین)

4- جلوگیری از سقط جنین با شناخت علت سقط جنین

استدیو عکس فیلیک