molfix-مولفیکس

زایمان طبیعی سخت ودلایل مشکلات کانال تولد درزایمان طبیعی سخت

زایمان طبیعی سخت ودلایل مشکلات کانال تولد درزایمان طبیعی سخت

زایمان طبیعی سخت و دردناک احتمال کابوس تعداد بسیار زیادی از مادران در دوران بارداری است. در طی زایمان واژینال (طبیعی)، نوزاد شما از طریق دهانه رحم و لگن به دنیا می‌آید. برای برخی از نوزادان این سفر از طریق کانال تولد به آسانی انجام نمی‌شود و ممکن است منجر به زایمان طبیعی سخت گردد. مشکلات کانال تولد می‌تواند زایمان واژینال را برای مادران دشوار کند. شناخت زود هنگام این موارد می‌تواند به شما در داشتن زایمان بی خطر کمک بسزایی کند. بنابراین اگر می خواهید بدانید که زایمان سخت چیست؟ علت زایمان سخت چیست؟ و ... تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

 چگونه نوزاد از کانال تولد عبور می‌کند؟

در طی مراحل زایمان، سر نوزاد به سمت لگن مادر حرکت می کند. سر به کانال تولد فشار می‌آورد، که باعث بزرگتر شدن دهانه رحم می‌شود. در حالت ایده‌آل، صورت نوزاد در طی حرکتی به نام چرخش داخلی، درون کانال زایمان به سمت پشت مادر می چرخد. این شکل ایمن‌ترین عبور برای نوزاد از طریق کانال تولد را فراهم می‌کند.

با این حال، چندین وضعیت وجود دارد که برای تولد ایمن و بی خطر، مناسب نیستند. اینها شامل موارد زیر هستند:

  • وضعیت صورت، که در این حالت نوزاد با صورت وارد کانال زایمان می شود به این ترتیب گردن نوزاد به شدت به سمت عقب خم شده و تحت فشار و کشش شدید قرار می‌گیرد.
  • وضعیت بریچ، که نوزاد با باسن وارد کانال تولد می‌شود.
  • وضعیت شانه، که نوزاد به حالت جمع شده در مقابل لگن مادر قرار دارد حالتی که نوک یکی از شانه های نوزاد پشت کانال زایمان است.

پزشک شما می‌تواند جهت اطمینان از عبور امن‌تر نوزاد از کانال تولد، وضعیت نوزاد را تغییر دهد. در صورت موفقیت، سر نوزاد در کانال تولد قرار می‌گیرد. پس از گذشتن سر جنین، پزشک به آرامی شانه‌های نوزاد را می‌چرخاند، تا به حرکت جنین در لگن کمک کنند. پس از آن، شکم، لگن و پاهای نوزاد عبور می‌کنند. در این زمان، شما آماده هستید که ورود نوزادتان به دنیا را خوش آمد بگویید.

اگر پزشک نتواند وضعیت نوزاد را تغییر دهد، آنگاه برای اطمینان از سلامت مادر و نوزاد و جلوگیری از بروز زایمان طبیعی سخت، عمل سزارین را توصیه می‌کند.

 علائم مشکلات کانال تولد چیست؟

ماندن بیش از حد در کانال تولد، می‌تواند برای نوزاد مضر باشد. انقباضات می‌تواند سر او را تحت فشار قرار دهد و مشکلاتی به وجود آورد. مشکلات کانال تولد، می‌تواند به طولانی شدن یا عدم پیشرفت زایمان منجر شود. زایمان طولانی مدت، یعنی مدت زمان بیشتر از ۲۰ ساعت برای اولین زایمان یک مادر و بیشتر از ۱۴ ساعت برای مادری که قبلا زایمان داشته است. البته پرستاران و پزشکان روند پیشرفت نوزاد را از کانال تولد، حین زایمان نظارت خواهند کرد. این شامل نظارت بر ضربان قلب جنین و انقباضات شما در هنگام زایمان است. اگر ضربان قلب جنین نشانگر اضطرار و خطر باشد، پزشک ممکن است مداخلات پزشکی را انجام دهد. این مداخلات می تواند شامل سزارین یا تجویز داروهایی برای تسریع زایمان باشد.

 دلایل مشکلات کانال تولد در زایمان طبیعی سخت چیست؟

علل مشکلات کانال تولد می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • (دیستوشیا) مشکلات گیر کردن شانه: این اتفاق زمانی می‌افتد که شانه‌های نوزاد نتواند از کانال تولد عبور کند، اما سر او از کانال عبور کرده است. پیش بینی این وضعیت دشوار است و بیشتر برای نوزادان درشت رخ می دهد اما همه نوزادان بزرگ این مشکل را ندارند.
  • نوزاد درشت: بعضی از نوزادان برای عبور از کانال تولد مادرشان بیش از حد بزرگ هستند.
  • وضعیت غیر طبیعی: در حالت ایده‌آل، ابتدا باید سر نوزاد وارد کانال تولد شود و صورت او رو به پشت مادر باشد. هرگونه وضعیت دیگر، عبور جنین را از کانال تولد دشوار می‌کند.
  • ناهنجاری‌های لگن: شکل لگن برخی از مادران به صورتی است که نوزاد هنگام ورود به کانال تولد چرخیده می‌شود. یا لگن برای عبور نوزاد باریک است. پزشک شما پیش از بارداری لگن شما را بررسی می‌کند تا ببیند آیا لگن شما برای زایمان مشکلاتی دارد یا خیر.
  • فیبروم‌های رحمی: فیبروم‌ها توده‌های غیرسرطانی در رحم هستند که می‌توانند کانال تولد را مسدود کنند. در نتیجه، ممکن است انجام سزارین ضروری باشد.

در مورد نگرانی‌های خود در بارداری با پزشک خود صحبت کنید. همچنین اگر به ناهنجاری‌های فوق مبتلا هستید، پزشک را در جریان بگذارید.

 پزشکان چگونه مشکلات کانال تولد را در زایمان طبیعی سخت تشخیص می‌دهند؟

پزشک شما می‌تواند از طریق سونوگرافی مشکلات احتمالی را بررسی کند. در طول سونوگرافی پزشک می‌تواند مشکلات زیر را تشخیص دهد:

با این حال، همه مشکلات کانال تولد قادر به شناسایی نیستند، مگر تا زمانی که در مرحله زایمان قرار بگیرید.

پزشکان چگونه با مشکلات کانال زایمان برخورد می‌کنند؟

زایمان از طریق سزارین، یک روش معمول برای کسانی است که مشکلات کانال تولد دارند. طبق اعلام انجمن بارداری آمریکا یک سوم کلیه زایمان‌های سزارین، به دلیل عدم پیشرفت در زایمان طبیعی انجام می‌شود.

اگر وضعیت قرارگیری جنین شما غیرطبیعی است، پزشک احتمالاً تغییر وضعیت را انجام می‌دهد. این می‌تواند شامل دراز کشیدن به پهلو، پیاده روی یا تمرین اسکوات باشد، تا به چرخش جنین در کانال تولد کمک کند.

 عوارض مربوط به مشکلات کانال تولد در زایمان طبیعی سخت چیست؟

مشکلات کانال تولد ممکن است منجر به زایمان از طریق سزارین شود. عوارض دیگری که ممکن است رخ دهد عبارتند از:

فلج بازو: این عارضه اغلب زمانی اتفاق می‌افتد که گردن نوزاد در حین زایمان خیلی زیاد کشیده شود. همچنین هنگامی که شانه‌های او نمی‌توانند از کانال تولد عبور کنند. همین می‌تواند منجر به ضعف و تاثیر بر حرکت یک بازو شود. در موارد نادر، بعضی از نوزادان فلج در بازوی درگیر را تجربه می‌کنند.

آسیب به اعصاب حنجره: اگر در حین زایمان سر نوزاد کشیده و یا چرخیده شود، ممکن است دچار آسیب طناب صوتی شود. این می‌تواند باعث شود که صدای گریه نوزاد شما با خس خس همراه باشد یا در بلع دچار مشکل شود. این جراحات اغلب در مدت یک یا دو ماه برطرف می‌شوند.

شکستگی استخوان: بعضی اوقات ضربه از طریق کانال تولد می‌تواند باعث شکستگی یا ترک در استخوان نوزاد شما شود. استخوان شکسته می‌تواند در ناحیه ترقوه یا سایر قسمت‌های بدن، مثل شانه یا ران باشد. اکثر اینها با گذشت زمان بهبود می‌یابند. در موارد بسیار نادر، آسیب ناشی از مشکلات کانال تولد می‌تواند منجر به مرگ نوزاد شود.

حتما به طور مرتب معاینات دوران بارداری را انجام دهید و در حین زایمان تحت نظارت دقیق باشید تا حدالامکان از درگیر شدن با زایمان طبیعی سخت جلوگیری شود. این به شما و پزشک تان کمک می‌کند تا انتخاب‌های بهتر و بی خطر برای به دنیا آوردن نوزادتان داشته باشید. مشکلات کانال زایمان ممکن است مانع از تولد طبیعی نوزاد شود، اما زایمان سزارین می‌تواند به شما کمک کند که نوزاد خود را بدون هیچگونه عارضه‌ای به دنیا بیاورید.

 

بیشتر بدانید:

1- فیلم زایمان طبیعی

2- زایمان راحت تر

3- مقایسه عوارض زایمان طبیعی با سزارین

4- درد زایمان طبیعی و توصیه متخصص زنان

استدیو عکس فیلیک