molfix-مولفیکس

عوارض مصرف شکر در بارداری و توصیه هایی برای کاهش مصرف شکر

عوارض مصرف شکر در بارداری و توصیه هایی برای کاهش مصرف شکر

تمامی پزشکان جهت مراقبت از مادران باردار در برابر عوارض مصرف شکر در بارداری توصیه می کنند که مادران تا حد امکان خوردن مواد غذایی حاوی این شکر را محدود کنند. شکر در حقیقت دارای کالری اضافه بوده و از نظر مواد مغذی تهی است. به این ترتیب مصرف زیاد آن شما را از دریافت ویتامین ها و مواد معدنی که در این دوران بسیار به آن نیازمندید محروم می کند.

برخی از مهمترین عوارض مصرف شکر در بارداری عبارتند از:

  • تشدید عوارض بارداری: علائمی از جمله تهوع صبحگاهی، سوزش سردل، و نوسانات خلقی از شایع ترین عوارض دوران بارداری محسوب می شوند و این در حالی است که مصرف زیاد شکر در این دوران می تواند باعث تشدید این عوارض در مادران باردار شود.
  • ایجاد خستگی: مواد غذایی شیرین صرفا دارای کالری تهی بوده و هیچ گونه انرژی زایی برای بدن ندارند. این گروه از مواد غذایی حاوی ساکاروز هستند که در ابتدا باعث افزایش موقت و به دنبال آن افت ناگهانی قند خون می شوند که پیامد این نوسانات قند خون احساس ضعف و خستگی شدید در شما خواهد بود.
  • ابتلا به کمبودهای تغذیه ای: افزایش اشتها در دوران بارداری امری کاملا طبیعی است. ولی چنانچه به مصرف شیرینی جات و منابع قندی بیش از سایر مواد غذایی گرایش دارید باید کاملا احتیاط کنید که در این کار دچار افراط نشوید، چرا که مصرف زیاد شکر باعث دریافت کالری بسیار شده و این مساله نیز در نهایت عوارضی از جمله افزایش وزن بی رویه و ابتلا به کمبودهای تغذیه ای را در این دوران به دنبال خواهد داشت.
  • افزایش وزن: از مهمترین عوارض مصرف شکر در بارداری می توان به اضافه وزن اشاره کرد. مصرف بیش از حد شکر یکی از مهمترین عوامل ابتلا به اضافه وزن به شمار می رود. این وزن مازاد به افزایش وزن طبیعی دوران بارداری افزوده شده و در نهایت منجر به چاقی زیاد و ایجاد مشکلاتی در روند طبیعی زایمان خواهد شد.
  • تاثیر در ذائقه نوزاد: مصرف بیش از حد شکر در بارداری می تواند باعث تغییر ذائقه غذایی در نوزادان شود. در نتیجه کودک بخصوص در دوره رشد خود گرایش بیشتری به مصرف مواد غذایی شیرین پیدا می کند که این مساله با تاثیر بر سلامت دراز مدت کودک باعث افزایش خطراتی از جمله چاقی و ابتلا به دیابت خواهد شد.
  • ابتلا به کبد چرب: پیروی از یک رژیم غذایی سرشار از منابع قندی و حاوی فروکتوز بالا در بارداری می تواند باعث افزایش خطر ابتلا به سندرم کبد چرب در مادر شود. این کار همچنین با تحت تاثیر قرار دادن متابولیسم جنین در این دوران می تواند منجر به بروز مشکلات عدیده ای از جمله چاقی و ابتلا به دیابت نوع دو در دوران بزرگسالی شود.
  • افزایش خطر ابتلا به پره اکلامپسی: از دیگر عوارض مصرف شکر در بارداری افزایش خطر پره اکلامپسی است. مصرف بالای شکر از جمله عوامل خطرساز در ایجاد پره اکلامپسی در مادران باردار به شمار می رود.

بنابراین به منظور پیشگیری از این خطرات احتمالی توصیه می شود که تا حد امکان مصرف قند خود را به خصوص در این دوران کاهش دهید.

توصیه هایی برای کاهش مصرف شکر در بارداری

برای جلوگیری از دست و پنجه نرم کردن با عوارض مصرف شکر در بارداری لازم است مقدار دریافت ان را کاهش دهید. با استفاده از راهکارهای زیر می توانید میزان شکر مصرفی خود را در این دوران به دقت کنترل کنید:

  • مصرف تنقلات حاوی قند را کاهش دهید: سعی کنید تا حد امکان مصرف قندهای تصفیه شده را از رژیم غذایی خود حذف کنید. چنانچه انجام این کار برایتان مقدور نبوده و یا دشوار است حداقل مصرف انواع کیک ها، بستنی ها، شیرینی جات و سایر تنقلات حاوی قندهای افزوده را در برنامه غذایی خود کاهش دهید.
  • از انواع میوه ها استفاده کنید: مصرف میوه ها و سبزیجات خود را بیشتر کنید. در صورت احساس نیاز به مصرف یک ماده غذایی شیرین می توانید از میوه های مختلفی مانند انبه، آناناس و توت فرنگی استفاده کنید. همچنین از مصرف آب میوه های صنعتی به دلیل دارا بودن قندهای افزوده خودداری کنید.
  • از مصرف شیرین کننده های مصنوعی اجتناب کنید: اثرات مضر مصرف این شیرین کننده حتی در دوران پس از بارداری نیز همچنان ادامه دارد. به منظور پرهیز از مصرف این شیرین کننده ها می توانید آنها را با مواد غذایی سالم و مفیدی مانند شکر نارگیل و عسل جایگزین کنید.
  • برچسب درج شده بر روی بسته بندی محصولات غذایی را به دقت بخوانید: سعی کنید از مقدار شکر موجود در مواد غذایی مختلف مانند غلات صبحانه، کره بادام زمینی، سس ها و ... تخمین درستی داشته باشید. تا از این طریق بتوانید محصولاتی که حاوی شکر کمتری هستند را برای مصرف انتخاب کنید.
  • از نگهداری شکلات، بستنی، بیسکوییت و سایر شیرینی جات در منزل خودداری کنید: سعی کنید تنقلات شیرین را به مقدار بسیار کم و فقط برای مصرف همان لحظه تهیه کنید.
  • به فکر جایگزین های سالم غذایی برای شکر باشید: از گذاشتن مقدار زیادی مربا بر روی نان خودداری کنید. برای شیرین کردن چای یا قهوه به جای دو قاشق از یک قاشق مرباخوری شکر استفاده کنید و همچنین مصرف شکلات و بستنی خود را تا حد امکان کاهش دهید.

به این ترتیب و با استفاده از راهکارهای بالا می توانید به راحتی شکر سفید و شیرین کننده های مصنوعی را با مواد غذایی سالم و طبیعی جایگزین کرده و مانع از بروز عوارض مصرف شکر در بارداری شوید.

 

بیشتر بدانید:

1- انواع شیرین کننده های مصنوعی مجاز در دوران بارداری

2- مصرف و استفاده از شیرین کننده های مصنوعی در دوران بارداری

3- عوارض مصرف شیرینی در بارداری ومقدار مجازمصرف شیرینی چقدراست؟

4- مزایا و عوارض خوردن شکلات تلخ در بارداری

استدیو عکس فیلیک