نقش پدر در شیردهی به نوزاد چیست؟ چگونه پدر را تشویق کنیم
پژوهشگران دریافتهاند که پدر تاثیر چشمگیری بر مدت و کیفیت شیردهی همسران شان دارند. اما درک اینکه چگونه میتوان یک مادر شیرده را حمایت کرد همیشه آسان نیست. برخی آقایان از نقش پدر در شیردهی آگاهی نداشته و خود را وارد امر شیردهی نمی کنند. بعضی از پدرها هنگامی که شیردهی چالش برانگیز میشود، میخواهند در این کار به همسر خود کمک کنند، اما نمیدانند چه کار کنند. (اگر نوک پستان زخم است یا نوزاد زیاد گریه میکند، آیا میتوان از بطری شیر یا از شیر خشک استفاده کرد یا باید او را تشویق کرد که به شیردهی ادامه دهد؟) در اینجا چند روش وجود دارد که مادران شیرده میتوانند پدر را در این کار درگیر کنند.
نقش پدر در شیردهی چیست؟
اگر فکر می کنید که در روند شیردهی هیچ کمکی از شما ساخته نیست، این متن را درمورد نقش پدر در شیردهی مطالعه کنید تا بدانید که چقدر راحت می توانید حامی همسر و فرزندتان در این زمینه باشید.
۱- در مورد اهمیت شیردهی به همسرتان اطلاعات بدهید
اولین نقش پدر در دوران شیردهی کسب آگاهی و انتقال آن است. هنگامی که پدر بداند که شیردهی چرا اهمیت دارد برای کمک کردن انگیزه بیشتری پیدا میکند.
۲- در مورد اهداف شیردهی صحبت کنید
سازمان بهداشت جهانی و انجمن کودکان کانادا تغذیه با شیر مادر را به مدت دو سال یا بیشتر توصیه میکنند. اما اهداف شما ممکن است متفاوت باشد. شاید فکر کنید که سه ماه کافی است؛ شاید فکر کنید که دو سال فقط شروع است و میخواهید به شیردهی ادامه دهید تا نوزاد شیرخوار خود به خود شیر مادر را ترک کند. در مورد آنچه برای شما مهم است صحبت کنید. اگر شما مشکل دارید، میخواهید همسرتان چه کاری برای شما انجام دهد؟ پشت شما را ماساژ دهد و شما را تشویق به ادامه کار کند؟ یا از او بخواهید که برای خرید شیر خشک به داروخانه برود؟
۳- او را به عنوان مربی شیردهی خود به حساب بیاورید
از فیلمهای آموزشی کمک بگیرید. میتوانید تکنیکها و موقعیتها را یاد بگیرید. اگر از شیردهی در ملأ عام عصبی هستید، پدر میتواند به شما در این امر کمک کند.
پدر نیز میتواند هنگامی که به او احتیاج دارید یک جفت دست اضافی برای کمک به اتخاذ وضعیت صحیح در اختیار شما بگذارد. هنگامی که شما با یک دست سینه را نگه داشتهاید و با دست دیگر نوزاد را، پدر میتواند با تنظیم سر نوزاد، مرتب کردن بدن نوزاد یا حتی فقط بالا زدن بلوز شما از روی صورت نوزاد با شما همکاری کند.
۴- بگذارید او بداند که هر نوع حمایت و پشتیبانی از طرف وی مورد قدردانی شما است
احتمالاً در صورت نیاز او بتواند نوزاد را در آغوش شما بگذارد و یا یک میان وعده یا نوشیدنی برای شما بیاورد. زمانی که شیردهی به اتمام رسید، پدر میتواند پوشک او را عوض کند، آروغ نوزاد را بگیرد او را بخواباند تا شما بتوانید کمی بیشتر استراحت کنید.
۵- در مورد استفاده از بطری صحبت کنید
شاید بتوانید از طریق تغذیه نوزاد با شیشه، نقش پدر در شیردهی را ایفا کنید. بسیاری از مادرانی که متعهد به تغذیه با شیر مادر هستند، ترجیح میدهند که به طور کلی از استفاده از بطری خودداری کنند. برخی دیگر مایل هستند که پدر بتواند نوزاد را با شیر دوشیده شده مادر پس از اینکه شیردهی کاملاً جا افتاده (معمولا بعد از حدود شش هفته) تغذیه کند. ممکن است بخواهید برای راهنمایی در مورد نحوه شیردهی همزمان با استفاده از بطری توصیههایی از یک متخصص بشنوید.
۶- او را تشویق کنید تا با نوزاد ارتباط برقرار کند
دیگر نقش پدر در شیردهی تشویق کردن است. شاید هم نقش پدر در شیردهی در بلند کردن نوزاد برای آروغ زدن درخشان باشند، یا اینکه قدرت جادویی برای خوابانیدن نوزاد دارد یا بتواند برای او از ته دل آواز بخواند. قرار دادن نوزاد در حالت تماس نزدیک در روی سینه پدر، برای نوزاد آرامش بخش است و پیوند بین آن دو ایجاد میکند. همچنین یک روش عالی برای دمر خواباندن نوزاد است.
در ابتدا آزمون و خطای بسیاری خواهد بود، همچنان که برای شما هم هست، اما وقتی شروع به یادگیری علائم شخصی و شخصیت نوزاد میکند، رابطه آنها قویتر میشود. حمایت از یکدیگر در حین چالشهای اولیه تغذیه با شیر مادر و وظایف والد بودن، میتواند برای روابط پدر و مادر نیز سازنده باشد.
مطالعه بیشتر:
گریه نوزاد هنگام شیرخوردن به چه علت است؟
روش های نگهداری و گرم کردن شیر مادر
کولیک یا قولنج نوزاد چیست و چه ارتباطی با گریه های پیاپی دارد؟
علت تاول نوك پستان در شيردهي چیست و چگونه قابل درمان است؟
منبع: todaysparent