molfix-مولفیکس

شیر دادن به نوزاد غریبه چگونه و به چه معنی است؟

شیر دادن به نوزاد غریبه چگونه و به چه معنی است؟

بسیاری از مادران به علل گوناگون همچون نداشتن شیر، وجود مشکل آناتومیکی در سینه ها، دور بودن از نوزاد، بیماری ها و ... نمی توانند به نوزاد خود شیر بدهند. باتوجه به اهمیت و فواید شیر مادر، بسیاری از والدین نمی خواهند که نوزادشان از شیر مادر (هرچند مادر خودش نباشد) محروم گردد. به همین سبب تصمیم می گیرند که برای نوزاد خود دایه انتخاب کنند. اما این سوال پیش می آید که قوانین شیر دادن به نوزاد غریبه توسط دایه چگونه است و در این میان چه نکاتی را باید رعایت کرد؟ با ما همراه باشید تا همه چیز را در مورد شیر دادن به نوزاد غریبه بدانید.

دایگی (شیر دادن به نوزاد غریبه) به چه معنی است؟

دایگی به زمانی گفته‌ می‌شود که زنی که از نظر بیولوژیکی مادر فرزندی نیست به او شیر دهد. به زنی که این کار را انجام‌ می‌دهد اصطلاحا دایه‌ می‌گویند. در جواب این سوال که آیا دایگی کار ایمنی است یا خیر باید گفت بله. اینکار هزاران سال است که انجام‌ می‌شود و فردی که به عنوان دایه انتخاب‌ می‌کنید باید از نظر جسمی سالم بوده و شیر کافی برای تغذیه نوزاد داشته باشد.

نگاهی به تاریخچه دایگی

مصری‌ها اولین اقوامی بودند که با شیوه‌‌ها ‌و کدهای مشخصی دست به این اقدام زدند. قبل از قرن هفدهم‌ میلادی بسیاری از زنان طبقه اشراف برای دو تا سه سال نوزادان خود را به زنان روستایی یا پرستارانی از طبقه پایین‌ می‌سپردند تا آنها را تغذیه کنند. در انگلیس در قرن 18 دایگان مورد توجه بودند. در واقع تا سال‌های دهه 1900 که جایگزینی برای شیر مادر تولید نشده بود استفاده از دایه مطمئن ترین راه برای زنانی بود که به اندازه کافی شیر نداشتند یا توانایی شیردهی به نوزاد از آنها صلب شده بود. در حال حاضر نیز هنوز در برخی از مناطق جهان از جمله هند دایگی رایج است و محبوبیت خود را از دست نداده است.

در چه شرایطی باید از روش شیر دادن به نوزاد غریبه توسط دایه استفاده کرد؟

  • اگر شاغلید و فرصت کافی برای بودن با نوزاد خود و شیردهی به او را ندارید و تاکید دارید که نوزادتان با شیر مادر تغذیه شود می‌توانید از دایه استفاده کنید.
  • برخی از مادران مجبورند در دوران شیردهی دارو مصرف کنند و نمی‌توانند از شیر خود به فرزندشان بدهند. این افراد نیز میتوانند از دایه کمک بگیرند.
  • برخی مادران به اندازه کافی برای تغذیه نوزاد خود شیر ندارند. برای تغذیه کمکی در این شرایط می‌توان از دایه استفاده کرد.
  • در صورتی که نوزادی را به فرزندخواندگی پذیرفته‌اید و می‌خواهید با شیر مادر تغذیه شود می‌توانید از دایه استفاده کنید.

مزایا و مضرات شیر دادن به نوزاد غریبه توسط دایه

  • مادری که همزمان با شیر دادن به نوزاد خود شیردهی به نوزاد دیگری را هم می‌پذیرد ممکن است دچار کاهش میزان شیر شود.
  • برخی عفونت‌‌ها ‌از مادر به نوزاد از شیر قابل انتقال است.
  • ترکیبات شیر مادر با رشد شیرخوار تغییر می‌کند. اگر دایه فرزندی بزرگتر از فرزند به دایگی گرفته شده داشته باشد تغییر در تغذیه و ترکیبات شیر ممکن است برای نوزاد آزاردهنده شود.
  • دایگان معمولا زنانی هستند که شیر زیادی دارند و فشار شیر آنها بالاست. این موضوع می‌تواند سبب رفلاکس در نوزاد شود.
  • گاه نوزاد از گرفتن سینه زن دیگری پرهیز می‌کند. این موضوع بویژه بعد از 4 ماهگی شایع تر است.

چطور‌ می‌توانیم دایه استخدام کنیم؟

باید به دنبال زنان سالمی باشید که فرزندی همسن فرزند شما دارند. قبل از استخدام حتی اگر فرد را می‌شناسید او را از نظر انواع بیماری‌ها بررسی کنید. سابقه پزشکی و داروهای مصرفی دایه بسیار مهم است. حتی مصرف مکمل‌های گیاهی در این فرد باید بررسی شود. دایه نباید به بیماری‌های عفونی مقاربتی و بیماری‌های شایعی نظیر سل و هپاتیت مبتلا باشد. افراد سیگاری، الکلی و افرادی که مواد مخدر مصرف می‌کنند مناسب دایگی نیستند. سبک زندگی این فرد نیز باید نزدیک به سبک زندگی مادر باشد. مثلا اگر مادر پایبند به مصرف مواد غذایی ارگانیک است یا از مصرف چای و قهوه خودداری می‌کند باید دایه نیز به این موارد پایبند باشد.

جایگزین‌هایی برای شیر دادن به نوزاد غریبه توسط دایه

اگر توانایی شیر دادن به نوزاد خود را ندارید و در عین حال مایل نیستید دایه استخدام کنید می‌توانید جایگزین‌های دیگری داشته باشید:

  • اگر فرصت کافی برای با نوزاد خود بودن و شیردهی را ندارید می‌توانید شیر خود را دوشیده و فریز کنید تا در شرایط لازم پرستار از آن شیر به نوزادتان بدهد.
  • می‌توانید از شیر خشک در مشورت با متخصص اطفال استفاده کنید.

 

بیشتر بدانید:

1- فواید شیردهی پستانی برای مادر و نوزاد

2- فواید آغوز یا کلستروم شیر مادر برای نوزاد چیست؟

3- آیا شیر مادر باعث دل درد و ناآرامی نوزاد است؟

4- آموزش پوزیشن های صحیح شیردهی به نوزاد

 

منبع: parenting.firstcry

استدیو عکس فیلیک