molfix-مولفیکس

علت پریدن شیر در گلوی نوزاد چیست و هنگام پریدن شیر چه کنیم؟

علت پریدن شیر در گلوی نوزاد چیست و هنگام پریدن شیر چه کنیم؟

اگر مادر شیرده هستید و یا از نزدیک شیر خوردن نوزادان را نظاره کرده باشد، احتمالا شاهد صحنه پریدن شیر در گلوی نوزاد بوده اید و فکر می کنید که چرا برخی نوزادان بارها و بارها خصوصا در ماه های اول دچار این مشکل می شوند. باتوجه به این که منظره پریدن شیر در گلوی نوزاد معمولا ترسناک و دلهره آور است، در این مقاله قصد داریم این موضوع را برای شما روشن کنیم که پرش شیر در گلوی نوزاد آنقدرها هم نگران کننده نیست. بعلاوه به شما خواهیم گفت که موقع پریدن شیر در گلوی نوزاد چه کنیم؟

پریدن شیر در گلوی نوزاد

خفگی حین شیردهی زمانی رخ می‌دهد که شیرخوار بیش از آنچه می‌تواند ببلعد، شیر در دهان خود جای ‌دهد و در نتیجه اضافه شیر وارد مجاری هوایی شده و با مسدود کردن جریان هوا منجر به خفگی شیرخوار می‌شود. در این شرایط شیرخوار نمی‌تواند به سادگی نفس بکشد و دچار سرفه و برگرداندن شیر می‌شود. این موضوع مادر را به وحشت می‌اندازد اما در صورتی که مادر درک خوبی از شرایط داشته باشد می‌تواند هنگام تغذیه شیرخوار از این موضوع پیشگیری کند.

علت پریدن شیر در گلوی نوزاد چیست؟

مادران گاه از شنیدن این موضوع تعجب می‌کنند اما واقعیت اینجاست که این نوع از خفگی شایع ترین دلیل خفگی در شیرخواران است. این اتفاق به دو علت بروز می‌کند:

  • بالا بودن میزان شیر:

گرچه مادران شیرده از زیاد بودن شیر رضایت دارند و ترجیح می‌دهند بجای ناکافی بودن شیرشان، میزان آن بیشتر از حد برای نوزادشان باشد اما زیاد بودن ترشح شیر باعث می‌شود مکیدن برای شیرخوار سخت شده و مادر باید موقعیت‌هایی را برای شیردهی امتحان کند که درآن وضعیت شیر سبب خفگی شیرخوار نشود.

  • فشار بالای شیر:

گاه پر شدن سینه‌ها از شیر باعث تخلیه سریع و پرفشار شیر از مجاری شیری می‌شود. از جمله علایم پرفشاری شیر پریدن شیر در حلق شیرخوار و احساس خفگی یا سرفه هنگام مکیدن شیر است. اگر شیرخوار از نوک سینه شیر می‌نوشد و نوک سینه را با لثه فشار می‌دهد، هر از گاهی دست از مکیدن بر می‌دارد یا از کنار لب شیر پس می‌دهد و هنگام نوشیدن شیر صداها در می‌آورد یا حتی از مکیدن شیر امتناع می‌کند یعنی شیر با فشار وارد دهانش می‌شود و این موضوع برایش آزاردهنده است.

هنگام پریدن شیر در گلوی نوزاد چه کنیم؟

اول آرامش خود را حفظ کنید، احتمالا فرزندتان با چند قطره شیر خفه نمی شود. ابتدا سر و گردن شیرخوار را حمایت کرده، او را روی شکم برگردانده و چند ضربه آرام به پشت او بزنید. معمولا با همین کار ساده تنفس نوزاد به حالت طبیعی باز می گردد اما اگر همچنان علائم خفگی ادامه داشت با اورژانس تماس بگیرید.

هر چند وقت یکبار باید به شیرخوار شیر داد؟

برای تغذیه شیرخوار به دنبال علایم گرسنگی در او باشید. داشتن شیر زیاد به معنی تغذیه کردن مرتب شیرخوار نیست. نوشیدن زیاد شیر خود می‌تواند سبب ناراحتی شیرخوار شود.

از جمله علایم گرسنگی در شیرخواران می‌توان به چرخاندن سر به سمت سینه، ادای مک زدن در آوردن، بردن دست در دهان و نشان دادن حرکات هیجانی ناگهانی اشاره کرد. به طور میانگین شیرخواران در طول روز 8 تا 12 مرتبه برای 30 تا 40 دقیقه شیر می‌نوشند. با این وجود دفعات شیردهی در هر شیرخوار می‌تواند متفاوت از دیگری باشد. شیردهی را باید تا زمانی که شیرخوار خود از سینه جدا شود ادامه داد.

حال که پریدن شیر در گلوی نوزاد را می دانید، دیگر نیازی به نگرانی نیست، گلو و دهان نوزاد شما مشکلی ندارد و به زودی یاد خواهد گرفت که چگونه به راحتی شیر خارج شده از سینه را ببلعد.

 

بیشتر بدانید:

1- همه چیز در مورد شیر دادن به نوزاد،چطور برای شیردهی آماده شویم؟

2- مقدار مناسب شیردهی

3- فواید شیردهی پستانی برای مادر

4- آموزش پوزیشن های صحیح شیردهی به نوزاد

 

منبع: parenting.firstcry

استدیو عکس فیلیک