molfix-مولفیکس

برای درمان وزن نگرفتن نوزاد چکار باید کنیم؟

برای درمان وزن نگرفتن نوزاد چکار باید کنیم؟

وزن نگرفتن نوزاد عارضه ای است که تعداد بسیار زیادی از والدین مدام با آن دست پنجه نرم می کنند و می خواهند بدانند که علت وزن نگرفتن نوزاد با چه مواردی می تواند مرتبط باشد و برای درمان آن چه راهکارهایی وجود دارد. در ادامه این مقاله به شما خواهیم گفت که درصورت وزن نگرفتن نوزاد چه باید کنید.

اگر نوزاد شما به اندازه کافی وزن اضافه نمی‌کند یا وزن زیادی از دست می‌دهد چه کاری باید انجام دهید؟

والدین گاهی اوقات بیش از حد فکر می‌کنند و نگران وزن نگرفتن نوزاد می‌شوند. نوزاد دیر یا زود در حال دستیابی به نقطه عطف رشد خواهد بود. این یک شاخص واقعی رشد است و بدان معنی است که نوزاد به اندازه کافی مواد غذایی برای رشد دریافت می‌کند. با این وجود نوزادان نباید در روزهای ابتدایی زندگی بیش از ۱۰ درصد از وزن هنگام تولد را از دست بدهند. این ۱۰ درصد کاهش وزن معمولاً از دست دادن مایعات اضافی است که نوزاد در رحم داشته. نوزادان تازه متولد شده در طول دوره اولیه شیر خوردن از پستان مادر، یا یاد گیری شیر خوردن از بطری، افزایش وزن پیدا نمی‌کنند. این اتفاق می‌افتد زیرا آنها ممکن است در مکیدن پستان یا هماهنگی فک با مشکل روبرو شوند و ممکن است نتوانند به اندازه کافی شیر بنوشند و در نتیجه وزن کم کنند.

مدیریت وزن نگرفتن نوزاد تازه متولد شده

اگر متوجه شدید که نوزاد شما بیش از حد لاغر شده یا اضافه وزن پیدا کرده است، می‌توانید اقدامات زیر را برای مدیریت آن امتحان کنید:

• مدیریت تغذیه: برای ایجاد تعادل، مقدار تغذیه نوزاد را افزایش دهید و اطمینان حاصل کنید که بین هر بار تغذیه بیشتر از سه ساعت فاصله نباشد. همچنین مطمئن شوید که نوزاد شیر اولیه را که بیشترین مقدار چربی را دارد بخورد.

• هماهنگی: اگر نوزاد قادر به چفت کردن دهان روی پستان مادر نباشد و در نتیجه غذای کمتری بخورد، باید در کلاس‌های شیردهی ثبت نام کنید. این کلاس‌ها به مادر و نوزاد کمک می‌کنند تا هماهنگی لازم را داشته باشند و تجربه شیردهی بهتری پیدا کنند. گزینه دیگر جایگزین کردن سینه مادر با یک بطری است.

• از مواد جایگزین اجتناب کنید: برای راحتی نوزاد می‌توانید از پستانک استفاده کنید، اما در زمان تغذیه یا حوالی آن باید از دادن آن خودداری کنید.

• به تغذیه تکمیلی بیشتر توجه کنید: یکی از راه حل های برطرف کردن مشکل وزن نگرفتن نوزاد ده ماهه و یا وزن نگرفتن نوزاد ۶ ماهه، مغذی کردن تغذیه تکمیلی است. برای داشتن یک راهنمای مناسب درمورد تغذیه تکمیلی می توانید جداول تهیه شده برای هر ماه را در سایت نی نی پلاس مطالعه کنید.

• وزن نگرفتن نوزاد با شیر خشک: اگر نوزاد شما علی رغم خوردن شیر خشک به مقدار کافی خوب وزن نمی گیرد، شاید نیاز باشد که شیر خشک او را تعویض کنید. مشورت با متخصص در این باره ضروری است.

• تغذیه و سلامتی شما: اطمینان حاصل کنید که شیر کافی دارید. خوب بخورید و درست بخوابید. یک پمپ سینه به شما نشان می‌دهد که چه مقدار شیر تولید می‌کنید. در حقیقت تحقیقات نشان می‌دهند که پمپ همچنین باعث تحریک و افزایش شیر مادر می‌شود.

• اجتناب از افزایش وزن غیرطبیعی: اگر احساس می‌کنید نوزاد به طور غیرطبیعی در حال چاق شدن است و پزشک نظارت بر تغذیه را تجویز کرده است، به دنبال نشانه‌هایی از چرخاندن سر به عقب یا بیرون دادن پستانک باشید و همان موقع تغذیه را متوقف کنید.

وزن نگرفتن نوزاد ۴ ماهه

در مورد وزن نگرفتن نوزاد ۳ ماهه و کمتر تنها راه حل تغییر نوع شیر خشک، مغذی کردن رژیم غذایی مادر، افزایش دفعات شیردهی و اصلاح طرز شیر دادن است اما درمورد نوزادانی که 4 ماه را تمام کرده اند، متخصصان معتقدند که می توانید تغذیه تکمیلی را به تدریج شروع کنید. به یاد داشته باشید که هرگز خودسرانه نباید شروع تغذیه تکمیلی را قبل از شش ماه در دستور کار قرار داد.

چه موقع باید برای درمان وزن نگرفتن نوزاد با پزشک تماس بگیریم؟

چند علامت شایع وجود دارند که ممکن است نشانه عدم تعادل در رشد باشند:

اگر این مسئله باعث نگرانی شما می‌شود، لطفاً به مرکز بهداشتی مراجعه کنید و در مورد برنامه و عادات غذایی و خواب نوزاد با آنها مشورت کنید. این شانس وجود دارد که بتوانید الگوی نوزاد را تغییر دهید و به سمت تعادل بهتر پیش ببرید. با این حال گاهی اوقات برخی از علائم نشان دهنده خطر است. هر گونه کاهش وزن غیر طبیعی در هفته‌های بعدی منجر به مشکلات سلامتی مانند زردی (هایپر بیلیروبینمی) و کمبود قند خون (هیپوگلیسمی) می‌شود. اگر کاهش وزن بیشتر از این باشد و یا اگر میانگین افزایش وزن مشاهده نمی‌شود، شما شاخص‌هایی از قبیل موارد زیر خواهید دید:

۱- پوشک خیس کمتر در طول روز

۲- خشکی پوست یا لب

۳- تحریک شدن دائم

۴- شل شدن پوست

۵- فرورفتگی بخش نرم سر

اگرچه وزن هنگام تولد از اهمیت بسیاری برخوردار است، اما افزایش وزن یا کاهش وزن یک شاخص برای رشد نوزاد است. نوزادان دیر یا زود آن را تجربه می‌کنند. اگر درمورد وزن نگرفتن نوزاد تردید دارید، با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید، زیرا او به شما کمک می‌کند و یا به شما اطمینان می‌دهد که همه چیز خوب است. این غریزه طبیعی است که والدین نگران الگوهای رفتاری غیرمعمول نوزاد خود باشند. وزن نگرفتن نوزاد و کاهش وزن یکی از بدترین کابوس‌ها در بین آنهاست. اما لطفاً به یاد داشته باشید که قبل از نتیجه گیری آرام باشید و با پزشک خود مشورت کنید. هیچیک از قرارهای برنامه ‌ریزی شده با پزشک را از دست ندهید، حتی اگر همه چیز عادی به نظر می‌رسد و کاملاً در تعادل است. بهترین راه برای لذت بردن از تجربه فرزندپروری، آرامش، عدم تفکر بیش از حد و اطلاع از موارد درست در زمان مناسب است. هیچ فرمولی بهتر از آرامش و لذت بردن از فرزند پروری نیست.

مطالعه بیشتر:

1- وزن گیری و تغذیه ی نوزاد + راهنمای ماه به ماه

2- وزن گیری نوزاد و علت وزن نگرفتن نوزاد در تغذیه با شیر مادر

3- برای وزن گیری نوزاد چه کنیم؟آیا باید شیر دادن را قطع کنیم؟

4- دلایل وزن نگرفتن نوزاد وعوامل خطر برای وزن گرفتن نوزاد چیست؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های وزن نگرفتن نوزاد

نوزادم چهار ماهشه و وزن نمیگیره، می تونم تغذیه تکمیلی را شروع کنم؟

درمورد وزن نگرفتن نوزاد ۳ ماهه و کمتر تنها راه حل تغییر نوع شیر خشک، مغذی کردن رژیم غذایی مادر، افزایش دفعات شیردهی و اصلاح طرز شیر دادن است اما درمورد نوزادانی که 4 ماه را تمام کرده اند، متخصصان معتقدند که می توانید تغذیه تکمیلی را به تدریج شروع کنید. به یاد داشته باشید که هرگز خودسرانه نباید شروع تغذیه تکمیلی را قبل از شش ماه در دستور کار قرار داد.

نوزادم شیر خشک می خوره ولی خوب وزن نمیگیره، چیکار کنم؟

اگر نوزاد شما علی رغم خوردن شیر خشک به مقدار کافی خوب وزن نمی گیرد، شاید نیاز باشد که شیر خشک او را تعویض کنید. کشورت با متخصص در این باره ضروری است.

از کجا بفهمم نوزادم خوب شیر نمی خوره؟

این علامت ها نشان دهنده تغذیه ناکافی در نوزاد است: ۱- پوشک خیس کمتر در طول روز ۲- خشکی پوست یا لب ۳- تحریک شدن دائم ۴- شل شدن پوست ۵- فرورفتگی بخش نرم سر

برای وزنگیری مناسب نوزادی که شیر مادر می خورد چه کنیم؟

برای ایجاد تعادل، مقدار تغذیه نوزاد را افزایش دهید و اطمینان حاصل کنید که بین هر بار تغذیه بیشتر از سه ساعت فاصله نباشد. همچنین مطمئن شوید که نوزاد شیر اولیه را که بیشترین مقدار چربی را دارد بخورد.

منبع: parenting.firstcry