The chronograph is started when the event is seen and stopped when it is heard. The chronograph seconds hand indicates the distance from the event on the telemetric scale. Telemeter: on account of most replica watches using a telemeter scale, best rolex replica Three different views from three different continents on the finalists in the Chronograph category at this years Grand Prix d . Audemars Piguet Replica Uk omegasphereco uk.

دلایل وزن نگرفتن نوزاد وعوامل خطر برای وزن گرفتن نوزاد چیست؟

وزن نوزادان و شیرخواران فاکتور بسیار مهمی در تعیین سطح سلامت آنها است. به همین سبب در هنگام تولد و نیز در تمامی مراجعات مادر و نوزاد به خانه های بهداشت و یا مطب متخصص، پزشک وزن نوزاد را اندازه گیری کرده و نمودار روند رشد آن ها را بررسی می کند. اما برخی از نوزادان و شیرخواران به علل گوناگونی وزن گیری مناسبی ندارند به همین سبب قصد داریم تا در این مقاله شایع ترین دلایل وزن نگرفتن نوزاد را برایتان شرح دهیم. بنابراین اگر می خواهید بدانید که دلایل وزن نگرفتن نوزاد چیست، تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

چرا نوزادم وزن نمیگیره؟

اغلب نوزادان شیرخواری که طبق الگوی شیردهی تغذیه می‌شوند، در حد انتظار رشد می‌کنند و وزن می‌گیرند. اگر نوزاد شیرخوار شما خوب وزن نمی‌گیرد و رشد او آهسته و کمتر از حد انتظار است، ممکن است شیر کافی به او نمی‌رسد.

مسلما تغذیه کافی، برای رشد و نمو کودک شما ضروری است. اگر احساس می‌کنید رشد کودک شما در حد انتظار نیست، موارد زیر را مورد توجه قرار دهید.

افزایش وزن طبیعی برای نوزادان شیرخوار

رشد هر کودک ، منحصر به فرد است. اما رشد نوزادان الگوی خاصی دارد.نوزادان شیرخوار، تقریبا ده درصد از وزن خود را در هفته اول تولد از دست می‌دهند. هنگامی‌که کودک وارد هفته دوم می‌شود، وزنی را که از دست داده است، دوباره به دست می‌آورد. بعد از آن، در سه ماه بعد، تقریبا روزی ۲۸ گرم (یک اونس) به وزن کودک اضافه می‌شود.

البته رشد هر کودک با دیگری متفاوت است و برخی از کودکان نسبت به بقیه رشد آهسته‌تری دارند. بنابراین تا زمانی‌که شیرخوار به خوبی شیر می‌خورد و معاینات پزشکی او مشکلی ندارد، وزن گرفتن آهسته او نباید باعث نگرانی شما شود.

دلیلی برای نگرانی

بهترین علامتی که نشان می‌دهد کودک شیر کافی دریافت می‌کند، افزایش وزن است. اگر کودک کمتر از حد انتظار وزن می‌گیرد، به این معناست که شیر کافی دریافت نمی‌کند.

اگر نوزاد، ظرف دو هفته، به وزن هنگام تولد بازنگردد و بعد از آن نیز به تدریج وزن نگیرد، ممکن است بیانگر این باشد که مشکلی در دریافت شیر وجود دارد.

وزن کردن کودک در منزل نمی‌تواند جایگزین مراجعه به متخصص اطفال باشد. بهترین کار، رفتن نزد متخصص اطفال و بررسی وضعیت وزن و سلامتی کودک است.

دلایلی که ممکن است باعث شود کودک وزن نگیرد

دلایلی مختلفی وجود دارد که باعث وزن نگرفتن نوزاد می‌شود. برخی از آنها شامل موارد زیر است:

مکیدن ضعیف

کودکی که به خوبی سینه را می‌مکد، می‌تواند بدون اینکه خسته شود، شیر کافی را از سینه شما خارج کند. کودکی که مک زدن ضعیفی دارد و یا فقط نوک سینه را می‌مکد،‌ نمی‌تواند شیر کافی دریافت کند.

به دفعات کم شیر دادن

تا ۶ تا ۸ ماهگی نوزاد را هر ۲ تا ۴ ساعت یک‌بار در طول شبانه روز شیر بدهید. اگر نوزاد بیشتر از آن تقاضای کرد، از دادن شیر به او امتناع نکنید. اگر درمورد وزن گیری نوزاد خود نگران هستید و می پرسید که چرا نوزادم خوب وزن نمیگیره؟ بهتر است دفعات شیر خوردن او را بازبینی کنید.

شیردادن کوتاه

نوزاد باید حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه از هر سینه تغذیه شود. هرچه شیرخوار بزرگ‌تر می‌شود، نیازی نیست برای دریافت شیر کافی این مدت شیر بخورد. هرچند در هفته‌های اول تولد، سعی کنید کودک را در هنگام شیر خوردن بیدار نگه دارید و سعی کنید تا جای ممکن کودک به طور فعال مکیدن سینه را ادامه دهد.

درد یا ناراحتی

اگر نوزاد به خاطر جراحت در هنگام زایمان یا وجود برفک در دهان نمی‌تواند به درستی شیر بخورد، ممکن است به آهستگی وزن اضافه کند.

کم بودن شیر مادر یا تاخیر در ترشح شیر

برخی از مادران ممکن است در تولید شیر دچار تاخیر شوند. این به آن معناست که شیر به آرامی یا کاملا با تاخیر تولید می‌شود. برخی مادران با مشکل مزمن کم بودن شیر مواجه هستند که دلایل مختلفی دارد که به‌صورت جداگانه یا ترکیبی‌ باعث دریافت محدود شیر توسط نوزاد می‌شود. خبر خوش اینکه کم بودن شیر خیلی راحت قابل جبران است.

هر چند خیلی شایع نیست،‌ ولی برخی مشکلات پزشکی می‌تواند باعث کمبود واقعی شیر ‌شود. ممکن است خود بتوانید کمبود واقعی شیر را افزایش بدهید، ولی این‌کار سخت است و بهتر است توسط پزشک پیگیری و درمان شود.

عوامل خطر برای مشکلات وزن گرفتن نوزاد

در حالی‌که اکثر نوزادان و شیرخواران به خوبی شیر می‌خورند و رشد می‌کنند،‌ عده‌ای دیگر مشکلاتی در تغذیه با شیر مادر دارند. هنگامی‌که نوزاد در معرض خطر مشکلات تغذیه با شیر مادر  قرار می‌گیرد، احتمال رشد و افزایش وزن آهسته‌تر بیشتر می‌شود.

تولد زودرس یا زودهنگام

نوزادان کوچک‌تر یا آنهایی که قبل از ۳۷ هفتگی به دنیا می‌آیند، برای برآورده کردن تمام نیاز خود، قدرت و انرژی کافی برای مکیدن طولانی مدت سینه مادر را ندارند. این نوزادان اغلب خواب‌آلود هستند و مشکلات پزشکی مانند یرقان (زردی) یا کم‌آبی را تجربه می‌کنند که می‌تواند شیر خوردن را حتی با مشکل بیشتری مواجه کند.

مشکلات دهان

برای هر نوزادی مکیدن سینه سفت یا ورم کرده یا دارای نوک پستان بزرگ سخت خواهد بود. همچنین نوزادانی که دهان کوچکی دارند یا دچار مشکلات فیزیکی دهان، مانند بند بودن زبان یا شکاف در لب یا کام هستند، ممکن است در مکیدن با مشکل مواجه شوند که خود از دلایل وزن نگرفتن نوزاد محسوب می شود.

یرقان (زردی)

پوست بدن نوزادان مبتلا به یرقان، به زردی می‌‌زند.‌ این نوزادان ‌تمایل و اشتهایی برای شیر خوردن ندارند و اکثرا خواب آلود هستند.

ریفلاکس (بازگشت غذا)

یکی از شایع ترین دلایل وزن نگرفتن نوزاد، ابتلا به ریفلاکس است. نوزادان مبتلا به ریفلاکس،‌ معمولا بعد از شیر خوردن استفراغ می‌کنند. نه تنها شیری را که خورده‌اند بالا می‌آورند،‌ بلکه اسیدی که از معده آنها بالا می‌آید باعث اذیت شدن گلو و مری آنها شده و شیرخوردن را برای آنها دردناک می کند.

بیماری

نوزادان مبتلا به بیماری و عفونت درست شیر نمی‌خورند. آنها به وزن مطلوب نمی‌رسند و در صورت ابتلا به اسهال و استفراغ حتی وزن هم از دست می‌د‌هند.

مشکلات نورولوژی

مشکلات نورولوژی شامل سندرم داون، مانع از درست شیر خوردن و تغذیه از سینه مادر می‌شود گرچه این مورد جزء موارد شایع دلایل وزن نگرفتن نوزاد محسوب نمی شود.

منبع: verywellfamily

بیشتر بخوانید:

1- وزن گیری و تغذیه ی نوزاد ؛ راهنمای ماه به ماه

2- وزن مناسب نوزاد هنگام تولد

3- همه چیز درباره وزن مناسب نوزادان هنگام تولد!

4- افزایش ماهانه و طبیعی وزن نوزاد با تغذیه و انتخاب مناسب شیر