تقویت تخمدان و بارداری سریع چگونه امکان پذیر است؟
چه به دلیل افزایش سن و چه به خاطر هیجان و ذوق و یا حتی اصرار اطرافیان، در هر حال بسیاری از زوجین به دنبال این هستند که هر چه سریع تر باردار شده و ماه ها در انتظار بچه دار شدن نمانند. این احساس کاملا قابل درک است و طبیعی است که با زمان بر شدن روند بچه دار شدن، به مرور نگران و مضطرب شوید. به همین دلیل ما در این مقاله راهکارهایی را برای تقویت تخمدان و بارداری سریع معرفی کرده ایم تا شاید راهگشای زوجینی باشد که در دوران اقدام هستند.
راهکارهایی برای تقویت تخمدان و بارداری سریع
قبل از هر چیز، باید بدانید که بر اساس داده های معتبر شانس کلی وقوع بارداری برای هر زوج، در شرایط ایده آل در هر ماه در حدود 20 تا 30 درصد بوده و به همین دلیل بچه دار شدن، ممکن است امری زمان بر باشد. به همین دلیل نیز، اگر خانمی زیر 35 سال سن داشته باشد، برای باردار شدن به صورت طبیعی در حدود 12 ماه فرصت داشته و اگر سن او بالای 35 سال باشد و یا اینکه اگر در گذشته باردار شده باشد، برای بارداری مجدد 6 ماه فرصت در نظر گرفته می شود. بنابراین، در این پروسه صبوری شرط اصلی و ضروری است که باید رعایت شود.
اگر در این میان، خانمی به مشکل سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یا همان تنبلی تخمدان مبتلا باشد، شرایط برای او سخت تر نیز خواهد شد، زیرا به دلیل این شرایط تخمک گذاری در این زنان با اختلال روبرو است که شانس کلی باردار شدن آن ها را کاهش می دهد. اما شما نباید ناامید شوید. زیرا با وجود تمام این مسائل، خوشبختانه چند روش طبیعی برای افزایش قدرت باروری و همچنین تقویت تخمدان و بارداری سریع وجود دارد که می توانید از آن ها کمک بگیرید. این روش ها عبارت هستند از:
1. غذاهای غنی از آنتی اکسیدان بخورید
آنتی اکسیدان هایی مانند فولات (اسید فولیک) و روی (زینک)، ممکن است قدرت باروری را هم در مردان و هم در زنان افزایش دهند. زیرا آن ها می توانند رادیکال های آزادی را که به اسپرم و تخمک آسیب می رسانند، غیرفعال کنند. میوه ها، سبزیجات، انواع مغزیجات و آجیل به ویژه گردو و همچنین غلات، نمونه های خوبی از خوراکی هایی هستند که آنتی اکسیدان های مفید مانند ویتامین C و E، اسید فولیک، بتا کاروتن و لوتئین به میزان زیادی در آن ها وجود دارند. فراموش نکنید که رژیم غذایی شما، نقش مهمی در تقویت تخمدان و بارداری سریع دارد. به علاوه تغذیه سالم در به شما کمک می کند که بارداری کم خطری را تجربه کرده و نوزادی سالم به دنیا بیاورید. به همین دلیل توصیه می شود که مواد غذایی غنی از آنتی اکسیدان ها را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
2. به وعده صبحانه اهمیت بیشتری بدهید
اگر به دنبال تقویت تخمدان و بارداری سریع هستید، وعده صبحانه را فراموش نکنید. این مساله در مورد زنانی که از مشکل سندرم تخمدان پلی کیستیک رنج می برند، اهمیت بسیار زیادی دارد، زیرا مطالعات نشان داده اند که خوردن صبحانه آن هم با حجم بیشتر، می تواند به بهبود قدرت باروری در این دسته از زنان کمک کند (البته به شرط آنکه از حجم سایر وعده های غذایی کم کنید تا چاق نشوید).
3. مصرف چربی ها را به حداقل برسانید
چربی های اشباع شده و ترانس که انواع فست فودها و غذاهای سرخ کردنی یافت می شوند، خطر ناباروری و اختلال در تخمک گذاری را به شدت افزایش می دهند. البته که در صورت مصرف بیش از حد چربی های اشباع نشده، ممکن است مردان نیز در معرض ناباروری قرار بگیرند.
4. مصرف کربوهیدرات ها را کاهش دهید
پیروی از برنامه غذایی کم کربوهیدرات (که کمتر از 45 درصد کالری آن از کربوهیدرات ها تامین می شود)، به طور کلی برای زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک توصیه می شود. مطالعات متعدد نشان داده اند که کنترل میزان دریافتی کربوهیدرات ها، نه تنها به حفظ وزن در محدوده سالم و کاهش چربی و کمک می کند، بلکه با تنظیم پریودها، نقش مهمی در تقویت تخمدان و بارداری سریع در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک دارد.
به علاوه فراموش نکنید که کربوهیدرات های تصفیه شده را کمتر مصرف کنید. زیرا این دسته از کربوهیدرات ها، سریع تر جذب شده و در نتیجه باعث افزایش قند خون و سطح انسولین می شوند. بنابراین با توجه به اینکه سندرم تخمدان پلی کیستیک با سطح بالای انسولین همراه است، کربوهیدرات های تصفیه شده می توانند آن را بدتر کنند. به علاوه کربوهیدرات ها در هنگام تجزیه شدن، به گلوکز، فروکتوز و سایر قندهایی تبدیل خواهند شد که باعث التهاب در بدن شما می شوند و از سوی دیگر، التهاب می تواند باعث آسیب بافتی و کاهش جریان خون به تخمدان ها شود که این امر، رشد تخمک و تخمک گذاری را مختل می کند.
5. فیبر بیشتری بخورید
فیبر که در انواع میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوباتی مانند لوبیا به وفور یافت می شود، به بدن شما کمک می کند تا هورمون های اضافی را دفع کرده و قند خون را در سطح متعادل و طبیعی حفظ کند. انواع خاصی از فیبرها با اتصال به مقادیر اضافی از هورمون استروژن موجود در روده ها می توانند به حذف آن ها کمک کنند و از آنجا که زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک با مشکل سطح بالای استروژن در بدن مواجه هستند، در پیش گرفتن یک رژیم غذایی غنی از فیبر می تواند به تقویت تخمدان ها و بارداری سریع این دسته از افراد کمک کند.
6. منابع پروتئینی را عوض کنید
جایگزینی برخی پروتئین های حیوانی (مانند گوشت، ماهی و تخم مرغ) با منابع پروتئین گیاهی (مانند لوبیا، عدس، آجیل و دانه ها) با کاهش خطر ناباروری مرتبط است. بر اساس شواهد به دست آمده از برخی پژوهش ها، جایگزینی تنها 5 درصد از کل کالری پروتئین حیوانی با پروتئین های گیاهی، ناباروری ناشی از اختلال در تخمک گذاری را بیش از 50 درصد کاهش می دهد.
7. لبنیات پرچرب را انتخاب کنید
اگرچه امروزه شما به مصرف غذاهای لبنی کم چرب توصیه می شود، اما استفاده بیش از حد از این محصولات ممکن است خطر ناباروری را افزایش دهد، در حالی که غذاهای لبنی پرچرب شانس وقوع بارداری را بالا می برند. برای تقویت تخمدان ها و بارداری سریع و استفاده از مزایای بالقوه لبنیات پر چرب، سعی کنید یک وعده لبنی کم چرب در روز را با یک وعده لبنی پر چرب مانند یک لیوان شیر کامل یا ماست پر چرب جایگزین کنید.
9. مولتی ویتامین بخورید
اگر مولتی ویتامین مصرف می کنید احتمال اینکه دچار ناباروری ناشی از تخمک گذاری شوید، کمتر است. زیرا ریز مغذی های موجود در ویتامین ها نقش اساسی در بهبود قدرت باروری دارند. البته که مصرف خودسرانه از مولتی ویتامین ها در دوران اقدام توصیه نشده و شما باید با پزشک خود در مورد مکمل هایی که می توانند باعث تقویت تخمدان و بارداری سریع شوند، مشورت کنید. مکمل های آنتی اکسیدان کوآنزیم Q10 (CoQ10) ، امگا 3، و اسید فولیک، نمونه های خوبی از این دست هستند.
8. بیشتر ورزش کنید
یکی از بهترین راه ها برای بهبود سلامتی، تقویت تخمدان و بارداری سریع، ورزش کردن است! ورزش های سبک مانند پیاده روی، حرکات کششی و یوگا راه های بسیار خوبی برای کاهش استرس، افزایش جریان خون در اندام های تناسلی و ایجاد تعادل در سیستم ایمنی بدن هستند و به بهبود قدرت باروری در مردان و زنان کمک می کنند.
البته نکته طلایی در مورد ورزش کردن، رعایت اصل اعتدال است. زیرا به همان اندازه که ورزش ملایم می تواند قدرت باروری را بالا ببرد، در مقابل ورزش طولانی مدت و با شدت زیاد، با کاهش باروری در برخی افراد و به ویژه زنان مرتبط است.
9. استرس را کنار بگذارید
سطوح بالای استرس ممکن است منجر به افزایش ترشح هورمون هایی مانند پرولاکتین و کورتیزول شود که می توانند بر کیفیت تخمک و تخمک گذاری تاثیر بگذارند. بنابراین فعالیت هایی مانند مدیتیشن، یوگا، وقت گذرانی با دوستان، پیاده روی در هوای آزاد، ماساژ و ... را برای کاهش میزان استرس خود انجام دهید.
10. سیگار کشیدن را ترک کنید
مطالعات نشان داده است که سیگار کشیدن باعث کاهش قدرت باروری هم در مردان و هم در زنان می شود. مواد شیمیایی موجود در سیگار می توانند ماده ژنتیکی (DNA) تخمک های زنان را تغییر داده و کیفیت آن ها را برای لقاح کاهش دهند. این تخمک های غیرطبیعی، شانس وقوع بارداری را به حداقل می رسانند. همچنین ذخیره تخمدانی در زنانی که سیگار می کشند، سریع تر افت پیدا کرده و در معرض یائسگی زودرس قرار می گیرند.
11. از مصرف الکل خودداری کنید
مصرف الکل می تواند بر قدرت باروری تأثیر منفی بگذارد. با این حال، مشخص نیست که چقدر الکل برای ایجاد این اثر مورد نیاز است و به همین دلیل توصیه می شود تا برای تقویت تخمدان و بارداری سریع، نوشیدن الکل را کنار بگذارید.
12. وزن خود را در محدوده سالم حفظ کنید
وزن یکی از مهم ترین عوامل موثر در باروری مردان و زنان است. زیرا در حقیقت، کمبود یا اضافه وزن می تواند با افزایش ناباروری همراه باشد.
شاخص توده بدنی (BMI) بین 25 تا 29.9 به این معنی است که شما دارای اضافه وزن هستید و شاخص توده بدنی 30 یا بالاتر، به معنی اضافه وزن یا چاقی بسیار زیاد است. اضافه وزن به دلیل افزایش استرس اکسیداتیو و همچنین تشدید مشکل سندرم تخمدان پلی کیستیک، با کاهش کیفیت تخمک ها در ارتباط است.
از سوی دیگر، کمبود وزن نیز، شانس کلی باردار شدن را کم می کند.
شما می توانید از طریق رژیم غذایی و ورزش وزن خود را به محدوده سالم و طبیعی برسانید. این کار نه تنها شانس باردار شدن شما را افزایش می دهد، بلکه به تقویت تخمدان و بارداری سریع تر نیز کمک خواهد کرد.
مطالعه بیشتر:
چه چیزی باعث بارداری سریع میشود؟
چگونه رحم را برای بارداری آماده کنیم و راههای تقویت رحم چیست
چگونه تخمک خود را تقویت کنیم و برای افزایش تخمک چی بخوریم؟
دوپینگ اسپرم و تخمک؛ با بهترین مکمل های تقویت کننده قدرت باروری آشنا شوید!