molfix-مولفیکس

علت پریود نشدن در دختر مجرد،دلیل پریودنشدن به جز بارداری چیست؟

علت پریود نشدن در دختر مجرد،دلیل پریودنشدن به جز بارداری چیست؟

 پریود نشدن که به آن آمنوره نیز می گویند به غیبت دوره های قاعدگی اطلاق می شود. دو نوع پریود نشدن وجود دارد. نوع آن بستگی به این دارد که آیا قاعدگی تا سنی خاص رخ نداده یا قاعدگی رخ داده و سپس قطع شده است. پریود نشدن ممکن است به دلایل متعددی رخ دهد. شایع ترین دلیل آن شامل دلایل طبیعی، عواملی در سبک زندگی و عدم تعادل هورمون ها است. چه مجرد باشید و چه متاهل، لازم است برای پریود نشدن به پزشک مراجعه کنید. ممکن است دلایل زمینه ای وجود داشته باشد که نیاز به درمان دارد. پریود نشدن با درمان علت آن برطرف خواهد شد. در صورتی که پریود نشدن را تجربه می کنید، باید به پزشک مراجعه کنید. ممکن است دلایل زمینه ای آن نیاز به درمان داشته باشد.

پریود نشدن دختر مجرد

پریود نشدن یا آمنوره یعنی عدم خونریزی قاعدگی. این اتفاق زمانی رخ می دهد که دختر تا سن ۱۶ سالگی هنوز اولین چرخه قاعدگی خود را تجربه نکرده است یا بانوان به مدت ۳ تا ۶ ماه قاعدگی نداشته باشند بعلاوه ممکن است به دلیل عوامل متعددی در سبک زندگی مانند افزایش وزن یا شدت تمرینات ورزشی به وجود آید. در برخی موارد عدم تعادل هورمون ها یا مشکلاتی در اندام های تولید مثل ممکن است علت این عارضه باشد.

انواع پریود نشدن یا آمنوره

دو نوع آمنوره اولیه و ثانویه وجود دارد. آمنوره اولیه به مواردی گفته می شود که دختر تا سن ۱۶ سالگی اولین قاعدگی خود را تجربه نکرده باشد. اکثر دختران بین سنین ۹ تا ۱۸ سالگی قاعدگی را تجربه می کنند اما میانگین سنی آن ۱۲ سالگی است.

آمنوره ثانویه به مواردی گفته می شود که بانوان به مدت حداقل سه ماه قاعدگی نداشته باشند. این شایع ترین نوع آمنوره است.

در اکثر مواقع هر دو نوع آمنوره به طور موثری قابل درمان است.

دلایل پریود نشدن

آمنوره اولیه و ثانویه ممکن است به دلایل متعددی رخ دهد. برخی از دلایل طبیعی است، در حالی که برخی دیگر به دلیل مشکلات پزشکی است که نیاز به درمان دارد.

• دلایل طبیعی که باعث آمنوره می شود شامل بارداری، شیردهی و یائسگی است.

• عواملی در سبک زندگی مانند ورزش های شدید و استرس ممکن است باعث ایجاد این عارضه شود. همچنین چربی بسیار کم یا زیاد بدن ممکن است قاعدگی را به تاخیر انداخته یا متوقف کند.

• عدم تعادل هورمون ها ممکن است باعث ایجاد آمنوره شود که معمولا توسط تومورهای غده هیپوفیز یا غده تیروئید ایجاد می شود. پایین بودن میزان استروژن یا بالا بودن میزان تستوسترون ممکن است علت ایجاد آن باشد.

• اختلالات ژنتیکی یا کروموزومی ممکن است باعث دیرکرد قاعدگی شود. سندرم ترنر و سندرم سویر گاهی باعث تاخیر در قاعدگی می شود.

• در برخی بانوان داروها نیز باعث ایجاد آمنوره می شود.

• داروهای آرامبخش و ضدافسردگی نیز اغلب شامل این موارد است.

• داروهای شیمی درمانی و داروهایی که برای درمان فشار خون بالا استفاده می شود نیز ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی در قاعدگی شود.

• ترک ناگهانی قرص های ضدبارداری نیز ممکن است باعث عدم قاعدگی به مدت چند ماه شود تا چرخه قاعدگی به حالت طبیعی خود بازگردد.

• مشکلات فیزیکی مانند مشکلات ساختاری در اندام های تولید مثل بانوان ممکن است مسئول تاخیر یا توقف جریان قاعدگی باشد.

• این مسائل ممکن است ناشی از نقایص مادرزادی، تومورها یا عفونت هایی باشد که در رحم یا اندکی پس از تولد ایجاد شده است.

• در موارد نادر ممکن است پریود نشدن به دلیل سندرم آشرمن باشد. این اتفاق ممکن است به دلیل زخم هایی باشد که پس از جراحی ایجاد شده و از قاعدگی جلوگیری می کند.

چه زمانی باید برای پریود نشدن به پزشک مراجعه کنیم؟

دختران نوجوانی که حداقل تا سن ۱۶ سالگی قاعدگی را تجربه نکرده اند باید به پزشک مراجعه کنند. همچنین اگر تا سن ۱۴ سالگی هیچ نوع علائم بلوغ در او ظاهر نشده باشد. این علائم شامل موارد زیر است:

1. جوانه زدن پستان ها

2. رشد موی زائد در ناحیه شرمگاهی

3. اولین قاعدگی

بانوان و دخترانی که چرخه قاعدگی دارند، در صورتی که سه دوره یا بیش تر پریود نشدن داشته باشند، باید به پزشک مراجعه کنند.

در مطب پزشک چه اتفاقی می افتد؟

زمانی که برای مشکل آمنوره به پزشک مراجعه می کنید، ابتدا معاینه انجام شده و یک سری پرسش از شما می شود. آماده باشید تا در مورد چرخه طبیعی قاعدگی، سبک زندگی و هر گونه نشانه دیگری که تجربه کرده اید، صحبت کنید.

اگر سه ماه است که قاعدگی نداشته اید، پزشک انجام تست بارداری را توصیه می کند. اگر نتیجه تست بارداری منفی شد، ممکن است برای تعیین علت اصلی عقب افتادن قاعدگی های نیاز به آزمایش های بیش تری باشد. این آزمایش های تشخیصی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

• آزمایش خون: که به پزشک این امکان را می دهد تا میزان هورمون ها را در بدن شما بررسی کند. پرولاکتین، هورمون لوتئینی و هورمون محرک فولیکول همگی با قاعدگی در ارتباط است. تعیین میزان این هورمون ها به پزشک کمک می کند تا علت پریود نشدن مشخص شود.

• سونوگرافی: یک آزمایش تصویربرداری است که با استفاده از امواج صوتی با فرکانس بالا می تواند تصاویری از جزئیات داخل بدن شما را نشان دهد. این روش به پزشک امکان مشاهده اندام های داخلی بدن مانند تخمدان ها و رحم و همچنین رشد غدد غیرطبیعی را می دهد.

• سی تی اسکن: نوع دیگری از تست تصویربرداری است که با استفاده از رایانه ها و ماشین های گردان اشعه ایکس تصاویر مقطعی از بدن ایجاد می کند. این تصاویر به پزشک اجازه می دهد تا به دنبال توده ها در غدد و اندام ها باشد.

درمان پریود نشدن

درمان آمنوره بسته به دلایل زمینه ای آن متفاوت خواهد بود. عدم تعادل هورمون ها با مکمل ها یا هورمون های مصنوعی که به برقراری تعادل در میزان هورمون ها کمک می کند، قابل درمان است. پزشک ممکن است اقدام به برداشتن کیست های تخمدان، زخم بافت یا ضایعات رحم کند که باعث از دست رفتن قاعدگی خواهد شد.

در صورتی که وزن و روتین ورزشی شما باعث ایجاد این شرایط شده، پزشک ممکن است پیشنهاد کند تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنید. در صورت لزوم از پزشک بخواهید تا شما را به متخصص تغذیه یا رژیم درمانگر معرفی کند. این متخصصان شما را راهنمایی می کنند که چگونه وزن و فعالیت های فیزیکی خود را در مسیر سالم هدایت کنید.

اکنون چه کاری می توانید انجام دهید؟

یک وقت ملاقات با پزشک بگیرید تا دلیل از دست دادن قاعدگی شما مشخص شود. حتما برنامه درمانی خود را دنبال کنید و به قرارهای ملاقات با پزشک در آینده پایبند باشید. در صورتی که با رعایت کردن برنامه های درمانی و تغییرات سبک زندگی مشکل پریود نشدن برطرف نشد، با پزشک مشورت کنید.

مطالعه بیشتر:

چند روز تاخیر در پریود طبیعی است؟

دلایل پریود نشدن در هنگام جلوگیری از بارداری چیست؟

علت پریود نشدن بعد از زایمان و تغییرات سیکل قاعدگی چیست؟

پریود نشدن نشانه ی چیست،آیا پریود نشدن نشانه بارداری است؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های پریود نشدن

چه زمانی پریود نشدن دختر مجرد آمنوره نامیده می شود؟

این اتفاق زمانی رخ می دهد که دختر تا سن ۱۶ سالگی هنوز اولین چرخه قاعدگی خود را تجربه نکرده است

دختر مجرد تا چند سالگی باید پریود بشه؟

اکثر دختران بین سنین ۹ تا ۱۸ سالگی قاعدگی را تجربه می کنند اما میانگین سنی آن ۱۲ سالگی است.

چه عواملی می تونه باعث بشه پریود نشیم؟

عواملی در سبک زندگی مانند ورزش های شدید و استرس ممکن است باعث ایجاد این عارضه شود. همچنین چربی بسیار کم یا زیاد بدن ممکن است قاعدگی را به تاخیر انداخته یا متوقف کند.

چه زمانی باید برای پریود نشدن به پزشک مراجعه کنیم؟

دختران نوجوانی که حداقل تا سن ۱۶ سالگی قاعدگی را تجربه نکرده اند باید به پزشک مراجعه کنند. همچنین اگر تا سن ۱۴ سالگی هیچ نوع علائم بلوغ در او ظاهر نشده باشد. این علائم شامل موارد زیر است: 1. جوانه زدن پستان ها 2. رشد موی زائد در ناحیه شرمگاهی 3. اولین قاعدگی

منبع: healthline