molfix-مولفیکس

درمان خانگی بواسیر بعد از زایمان و سوزش بواسیر

درمان خانگی بواسیر بعد از زایمان و سوزش بواسیر

گرچه ابتلا به بواسیر چه در دوران بارداری و چه بعد از زایمان سخت بوده و تحمل درد و سوزش آن بسیار دشوار است. اما خوشبختانه درمان خانگی بواسیر بعد از زایمان با کمک راهکارهای خانگی تا حد زیادی قابل انجام است و حداقل موجب کوچک شدن زائده بیرون زده و کاهش درد، سوزش و خارش آن می شود.

 برای  بواسیر دوران بارداری چه درمان‌هایی وجود دارد؟

برای درمان بواسیر، می‌توانید از درمان‌های خانگی متنوع استفاده کنید یا سبک زندگی خود را تغییر دهید. بواسیر را نادیده نگیرید زیرا بواسیر درمان‌نشده، در آینده بدتر خواهد شد و ناراحتی‌های زیادی برای شما ایجاد می‌کند، از جمله دردهای شدید و در مواردی نادر، کم خونی بر اثر خونریزی زیاد.

ممکن است نیاز باشد به پزشک مراجعه کنید و بواسیر خود را درمان کنید. از آنجایی‌که بواسیرها تنها دلیل خونریزی از ناحیه مقعد نیستند، بهتر است هنگامی‌که متوجه خون در ناحیه مقعد یا مدفوع خود شدید، حتما با پزشک مشورت کنید.

درمان خانگی بواسیر بعد از زایمان

کارهای بسیاری است که برای درمان یا پیشگیری از بواسیر می‌توانید در منزل انجام دهید. ازجمله راهکارهای درمان خانگی بواسیر بعد از زایمان طبیعی و یا سزارین می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  برای درمان سوزش بواسیر از پدها یا دستمال‌های آغشته به فندق افسونگر استفاده کنید.
  • از دستمال‌های مرطوب و قابل شستشو در توالت استفاده کنید
  • برای درمان خانگی بواسیر بعد از زایمان، به مدت چند روز در وانی که از آب گرم و تمیز پر شده است به مدت ۱۰ دقیقه بمانید.
  • مقداری نمک اپسوم در آبی که خیلی داغ نیست ریخته و حمام کنید.
  • چند بار در روز از کمپرس سرد بر روی مقعد استفاده کنید.
  • به مدت طولانی یک جا نشینید و هر از گاهی به خود حرکت دهید تا فشار زیادی بر مقعد شما وارد نشود.
  • از دیگر راهکارهای درمان خانگی بواسیر بعد از زایمان نوشیدن مقدار زیادی آب است. آب زیاد بنوشید و از غذاهایی با فیبر بالا استفاده کنید تا مدفوع شما روان شود.
  • از زور زدن و نشستن طولانی مدت روی توالت خودداری کنید
  • برای تقویت ماهیچه‌ها از ورزش‌های کگل غافل نشوید
  • به جای نشستن به پهلو دراز بکشید تا فشار کمتری به مقعد وارد شود

  دارو برای درمان درد و سوزش بواسیر

ممکن است قبل از شروع درمان در منزل، بخواهید به پزشک مراجعه کنید. این کار به شما اطمینان خاطر می‌دهد که تشخیص درستی داده شده است و گزینه‌های درمانی مناسب را انتخاب می‌کنید.

در دوران بارداری قبل از مصرف هر نوع دارو، از جمله داروهایی که برای پوست خود استفاده می‌کنید، با پزشک مشورت کنید. با این کار مطمئن می‌شوید که به جنین آسیب نمی‌رسانید.

آیا استفاده از پماد آنتی هموروئید در بارداری ضرر دارد؟ 

ممکن است پزشک برای درمان یبوست، مسهل یا شیاف تجویز کند. فندق افسونگر نیز ممکن است برای بواسیر دوران بارداری به عنوان درمان هومیوپاتی عمل کند. در هر صورت ابتدا با پزشک خود مشورت کنید. برای درمان بواسیر برخی از داروهای تجویزی خوراکی، مانند ruto-sides و hidrosmine، در داروخانه‌ها موجود است ولی امکان دارد برای دوران بارداری و شیردهی مناسب نباشند. بسیاری از افراد معتقدند پماد انتی هموروئید در بارداری مضر است بنابراین درمورد این که آیا پماد انتی هموروئید در بارداری ضرر دارد یا خیر حتما با پزشک متخصص خود مشورت کنید. زیرا ممکن است داروهای موضعی بدون نسخه یا با نسخه موجود در داروخانه‌ها برای درمان بواسیر موثر باشند، اما ممکن است برای دوران بارداری مناسب نباشد. حتما در مورد مصرف دارو با پزشک مشورت کنید. این داروهای موضعی ممکن است حاوی مسکن یا ضد التهاب باشد.

درمان‌های دیگر برای بواسیر شامل موارد زیر است:

  • بستن باند لاستیکی. در این روش درمانی، یک باند لاستیکی کوچک به دور بواسیر بسته می‌شود. باند، باعث توقف جریان خون در بواسیر می‌شود و به تدریج بواسیر کوچک می‌شود. این کار معمولا ۱۰ تا ۱۲ روز طول خواهد کشید. در این فرایند درمانی، زخم‌بافت تشکیل می‌شود و کمک می‌کند که بواسیر مجددا در همان محل تشکیل نشود.
  • اسکلروتراپی. در این روش درمانی، یک محلول شیمیایی به طور مستقیم در بواسیر تزریق می‌شود. این کار باعث کوچک شدن بواسیر و تولید زخم‌بافت‌ می‌شود. امکان بازگشت بواسیر در این روش درمانی وجود دارد.
  • جراحی بواسیر در بارداری. درمان سریع بواسیر بعد از زایمان طبیعی جراحی است. در این روش، از عمل جراحی برای برداشتن بواسیر استفاده می‌شود. با توجه به این که جراحی بواسیر در دوران بارداری خطرهای زیادی دارد؛ بیهوشی کامل لازم است، احتمال آسیب به ماهیچه‌های مقعد وجود دارد، درد بیشتری برای بیمار به وجود می‌آورد و زمان بهبودی، طولانی‌تر خواهد بود معمولا در بارداری انجام نمی شود و این روش درمانی، فقط در مواردی انجام می‌شود که بواسیر بسیار شدید و این عارضه مزمن شده باشد.
  • هموروئیدوپکسی دوختی. در این روش، بافت هموروئیدی دوباره در داخل مقعد جای داده می‌شود و با استفاده از دوخت جراحی در جای خود قرار می‌گیرد و پزشک ممکن است برای جلوگیری از خونریزی، اطراف بواسیر را با باندهای جاذب ببندد.

اکنون که راهکارهای درمان خانگی بواسیر بعد از زایمان را می دانید قبل از این که تصمیم بگیرید از روش های جراحی استفاده کنید، توصیه می کنیم روش های خانگی را برای چند هفته امتحان کنید.

 

بیشتر بدانید:

1- علت و علائم بواسیر در دوران بارداری از درمان طبیعی تا دارو

2- با داشتن بواسیر (هموروئید)، میشود طبیعی زایمان کرد؟

3- استفاده از پمادهای آنتی هموروئید (بواسیر) در دوران بارداری بی ضرر است؟

4- آیا شیاف یا دارو برای درمان بواسیر در بارداری موثر است؟

استدیو عکس فیلیک