کمر درد در بارداری و جنسیت جنین با یکدیگر ارتباط دارند؟
حال که از باردار بودنتان مطلع شده و هیجان زده هستید، احتمالا با خود فکر می کنید اکنون فرزند من دختر است یا پسر و به دنبال یافته های مختلف درمورد ارتباط بین علائم و نشانه های بارداری با جنسیت فرزند هستید. احتمالا درمورد ارتباط بین نشانه های مادر در این دوران همانند زیبایی، موی زائد، شکل شکم و ... با جنسیت جنین مطالب بسیار زیادی را شنیده اید اما آیا کمر درد در بارداری و جنسیت جنین با یکدیگر ارتباط دارند؟ اگر بله! ارتباط بین کمردرد بارداری و جنسیت چیست؟ در این مطلب قصد داریم ضمن ارائه راهکارهایی برای کاهش کمر درد در بارداری، ارتباط بین کمردرد در بارداری و جنسیت جنین را برایتان شرح دهیم.
شکم در حال رشد شما سنگین میشود و به ناحیه پشت بدنتان نیز فشار میآورد. هورمونهای شل کنندهی رباطها (هورمون ریلکسین)، افزایش وزن و تغییر مرکز ثقل بدنی همگی همپیمان شدهاند تا سالانه باعث کمر درد دو میلیون مادر در انتظار شوند، به ویژه بین ماههای پنجم و هفتم بارداری که رحم از لگن به سمت شکم حرکت میکند. به گفتهی دکتر هولی هرمان، درمانگر جسمانی، این تغییرات فشار زیادی را بر پایین و ناحیهی میانی پشت شما وارد میآورد. در نتیجه، ستون فقراتتان تغییر حالت داده و به مهرهها فشار میآورد. اما آیا بین کمردرد بارداری و جنسیت جنین رابطه ای وجود دارد؟ کمر درد در بارداری نشانه پسر یا دختر بودن جنین است؟
کمردرد در بارداری و تعیین جنسیت
همانطور که گفته شد دلیل اصلی ابتلا به کمر درد در بارداری مربوط به ترشح هورمون ریلکسین و اثر آن بر عضلات و مهره ها و اسخوان های کمر و لگن است. بزرگ و برجسته شدن شکمتان به انضمام افزایش وزن می تواند سبب بیشتر شدن آن شود اما با تمام این ها کمر درد در بارداری و جنسیت جنین هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند. فرقی نمی کند که فرزند شما دختر است یا پسر به علل ذکر شده ممکن است کمر درد را تجربه کنید. درنتیجه کمر درد در بارداری پسر و دختر فرقی با هم ندارد.
نکته دیگر این است که کمردرد در اوایل بارداری و جنسیت جنین نیز هیچ ارتباطی با هم ندارند. هرقدر آمادگی بدنی شما پیش از بارداری کمتر بوده و عضلات ضعیف تری داشته باشید، احتمال ابتلا به کمر درد در مراحل ابتدایی برای شما بیشتر خواهد بود و کمر درد در بارداری و جنسیت جنین ربطی به هم ندارند.
کمر درد در بارداری و جنسیت جنین
برای بازگرداندن احساس راحتی برای پشت خود، از نکات زیر بهره گیرید:
- ابزار صحیح را بیابید: یک گِن پشتیبان که پشت و شکمتان را میپوشاند، به حمایت از وزن شکم در حال رشدتان کمک میکند. کفشهای راحت یا بدون پاشنه مطلوب است، اما اگر کمی پاشنه میخواهید، کفشهایی با لژ یکپارچه را انتخاب کنید که وزن بدن را روی سطح بزرگتری تقسیم میکند. دمپایی معمول خود را کنار بگذارید و به جای آن از کفشهایی با کف تخت و مناسب برای قوس کف پا استفاده کنید.
- طب سوزنی برای گوش را امتحان کنید: بر اساس پژوهشی منتشر شده در نشریه زنان و زایمان امریکا این نوع راهکار درمانی میتواند فقط پس از یک هفته پشت درد باردار را التیام بخشد. برای یافتن درمانگری در نزدیکی خود، از پزشک یا ماما سوال کنید.
- کمپرس سرد و گرم را امتحان کنید: درمانگر جسمانی، آلیسون سادوی، میگوید: ماهیچههای حساس خود را با یخ یا گرما التیام بخشید. برای پشت درد شدید، کیسه یخی را درون حولهای بپیچید و آن را برای پانزده دقیقه روی ناحیهی مصدوم بگذارید تا تورم بهبود یابد و ارسال نشانههای درد به مغز کمتر شود. برای تسریع التیام، سریعاً پس از استفاده از یخ، به آن ناحیه گرما بدهید تا جریان خون را تسریع کند و دردهای آن ناحیه را بهبود بخشد. دو فنجان برنج خام را در کیسهای نخی بگذارید. کیسه را ببندید و به مدت شصت ثانیه در مایکروویو بگذارید. این کیسه را پانزده دقیقه روی ناحیهی مصدوم قرار دهید.
- ورزش کنید. طبق پژوهشها، بانوانی که در نیمه دوم بارداری خود سه بار در هفته در طول دوازده هفته ورزش میکنند، کمتر دچار کمردرد میشوند. کسانی که از روی مبل تکان نمیخورند، باید به عواقب کارشان بیندیشند.
با مطالعه این مطلب دریافتید که کمر درد در بارداری و جنسیت جنین با یکدیگر مرتبط نیستند، بهترین راهکار برای اطلاع از جنسیت فرشته کوچکتان استفاده از روش سونوگرافی در پایان هفته 16 بارداری است.
بیشتر بدانید:
1- 10 نکته برای جلوگیری یا پیشگیری از کمر درد بارداری
2- درمان کمر درد شدید در سه ماهه اول بارداری چیست؟
3- تمرینات ورزشی برای کاهش کمر درد در دوران بارداری
4- تقویت ماهیچه ها با 7 تمرین برای پیشگیری از کمر درد