molfix-مولفیکس

فواید شیردهی برای مادر چیست؟

فواید شیردهی برای مادر چیست؟

بدون شک شیر مادر بهترین منبع تغذیه ای برای نوزاد است. اما شاید برایتان جالب باشد بدانید که این موهبت خدادادی علاوه بر نوزاد، برای مادر نیز بسیار مفید است. ممکن است این سوال برای شما مطرح شود که فواید شیردهی برای مادر چیست؟

فواید شیردهی به نوزاد برای مادر

 با استمرار در شیردهی نه تنها بهترین غذا را در اختیار دلبندتان قرار می دهید، بلکه خودتان نیز از فواید شگفت انگیز شیردهی برای سلامت مادران بهره مند خواهید شد که در ادامه به مهمترین  آنها اشاره کرده ایم:

  • شیردهی سبب کاهش وزن می شود.

از جمله مهم ترین خواص شیردهی برای مادر می توان به کاهش وزن اشاره کرد. شیردهی به شما کمک می کند تا وزنی را که در طی بارداری اضافه کرده اید را راحت تر کم کرده و هرچه سریع تر به تناسب اندام برسید.

در طی سه ماه اول شیردهی تغییرات و تعادلات هورمونی بدن مادر به گونه ای است که تمایل زیادی به خوردن خواهید داشت، زیرا که بدن شما می خواهد مقدار فراوانی چربی برای تغذیه ی نوزاد ذخیره کند. در این مدت سه ماهه حتی ممکن است کمی وزن اضافه کنید. اما نگران نباشید به زودی، وقتی که نوزاد شما وارد چهار ماهگی شود، تغییرات هورمونی به گونه ای خواهد بود که چربی های اضافه شده با سرعت بالاتری مصرف خواهند شد. به این ترتیب بعد از سه ماه، مادرانی که شیر می دهند نسبت به مادرانی که شیر نمی دهند بیشتر وزن کم خواهند کرد.

نکته ی بسیار مهم در امر کاهش وزن سریع، پیروی از یک رژیم غذایی مناسبِ شیردهی و پرهیز از پرخوری است.

  •  شیر دهی به انقباض رحم و بازگشت آن به اندازه ی قبلی کمک می کند.

در طی دوران بارداری همراه با رشد جنین، شکمتان بسیار بزرگ شده است. پس از زایمان و با خروج جنین، شکمِ بارداری کوچکتر خواهد شد اما به این دلیل که هنوز رحم کاملاً منقبض نشده است مدتی طول می کشد که سایز شکمتان به دوران پیش از بارداری باز گردد.

در حین شیردهی هورمونی به نام اکسی توسین در بدن مادر ترشح می شود. یکی از اثرات این هورمون انقباض عضلات رحم است. با تداوم این انقباضات، رحم به مرور تقریباً به سایز پیش از بارداری بازگشته و دوباره به درون لگن برمی گردد.

لازم به ذکر است که این انقباضات سبب می شود مادرانی که اقدام به شیردهی می کنند، خون ریزی کمتری پس از زایمان داشته باشند.

هورمون های اکسی توسین و ریلکسین که در هنگام شیردهی در بدن مادر تولید می شوند، احتمال ابتلا به افسردگی پس از زایمان را کاهش می دهند.

  •  فواید شیردهی برای مادر، شیردهی احتمال ابتلای مادر به برخی از بیماری ها را کاهش می دهد.

مطالعات نشان می دهند که احتمال ابتلا به برخی بیماری ها مانند سرطان سینه، سرطان تخمدان، بیماری های قلبی، فشار خون، بیماری های متابولیک و دیابت نوع دو در اثر شیردهی کاهش می یابد.

علاوه بر تمام موارد فوق، اگر نوزادتان را با شیر خود تغذیه کنید، دردسرهای زیر را نخواهید داشت:

  • هزینه ی شیر خشک، تعویض شیشه شیر و سر شیشه
  • فکر این که هر بار چند سی سی شیر باید درست کنید تا اضافه و کم نباشد و نوزاد کاملاً سیر شود.
  • شستن و استریلیزه کردن شیشه شیر.
  • جوشاندن آب، همراه داشتن همیشگی آب جوش و آب جوش سرد شده، فلاسک و شیشه شیر و ...

 

بیشتر بخوانید:

1- آیا دوشیدن شیر باعث افزایش شیر مادر می شود؟

2- شیر مادر یا شیر خشک

3- مکمل های دوران شیردهی و ویتامینهای ضروری

4- علل کمبود تولید شیر در مادر

 

استدیو عکس فیلیک