The chronograph is started when the event is seen and stopped when it is heard. The chronograph seconds hand indicates the distance from the event on the telemetric scale. Telemeter: on account of most replica watches using a telemeter scale, best rolex replica Three different views from three different continents on the finalists in the Chronograph category at this years Grand Prix d . Audemars Piguet Replica Uk omegasphereco uk.

مشکلات بارداری دوقلو یا چند قلویی چیست ؟

پس انتظار دوقلو را می‌کشید! این یعنی دو برابر تعویض پوشک، دو برابر شادی و دو برابر خوشی. اما آیا دوقلویی می‌تواند موجب مشکلاتی در بارداری شود؟ آیا بر هیچ‌یک از جنین‌ها تاثیر می‌گذارد؟ اگر این سؤالات شما را از خواب می‌پراند، وقتش است که خواب راحتی بکنید. در این مقاله درباره مشکلات بارداری دوقلو می‌گوییم.

 

مشکلات معمول مربوط به بارداری دوقلو

وقتی رحم شما یک جنین دیگر را نیز در خود حمل می‌کند، احتمال مشکلات بارداری نظیر موارد زیر بیشتر می‌شود:

  • زایمان زودرس:

وقتی زایمان پیش از هفته ۳۷ بارداری رخ بدهد به آن زایمان زودرس می‌گویند. وقتی یک جنین اضافی در رحم خود حمل می‌کنید طول بارداری کاهش می‌یابد.

تحقیقات نشان می‌دهد که تقریبا ۶۰ درصد بارداری‌های دوقلو با خطر زایمان زودرس مواجه هستند. زایمان زودرس با پارگی پیش از موعد کیسه آب ایجاد می‌شود. در نتیجه شروع زایمان در کمتر از ۳۷ هفته بارداری آغاز می‌گردد.

بدن دوقلوهای زودرس خوب رشد نمی‌کند. ارگان‌ها کاملا تکامل نمی‌یابند و جنین‌ها معمولا کوچک و کم‌وزن هستند. با رشد ناکافی ارگان‌ها، نوزادان برای غذا خوردن، تنفس، مبارزه با عفونت‌ها و گرم شدن نیازمند مراقبت پزشکی خواهند بود. نوزادان زودرس در مقابل آلودگی به میکروب‌ها آسیب‌پذیر هستند و از این رو نیازمند مراقبت پزشکی ویژه‌ای خواهند بود. نوزادان دوقلوی زودرس اغلب نیازمند مراقبت ویژه در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادن هستند.

  • کم‌وزنی هنگام تولد:

پزشکان اغلب کم‌وزنی دوقلوها را مربوط به زایمان زودرس می‌دانند. وزن نوزادان دوقلو هنگام تولد معمولا کمتر از ۲۵۰۰ گرم است. دوقلوهای کم‌وزن در مقابل مشکلات سلامتی، طولانی‌مدت آسیب‌پذیرتر هستند.

  • محدودیت رشد درون رحمی:

یکی از مشکلات بارداری دوقلو این است که نرخ رشد دوقلوها در هفته‌های ۳۰ تا ۳۲ شروع به کند شدن می‌کند. محدودیت رشد درون رحمی در زمانی‌ اتفاق می افتد که جفت نمی‌تواند پاسخگوی رشد بیشتر دوقلوهای شما باشد.

وقتی هر دو جنین برای دریافت مقدار کافی مواد مغذی رقابت می‌کنند، بدن شما دیگر نمی‌تواند پاسخگوی روند رشد آنها باشد. متخصص زنان شروع محدودیت رشد درون رحمی را با آزمایش فراصوتی و اندازه‌گیری اندازه شکم شما تشخیص می‌دهد.

  • پره‌اکلامپسی:

در بارداری دوقلو، احتمال بیشتری وجود دارد که در معرض پره‌اکلامپسی و فشارخون بالای بارداری قرار بگیرید. با مراقبت مناسب پیش از زایمان، می‌توانید خطر بروز مشکلات جدی ناشی از پره‌اکلامپسی را کاهش بدهید.

  • دیابت بارداری:

وقتی در شکم خود دوقلو دارید دیابت بارداری بیشتر رخ می‌دهد. دو جفت در مقابل تولید انسولین مقاومت بیشتری نشان می‌دهند و بدن شما با افزایش ناگهانی قند خون روبرو خواهد شد. برخی عوامل دیگری که موجب دیابت در بارداری دوقلو می شود شامل اندازه بزرگ‌تر جفت و بالا رفتن سطح هورمون‌های جفتی است.

  • جدا شدن زود هنگام جفت:

احتمال جداشدن جفت در بارداری دوقلو بیشتر از بارداری تک قلو است. افزایش احتمال ابتلا به پره‌اکلامپسی می‌تواند موجب پاره شدن غشاها و جداشدن ناگهانی جفت شود. جداشدگی جفت عارضه‌ای جدی است که در آن جفت پیش از زایمان از دیواره رحم جدا می‌شود.

جدا شدن جفت بیشتر در سه‌ماهه سوم بارداری رخ داده و از دیگر مشکلات بارداری دوقلویی محسوب می شود. پزشکان اغلب جدا شدگی زود هنگام جفت را به سیگارکشیدن، مصرف مواد مخدر خطرناک و سوء تغذیه مرتبط می‌دانند. شما می‌توانید با داشتن یک رژیم غذایی متوازن و دنبال کردن مراقبت‌های مناسب پیش از زایمان از جداشدن جفت در بارداری دوقلو جلوگیری کنید.

  • مرگ جنین در رحم:

مرگ جنین در رحم به عنوان مشکلات بارداری دوقلو به ندرت رخ می‌دهد. متخصص زنان شرایط سلامت شما را بررسی می‌کند و تصمیم می‌گیرد که دخالت پزشکی لازم است یا خیر.

اگر بارداری شما شامل دو عدد ساک بارداری به همراه دو جفت است و دوقلوهای دوتخمی دارید، بلافاصله در زایمان دخالت نمی‌شود. اما اگر بارداری شما تک کوریونی (تک جفتی) است، در صورت مرگ جنین در رحم زایمان فوری توصیه می‌شود.

  • نقص هنگام تولد:

بارداری دوقلو احتمال ناهنجاری‌های مادرزادی را در نوزادان دوقلو بالا می‌برد.

برخی از نقص‌های معمول ناهنجاری‌های قلبی و لوله عصبی هستند.

یک عارضه پزشکی است که معمولا در دوقلوهای همسان که در یک جفت شریک هستند رخ می‌دهد. رگ‌های خونی موجود در جفت، خون و اکسیژن را از یک جنین به دیگری می‌رسانند.

در سندروم انتقال خون قل به قل که یکی از موارد نادر مشکلات بارداری دوقلو است، جریان خون از طریق پیوند رگ‌های خونی مشترک از یک جنین به جنین دیگر می‌رود. در طول زمان، جنین دریافت‌ کننده مقدار بیشتری خون نسبت به جنین دیگر دریافت می‌کند. این موضوع دستگاه قلبی‌ـ‌رگی را بیش از حد بارگذاری می‌کند و سطح مایع آمنیوتیک را افزایش می‌دهد.

متخصصان زنان سندروم انتقال خون قل به قل را با خارج کردن مایع زیادی با کمک سرنگ درمان می‌کنند.

  • گره خوردن بند ناف:

بند ناف مشترک بین دوقلوهای همسان در کیسه آمنیوتیک گره می‌خورد. در چنین موردی، پزشک نرخ رشد جنین‌ها را در سه‌ماهه سوم تحت نظر می‌گیرد. اگر به نظر برسد مشکلی وجود دارد، زایمان پیش از موعد را پیشنهاد می‌کند.

  • زایمان سزارین:

با توجه به این که بارداری های چند قلویی در زمره ی بارداری های پر خطر قرار می گیرند، معمولا انجام زایمان به روش سزارین توصیه می شود. اما اگر جنین ها وضع قرارگیری مناسبی داشته باشند، امکان انجام زایمان طبیعی نیز وجود دارد. درحقیقت افزایش نیاز به انجام سزارین از عوارض بارداری دوقلو برای مادر محسوب می شود.

  • خونریزی پس از زایمان:

فضای بزرگ‌تر جنین و رشد زیاد رحم، شما را در معرض خونریزی بیشتر پس از زایمان قرار می‌دهد. ممکن است حین زایمان و پس از آن خونریزی بیشتری داشته باشید.

به یاد داشته باشید که وقتی درمورد مشکلات بارداری دوقلو صحبت می کنیم، تمامی موارد ذکر شده فقط و فقط مشکلات احتمالی است. تعداد بسیار زیادی از مادران هر سال، یک باردار دو یا چند قلویی را پشت سر گذاشته و فرزندان سالمی را به دنیا می آورند. به احتمال زیاد شما نیز یکی از آنها خواهید بود.

 

مطالعه بیشتر:

1- نشانه های بارداری دوقلویی یا چندقلویی

2- مشکلات بارداری دوقلویی برای جنین‌ها در طول بارداری چیست؟

3- 10 چیزی که نباید به مادری که دوقلو باردار است بگویید

4- دوقلوهای ناهمسان و دوقلوهای همسان